namibia resa fakta restips
quadbike öken äventyr fakta flagga visum
resa fakta karta visum
åka till afrika resa fakta visum
billiga flyg afrika resor sydafrika namibia
resa visum fakta flyg billiga resor
adrenalin äventyr fakta resa flyg
afrika restips flyg karta
restips visum billigt flyg afrika
resa fakta karta visum afrika
afrika-lejon-02-ASK-2
resor-till-afrika-bungyjump-viktoriafallen
resor-till-afrika-sydspets
safariresor-05
luftballong-masai-mara-02
resor-till-zanzibar-01
afrika-zanzibar-08-2 ASK

Sydafrika-Kenya

Typ av resa:
 • Rosa Buss
 • Vandring
 • Storstad
 • Äventyr
 • Sol och bad
 • Safari
 • Natur
 • Kultur
 • Båtresa

Äventyrsresa i Afrika - från Sydafrika till Kenya

Åk med oss på en äventyrsresa till Afrika. Från Kapstaden i Sydafrika, safari i Masai Mara, via spännande Kenya, till sol och bad på Zanzibar. Äventyret börjar med en tur till Afrikas absoluta sydspets Kap Agulhas och därifrån tar vi oss vidare till valstaden Hermanus och Godahoppsudden. Sedan åker du mot nya äventyr i staden Paarl, där det väntas vinprovning av goda sydafrikanska viner.

Via Namibia och dess nationalpark kommer du till kuststaden Swakopmund där du får testa sandboarding, hajfiske, fyrhjulsåkning och även fallskärmshopp över öknen. Väl i Zimbabwe får du se de spektakulära Victoriafallen där det finns möjlighet till bungyjump och forsränning. Din resa fortsätter till Malawi och från Chitimba får du vara med om en vandring upp till Livingstonia för att njuta av utsikten. På vägen till Dar es Salaam är det dags att plocka fram kameran när du passerar Mikumi nationalpark med dess rika djurliv. Med båt kommer du till den vackra ön Zanzibar för några sköna dagar med sol och bad. I Zanzibars huvudstad Stone Town får du tid att utforska staden och dess labyrintliknande gränder. Som avslutning på din resa till Afrika får du uppleva en del av Kenya under en tredagarssafari i Masai Mara.

Du kan kombinera denna resa med Bergsgorillor i Rwanda & Uganda.

Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Vecka 1
Resa: Sverige-Sydafrika. Kap Agulhas, Kapstaden & Godahoppsudden

Äventyret börjar med en tur till Afrikas absoluta sydspets Kap Agulhas och därifrån tar vi oss vidare till valstaden Hermanus och Godahoppsudden. Vi fortsätter till spännande Kapstaden och här finns det massa saker att hitta på. Besök Taffelberget, kåkstäderna utanför staden eller en massa roliga marknader. De som vill shoppa kan besöka Waterfront, Kapstadens modernaste och största shopping- och krogområde. Vill du hellre ha en adrenalinkick, prova gärna på den uppskattade vithajsdykningen.

Vecka 2
Sydafrika-Namibia: Paarl, Orange River & Namibias öken

Vi rullar vidare till Paarl där det väntas vinprovning av goda sydafrikanska viner. Sedan fortsätter vi via Clanwilliam till Orange River, gränsfloden mellan Sydafrika och Namibia. Här finns möjlighet till bad och paddling innan vi åker över gränsen till Namibia. I skarp kontrast till detta står vårt nästa stopp Namib Naukluft nationalpark. Det är ett ökenområde med några av världens högsta sanddyner. Här faller mindre än 10 m.m. regn per år och gryningen i detta landskap är en storslagen naturupplevelse.

Vecka 3
Namibia: Swakopmund & safari i Etosha

Veckan startar i kuststaden Swakopmund. Här har vi några dagar till sandboarding, hajfiske, fyrhjulsåkning eller kanske göra ett fallskärmshopp över öknen. Efter några fullspäckade dagar styr vi mot Etosha nationalpark för två spännande safaridagar med chans att se bland annat lejon, leoparder, elefanter, vårtsvin, zebror och giraffer.

Vecka 4
Namibia-Botswana-Zimbabwe. Maun, Okavangodeltat & Victoriafallen

Vi lämnar Namibia för Botswana och styr mot Maun och Okavangodeltat, ett av världens största inlandsdeltan. Efter detta väntar de spektakulära Victoriafallen i Zimababwe och vi kommer stanna i området i fyra dagar för att uppleva dem. De som vill utmana sig själva kan forsränna nerför Zambezifloden eller hoppa bungyjump med Victoriafallen i bakgrunden.

Vecka 5
Zambia-Malawi: Lusaka, Lilongwe & Malawisjön

Via Zambias huvudstad Lusaka åker vi vidare genom det gröna landskapet till Chipata där vi stannar en natt innan vi tar oss in i det kuperade och vackra Malawi. Vi gör ett kort stopp i huvudstaden Lilongwe innan bussarna tar oss till Malawisjöns södra del för några avkopplande dagar i solen.

Vecka 6
Malawi-Tanzania: Chitimba & Dar El Salaam

Resan fortsätter norrut längs sjön till Chitimba. En populär aktivitet här är vandringen från campingen upp till Livingstonia där vi bjuds på en fantastisk utsikt. På vår väg mot Dar es Salaam åker vi genom Mikumi nationalpark där djurlivet är rikt så plocka fram kameran för fina bilder. Väl framme i Dar es Salaam kan vi konstatera att vi nu korsat den afrikanska kontinenten från väst till öst.

Vecka 7
Tanzania-Kenya. Zanzibar, Stone Town, sol & bad

Efter en båttur kommer vi till den kryddiga ön Zanzibar för några sköna dagar med sol och bad. Vi bor ett par nätter i Zanzibars huvudstad Stone Town och har gott om tid att utforska staden och dess labyrintliknande gränder. Här kan vi gå på stadsvandring, åka på krydd- och frukttur (ingår ej) eller njuta av solnedgången från terrassen på Africa House Hotel. Övistelsen avslutas med några dagar längs kritvita stränder och i turkost vatten. Tillbaka på fastlandet kliver vi på bussarna igen och åker mot Arusha. På vägen skymtar vi förhoppningsvis Kilimanjaros snötäckta topp i horisonten.

Vecka 8 & 9
Kenya-Sverige. Safari i Ngorongorokratern, Masai Mara, Nairobi & flyg hem

Vi åker in i Ngorongorokratern, av många kallad Edens lustgård. Här erbjuder vi en safaritur (ingår ej) i den fantastiska miljön nere i kratern, som med sitt rika växt- och djurliv blir en spännande upplevelse (safari i Ngorongorokratern är ett tillval på denna resa som betalas på plats). Morgonen efter blir vi upphämtade tidigt på morgonen. Vi kör längs med det dramatiska Östafrikanska gravsänkesystemet (Great Rift Valley) på väg till Masai Mara nationalpark, Kenyas artrikaste park. Vi gör ett kortare fotostopp här. I Narok gör vi ett stopp på ca 20 minuter för toalettbesök och tankning. Vi anländer till campingen och äter lunch där. Efter lunchen så finns det tid för avkoppling innan vi gör en kvällstur in till Masai Mara för att titta på djuren. Efter det är det dags för middag och efter maten blir det underhållning av massajer runt lägerelden. Det förväntas att man betalar 2 USD per person för detta.
Det blir en tidig morgon och efter frukost är vi redo för avfart och en full dags tur inne i fantastiska Masai Mara. Här får vi (om vi har tur) se lejon, bufflar, elefanter, zebror och många andra djur, förhoppningsvis alla djuren i The Big Five.  I Mara finns den största populationen av lejon i hela Kenya. Andra djur man kan se här är svarta noshörningar, flodhästar, leoparder, hartebeestar, vitskäggiga gnuer, vårtsvin, gaseller med mera. Fågellivet i Mara är minst lika imponerande som däggdjurslivet. Vi äter lunch medan vi tittar på krokodiler och flodhästar. Efter lunch så fortsätter safarin ett tag till. När vi är klara så fortsätter vi till massajbyn. Detta kostar ca 10 USD per person men det innebär att vi får ta del av massajernas unika livsstil och se hur de bor. Vi får även se massajer sjunga och dansa, något som hör till deras dagliga liv och heliga ritualer. Tillsammans med våra guider går vi tillbaka till vår camping och där väntar middagen väntar. Kl. 04.00 morgonen efter blir de som valt tillvalet att flyga luftballong över Masai Mara upphämtade. Övriga gruppen åker på en morgonsafari i parken och efter det serveras en brunch på campingen. Efter det väntar vi in de som åkt luftballong och åker tillsammans vidare. Vildmark följs av storstad när vi rullar in i Kenyas huvudstad Nairobi. Här kan du njuta av storstadspuls och shoppa de sista souvenirerna innan hemresan. Det har nu blivit dags att säga hejdå till varandra för denna gång och ta sig ut till flygplatsen och vidare hem till Sverige.

Du kan kombinera denna resa med Bergsgorillor i Rwanda & Uganda.

Med reservation för ändring av färdplanen.

Bild, film och annan information från resan

afrika-middag-i-solnedgången

Rosa Bussarna ASK18 Fishriver Canyon, Namibia (Claes Olsson)

Sydafrika-Kenya Sandy Stadelmann vloggar från resan

Sydafrika-Kenya aktiviteter 1 Robin Trygg

Sydafrika-Kenya aktiviteter 2 Robin Trygg

Dyka med vithaj i Sydafrika

bloggare-roar

Roar bloggar från resan i Afrika

Follow my African Pink Caravan Adventure 2013 which takes me from South Africa to Kenya.

Läs mer

linda-runarsdottir

Linda skrev en bok från sin resa i Afrika

En resa kan innehålla så mycket. Allt från äventyr till vänner för livet. Boken finns som storpocket och som e-bok.

Läs mer

tina-axelsson-bloggare

Tina bloggar från resan Zimbabwe-Kenya

THIS IS AFRICA
The #africanadventure Hakuna Matata! Karibu! Jambo! Jambo!
Rosa Bussarna. 5 veckor. 6 länder. 500 mil. 26 nya vänner. 

Läs mer

göran-höglund-blogg

Göran Höglund har fotat i Afrika

Titta på Görans bilder

Boende på resan

2
41
5
8

Resan innehåller

Rosa_buss

Rosa buss

X

Rosa buss

Vi reser och sover på rosa bussar (bortsett transport till och från själva resan). Oftast sover vi på campingplatser men det kan även förekomma vissa nätter på hotell eller vandrarhem. I varje buss får det plats 20-30 personer. Vi delar madrass och myggnät när vi sover i bussarna och på dess tak.

Turistbuss

Turistbuss

X

Turistbuss

Inga rosa bussar används på dessa resor utan inhyrda turistbussar. Vi sover uteslutande på enklare hotell eller campingplatser, i dubbel- och flerbäddsrum. Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor.

Bat

Båt

X

Båt

Vi reser helt eller delvis med båt. Till exempel båtresorna i Filippinerna, båttransport till och från Zanzibar eller båtutflykter.

Flyg

Flyg

X

Flyg

Flyg: en eller båda riktningarna är inkluderat. Symbolen kan även handla om inrikesflyg på själva resan.

Hotell

Hotell

X

Hotell

Vi bor helt, eller delvis, på enklare hotell. Om denna symbol visas i kombination med en rosa buss-symbol innebär det att vissa nätter kommer ske på bussen, andra på enklare hotell. På resor utan rosa buss kommer vi uteslutande att bo på enklare hotell.

Ingen behöver boka enkelrumstillägg, alla får dela rum med någon eller några andra medresenärer.

Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor. Tänk på att vissa hotell inte har hiss utan trappor och det kan bli en del bärande mellan boenden och transporter.

Safari

Safari

X

Safari

Det ingår safariturer. Denna symbol betyder att minst en safaripark ingår i priset. Det kan även finnas möjligheter att köpa till extra turer i en eller flera parker under resan.

Sol_bad

Sol & bad

X

Sol & bad

Möjlighet till sol och bad i sjö eller hav. Vid minst ett tillfälle på resan finns möjlighet till sol och bad i 15-25 grader varmt vatten.

Adrenalin

Adrenalin

X

Adrenalin

Möjligheter till fartfyllda aktiviteter. Det finns möjligheter under resan att göra saker som till exempel forsränning, bungyjump och sandboarding. Inga av dessa aktiviteter ingår i priset.

Snorkling_dykning

Dyk/Snorkling

X

Dyk/Snorkling

Vi kommer besöka platser där tillfälle ges att ordna dyk- eller snorklingsutfärder. Inga av dessa aktiviteter ingår i priset.

Vandring

Vandring

X

Vandring

Vi kommer under resan göra en gemensam vandring alternativt vara på platser där du själv kan ge dig ut och vandra.

Shopping

Shopping

X

Shopping

Någon gång under resan kommer vi vara på platser där det finns bra och billig shopping.

Party

Party

X

Party

Denna symbol berättar att det på tidigare resor, denna rutt, har förekommit en del fester. Det beror också på vilken slags grupp man reser med och hur mycket man själv medverkar.

Jeep

4X4

X

4X4

Transport i fyrhjulsdrivet fordon t.ex. jeep, på delsträcka alternativt någon aktivitet som inte ingår i priset utan är ett frivilligt tillägg.

 

Resans höjdpunkter

 • Godahoppsudden
 • Kapstaden
 • Swakopmund
 • Etosha NP
 • Okavangodeltat
 • Victoriafallen
 • Malawisjön
 • Zanzibar
 • Safari i Ngorongorokratern
 • Safari i Masai Mara

Vad ingår?

 • Flyg, allt boende & all gemensam transport
 • Svensk reseledare
 • Ca 80 måltider (inkl. frukost)
 • Safari i Masai Mara
 • Safari i Etosha
 • Båt till Zanzibar

Vad tillkommer?

 • Flygskatt ca 4 100 kr
 • Visum ca 180 USD
 • Dricks till chaufförer på safari
 • Ngorongorokratern ca 1550 kr
 • Fickpengar ca 1 200-1 400 USD. Om du väljer att göra extra aktiviteter eller utflykter som inte ingår i resans pris, t.ex. forsränning eller bungyjump så behöver du ha med dig mer fickpengar än de rekommenderade beloppen. Läs mer om exempel på aktiviteter här.

Resetillfällen

ASK21

Datum: 2021-11-06 - 2022-01-03

Preliminärt datum

Reseledare: Ej fastställt

X

Bokningsinfo

Bokas senast: 2021-05-31

Mer än 5 platser kvar

Pris: 41 900 kr

Handpenning: 4 000 kr

Rosa Bussarna tipsar

Rosa Bussarna i samarbete med

Ethiopian Airlines

Luftballongfärd över Masai Mara

Instagrammat från resan

Senaste inläggen från resan

blogg
30 september 2014

5 höjdpunkter på Madagaskar