vandra-inkaleden
inkaleden-mat
vandra-machu-picchu
inkaleden-vandring
natur äventyr peru inkaleden
machu picchu äventyrsresa inkaleden
äventyrsresa sydamerika peru
sydamerika rundresa äventyr
Machu Picchu 3
Machu Picchu 1

Tillval 1: Vandra Inkaleden till Machu Picchu

Typ av resa:

Vandra Inkaleden till Machu Picchu 

Följ med på en historisk resa då vi tar oss till den en gång i tiden så mäktiga inkastaden Machu Picchu. Vandra längs Inkaleden under fyra dagar tills vi når Solporten och Machu Picchu.

Pris: 5 700 kr (med reservation för prisändring)

Viktigt att läsa om du vill gå Inkaleden till Machu Picchu

Vill du få en garanterad plats på vandringen på Inkaleden måste du boka detta så snart som möjligt, helst sex månader innan resans avgång, då antalet är begränsat. Skulle du boka in dig när det är färre än sex månader kvar innan avresa så hör av dig till kontoret för att höra om det finns platser kvar på Inkaleden.

Observera att det är bindande anmälan på samtliga tillval till Machu Picchu och att vårt avbeställningsskydd på 600 kr inte gäller för något av dem.

Det är viktigt att du kontrollerar att ditt pass är aktuellt innan din bokning. Det betyder att passet måste vara giltigt minst sex månader efter det att du beräknas komma hem från resan.

När du bokar in dig på en resa med oss och väljer att gå Inkaleden till Machu Picchu så måste vi ansöka om tillstånd för dig att gå leden. Det gör vi med hjälp av det passnummer du anger vid bokningen. Det betyder att ditt Inkaledstillstånd är kopplat till just det passnumret. Så om du av någon anledning byter pass efter det att du bokat in dig på resan med oss, MÅSTE du kontakta oss omedelbart. Och du får absolut INTE slänga ditt gamla pass. Detta eftersom ditt nya pass får ett nytt passnummer och på det passnumret finns inget Inkaledstillstånd. Det du behöver göra för att då kunna gå Inkaleden är att ta med både det nya och gamla passet till Peru. Byter du ditt pass och inte behåller det gamla passet och tar med det på resan kan du bli nekad att gå Inkaleden till Machu Picchu. 

 

Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Tillval 1- Vandra Inkaleden till Machu Picchu

4 dagar, priset är 5 700 kr (med reservation för prisändring)


Vi kommer vandra i fyra dagar och 43 kilometer genom kuperade områden, från 1 800 m.ö.h. till 4 200 m.ö.h. Denna spektakulära vandring kräver god kondition, personer som har haft knäskador eller annan typ av skada bör överväga tillval 2 istället och ta den natursköna tågfärden till Machu Picchu.

Dag 1
Cusco, Ollantaytambo, vandring längs Urubambafloden till Huayllabamba

Tidigt på morgonen lämnar vi Cusco och beger oss till Ollantaytambo och vidare därifrån till Km 82. Här finns det möjlighet att köpa utrustning inför vandringen, exempelvis vandringsstavar, vatten och regnponchos. Från Km 82 börjar vår vandring mot Huayllabamba som går längs Urubambafloden i en ganska flack men vacker miljö. Vi passerar små byar längs vägen och Llactapata (en viktig agrikulturell plats under inkatiden) innan vi lämnar Urubambafloden för att i stället följa Kusichacafloden och förhoppningsvis skåda kolibrier. På eftermiddagen anländer vi till byn Huayllabamba där vi stannar för natten.

Dag 2
Warmi Wañusca (Döda kvinnans pass), Puna & Paqaymayu

Efter frukosten påbörjar vi den branta klättringen mot Warmi Wañusca (Döda kvinnans pass) som ligger 4 200 m.ö.h. Vi tar oss genom den annorlunda skogen som helt är klädd i grön och grå mossa innan vi kommer till Puna. När vi slutligen når Warmi Wañusca möts vi av en fantastisk utsikt innan det är dags att påbörja nedstigningen. Efter ca 1-2 timmars vandring når vi vårt läger i Paqaymayu. 

Dag 3
Runkurakay, Sayaqmarkaruinen, Phuyupatamarca & Wiñay Wayna

Det är dags att bege sig mot Runkurakay och vidare till det andra passet som ligger på 3 900 m.ö.h. Efter det fortsätter vi först till den stora Sayaqmarkaruinen och sedan mot det tredje passet. Vi vandrar längs en vacker sträcka som kantas av orkidéer, ormbunkar och färgglada exotiska fåglar och får även ta del av inkakulturens imponerande ingenjörskonst då vi kan studera delvis uthuggna gångar i berget. Vid lunchtid stannar vi till vid tredje passet som ligger nära Phuyupatamarca innan vi påbörjar nedstigningen mot Wiñay Wayna, vår sista lägerplats. På eftermiddagen besöker vi den välkända ruinen med dess många terrasser.

Dag 4
Solporten, Macho Picchu, Aguas Calientes & Cusco

Tidigt på morgonen lämnar vi vårt läger så att vi ska hinna fram till Solporten innan soluppgången. Härifrån får vi en första skymt av Machu Picchu, som ligger i dalen skyddad av de kringliggande bergen och med den brusande Urubambafloden nedanför. När vi slutligen når Machu Picchu får vi en guidad tur på engelska i den en gång i tiden så mäktiga inkastaden. Efter den guidade turen kan de som vill klättra upp på Huayna Picchu, varifrån man har utsikt över hela Machu Picchu med omnejd. Denna vandring/klättring måste dock bokas i förväg, i samband med att du bokar ditt tillval. En annan möjlighet är att besöka det vackra Måntemplet. På eftermiddagen lämnar vi inkarikets värld och tar oss ner till Aguas Calientes med möjlighet att bada i varma källor innan vi tar tåget tillbaka till Cusco.

OBS! Du kan inte boka dina tillval på den här sidan, detta är endast en informationssida. Själva bokningen gör du under respektive resa.

Observera att det är bindande anmälan på tillvalen och att vårt avbeställningsskydd på 600 kr INTE gäller för Inkaleden. 

Bild, film och annan information från resan

Boende på resan

3

Resan innehåller

Turistbuss

Turistbuss

X

Turistbuss

Inga rosa bussar används på dessa resor utan inhyrda turistbussar. Vi sover uteslutande på enklare hotell eller campingplatser, i dubbel- och flerbäddsrum. Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor.

Tag

Tåg

X

Tåg

Vi reser helt eller delvis med tåg. Inga rosa bussar används och vi sover uteslutande på enklare hotell eller campingplatser, i dubbel- eller flerbäddsrum. Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor.

Talt

Tält

X

Tält

Vi bor en eller flera nätter i tält, ibland är det som tillval som inte ingår i priset. Rosa Bussarna står för tält och liggunderlag och du behöver bara ha med sovsäck, kudde och ibland myggnät.

Vandring

Vandring

X

Vandring

Vi kommer under resan göra en gemensam vandring alternativt vara på platser där du själv kan ge dig ut och vandra.

Resans höjdpunkter

 • Machu Picchu
 • Solporten
 • Vandringen på inkafolkets gamla leder
 • Tågresan tillbaka till Cusco

Vad ingår?

 • Helpension 
 • Boende i tält
 • Inträde (tillstånd) till Inkaleden
 • Inträdesavgift till Machu Pichhu
 • Proffesionell vandringsguide
 • Guide-assistent (för stora grupper )
 • Bärare (de bär alla camping och matlagningsutrustning)
 • NP-avgift
 • Buss ner från Machu Picchu till Aguas Calientes
 • Tåg tillbaka till Cusco
 • Syrgas i flaska

Vad tillkommer?

 • Dricks till bärarna & kockarna
 • Bad i varma källor (ca 5 USD)

 

Man kan hyra på plats:

 • Sovsäck (ca 35 USD)
 • Madrass (ca 25 USD)
 • Gångstavar (ca 20 USD)
 • Bärare upp till 7 kg (ca 70 USD)
 • Bärare upp till 14 kg (ca 140 USD)

Resetillfällen

Rosa Bussarna tipsar

Detta tillval tillhör resan Ecuador-Peru (vår)

Detta tillval tillhör resan Chile-Peru

Detta tillval tillhör resan Peru runt 50+

Detta tillval tillhör resan Ecuador-Brasilien

Detta tillval tillhör resan Ecuador-Peru

Detta tillval tillhör resan Peru runt

Detta tillval tillhör resan Brasilien-Peru

Detta tillval tillhör resan Peru-Brasilien (vinter)

Instagrammat från resan

Senaste inläggen från resan