Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Resa till Afrika & safari

Följ med på en resa till Afrika som du sent kommer att glömma. Med våra rosa bussar kan du åka med på ett äventyr till Rwanda och Uganda och besöka bergsgorillorna i deras naturliga habitat. Ditt äventyr börjar i Rwandas huvudstad Kigali. Här får du besöka Gisozi Memorial som är en viloplats för offren från folkmordet år 1994. Det är också ett intressant museum om folkmordet, händelseförloppet och bakgrunden.

Äventyrsresa & safari med bergsgorillor i Uganda

På resan till Rwanda åker du vidare med bussen till Virungabergen i Ruhengeri med möjlighet att boka tre olika tillvalsaktiviteter. Vidare åker vi in i Uganda för att göra oss redo att besöka bergsgorillorna. Tillsammans med en ”ranger” och en guide ger vi oss ut för att möta de stora och sällsamma djuren. Du kommer att få tillbringa cirka en timme med gorillorna på bara några meters håll. Det är en upplevelse som garanterat blir ett kärt minne för livet. Resan avslutas i vid Bunyonyisjön med möjlighet att besöka barnhem med mera innan det är dags att påbörja hemresan till Sverige.  

Tillval på resan:
Bisokevulkanen, vandring (läs mer här)

Golden monkey, vandring (läs mer här)

Vandring till Dian Fosseys grav (läs mer här)

Lilla bergsgorillaresan är en del av resan Bergsgorillor i Rwanda & Uganda.

Fritextsökning

Tillval

I Ruhengeri har du möjlighet att välja till en av dessa aktiviteter om du önskar, läs mer om respektive aktivitet och pris:

Golden Monkey vandring

Vandring till Dian Fosseys grav

Bisoke vulkan vandring

Tillkommer

 • Visum ca 100 USD (East Africa visum)
 • Fickpengar ca 500-800 USD

Höjdpunkter

 • Virungabergen
 • Bergsgorillorna i Bwindi NP
 • Kigali Memorial Museum
 • Bunyonyisjön

Dagsprogram

 • Tillval på resan kan du läsa mer om ovanför i introtexten:

  Bisoke vulkanvandring
  Golden monkey vandring
  Vandring till Dian Fosseys grav

 • Dag 1-3: Resa: Stockholm-Kigali, Rwanda

  Vi börjar vår resa med att flyga till Rwandas huvudstad Kigali. Här besöker vi Gisozi Memorial, viloplats för många av offren från folkmordet. Det är även ett intressant museum där vi kan ta del av information om folkmordet, om själva händelseförloppet, bakgrunden och konsekvenserna. Utöver minnescentret besöker vi en kyrka utanför staden där tusentals människor miste livet. En mycket stark upplevelse. Ett annat besöksmål i staden är det riktiga Hotell Rwanda, Hotell Des Milles Collines.

 • Dag 4-6: Rwanda: Virungabergen

  Det är dags att ta sig vidare och vi åker upp till Virungabergen i Ruhengeri. Härifrån kan du göra olika aktiviteter som du väljer som tillval när du bokar resan. Väljer du att inte göra något tillval kan du strosa runt i byn och känna på det riktiga Afrika. Observera att du kan bara göra ett av tillvalen. Tillvalen kan du läsa mer om under tillval.

  Golden Monkey vandring
  Bisoke vulkan vandring
  Diane Fosseys grav

 • Dag 7-8: Uganda: Sjön Bunyonyi, besök till bergsgorillorna i Bwindi NP

  Fulla med minnen åker vi in i Uganda och Bunyonyisjön. Härifrån kommer vi att göra vårt besök till gorillorna i Bwindi NP. Vi går tillsammans med en så kallad ranger och en guide. Det kan ta upp till några timmar innan vi hittar gorillorna men vi lovar att det är värt det. Bergsgorillorna kan leva upp till 50 år och väga ca 200 kilo. De är sociala djur och lever i grupp med 5-50 andra gorillor. En grupp består oftast av ledaren, en silverrygg, och hans tre eller fyra fruar samt yngre gorillor i varierande ålder. Det uppskattas att det endast finns omkring 650 bergsgorillor kvar i hela världen och vi kommer att få träffa på några av dessa fantastiska djur. Vi tillbringar ca en timme med gorillorna, på bara några meters håll, och det är en upplevelse som blir ett minne för livet. Vi åker tillbaka till Lake Bunyonyi som ligger i sydvästra hörnet av Uganda. Sjön ligger på 2 000 meters höjd och landskapet runt omkring är helt fantastiskt. Vid sjön stannar vi för sol och bad. Här kan du även paddla traditionell träkanot. För de som vill finns det möjlighet att göra en båttur på sjön.

 • Dag 9-10: Rwanda: Kigali mot Stockholm

  Resan börjar gå mot sitt slut och vi hoppar på en transport tillbaka till Kigali i Rwanda och tar flyget tillbaka hem till Sverige.

 • Med reservation för ändring av färdplanen

 • Flyginformation

  Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats.  

  Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats MÅSTE du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

 • En åldersgräns på 15 år gäller för besök till bergsgorillorna.
  OBS! Om du reser med annat pass än svenskt är du själv skyldig att ta reda på vilka regler som gäller för visum till Rwanda och Uganda. Kontakta oss i så fall.

Avgångar & priser

AvresaHemkomstAntal dagarResmålLediga platserPris
2024-01-082024-01-1710Lilla BergsgorillresanFullbokad, väntelista34 900:-Boka på väntelista
2024-07-032024-07-1311Lilla Bergsgorillresan
Boka senast 31 dec 2023
538 900:-Boka
Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm