Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Resa till Island & Färöarna

Följ med på ett storslaget äventyr som tar dig från Sverige, via Danmark till Färöarna. Vi rullar framåt i rosa bussar genom Norden och vi får upptäcka Färöarnas huvudstad Tórshavn där vi kan strosa omkring i det gamla tingområdet Tinganes eller göra en utflykt till Kirkjuböur. Vår resa fortsätter till Vestmanna där vi tar en båttur för att imponeras av den vackra kustlinjen, de massiva klipporna och det rika fågellivet. Vi har även tid att utforska andra delar av Färöarna som exempelvis vackra Gjógv. På väg till Eidi passerar vi även klippformationerna Risin och Kellingin (jätten och kärringen) innan vi går ombord på Norröna-färjan och fortsätter vår resa till Island.

Island, Färöarna, Reykjavik

Sommarresan till Island börjar i Seyðisfjörður där färjan lägger till. Därifrån åker vi till Húsavík där vi kan passa på att rida eller åka på valsafari. Äventyret fortsätter via Akureyri mot Reykjavik och på vägen stannar vi en natt på höglandet där vi njuter av de öde vidderna och bad i en varm naturlig källa. Innan vi når den isländska huvudstaden passar vi också på att besöka Golden Circle med dess sevärdheter Gullfoss, Geysir och Thingvellir. När vi åker vidare passerar vi vattenfall och vackra naturformationer som exempelvis glaciärsjön Jökulsárlón innan vi avrundar vårt isländska äventyr i Reykjavik kan vi antingen njuta av staden och dess stora utbud av kultur och restauranger eller åka till Blå lagunen och bada. Vi tar sedan flyget tillbaka via Danmark och vidare hem till Sverige. 

Kolla in avresedatum och boka direkt resan till Island & Färöarna - en mycket populär resa!

Fritextsökning

Tillkommer

 • Fickpengar ca 8 000 kr

Höjdpunkter

 1. Tórshavn
 2. Vestmanna fågelklippor
 3. Húsavík
 4. Akureyri
 5. Isländska höglandet
 6. Golden Circle: Gullfoss, Geysir & Thingvellir
 7. Reykjavik
 8. Jökulsárlón

Dagsprogram

 • Dag 1-6: Resa: Stockholm, Sverige, Hirtshals, färja till Tórshavn, Färöarna & vidare till Island

  Vi börjar resan med rosa buss från Stockholm och rullar söderut. I danska Hirtshals stiger vi ombord på färjan M/S Norröna med Färöarna och Tórshavn som första destination. Till havs kan du njuta av god mat, allt från lokala delikatesser till den populära Simmer Dim Steakhouse. Från fartygets skybar kan du skåda ut över havet och kanske se en val eller två. Förutom barer och taxfree finns det relaxavdelning, pool, utomhusjacuzzi, gym, fotbollsplan, bio och lekhörna. Under tre dagar på Färöarna kommer vi upptäcka Tórshavn och du kan vandra runt i den pittoreska huvudstaden som har 12 000 invånare. Vi kommer åka på båtutflykt till Vestmanna fågelklippor och du har möjlighet att vandra i vikingarnas spår genom storslagen natur och beskåda de unika lunnefåglarna. Det finns hembygdsmuseum, nationalmuseum, kyrkor och det sägs att världens bästa sushi finns på Etika som ligger i centrala Tórshavn. Vi åker runt på Färöarna, upplever det fantastiska landskapet och om vädret tillåter så kanske vi även kan gå upp för Färöarnas högsta berg, Slættaratindur. Efter några härliga dagar tar vi oss ombord på kvällsfärjan till Island.

 • Dag 7-9: Island runt, Seyðisfjörður, Húsavík, Hveravellir & Golden Circle (Gullfoss, Geysir & Thingvellir)

  Tidigt på morgonen anländer vi till Seyðisfjörður och då börjar vårt isländska äventyr. Vi styr kosan nordöst och efter ett stopp vid ett vattenfall åker vi till Húsavík. Här finns det möjlighet att åka på valsafari eller göra andra utflykter i området. Efter Húsavík åker vi till Akureyri för att upptäcka vad Islands näst största stad har att erbjuda. Sedan tar vi vägen över isländska höglandet som endast är öppen ett par månader om året. Vi kommer bo vid en camping mitt i ödemarken där vi kan bada i en naturlig varm källa och spana på glaciärer. Vill det sig väl kan matlaget ordna geysirkokta ägg till frukost. Innan vi når Reykjavik hinner vi med att besöka tre av landets stora sevärdheter; den sprutande gejsern Strokkur, det magnifika vattenfallet Gullfoss och Islands viktigaste nationalpark Thingvellir. I Thingvellir hölls tinget i gamla dagar och det är även platsen där du kan gå i förkastningssprickan mellan den nordamerikanska och den eurasiska kontinentalplattan.

 • Dag 10–15: Reykjavik, Sydlandet med bland annat Jökulsárlón & flyg hemåt

  Vi åker vidare längs sydlandet och stannar till vid issjön Jökulsárlón där bland annat Bondfilmen Die Another Day delvis spelades in. Vattnajökull besöker vi också innan vi åker till huvudstaden. Vi bor i Reykjavik några nätter för att ha tid att uppleva staden, äta gott och kanske dricka en Egils Gull på någon av stadens många barer. Det går att besöka den välkända Blå lagunen, det berömda fallosmuseet eller kanske gå på konsert i den nya vackra konsertbygganden Harpa. Efter ett par dagar i huvudstaden tar vi flyget via Danmark och sedan vidare hem till Sverige och Stockholm.

 • Med reservation för ändring av färdplanen.

  På färjan mellan Danmark, Färöarna och Island har vi couchetteplats ombord. Det betyder att 6-9 personer delar hytt på däck 2. Om någon vill uppgradera sitt boende måste ni höra av er till kontoret för att få hjälp med eventuellt andra hyttalternativ.

  Vädret på Färöarna och Island är varierande och kan skifta snabbt. Det betyder att vissa utflykter kan bli inställda på grund av dåligt väder och att resrutten kan ändras under resans gång. När du reser med Rosa Bussarna till Island och Färöarna är det bra om du har med dig en varm sovsäck och lite extra varma kläder. Och badkläder såklart. Ingen Islandsresa blir fulländad utan att bada i en varm källa!

Karta

Resekalender
29/9Nepal till Bhutan och BangladeshPris 38 100:-
13/10Namibia till Sydafrika 55+Pris 34 800:-
15/10Dansresa till KubaPris 28 700:-
16/10Marocko runtPris 23 400:-
23/10Peru runt 55+Pris 34 200:-
Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm