sydamerika-jesusstatyn
sydamerika-fjäril
sydamerika-buenos-aries
sydamerika-iguaco-01-2 SBC
sydamerika-argentina-chile-02-2 SBC

Brasilien-Chile

Typ av resa:
 • Äventyr
 • Vandring
 • Rosa Buss

Vacker vandringsresa från Brasilien till Chile

Resan inleds med flyg till Brasilien där vi njuter av sevärdheter i Rio de Janeiro som exempelvis Kristusstatyn, Sockertoppen och stranden Copacabana innan vi åker söderut till Paraty där det är möjligt att snorkla. På bussresan i Sydamerika besöker vi de storslagna Iguazúfallen och dess imponerande djur- och naturliv.

Resan fortsätter till Argentina och Buenos Aires där vi kan upptäcka staden, dansa tango och äta gott. Innan vi fortsätter till Pampas passar vi på att besöka Monte Hermoso för sol och bad. Resan i Argentina går över Pantagonien och vi besöker Valdeshalvön med dess rika djurliv. Har du tur kan du se både sjöelefanter, sjölejon och valar här.

Äventyrsresan fortsätter mot Eldslandet och vi besöker världens sydligaste stad Ushuaia innan bussturen fortsätter norrut till El Calafate där vi kan vandra på glaciären Moreno. Vandring är även möjlig i nationalparken Torres del Paine där vi njuter av utsikten vid Anderna. Vi passar också på att besöka Bariloche där vi kan prova forsränning, vandring och andra friluftsaktiviteter.

Chile är det tredje landet på resan och vi åker över Anderna till Pucón där vi bland annat vandrar uppför vulkanen Villarica. På vägen mot Santiago de Chile besöker vi även vingårdar och resan avslutas efter några dagar i landets huvudstad.

Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Vecka 1
Resa: Sverige-Brasilien. Rio de Janeiro, Sockertoppen, Copacabana & båtutflykt i Paraty

Vårt äventyr börjar med några dagar i vackra Rio de Janeiro. Här kan vi ta linbanan upp till Sockertoppen, besöka den botaniska trädgården eller gå på fotbollsmatch på Maracanastadion, världens största fotbollsstadion. Vidare kan vi ta oss upp till Corcovadokullen och titta på den väldiga Kristusstatyn (ett av världens sju nya underverk) eller slappa på någon av de härliga stränderna Copacabana eller Ipanema. När kvällen närmar sig öppnar Rios samba- och salsaklubbar där vi kan dansa loss ända till gryningen. Efter några dagar lämnar vi Rio och färden går söderut mot Paraty. Här kan du följa med på en båtutflykt med snorkling och bad i den fantastiska skärgården.

Vecka 2
Iguazúfallen, Oberá & Buenos Aires i Argentina

Resan går vidare genom ett bördigt landskap på väg mot Iguazúfallen. Här vräker Paranáfloden ner sina vattenmassor och bildar ett av jordens mäktigaste vattenfall. Omgiven av regnskog med ett fantastiskt växt- och djurliv är Iguazúfallen en av de häftigaste upplevelserna på vår resa. Vi fortsätter söderut och besöker den ”svenska” staden Oberá innan vi når den pulserande metropolen Buenos Aires.

Vecka 3
Buenos Aires, Pampas & Monte Hermoso

Buenos Aires är södra halvklotets näst största stad och här finns massa roliga saker att se och göra. Vi kan gå längs den väldiga 9 juli-avenyn, besöka det berömda Plaza de Mayo eller strosa på shoppinggatorna Florída och Maipú. Ett besök på en tangorestaurang är nästan ett måste (eftersom Buenos Aires är tangons födelsestad) innan vi styr bussen söderut över Pampas böljande grässlätter mot stränderna i Monte Hermoso. Här stannar vi och kopplar av med sol och bad efter storstadens alla upplevelser.

Vecka 4
Patagonien, Valdes & Eldslandet

Vi styr kosan mot det väldiga trädlösa Patagonien. Puerto Madryn blir vår bas de närmaste dagarna för turer ut på Valdeshalvön, ett paradis för naturälskare. Valdes är den enda fastlandsplats på jorden där de väldiga sjöelefanterna samlas för att para sig, föda sina ungar och ömsa skinn. Här finns även möjlighet att se sjölejon och valar. Efter detta väntar ett par långa kördagar då vi styr vidare mot Eldslandet.

Vecka 5
Ushuaia, El Calafate, Chile & Torres del Paine

Världens sydligaste stad, Ushuaia, blir vårt nästa mål. Härifrån finns det möjlighet att göra olika utflykter, exempelvis en båttur ut på Beaglekanalen. Vädret är föränderligt här nere. Regn eller snö växlar med varma sköna vindar som lika snabbt kan övergå i kalla stormbyar från Antarktis. Vi tar oss tillbaka norrut till El Calafate och kommer in i glaciärernas land. Därifrån gör vi en dagstur ut till glaciären Moreno, som ständigt är i rörelse. Det finns även möjlighet att ta sig till nationalparken Torres del Paine i sydligaste Chile där det finns fler vandringsleder för den intresserade. Här i området får vi uppleva den mest spektakulära delen av bergskedjan Anderna.

Vecka 6
Vandring & äventyr i El Chalten, Bariloche & Anderna

Vi åker vidare till den lilla bergsbyn El Chalten som är utgångspunkt för vandrare och bergsklättrare i Fitz Roy-området. Här stannar vi till och de som vill har möjlighet att vandra på glaciärerna innan vi tar oss, efter en lång kördag, vidare till äventyrscentret Bariloche. Här kommer det finnas möjlighet till forsränning, vandring och andra friluftsaktiviteter innan vi tar oss över Anderna och in i Chile.

Vecka 7
Chile, Pucón, Villarica, vingård & Santiago de Chile

Den sista veckan tillbringar vi i Chile. Första uppehåll här blir i vackra Pucón vid sjön Villarica. Vi gör turer i området med möjligheter till bad, forsfärder och vandringar uppför vulkanen Villarica som är huvudattraktionen. Färden går vidare genom ett vackert landskap med vingårdar och små städer. På vår väg gör vi ett stopp vid en vingård för att smaka på och njuta av ett riktigt chilenskt vin. Vi får även möjlighet att följa processen från druva till flaska. Vårt äventyr avslutas i landets huvudstad Santiago de Chile innan vi tar flyget tillbaka till Sverige.

Med reservation för ändring av färdplanen

Läs mer om de olika aktiviteter som du kan göra på resan!

Bild, film och annan information från resan

blogg sydamerika resor

Petronella bloggar från Sydamerika

Att åka med Rosa Bussarna ger många roliga, knäppa och fina bekantskaper. Fan vad kul vi har/haft ihop!

Läs mer

Boende på resan

35
11
4

Resan innehåller

Vandrarhem

Vandrarhem

X

Vandrarhem

Du bor i flerbäddsrum.
Storstad

Storstad

X

Storstad

Vi besöker minst en storstad.
Rosa_buss

Rosa buss

X

Rosa buss

Vi reser och sover på rosa bussar (bortsett transport till och från själva resan). Oftast sover vi på campingplatser men det kan även förekomma vissa nätter på hotell eller vandrarhem. I varje buss får det plats 20-30 personer. Vi delar madrass och myggnät när vi sover i bussarna och på dess tak.

Bat

Båt

X

Båt

Vi reser helt eller delvis med båt. Till exempel båtresorna i Filippinerna, båttransport till och från Zanzibar eller båtutflykter.

Flyg

Flyg

X

Flyg

Flyg: en eller båda riktningarna är inkluderat. Symbolen kan även handla om inrikesflyg på själva resan.

Hotell

Hotell

X

Hotell

Vi bor helt, eller delvis, på enklare hotell. Om denna symbol visas i kombination med en rosa buss-symbol innebär det att vissa nätter kommer ske på bussen, andra på enklare hotell. På resor utan rosa buss kommer vi uteslutande att bo på enklare hotell.

Ingen behöver boka enkelrumstillägg, alla får dela rum med någon eller några andra medresenärer.

Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor. Tänk på att vissa hotell inte har hiss utan trappor och det kan bli en del bärande mellan boenden och transporter.

Sol_bad

Sol & bad

X

Sol & bad

Möjlighet till sol och bad i sjö eller hav. Vid minst ett tillfälle på resan finns möjlighet till sol och bad i 15-25 grader varmt vatten.

Adrenalin

Adrenalin

X

Adrenalin

Möjligheter till fartfyllda aktiviteter. Det finns möjligheter under resan att göra saker som till exempel forsränning, bungyjump och sandboarding. Inga av dessa aktiviteter ingår i priset.

Vandring

Vandring

X

Vandring

Vi kommer under resan göra en gemensam vandring alternativt vara på platser där du själv kan ge dig ut och vandra.

Shopping

Shopping

X

Shopping

Någon gång under resan kommer vi vara på platser där det finns bra och billig shopping.

Underverk

Underverk

X

Underverk

Vi kommer passera något av världens gamla eller nya underverk.

Till exempel kan vi passera Kinesiska muren/Kina, Petra/Jordanien, kristusstatyn/Brasillien, Machu Picchu/Peru, Chichen Itza/Mexiko, Colosseum/Italien, Taj Mahal/Indien eller Pyramiderna/Egypten.

Symbolen innebär att möjligheten finns att besöka dem, även om de inte alltid ingår i priset.

Party

Party

X

Party

Denna symbol berättar att det på tidigare resor, denna rutt, har förekommit en del fester. Det beror också på vilken slags grupp man reser med och hur mycket man själv medverkar.

Resans höjdpunkter

 • Rio de Janeiro
 • Kristusstatyn
 • Copacabana
 • Iguauzúfallen
 • Buenos Aires
 • Ushuaia
 • Patagonien
 • Vinprovning i Chile

Vad ingår?

 • Flyg
 • Allt boende
 • All gemensam transport
 • Svensk reseledare
 • Ca 60 måltider (inkl. frukost)

Vad tillkommer?

 • Flygskatt ca 4 000 kr
 • Fickpengar ca 2 400-3 000 USD, beroende om du t.ex vill åka båt på på Beaglekanalen

Resetillfällen

SBC22

Datum: 2022-01-25 - 2022-03-15

Preliminärt datum

Reseledare: Ej fastställt

X

Bokningsinfo

Bokas senast: 2021-06-30

Mer än 5 platser kvar

Pris: 36 900 kr

Handpenning: 4 000 kr

Instagrammat från resan

Senaste inläggen från resan