marocko-19
marocko-18
marocko-13
marocko-17
marocko-16
marocko-14
marocko-12
marocko-10
marocko-15
marocko-11
afrika-marocko-2-02
afrika-marocko-02-2

Marocko runt

Typ av resa:

Färgstark gruppresa till Marocko

Att resa runt i Marocko betyder att resa runt i ett land som erbjuder allt från spännande ökenmöten i Sahara till vackra stränder och exotiska marknader.

Rundresan i Marocko inleds med flyg till Casablanca och efter en övernattning där gör vi en kort stadstur i Rabat innan vi åker till den mysiga och färgstarka staden Chefchaouen, som är mest känd för sin medina (gamla stan) vilken till stor del består av en labyrint av små blå gränder.

Vi reser runt i Marocko och fortsätter till Volubilis som är ett av de största fornminnena i Afrika. Vi åker vidare till Fez där vi besöker olika hantverkare inom såväl keramik som läder. Gruppresan fortsätter sedan över Atlasbergen och när vi når Saharaöknen så rider vi ut med dromedar för en övernattning i beduintält i öknen, en alldeles särskild upplevelse.

Äventyret fortsätter mot Ait Ben Haddou, som är känd för att bland annat delar av Games of Thrones spelades in där, och sedan fortsätter vi till atlantkusten Essaouira där vi kan njuta av ökenäventyr, besöka den charmiga fiskehamnen eller den fina stranden. 

Resan i Marocko avslutas i mytomspunna Marrakech. Vi kommer bo i närheten av torget Djemaa el Fna som välkomnat besökare från morgon till kväll i flera århundraden. Efter några dagar i Marrakech påbörjar vi hemresan till Sverige efter ett färgsprakande äventyr. 

Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Dag 1-3
Resa: Sverige-Marocko. Casablanca, Rabat & Chefchaouen

Vårt äventyr i Marocko börjar med en övernattning i Casablanca. Dagen efter åker vi till Rabat och gör en kort stadstur i huvudstaden, där vi bland annat besöker det kungliga palatset, Hassan Tower och Kasbah of Oudaya. Vi lämnar huvudstaden och fortsätter mot den blå staden. Chefchaouen är en färgstark stad, mest känd för sin medina (gamla stan), som till stor del består av en labyrint av små blå gränder. Vi stannar här i två nätter och njuter av den mysiga och avslappnande atmosfären i staden.

Dag 4-5
Volubilis & Fez

Efter frukost lämnar vi Chefchaouen och fortsätter vidare till Volubilis, som är ett av de största fornminnena i Afrika. Här finns de bäst bevarade utgrävningarna i nordvästra Afrika. Under antiken var Volubilis en viktig romersk stad, staden byggdes sannolikt kring år 40 på platsen där det tidigare legat en kartagisk bosättning från 300 f. Kr. Volubilis finns numera på Unescos världsarvslista. Vi fortsätter till den heliga staden Moulay Idriss där vi gör ett lunchstopp. Vidare tar vi oss till Fez som namngett huvudbonaden med samma namn. I Fez kan vi fynda i keramikfabriken, shoppa hos skinnfärgaren och kolla in medinan som finns på Unescos världsarvslista. Här stannar vi i två nätter. 

 

Dag 6-8
Dromedarutfärd i Saharaöknen med övernattning & Todra Gorge

Färden fortsätter sedan över Atlasbergen och ut till ökenstaden Merzouga där vi övernattar på ett mysigt hotell efter en lång busstur. Dagen efter är fri för att utforska ökenstaden på egen hand eller bara njuta av lugnet i värmen vid poolen. Innan det blir helt mörkt hoppar vi på dromedarer och rider ut i Saharaöknen och beundrar solnedgången. När det blir kolsvart rider vi med endast den stjärnklara natthimlen som belysning. Att sova under bar himmel i Saharas vidsträckta landskap är en fantastisk upplevelse. Det finns även möjlighet att sova i beduintält för de som vill. Morgonen efter går vi upp tidigt för att beskåda den vackra soluppgången som täcker himlen och sprider vackra färger över sanddynerna. Efter frukost rider vi tillbaka till civilisationen. Vi lämnar öknen och rullar vidare. I den östra delen av Atlasbergen i Marocko, nära staden Tinerhir, finns en smal kanjon som heter Todra Gorge. På sitt smalaste ställe är kanjonen endast 10 meter bred. Kanjonen är ca 160 meter hög och de gigantiska stenväggarna sägs skifta i färg medan dagen framskrider, något som ger den mäktiga kanjonen ett vackert sken. På botten av kanjonen fanns förr en flod som forslade stora mängder vatten, men idag är floden reducerad till en liten glaciärälv. Det blir en lätt vandring till Todra Gorge med möjlighet till flera fotostopp för att försöka fånga den spektakulära kanjonen på bild. Tack vare de robusta stenväggarna finns även möjlighet till bergsklättring på flera ställen. Här stannar vi för lunch innan vi åker vidare till vårt övernattningsställe vid Boulmane Dades.

Dag 9-12
Ait Ben Haddou, Atlantkusten & Essaouira

Dagen efter åker vi till Marockos Hollywood, Ait Ben Haddou, här har bland annat filmer som Cleopatra, Lawrence av Arabien, Mumien, Gladiatorn och Game of Thrones spelats in.  Ait Ben Haddou är ett världsarv enligt Unesco sedan 1987. Vi bor på ett litet men mysigt hotel, som ligger på gångavstånd till Ksar. Vi lämnar Ait Ben Haddou efter en övernattning.  Snart når vi atlantkusten och den vackra muromgärdade staden Essaouira. Staden är en lyckad blandning mellan arabisk arkitektur och fransk rätlinjig stadsplanering vilket gör Essaouira till en charmig liten stad.  Även denna stad är  med på Unescos världsarvslista. Här kan vi köra fyrhjuling på stranden, strosa längs den mysiga fiskehamnen, bada i Atlanten eller besöka den livliga och doftrika souken (den lokala marknaden) och shoppa.

Dag 13-15
Marrakech, Djema El Fna

Äventyret fortsätter till mytomspunna Marrakech. Vi möts av en stad som inte förändrats mycket på många hundra år. Trånga gränder mynnar ut i livliga torg med starka färger, härliga dofter och försäljarnas lockrop. Vi kommer att bo nära det myllrande torget Djemaa el Fna, där vi kan fynda på basaren och kolla in dansande kobror. Här kan vi handla souvenirer inför hemresan. De som vill tvätta av sig resdammet kan besöka ett traditionellt hamman (badhus), som är populärt i området. Resan börjar närma sig sitt slut och det är dags att säga hejdå till Marocko och ta flyget tillbaka hem till Sverige, mätta och belåtna på spännande upplevelser.

Med reservation för ändring av färdplanen.

Bild, film och annan information från resan

Boende på resan

1
13

Resan innehåller

Talt

Tält

X

Tält

Vi bor en eller flera nätter i tält, ibland är det som tillval som inte ingår i priset. Rosa Bussarna står för tält och liggunderlag och du behöver bara ha med sovsäck, kudde och ibland myggnät.

Storstad

Storstad

X

Storstad

Vi besöker minst en storstad.
Turistbuss

Turistbuss

X

Turistbuss

Inga rosa bussar används på dessa resor utan inhyrda turistbussar. Vi sover uteslutande på enklare hotell eller campingplatser, i dubbel- och flerbäddsrum. Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor.

Flyg

Flyg

X

Flyg

Flyg: en eller båda riktningarna är inkluderat. Symbolen kan även handla om inrikesflyg på själva resan.

Hotell

Hotell

X

Hotell

Vi bor helt, eller delvis, på enklare hotell. Om denna symbol visas i kombination med en rosa buss-symbol innebär det att vissa nätter kommer ske på bussen, andra på enklare hotell. På resor utan rosa buss kommer vi uteslutande att bo på enklare hotell.

Ingen behöver boka enkelrumstillägg, alla får dela rum med någon eller några andra medresenärer.

Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor. Tänk på att vissa hotell inte har hiss utan trappor och det kan bli en del bärande mellan boenden och transporter.

Sol_bad

Sol & bad

X

Sol & bad

Möjlighet till sol och bad i sjö eller hav. Vid minst ett tillfälle på resan finns möjlighet till sol och bad i 15-25 grader varmt vatten.

Shopping

Shopping

X

Shopping

Någon gång under resan kommer vi vara på platser där det finns bra och billig shopping.

Resans höjdpunkter

 • Casablanca
 • Rabat
 • Chefchauen
 • Världsarvet Volubilis
 • Marknaden i Fez
 • Atlasbergen
 • Merzouga
 • Dromedartur i Saharaöknen med övernattning under bar himmel/beduintält
 • Todra Gorges
 • Atlas Film Studios i Ouarzazate
 • Världsarvet Ait Ben Haddou
 • Essaouira
 • Marrakech

Vad ingår?

 • Flyg
 • Allt boende 
 • All gemensam transport
 • Ca 25 måltider (inkl. frukost)
 • Dromedartur i Saharaöknen
 • Guidad tur i Rabat, Volubilis, Ait Ben Haddou, Chefchaouen och Fez
 • Inträde till vissa utflykter enligt programmet
 • Svensk reseledare
 • Engelsktalande lokalguide
 • Dricks till chaufför, hjälpare & lokalguide

Vad tillkommer?

 • Flygskatt ca 1 100 kr
 • Fickpengar ca 5 000 kr

Resetillfällen

AM18

Datum: 2018-09-13 - 2018-09-27

Fastställt datum

Reseledare: Ej fastställt

X

Bokningsinfo

Bokas senast: 2018-04-30

Mer än 5 platser kvar

Pris: 21.900 kr

Handpenning: 4.000 kr

Instagrammat från resan

Senaste inläggen från resan

blogg
30 september 2014

5 höjdpunkter på Madagaskar