rundresa sydamerika buss
Sydamerika
resor-till-amazonas
sydamerika-sockertoppen
sydamerika-iguacofallen-01
sydamerika-dödens-väg
sydamerika-rosa-bussarna-01-2
sydamerika-saltoknen-SEB-2

Ecuador-Brasilien

Typ av resa:
 • Jul/nyårsresa
 • Äventyr
 • Vandring
 • Sol och bad
 • Rosa Buss
 • Kultur

Äventyrsresa från Ecuador till Brasilien där du bland annat kan vandra Inkaleden till Machu Picchu och se sockertoppen i Rio de Janeiro.

Rosa Bussarnas resor till Ecuador och Brasilien via Peru, Bolivia, Paraguay och Argentina bjuder på en oförglömlig upplevelse till fots och med buss. Våra skräddarsydda äventyrsresor ger dig möjlighet att vandra Inkaleden till Machu Picchu, utforska de märkliga Nascalinjerna, besöka världens högst belägna sjö, Titicacasjön, och beskåda de förunderliga Iguazúfallen, som utgör en naturlig gräns mellan de tre länderna Argentina, Brasilien och Paraguay.

Börja din resa i Ecuadors huvudstad Quito, som bara ligger någon mil från ekvatorn. Där kan du stå med ena foten på norra och andra foten på södra halvklotet. Färden går vidare längs Stillahavskusten till Perus huvudstad Lima. Där får du besöka erövraren Pizarros grav i stadens katedral. För den äventyrslystne så kommer det erbjudas olika sorters aktiviteter längs med vägen såsom sandboarding på sanddyner i Ica, häftiga cykelturer på Dödens väg och forsränning i Salta i Argentina.

Denna storslagna resa från Ecuador till Brasilien avslutas med medryckande sambarytmer i färggranna Rio de Janeiro. Där kan du ta linbanan upp till Sockertoppen för att njuta av utsikten för att sedan fortsätta upp på Corcovadokullen och titta på den väldiga Kristusstatyn.

Det finns även möjlighet att resa till Galapagos som tillval och olika alternativ och resesätt för att ta sig till Machu Picchu på denna resa. Se längst ner för mer information. Boka din resa idag - med oss får du ett oförglömligt äventyr!

Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Viktigt att läsa om du vill gå Inkaleden till Machu Picchu

Vill du få en garanterad plats på vandringen på Inkaleden måste du boka detta så snart som möjligt, helst sex månader innan resans avgång, då antalet är begränsat. Skulle du boka in dig när det är färre än sex månader kvar innan avresa så hör av dig till kontoret för att höra om det finns platser kvar på Inkaleden. Observera också att det är bindande anmälan på samtliga tillval till Machu Picchu och att vårt avbeställningsskydd på 600 kr inte gäller för något av dem.

Det är viktigt att du kontrollerar att ditt pass är aktuellt innan din bokning. Det betyder att passet måste vara giltigt minst sex månader efter det att du beräknas komma hem från resan.

När du bokar in dig på en resa med oss och väljer att gå Inkaleden till Machu Picchu så måste vi ansöka om tillstånd för dig att gå leden. Det gör vi med hjälp av det passnummer du anger vid bokningen. Det betyder att ditt Inkaledstillstånd är kopplat till just det passnumret. Så om du av någon anledning byter pass efter det att du bokat in dig på resan med oss, MÅSTE du kontakta oss omedelbart. Och du får absolut INTE slänga ditt gamla pass. Detta eftersom ditt nya pass får ett nytt passnummer och på det passnumret finns inget Inkaledstillstånd. Det du behöver göra för att då kunna gå Inkaleden är att ta med både det nya och gamla passet till Peru. Byter du ditt pass och inte behåller det gamla passet och tar med det på resan kan du bli nekad att gå Inkaleden till Machu Picchu. 

 

Vecka 1
Resa: Sverige-Ecuador. Quito, Otavalo & Amazonas

Resan börjar med flyg till Ecuadors huvudstad Quito. Ta gärna en tur med linbanan upp på berget Pichincha (4 100 m.ö.h.) för en fantastisk utsikt över staden. Quito ligger bara någon mil från ekvatorn. Att stå med ena foten på norra och andra på södra halvklotet är en speciell känsla. Nästa anhalt blir Otavalo som är känd för sin marknad. Färden går sedan vidare längs vulkanernas väg till Baños och där finns det möjlighet att göra en vandring upp på vulkanen Tungurahua. De som vill kan även forsränna, cykla, rida eller åka på en djungeltur i Amazonas, med eller utan övernattning, innan vi fortsätter vidare.

Vecka 2
Ecuador-Peru, Anderna, Tumbes & Huanchaco

Vi tar oss nerför Anderna till Peru. Vi stannar till vid den härliga sandstranden utanför Tumbes för sol och bad. I Huanchaco finns det möjlighet till surfing och här kan du även besöka en av världens största lerstäder, Chan Chan.

Vecka 3
Peru: Lima, Ica, Nascalinjerna, Cusco

Färden går vidare längs Stillahavskusten till Perus huvudstad Lima. Här kan vi bl.a. besöka katedralen där erövraren Pizarros grav finns. Vi fortsätter utmed kusten till Paracas. I det kalla vattnet finns det ett oerhört rikt djurliv och vi har möjlighet att följa med på en båttur ut till Ballestasöarna, där vi kan se flockar av sjölejon, pingviner och miljontals havsfåglar. Efter detta väntar staden Ica och här kan vi roa oss med sandboarding på de stora sanddynerna. Vi fortsätter till Nasca och där finns det möjlighet att göra en flygtur över de märkliga Nascalinjerna innan det bär av på slingrande, smala vägar uppför Andernas väldiga bergsmassiv mot inkarikets huvudstad Cusco.

Vecka 4
Peru: Vandra Inkaleden till Machu Picchu (tåg eller Jungle Trail), Aguas Caliente, Cusco

En av resans stora upplevelser blir vandringen på Inkaleden (ett annat alternativ är att ta tåget eller cykla och vandra längs Inca Jungle Trail till Machu Picchu). Efter några dagars vandring anländer vi till Machu Picchu via Solporten och vi möts här av en nästan helt intakt inkastad. Kombinationen av gammal historia och storslagen natur gör vistelsen till en oförglömlig upplevelse. Den som inte vill vandra väljer i stället att åka tåg till Machu Picchu och får njuta av en hisnande vacker utsikt från tågfönstret. Efter rundvandring i Machu Picchu väntar varma källor och mysiga restauranger i Aguas Caliente. Tåget tar oss sedan tillbaka till Cusco.

Vecka 5
Peru-Bolivia. Titicacasjön, Copacabana, La Paz & cykla på Dödens väg

Resan fortsätter till Puno vid Titicacasjön. Sjön ligger 3 812 m.ö.h. och är världens högst belägna segelbara insjö. Vi åker ut på sjön för att besöka ursprungsbefolkningen uro, som lever ute på flytande öar av tortorasäv, innan vi passerar gränsen till Bolivia och Copacabana. Härifrån har vi möjlighet att åka ut på sjön till den för ursprungsbefolkningen aymaras heliga Solön. Vi fortsätter till La Paz där vi kan besöka Måndalen, shamanernas marknad och den modige får möjlighet att åka på en häftig cykeltur på Dödens väg. 

Vecka 6
Bolivia-Argentina. Saltöknen, Potosí, Salta

Vårt nästa mål blir till den enorma saltöknen Salar de Uyuni. Härifrån fortsätter vi mot Potosí där vi bland annat kan besöka silvergruvan som staden är känd för. Vi passerar gränsen till Argentina, lämnar de höga höjderna och åker vidare ner mot staden Salta och ett varmare klimat. Här finns det möjlighet att prova på många spännande extremsportaktiviteter, bland annat forsränning.

Vecka 7
Argentina-Paraguay. Asunción & Iguazúfallen

Färden går neråt genom det stäppliknande Chacoområdet på vår väg mot Paraguay och vi stannar till i huvudstaden Asunción. Efter det tar vi oss till Brasilien och Iguazúfallen. Här vräker Paranáfloden ner sina vattenmassor och bildar ett av jordens mäktigaste vattenfall, omgiven av regnskog och med ett fantastiskt växt- och djurliv. Man kan också göra en avstickare in i Argentina och titta på fallen därifrån.

Vecka 8
Paraguay-Brasilien-Sverige. Paraty, Rio de Janeiro, Copacabana & flyg hem till Sverige

Vi åker vidare till den lilla hamnstaden Paraty och här kan du följa med på en båtutflykt ut i den tropiska skärgården. Till sist når vi slutmålet Rio de Janeiro. Ta linbanan upp till Sockertoppen för att njuta av utsikten och fortsätt sedan upp på Corcovadokullen och titta på den väldiga Kristusstatyn. Sola och bada på de berömda stränderna Leme, Copacabana eller Ipanema och avsluta resan med dans på pulserande samba- och salsaklubbar innan vi tar flyget tillbaka till Sverige.

Med reservation för ändring av färdplanen.

Bild, film och annan information från resan

Rosa Bussarna SEB18 Hanna Turnér, en sek fr varje dag på resan

Peru-Brasilien Kostik Harju vloggar från resan

https://youtu.be/607fKLOWY2E

Rosa Bussarna Ecuador-Brasilien aktiviteter med Robin Trygg

Hanna Turnér bild

Hanna Turnér bloggar från Ecuador-Brasilien

Hanna Turnér bloggar från Ecuador-Brasilien

Läs mer

Julia Nilsson bloggare SEB17

Julia Nilsson bloggar från Galapagos + Ecuador-Brasilien

Läs mer
erik-blogg

Erik berättar om sin resa i Sydamerika

Erik Ahlström skriver om sina upplevelser i Ecuador och Peru.

Läs mer

blogg sydamerika resor

Petronella bloggar från Sydamerika

Att åka med Rosa Bussarna ger många roliga, knäppa och fina bekantskaper. Fan vad kul vi har/haft ihop!

Läs mer

bloggare-roar

Roar bloggar från resan

Come following me to South America with the Pink Caravan. And it you’re not able to join us in our adventure from Ecuador to Brazil you might want to follow me here.

Läs mer

Boende på resan

23
27
4
3 (tillval)

Resan innehåller

Vandrarhem

Vandrarhem

X

Vandrarhem

Du bor i flerbäddsrum.
Storstad

Storstad

X

Storstad

Vi besöker minst en storstad.
Rosa_buss

Rosa buss

X

Rosa buss

Vi reser och sover på rosa bussar (bortsett transport till och från själva resan). Oftast sover vi på campingplatser men det kan även förekomma vissa nätter på hotell eller vandrarhem. I varje buss får det plats 20-30 personer. Vi delar madrass och myggnät när vi sover i bussarna och på dess tak.

Tag

Tåg

X

Tåg

Vi reser helt eller delvis med tåg. Inga rosa bussar används och vi sover uteslutande på enklare hotell eller campingplatser, i dubbel- eller flerbäddsrum. Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor.

Bat

Båt

X

Båt

Vi reser helt eller delvis med båt. Till exempel båtresorna i Filippinerna, båttransport till och från Zanzibar eller båtutflykter.

Flyg

Flyg

X

Flyg

Flyg: en eller båda riktningarna är inkluderat. Symbolen kan även handla om inrikesflyg på själva resan.

Hotell

Hotell

X

Hotell

Vi bor helt, eller delvis, på enklare hotell. Om denna symbol visas i kombination med en rosa buss-symbol innebär det att vissa nätter kommer ske på bussen, andra på enklare hotell. På resor utan rosa buss kommer vi uteslutande att bo på enklare hotell.

Ingen behöver boka enkelrumstillägg, alla får dela rum med någon eller några andra medresenärer.

Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor. Tänk på att vissa hotell inte har hiss utan trappor och det kan bli en del bärande mellan boenden och transporter.

Talt

Tält

X

Tält

Vi bor en eller flera nätter i tält, ibland är det som tillval som inte ingår i priset. Rosa Bussarna står för tält och liggunderlag och du behöver bara ha med sovsäck, kudde och ibland myggnät.

Sol_bad

Sol & bad

X

Sol & bad

Möjlighet till sol och bad i sjö eller hav. Vid minst ett tillfälle på resan finns möjlighet till sol och bad i 15-25 grader varmt vatten.

Adrenalin

Adrenalin

X

Adrenalin

Möjligheter till fartfyllda aktiviteter. Det finns möjligheter under resan att göra saker som till exempel forsränning, bungyjump och sandboarding. Inga av dessa aktiviteter ingår i priset.

Snorkling_dykning

Dyk/Snorkling

X

Dyk/Snorkling

Vi kommer besöka platser där tillfälle ges att ordna dyk- eller snorklingsutfärder. Inga av dessa aktiviteter ingår i priset.

Vandring

Vandring

X

Vandring

Vi kommer under resan göra en gemensam vandring alternativt vara på platser där du själv kan ge dig ut och vandra.

Shopping

Shopping

X

Shopping

Någon gång under resan kommer vi vara på platser där det finns bra och billig shopping.

Underverk

Underverk

X

Underverk

Vi kommer passera något av världens gamla eller nya underverk.

Till exempel kan vi passera Kinesiska muren/Kina, Petra/Jordanien, kristusstatyn/Brasillien, Machu Picchu/Peru, Chichen Itza/Mexiko, Colosseum/Italien, Taj Mahal/Indien eller Pyramiderna/Egypten.

Symbolen innebär att möjligheten finns att besöka dem, även om de inte alltid ingår i priset.

Party

Party

X

Party

Denna symbol berättar att det på tidigare resor, denna rutt, har förekommit en del fester. Det beror också på vilken slags grupp man reser med och hur mycket man själv medverkar.

Resans höjdpunkter

 • Ekvatormonumentet
 • Nascalinjerna
 • Cusco
 • Machu Picchu
 • Titicacasjön
 • La Paz
 • Saltöknen Uyuni
 • Iguazúfallen
 • Rio de Janeiro
 • Kristusstatyn
 • Copacabana

Vad ingår?

 • Flyg
 • Allt boende 
 • All gemensam transport
 • Svensk reseledare
 • Ca 60 måltider (inkl. frukost)

Vad tillkommer?

 • Flygskatt ca 3 800 kr
 • Inkaleden till Machu Picchu 5 700 kr, tågresa till Machu Picchu 4 200 kr eller Inca Jungle Trail till Machu Picchu  4 000 kr
 • Huayna Picchu 1 200 kr
 • Paracas båttur 50 soles
 • Fickpengar ca 1 900 - 2 500 USD

Resetillfällen

SEB21

Datum: 2021-11-29 - 2022-01-25

Preliminärt datum

Reseledare: Ej fastställt

X

Bokningsinfo

Bokas senast: 2021-04-30

Mer än 5 platser kvar

Pris: 41 900 kr

Handpenning: 8 000 kr

Rosa Bussarna tipsar

Tillval 1. Vandra inkaleden till Machu Picchu

Tillval 2. Naturskön tågresa till Machu Picchu

Tillval 3. Inca jungle trail till Machu Picchu

Tillval Galapagos

Tillval: Huayna Picchu vandring

Instagrammat från resan

Senaste inläggen från resan