afrika-ballong-03-AKT-2
afrika-safari-AKT-2
afrika-masaier-01-AKT-2
afrika-leopard-01-AKT-2
rosa-bussarna-strand-05-2 AKT
afrika-zebra-01-2 AKT

Lilla safariresan

Typ av resa:
 • Ej Rosa Buss
 • Safari

Följ med på Rosa Bussarnas safariresa till Kenya & Tanzania!

Häng med på en fullspäckad resa till Afrika med Rosa Bussarna. Vi flyger från Sverige till Nairobi i Kenya och därifrån åker vi sedan till Masai Mara för safari. Nationalparken är Kenyas mest artrika park och under några dagar kommer vi åka omkring i safarifordon och spana efter vilda djur.

När vi är belåtna med safari fortsätter resan med flyg över till Zanzibar i Tanzania. Vi njuter av spännande möten och arkitektur i Stone Town innan vi fortsätter norrut på ön till en sann paradisstrand, Nungwi. Där njuter vi av sol och bad, oslagbara solnedgångar och möjligheter till att dyka och åka på kryddtur.

På denna resa finns även möjlighet att flyga luftballong i soluppgången i Masai Mara. Läs mer om detta längre ner på sidan.

Denna resa sker UTAN rosa buss. Istället färdas vi med inhyrda bussar, minivans, flyg och båt. Vi bor på hotell och i walk-in tält när vi på safari. Resan går i gemenskapens tecken och som på alla resor med Rosa Bussarna umgås vi tillsammans och bidrar till att skapa minnen för livet.

 

 

 

Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Dag 1-2
Resa: Flyg Sverige-Kenya, Nairobi

Semestern börjar med kvällsflyg från Sverige och dagen efter landar vi i Nairobi och kommer vid sen lunchtid fram till hotellet. Efter det att vi installerat oss så har vi en eftermiddag/kväll i Kenyas huvudstad. Nairobi är en modern storstad men kontrasterna är stora och kåkstäder och fattigdom är en annan sida av staden. 

Dag 3-6
Safari i Masai Mara & flyg till Zanzibar

Efter frukost hoppar vi in i safaribilarna och styr mot nationalparken Masai Mara. Vi stannar till vid en utsiktsplats så vi kan titta över spektakulära Great Rift Valley, som sträcker sig 6 000 km från Syrien i norr till Moçambique i söder. Några av de bästa djurområdena ligger nere i den upp till 100 km breda förkastningsdalen som skär rakt igenom Östafrika. Förkastningsdalen omges av Afrikas två högsta berg (Kilimanjaro och Mount Kenya) och hela området är fantastiskt och väl värt ett besök. På eftermiddagen är vi framme i Masai Mara och vi tillbringar en och en halv dag med att spana efter djur i Kenyas kanske artrikaste park. Här får du se gnuer, zebror, lejon och förhoppningsvis leoparder och geparder. Du har även goda chanser att få se hyenor, schakaler, giraffer, babianer, olika slags antiloper, gaseller, flodhästar, vattenbockar och lurpassande krokodiler. Masai Mara är också mycket artrik vad gäller fåglar med fler än 450 observerade arter som strutsar, heliga ibisar, rödnäbbade änder, nilgåsar, örongamar, gycklarörnar, skrikhavsörnar och sorgduvor. Efter djurspäckade aktiviteter tar vi oss tillbaka till Nairobi och därifrån flyger vi till Zanzibar och hinner förhoppningsvis med ett kvällsdopp i Indiska oceanen innan kvällen är över.

Dag 7-12
Zanzibar: Stone Town, sol & bad på Nungwi & hemresa

De följande dagarna tillbringar vi på den exotiska paradisön Zanzibar. Här på Zanzibar finns det massa kul att hitta på. Du kan göra en historisk stadstur i Zanzibars medeltida huvudstad Stone Town, åka på en exotisk kryddtur på ön (något den är känd för) eller varför inte ta en tur ut till Prison Island och titta på jättesköldpaddor och njuta av ett svalkande dopp i havet. Strosa sedan på de vackra kritvita stränderna, bada i det turkosa havet, prova på dykning eller snorkling och njut av den vackra ön. När kvällen kommer kan vi slappna av med en drink och titta på solnedgången. Det blir svårt att slita sig från paradiset när det är dags att säga hejdå och ta sig tillbaka till Sverige.

Med reservation för ändring av färdplanen.

Bild, film och annan information från resan

Boende på resan

6
2

Resan innehåller

Flyg

Flyg

X

Flyg

Flyg: en eller båda riktningarna är inkluderat. Symbolen kan även handla om inrikesflyg på själva resan.

Safari

Safari

X

Safari

Det ingår safariturer. Denna symbol betyder att minst en safaripark ingår i priset. Det kan även finnas möjligheter att köpa till extra turer i en eller flera parker under resan.

Sol_bad

Sol & bad

X

Sol & bad

Möjlighet till sol och bad i sjö eller hav. Vid minst ett tillfälle på resan finns möjlighet till sol och bad i 15-25 grader varmt vatten.

Snorkling_dykning

Dyk/Snorkling

X

Dyk/Snorkling

Vi kommer besöka platser där tillfälle ges att ordna dyk- eller snorklingsutfärder. Inga av dessa aktiviteter ingår i priset.

Jeep

4X4

X

4X4

Transport i fyrhjulsdrivet fordon t.ex. jeep, på delsträcka alternativt någon aktivitet som inte ingår i priset utan är ett frivilligt tillägg.

 

Resans höjdpunkter

 • Masai Mara
 • The Big Five
 • Sol & bad på Zanzibar
 • Möjlighet att åka på kryddtur
 • Möjlighet att dyka och snorkla
 • Strosa i Stone Towns gränder

Vad ingår?

 • Flyg, allt boende på hotell & all gemensam transport
 • Svensk reseledare
 • Ca hälften av måltiderna (inkl. frukost)
 • Besök i massajby
 • Safari i Masai Mara

Vad tillkommer?

 • Flygskatt ca 3 900 kr
 • Visum ca 950 kr
 • Dricks till de lokala guider/chaufförer
 • Fickpengar ca 400-500 USD, beror på om du väljer att göra extra aktiviteter, t.ex. dykning eller kryddtur

Resetillfällen

AKT20

Datum: 2020-04-08 - 2020-04-19

Preliminärt datum

Reseledare: Ej fastställt

X

Bokningsinfo

Bokas senast: 2019-08-31

Mer än 5 platser kvar

Pris: 22.900 kr

Handpenning: 4.000 kr

Rosa Bussarna tipsar

Rosa Bussarna i samarbete med

Ethiopian Airlines

Luftballongfärd över Masai Mara

Instagrammat från resan

Senaste inläggen från resan

blogg
30 september 2014

5 höjdpunkter på Madagaskar