afrika-ballong-03-AKT-2
afrika-safari-AKT-2
afrika-masaier-01-AKT-2
afrika-leopard-01-AKT-2
rosa-bussarna-strand-05-2 AKT
afrika-zebra-01-2 AKT

Lilla safariresan

Typ av resa:
 • Ej Rosa Buss
 • Safari

Följ med på Rosa Bussarnas safariresa till Kenya & Tanzania!

Häng med på en fullspäckad resa till Afrika med Rosa Bussarna. Vi flyger från Sverige till Nairobi i Kenya och därifrån åker vi sedan till Masai Mara för safari. Nationalparken är Kenyas mest artrika park och under några dagar kommer vi åka omkring i safarifordon och spana efter vilda djur.

När vi är belåtna med safari fortsätter resan med flyg över till Zanzibar i Tanzania. Vi njuter av spännande möten och arkitektur i Stone Town innan vi fortsätter norrut på ön till en sann paradisstrand, Nungwi. Där njuter vi av sol och bad, oslagbara solnedgångar och möjligheter till att dyka och åka på kryddtur.

På denna resa finns även möjlighet att flyga luftballong i soluppgången i Masai Mara. Läs mer om detta längre ner på sidan.

Denna resa sker UTAN rosa buss. Istället färdas vi med inhyrda bussar, minivans, flyg och båt. Vi bor på hotell och i walk-in tält när vi på safari. Resan går i gemenskapens tecken och som på alla resor med Rosa Bussarna umgås vi tillsammans och bidrar till att skapa minnen för livet.

 

 

 

Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Dag 1-2
Resa: Flyg Sverige-Kenya, Nairobi

Semestern börjar med kvällsflyg från Sverige och dagen efter landar vi i Nairobi och kommer vid sen lunchtid fram till hotellet. Efter det att vi installerat oss så har vi en eftermiddag/kväll i Kenyas huvudstad. Nairobi är en modern storstad men kontrasterna är stora och kåkstäder och fattigdom är en annan sida av staden. 

Dag 3-6
Safari i Masai Mara & flyg till Zanzibar

Morgonen efter blir vi upphämtade tidigt på morgonen. Vi kör längs med det dramatiska Östafrikanska gravsänkesystemet (Great Rift Valley) på väg till Masai Mara, Kenyas artrikaste park. Vi gör ett kortare fotostopp här. I Narok gör vi ett stopp på ca 20 minuter för toalettbesök och tankning. Vi anländer till campingen och äter lunch där. Efter lunchen så finns det tid för avkoppling innan vi gör en kvällstur in till Masai Mara för att titta på djuren. Efter det är det dags för middag och efter maten blir det underhållning av massajer runt lägerelden. Det förväntas att man betalar 2 USD per person för detta.
Det blir en tidig morgon och efter frukost är vi redo för avfart och en full dags tur inne i fantastiska Masai Mara. Här får vi (om vi har tur) se lejon, bufflar, elefanter, zebror och många andra djur, förhoppningsvis alla djuren i The Big Five.  I Mara finns den största populationen av lejon i hela Kenya. Andra djur man kan se här är svarta noshörningar, flodhästar, leoparder, hartebeestar, vitskäggiga gnuer, vårtsvin, gaseller med mera. Fågellivet i Mara är minst lika imponerande som däggdjurslivet. Vi äter lunch medan vi tittar på krokodiler och flodhästar. Efter lunch så fortsätter safarin ett tag till. När vi är klara så fortsätter vi till massajbyn. Detta kostar ca 10 USD per person men det innebär att vi får ta del av massajernas unika livsstil och se hur de bor. Vi får även se massajer sjunga och dansa, något som hör till deras dagliga liv och heliga ritualer. Tillsammans med våra guider går vi tillbaka till vår camping och där väntar middagen väntar. Kl. 04.00 morgonen efter blir de som valt tillvalet att flyga luftballong över Masai Mara upphämtade. Övriga gruppen åker på en morgonsafari i parken och efter det serveras en brunch på campingen. När de som åkt luftballong är tillbaka så åker alla vidare till Zanzibar och hinner förhoppningsvis med ett kvällsdopp i Indiska oceanen innan kvällen är över.

Dag 7-12
Zanzibar: Stone Town, sol & bad på Nungwi & hemresa

De följande dagarna tillbringar vi på den exotiska paradisön Zanzibar. Här på Zanzibar finns det massa kul att hitta på. Du kan göra en historisk stadstur i Zanzibars medeltida huvudstad Stone Town, åka på en exotisk kryddtur på ön (något den är känd för) eller varför inte ta en tur ut till Prison Island och titta på jättesköldpaddor och njuta av ett svalkande dopp i havet. Strosa sedan på de vackra kritvita stränderna, bada i det turkosa havet, prova på dykning eller snorkling och njut av den vackra ön. När kvällen kommer kan vi slappna av med en drink och titta på solnedgången. Det blir svårt att slita sig från paradiset när det är dags att säga hejdå och ta sig tillbaka till Sverige.

Med reservation för ändring av färdplanen.

Bild, film och annan information från resan

Boende på resan

6
2

Resan innehåller

Flyg

Flyg

X

Flyg

Flyg: en eller båda riktningarna är inkluderat. Symbolen kan även handla om inrikesflyg på själva resan.

Safari

Safari

X

Safari

Det ingår safariturer. Denna symbol betyder att minst en safaripark ingår i priset. Det kan även finnas möjligheter att köpa till extra turer i en eller flera parker under resan.

Sol_bad

Sol & bad

X

Sol & bad

Möjlighet till sol och bad i sjö eller hav. Vid minst ett tillfälle på resan finns möjlighet till sol och bad i 15-25 grader varmt vatten.

Snorkling_dykning

Dyk/Snorkling

X

Dyk/Snorkling

Vi kommer besöka platser där tillfälle ges att ordna dyk- eller snorklingsutfärder. Inga av dessa aktiviteter ingår i priset.

Jeep

4X4

X

4X4

Transport i fyrhjulsdrivet fordon t.ex. jeep, på delsträcka alternativt någon aktivitet som inte ingår i priset utan är ett frivilligt tillägg.

 

Resans höjdpunkter

 • Masai Mara
 • The Big Five
 • Sol & bad på Zanzibar
 • Möjlighet att åka på kryddtur
 • Möjlighet att dyka och snorkla
 • Strosa i Stone Towns gränder

Vad ingår?

 • Flyg, allt boende på hotell & all gemensam transport
 • Svensk reseledare
 • Ca hälften av måltiderna (inkl. frukost)
 • Besök i massajby
 • Safari i Masai Mara

Vad tillkommer?

 • Flygskatt ca 4 100 kr
 • Visum ca 950 kr
 • Dricks till de lokala guider/chaufförer
 • Fickpengar ca 400-500 USD, beror på om du väljer att göra extra aktiviteter, t.ex. dykning eller kryddtur

Resetillfällen

AKT22

Datum: 2022-04-13 - 2022-04-24

Preliminärt datum

Reseledare: Ej fastställt

X

Bokningsinfo

Bokas senast: 2021-09-30

Mer än 5 platser kvar

Pris: 22 900 kr

Handpenning: 4 000 kr

Rosa Bussarna tipsar

Rosa Bussarna i samarbete med

Ethiopian Airlines

Luftballongfärd över Masai Mara

Instagrammat från resan

Senaste inläggen från resan

blogg
30 september 2014

5 höjdpunkter på Madagaskar