afrika-middag-i-solnedgången
resor-till-afrika-sydspets
afrika-lejon-02-ASK-2
afrikaresor-viktoriafallen-02
resor-till-zanzibar-01

Sydafrika-Tanzania

Typ av resa:
 • Äventyr
 • Sol och bad
 • Safari
 • Rosa Buss

Resa från Sydafrika till Tanzania- äventyr & safari

Häng med på en äventyrsresa i Afrika. Resan börjar i Kapstaden, Sydafrika, där vi kan besöka Taffelberget, Robben Island eller åka och dyka med vithajar. Rundresan fortsätter till Namibia där vi besöker världens högsta sanddyner. I adrenalinstaden Swakopmund kan vi prova att sandboarda, köra fyrhjuling eller hoppa fallskärm.

Äventyrsresan fortsätter till Etosha nationalpark för några dagars safari där vi kan se mängder av vilda djur som elefanter, lejon, zebror m.m. Resan fortsätter till Botswana för safari i Okavangodeltat och Malawi för fina dagar vid Malawisjön. När vi kommer till Zimbabwe stannar vi till vid Victoriafallen där de som vågar kan hoppa bungyjump.

Efter Zimbabwe åker vi via Zambia till Malawi för fina dagar vid Malawisjön innan vi kommer till Tanzania och Dar es Salaam. Antingen börjar hemresan här eller så utökar du resan med några sköna dagar på Zanzibar. Missa inte en fantastisk äventyrsresa med Rosa Bussarna.

Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Äventyrsresa i Afrika med safari: Sydafrika - Tanzania (med möjlighet att besöka Zanzibar)

Vecka 1
Resa: Sverige-Sydafrika.
Kapstaden, Kap Agulhas & Hermanus

Äventyret börjar med en tur till Afrikas absoluta sydspets Kap Agulhas och därifrån tar vi oss vidare till valstaden Hermanus och Godahoppsudden. Vi fortsätter till spännande Kapstaden och här finns det massa saker att hitta på. Besök Taffelberget, kåkstäderna utanför staden eller en massa roliga marknader. De som vill shoppa kan besöka Waterfront, Kapstadens modernaste och största shopping- och krogområde. Vill du hellre ha en adrenalinkick, prova gärna på den uppskattade vithajsdykningen.

Vecka 2
Sydafrika: vinprovning i Paarl & Orange River. Namibia: Namib Naukluft, världens största sanddyner

Vi rullar vidare till Paarl där det väntas vinprovning av goda sydafrikanska viner. Sedan fortsätter vi via Clanwilliam till Orange River, gränsfloden mellan Sydafrika och Namibia. Här finns möjlighet till bad och paddling innan vi åker över gränsen till Namibia. I skarp kontrast till detta står vårt nästa stopp Namib Naukluft nationalpark. Det är ett ökenområde med några av världens högsta sanddyner. Här faller mindre än 10 m.m. regn per år och gryningen i detta landskap är en storslagen naturupplevelse.

Vecka 3
Namibia: adrenalin i Swakopmund & safari i Etosha nationalpark

Veckan startar i kuststaden Swakopmund. Här har vi några dagar till sandboarding, hajfiske, fyrhjulsåkning eller kanske göra ett fallskärmshopp över öknen. Efter några fullspäckade dagar styr vi mot Etosha nationalpark för två spännande safaridagar med chans att se bland annat lejon, leoparder, elefanter, vårtsvin, zebror och giraffer.

Vecka 4
Botswana: safari i Okavangodeltat. Zimbabwe: Victoriafallen

Vi lämnar Namibia för Botswana och styr mot Maun och Okavangodeltat, ett av världens största inlandsdeltan. Efter detta väntar de spektakulära Victoriafallen i Zimababwe och vi kommer stanna i området i fyra dagar för att uppleva dem. De som vill utmana sig själva kan forsränna nerför Zambezifloden eller hoppa bungyjump med Victoriafallen i bakgrunden.

Vecka 5
Zambia: Lusaka. Malawi: Lilongwe & Malawisjön

Via Zambias huvudstad Lusaka åker vi vidare genom det gröna landskapet till Chipata där vi stannar en natt innan vi tar oss in i det kuperade och vackra Malawi. Vi gör ett kort stopp i huvudstaden Lilongwe innan bussarna tar oss till Malawisjöns södra del för några avkopplande dagar i solen.

Vecka 6
Malawi: Malawisjön. Tanzania: Mikumi nationalpark & Dar es Salaam. Resa hem till Sverige

Resan fortsätter norrut längs sjön till Chitimba. En populär aktivitet här är vandringen från campingen upp till Livingstonia där vi bjuds på en fantastisk utsikt. På vår väg mot Dar es Salaam åker vi genom Mikumi nationalpark där djurlivet är rikt så plocka fram kameran för fina bilder. Väl framme i Dar es Salaam kan vi konstatera att vi nu korsat den afrikanska kontinenten från väst till öst och det är dax att flyga hem till Sverige.

Det går att utöka resan med ett 5 dagar långt besök på Zanzibar. Kontakta kontoret i samband med bokning av resan om du är intresserad.

Med reservation för ändring av färdplanen.

 

Bild, film och annan information från resan

Sydafrika-Kenya Sandy Stadelmann vloggar från resan

bloggare-roar

Roar bloggar från resan i Afrika

Follow my African Pink Caravan Adventure 2013 which takes me from South Africa to Kenya.

Läs mer

linda-runarsdottir

Linda skrev en bok från sin resa i Afrika

En resa kan innehålla så mycket. Allt från äventyr till vänner för livet. Boken finns som storpocket och som e-bok.

Läs mer

Boende på resan

33
8

Resan innehåller

Rosa_buss

Rosa buss

X

Rosa buss

Vi reser och sover på rosa bussar (bortsett transport till och från själva resan). Oftast sover vi på campingplatser men det kan även förekomma vissa nätter på hotell eller vandrarhem. I varje buss får det plats 20-30 personer. Vi delar madrass och myggnät när vi sover i bussarna och på dess tak.

Flyg

Flyg

X

Flyg

Flyg: en eller båda riktningarna är inkluderat. Symbolen kan även handla om inrikesflyg på själva resan.

Safari

Safari

X

Safari

Det ingår safariturer. Denna symbol betyder att minst en safaripark ingår i priset. Det kan även finnas möjligheter att köpa till extra turer i en eller flera parker under resan.

Sol_bad

Sol & bad

X

Sol & bad

Möjlighet till sol och bad i sjö eller hav. Vid minst ett tillfälle på resan finns möjlighet till sol och bad i 15-25 grader varmt vatten.

Adrenalin

Adrenalin

X

Adrenalin

Möjligheter till fartfyllda aktiviteter. Det finns möjligheter under resan att göra saker som till exempel forsränning, bungyjump och sandboarding. Inga av dessa aktiviteter ingår i priset.

Shopping

Shopping

X

Shopping

Någon gång under resan kommer vi vara på platser där det finns bra och billig shopping.

Party

Party

X

Party

Denna symbol berättar att det på tidigare resor, denna rutt, har förekommit en del fester. Det beror också på vilken slags grupp man reser med och hur mycket man själv medverkar.

Resans höjdpunkter

 • Godahoppsudden
 • Kapstaden
 • Swakopmund
 • Etosha NP
 • Okavangodeltat
 • Victoriafallen
 • Malawisjön

Vad ingår?

 • Flyg, allt boende & all gemensam transport
 • Svensk reseledare
 • Ca 70 måltider (inkl. frukost)
 • Safari i Etosha NP

Vad tillkommer?

 • Flygskatt ca 4 100 kr
 • Visum ca 130 USD
 • Fickpengar ca 1 000- 1 200 USD, beror på om du väljer att göra extra aktiviteter, t.ex. forsränning eller bungyjump

Resetillfällen

AST21

Datum: 2021-11-06 - 2021-12-17

Preliminärt datum

Reseledare: Ej fastställt

X

Bokningsinfo

Bokas senast: 2021-05-31

Mer än 5 platser kvar

Pris: 31 900 kr

Handpenning: 4 000 kr

Rosa Bussarna tipsar

Rosa Bussarna i samarbete med

Ethiopian Airlines

Instagrammat från resan

Senaste inläggen från resan

blogg
30 september 2014

5 höjdpunkter på Madagaskar