nordkorea-07
nordkorea-05
mongoliet-02
asien-lilla-nordkorea-01-2

Nordkorea

Typ av resa:
 • Storstad
 • Kultur
 • Ej Rosa Buss

Passa på att resa till Nordkorea!

Följ med Rosa Bussarna till landet annorlunda. Resan börjar i Kinas huvudstad Beijing där vi besöker Kinesiska muren & Himmelska fridens torg. Vi kan även vandra i de charmiga hutongområdena och passa på att handla lite innan resan till Nordkorea påbörjas. 

Vi flyger sedan vidare till Nordkoreas huvudstad Pyongyang och påbörjar där en mycket spännande resa i ett land som skiljer sig från sina geografiska grannar. Vi ser triumfbågen, besöker krigsmuseet och gränsen mellan Nord- och Sydkorea. Om Mass Games går av stapeln medan vi besöker Nordkorea så finns möjlighet att titta på det enorma skådespelet. 

Efter några dagar i det mytomspunna och särpräglade landet tar vi tåget tillbaka till Kina och därifrån båt till Sydkorea. I Seoul möter vi kontrasternas Korea och där finns även möjlighet att besöka War Memorial innan hemresan till Sverige påbörjas.

Unna dig en resa som skiljer sig från allt annat du tidigare upplevt!

Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Dag 1-5
Resa: Sverige-Kina, Beijing, Kinesiska muren & Himmelska fridens torg

Vårt äventyr börjar med några dagar i Kinas huvudstad Beijing. Förutom sevärdheter i världsklass erbjuder Beijing shopping som slår det mesta vad gäller utbud och pris. Vi gör ett gemensamt besök till Mutianyu (den bäst bevarade sträckan av Kinesiska muren) och rekommenderar sedan att ni besöker Sommarpalatset samt Himmelska fridens torg med Mao i sitt mausoleum. Finns det tid så gör en upptäcktsfärd längs de gamla hutongerna, titta på morgongymnastiken i någon park eller besök en kvällsföreställning på Beijingoperan.

Dag 6-10
Kina, Beijing - Nordkorea, Pyongyang. Triumfbågen, krigsmuseet, gränsen mellan Nord- och Sydkorea & Kim II Sungs mausoleum

Efter några hektiska dagar lämnar vi Beijing för att besöka ett av världens mest stängda länder, Nordkorea. Vi flyger till huvudstaden Pyongyang. Här är det nordkoreanerna som styr och ställer och vi har inte mycket att säga till om. Väl inne i landet blir vi tilldelade koreanska guider som kommer att följa oss under hela vistelsen, som tolkar och övervakare. Nordkorea är ett fascinerande land och här finns mycket spännande att titta på. Vi börjar med att se oss omkring i huvudstaden och tittar bland annat på triumfbågen, krigsmuseet från Koreakriget och besöker den kanske mest bevakade gränsen i världen, Panmunjom, gränsen mellan Nord- och Sydkorea. Vidare kikar vi på den amerikanska spionbåten Pueblo som 1968 beslagtogs av endast sju koreaner och har sedan dess behållits som krigstrofé. Efter det väntar besök på en skola, ett sjukhus och givetvis besöker vi Kim Il Sungs mausoleum. Här är vi tvungna att följa en klädkod, vi får inte bära shorts, jeans, minikjolar eller t-shirts. Kim II Sungs kropp ligger bevarad i den byggnad där han tidigare arbetade och trots att han dog 1994 är han fortfarande landets president. Förhoppningsvis kommer vi under resans gång få se någon häftig taekwondouppvisning, kanske besöka en nordkoreansk farm och vandra i bergen. En natt provar vi att sova på traditionellt nordkoreanskt sätt, direkt på mattor på golvet. Om Mass Games går av stapeln när vi är där kommer vi även få chansen att se detta enorma skådespel med 100 000 koreanska gymnaster på en av världens största idrottsarenor, Mayday Stadion.

Dag 11-14
Nordkorea - tåg till Kina, nattbåt till Sydkorea, Incheon, Seoul & War Memorial. 

Innan vi lämnar landet får vi möjlighet att köpa propagandamaterial, mer shopping än så blir det inte här. Med tåg åker vi ut från Nordkorea till Kina, därifrån tar vi oss vidare med nattbåt till Sydkorea och en helt annan värld. Vi anländer till hamnstaden Inchon och styr omedelbart vidare till huvudstaden Seoul där vi kommer att stanna några nätter. En utflykt till den stängda gränsen (där man kan komma cirka fyra meter in i Nordkorea) samt ett besök till museet War Memorial är något de flesta brukar vilja göra här. Besök även gärna kejsarpalatsen och de vackra parkerna och för er som längtat efter shoppning, här finns det saker att köpa. Passa på att handla era souvenirer innan det är dags för oss att säga hejdå och hoppa på flyget tillbaka till Sverige igen.

Visum till Nordkorea

Visumansökningar påbörjas ca 1,5 månad innan avresa och då måste du lämna in ditt pass och visumansökningar till oss, detta tar ca en månad. Om du vet att du behöver ditt pass under denna period rekommenderar vi att du skaffar ett extra pass. Kontakta oss så skriver vi ett intyg till polismyndigheten som du tar med dig när du ansöker om extra pass. Mer information kommer ca 2,5 månad innan avresa.

Obs! Hela programmet i Nordkorea är preliminärt då nordkoreanerna kan och har rätt att ändra planerna när de känner för det.

Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats. Men på vissa resor går det att flyga till/från Göteborg, Göteborg-Landvetter flygplats, eller Köpenhamn, Kastrups flygplats. Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats måste du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Det gäller även om du vill flyga ut/hem tidigare eller senare än gruppen eller kombinera olika resor. Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Bild, film och annan information från resan

Boende på resan

9
3
1

Resan innehåller

Turistbuss

Turistbuss

X

Turistbuss

Inga rosa bussar används på dessa resor utan inhyrda turistbussar. Vi sover uteslutande på enklare hotell eller campingplatser, i dubbel- och flerbäddsrum. Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor.

Tag

Tåg

X

Tåg

Vi reser helt eller delvis med tåg. Inga rosa bussar används och vi sover uteslutande på enklare hotell eller campingplatser, i dubbel- eller flerbäddsrum. Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor.

Bat

Båt

X

Båt

Vi reser helt eller delvis med båt. Till exempel båtresorna i Filippinerna, båttransport till och från Zanzibar eller båtutflykter.

Flyg

Flyg

X

Flyg

Flyg: en eller båda riktningarna är inkluderat. Symbolen kan även handla om inrikesflyg på själva resan.

Hotell

Hotell

X

Hotell

Vi bor helt, eller delvis, på enklare hotell. Om denna symbol visas i kombination med en rosa buss-symbol innebär det att vissa nätter kommer ske på bussen, andra på enklare hotell. På resor utan rosa buss kommer vi uteslutande att bo på enklare hotell.

Ingen behöver boka enkelrumstillägg, alla får dela rum med någon eller några andra medresenärer.

Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor. Tänk på att vissa hotell inte har hiss utan trappor och det kan bli en del bärande mellan boenden och transporter.

Resans höjdpunkter

 • Beijing
 • Panmunjom
 • Kim Il Sungs mausoleum
 • Mass Games (Arirang)
 • War Memorial & Seoul

Vad ingår?

 • Flyg
 • Allt boende 
 • All gemensam transport
 • Svensk reseledare
 • Ca 10 måltider (inkl. frukost)
 • Besök till Kinesiska muren

Vad tillkommer?

 • Flygskatt ca 3 300 kr
 • Eventuella lokala flyg- och flygplatsskatter
 • Visum ca 1 400 kr
 • Mass Games ca 120 euro
 • Fickpengar ca 450-800 euro

Resetillfällen

QN21a

Datum: 2021-08-26 - 2021-09-09

Preliminärt datum

Reseledare: Ej fastställt

X

Bokningsinfo

Bokas senast: 2021-01-31

Mer än 5 platser kvar

Pris: 32 900 kr

Handpenning: 5 000 kr

QN21b

Datum: 2021-09-02 - 2021-09-16

Preliminärt datum

Reseledare: Ej fastställt

X

Bokningsinfo

Bokas senast: 2021-02-28

Mer än 5 platser kvar

Pris: 32 900 kr

Handpenning: 5 000 kr

Rosa Bussarna tipsar

Tillval DMZ

För att vara säkra på att vi får platser på utflykterna till gränsen Sydkorea och Nordkorea måste vi redan nu ta in bokningar som är bindande och betalas tillsammans med slutbetalningen.

DMZ tour & 3:e infiltrationstunneln: 550 kr per person

DMZ är det område som delar Nord- och Sydkorea. Efter Koreakriget (25 juni 1950) förhandlade Nord- och Sydkorea och utnämnde DMZ (demilitarized zone) 2 km från gränsen på båda sidorna av länderna där vapenvilan slöts. Detta område ses som en av de sista lämningarna från Kalla Kriget och besöks flitigt av människor världen över.
Denna turistattraktion har skapats för att släcka folks nyfikenhet på detta spännande område där anspänning och fred sammanfaller.

Tillval DMZ och JSA

För att vara säkra på att vi får platser på utflykterna till gränsen Sydkorea och Nordkorea måste vi redan nu ta in bokningar som är bindande och betalas tillsammans med slutbetalningen.

DMZ och JSA kombination: 1250 kr per person

DMZ: samma beskrivning som om du bara skulle välja DMZ-turen +
JSA: Panmunjom  ligger i det gemensamma säkerhetsområde (DMZ) 50 km norr om Seoul och 10 km öster om staden Kaesong. Denna plats är mest känd för de fredssamtal som hölls här den 25 oktober 1951 och som utsågs som det gemensamma säkerhetsområdet den 27 juli 1953 då vapenvilan slöts. Detta är den enda plats som Nordkoreaner och Sydkoreaner kan komma i kontakt med varandra och arbeta för en framtida fred. Detta är enda turen man kan gå över på Nordkoreas sida några meter i en barack.

Instagrammat från resan