resor-till-norra-indien-03
resor-till-norra-indien-02
resor-till-norra-indien-01
resor-till-indien-03
resor-till-indien-02
åka-till-indien-04
åka-till-indien-01
åka-till-indien-03
åka-till-indien-02
indienresor-03
resor-till-indien-01
indienresor-01
indienresor-02
asien-indien-kashmir-ladakh-01-2 QKL

Norra Indien (Kashmir-Ladakh)

Typ av resa:

Rundresa i Norra Indien (Kashmir & Ladakh)

Följ med Rosa Bussarna på en spännande rundresa i Indiens nordvästra delar vid Himalaya. Resan inleds med flyg från Sverige till New Dehli där vi kan besöka India Gate, Lotustemplet & Red Fort. Vi åker till Agra för att beskåda det vackra Taj Mahal innan vi flyger vidare till Srinagar, huvudorten i Kashmir. 

Rundresan fortsätter ut på Dalsjön där vi bor två nätter på husbåt på vår väg mot Ladakh som också kallas för Lilla Tibet. Vi besöker Lehpalatset, tempel och basarer uppe i de vackra bergstrakterna. Resan i norra Indien fortsätter till Nubradalen där vi bland annat kan bada i varma källor. Via New Dehli flyger vi sedan hem till Sverige. 

Resan kan kombineras med Indien & Nepal

Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Dag 1-3
Resa: Sverige-Indien, New Dehli, India Gate, Lotustemplet, Red Fort, Agra, Taj Mahal, flyg till Kashmir & Srinagar

Resan startar med flyg till den pulserande indiska huvudstaden New Delhi. Här har vi möjlighet att besöka India Gate, Lotustemplet och det magnifika Red Fort, mogulväldets mest betydande palats. Vi kan strosa genom Old Delhi och trängas med ca 10 miljoner indier och shoppa loss på någon av de hundratals marknader och enorma basarer som kantar staden. De som vill har även möjlighet att göra ett besök till mogulen Shah Jahans mausoleum (som han byggde till sin älsklingshustru Mumtaz Mahal) Taj Mahal i Agra. Sedan 2007 tillhör denna vackra byggnad ett av världens sju underverk. Om någon känner sig hungrig kanske en McMaharadja på McDonalds kan smaka innan vi flyger till huvudorten i regionen Kashmir, Srinagar.

Dag 4-8
Sringar, husbåt på Dalsjön, Sonamarg, Kargil & Alchi

Väl framme i Srinagar (1 800 m.ö.h.) åker vi ut på Dalsjön där vi kommer att bo två nätter på husbåt. Här kommer vi göra en guidad stadstur där vi bland annat får se den välkända och vackra Nishat Garden som även brukar kallas för Garden of Pleasure. Efter det har ni gott om tid på er att utforska Srinagar på egen hand. Passa på att fynda några färggranna pashminasjalar eller några kashmiriska hantverk innan vi åker vidare. Nästa stopp på resan är Sonamarg där vi har möjlighet att besöka Glaciers of Thajwas. På väg mot Ladakh gör vi ett nattstopp i natursköna turistcentret Kargil. Efter frukost åker vi vidare till Alchi och stannar till i Mulbeck och Lamayuru. Under bussresan kommer vi att passera Namikala och Fotula pass som är högsta passet mellan Kargil och Leh på 4 108 m.ö.h.

Dag 9-18
Ladakh, Lehpalatset, Shey, Nubradalen, Panamik & flyg hem till Sverige

Nästa stopp på resan är Ladakh, även kallad Lilla Tibet och Världens tak. Ladakh ligger i området Jammu och Kashmir beläget mellan de mäktiga bergskedjorna Kunlun i norr och Himalaya i söder. Landskapet som vi möts av är hisnande vackert. Vi tar oss till Leh (3 500 m.ö.h.), huvudorten i området och här kan de som vill gå på sightseeingtur i den historiska staden som är helt präglad av det imponerande Lehpalatset (som byggdes på 1500-talet av kung Singge Namgyal i sann tibetansk arkitekturstil). Från palatsets tak är utsikten över staden spektakulär, med de mäktiga bergen som tornar upp sig i bakgrunden, och därmed väl värt ett besök. Strosa sedan i den mysiga labyrintliknande basaren där du bland annat kan besöka det nybyggda buddhistiska templet Jokang eller den historiska moskén som byggdes i slutet av 1600-talet. Gör gärna ett besök till ett traditionellt tibetanskt hem, shoppa i de annorlunda små butikerna i basaren, smaka på lokala tibetanska och indiska rätter och prova chang, den något speciella tibetanska varianten av öl. Vill du inte dricka alkohol kan du i stället smaka på jakoxete med smör och salt. Vi kommer att göra en guidad tur till Shey, tidigare huvudstad i Ladakh, och några av de många buddhistiska kloster (gompas) som finns i närheten av Leh. Dessa kloster är över 100 år gamla och fortfarande i bruk och det finns möjlighet för oss att delta i morgonbönen tillsammans med munkarna när vi är där. En av höjdpunkterna på resan är Nubradalen och här kommer vi stanna i två dagar. Vägen till Nubradalen går över bergspasset Khardung La på en av världens högsta körbara vägar, hela 5 600 m.ö.h. Området är nästan konstant höljt i dimma och täckt av snö. I Nubradalen finns flera kloster att besöka innan vi tar oss vidare till den lilla byn Panamik där vi kan bada i varma källor rika på svavel. I Panamik kan du också passa på att köpa kashmiriska mattor, pashminasjalar och yllesockor. Efter några intressanta dagar i Ladakh flyger vi tillbaka till Delhi där vi får tid för lite shopping innan det är dags att borda flyget till Sverige.

Med reservation för ändring av färdplanen.

Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats. Men på vissa resor går det att flyga till/från Göteborg, Göteborg-Landvetter flygplats, eller Köpenhamn, Kastrups flygplats. Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats måste du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Det gäller även om du vill flyga ut/hem tidigare eller senare än gruppen eller kombinera olika resor. Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Bild, film och annan information från resan

resa blogg restips bloggare

Resebrev från Kashmir-Ladakh

Kenneth skriver om sina strapatser i norra Indien

Läs mer

Boende på resan

11
2
2

Resan innehåller

Turistbuss

Turistbuss

X

Turistbuss

Inga rosa bussar används på dessa resor utan inhyrda turistbussar. Vi sover uteslutande på enklare hotell eller campingplatser, i dubbel- och flerbäddsrum. Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor.

Bat

Båt

X

Båt

Vi reser helt eller delvis med båt. Till exempel båtresorna i Filippinerna, båttransport till och från Zanzibar eller båtutflykter.

Flyg

Flyg

X

Flyg

Flyg: en eller båda riktningarna är inkluderat. Symbolen kan även handla om inrikesflyg på själva resan.

Hotell

Hotell

X

Hotell

Vi bor helt, eller delvis, på enklare hotell. Om denna symbol visas i kombination med en rosa buss-symbol innebär det att vissa nätter kommer ske på bussen, andra på enklare hotell. På resor utan rosa buss kommer vi uteslutande att bo på enklare hotell.

Ingen behöver boka enkelrumstillägg, alla får dela rum med någon eller några andra medresenärer.

Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor. Tänk på att vissa hotell inte har hiss utan trappor och det kan bli en del bärande mellan boenden och transporter.

Talt

Tält

X

Tält

Vi bor en eller flera nätter i tält, ibland är det som tillval som inte ingår i priset. Rosa Bussarna står för tält och liggunderlag och du behöver bara ha med sovsäck, kudde och ibland myggnät.

Vandring

Vandring

X

Vandring

Vi kommer under resan göra en gemensam vandring alternativt vara på platser där du själv kan ge dig ut och vandra.

Shopping

Shopping

X

Shopping

Någon gång under resan kommer vi vara på platser där det finns bra och billig shopping.

Underverk

Underverk

X

Underverk

Vi kommer passera något av världens gamla eller nya underverk.

Till exempel kan vi passera Kinesiska muren/Kina, Petra/Jordanien, kristusstatyn/Brasillien, Machu Picchu/Peru, Chichen Itza/Mexiko, Colosseum/Italien, Taj Mahal/Indien eller Pyramiderna/Egypten.

Symbolen innebär att möjligheten finns att besöka dem, även om de inte alltid ingår i priset.

Extremt_klimat

Extremt klimat

X

Extremt klimat

Denna symbol innebär att en resa kan ha lite tuffare klimat. Vädret på resan kan antigen bli väldigt varmt eller väldigt kallt. I varma länder kan temperaturer överstiga 40 grader och på höga höjder kan det bli svalt och kallt. Tänk på att packa rätt kläder och eventuellt varm sovsäck vid behov.

Resans höjdpunkter

 • Bo på husbåt i Srinagar
 • Vandring /hästridning i Sonamarg
 • Mulbekh, Lamayuru, Namikala & Fatula pass
 • Rizong, Alchi, Shey, Thiksey, Hemis
 • Nubradalen
 • Vyerna utmed vägen mellan Srinigar & Leh
 • Khardung La pass, känslan av att vara i Himalaya
 • New Dehli

Vad ingår?

 • Flyg
 • Inrikesflyg
 • All gemensam transport
 • Allt boende 
 • Ca 28 måltider (inkl. frukost)
 • Svensk reseledare
 • Lokalguide
 • Shikarabåtridning
 • Inner line permit för Nubra Valley
 • Inträde till alla klosterbesök
 • Guidade utflykter i Srinagar och Ladakh

Vad tillkommer?

 • Flygskatt ca 3 700 kr
 • Visum ca 550 kr
 • Fickpengar ca 650-850 USD
 • Hästridning i Sonamarg

Resetillfällen

Instagrammat från resan