Bokning & betalning

Klicka på knappen boka resa för det resetillfälle du vill boka. Fyll i introducerande kontaktinformation och klicka på ”Skicka”.

När du får ett e-postmeddelande med bekräftelse har du bokat en preliminär plats.

Har du rest med oss och vill nyttja eventuell ”pinkrabatt” måste du logga in med dina inloggningsuppgifter innan du bokar. Skapar du en ny profil blir det dubbletter av dig i bokningssystemet och ingen rabatt utgår. Kontakta oss om du inte hittar dina inloggningsuppgifter.

För att behålla din plats behöver du betala in handpenning inom fem dagar, inklusive helgdagar. Efter betalning får du en bekräftelse om garanterad plats på resan. Tillsammans med bekräftelsen kommer en länk där du fyller i fördjupad information.

Betalning

Betalning av resor sker i två steg:

1. Handpenning – betalas i samband med att du bokar resan.

2. Slutbetalning – resterande belopp tillsammans med eventuell flygskatt (vilken anges i informationsbrevet som skickas ut i god tid innan avresa) betalas senast två månader innan avresedatumet.

Flygskatten ligger utanför resans utsatta pris och meddelas via mejl cirka två månader innan avresa. Rosa Bussarna tvingas lägga flygskatten utanför resans pris då reseinformationen kommer ut långt innan skatten fastställs. Vissa resebyråer har flygskatten inkluderade i priset eftersom de säljer individuella resor till skillnad från Rosa Bussarnas gruppbiljetter.

Om en resa inte är fullbokad kan du ringa och boka en resa som du sedan betalar in hela summan på i ett svep.

Alla resor betalas genom att överföra pengar till:

Bankgiro: 225-9885
Eller
Swish: 1230563676

Mottagarens namn: Anders Eriksson Travel AB

OBS! Vi tar inte emot kortbetalningar men vi tar emot swishbetalning.
Betalar du din resa från ett konto som är knutet till Visa eller Mastercard från en av Sveriges största banker brukar deras reseförsäkring gälla ändå. Vi kan inte garantera att reseförsäkringen gäller om du betalar med swish, kontrollera med din bank vilka regler som gäller.

Följande information gäller betalningar från utlandet:

Bankens namn: SEB
Adress: Stuvarvägen 25, 852 29 Sundsvall 

Swiftkod: ESSESESS
IBANnr: se755 000 000 005 382 100 4533

Kontohavare: Anders Eriksson Travel AB 
Adress: Torrsjö 110, 862 95 Njurunda, SWEDEN

Org.nummer: 556275-3284

Rabattsystem

Har du rest med oss tidigare får du så kallad pinkrabatt, det vill säga en lojalitetsrabatt på vissa av våra resor. Nedan ser du hur rabattsystemet ser ut: 

1 000 kr i rabatt på resa 2, 3, 4 och 5.
1 500 kr i rabatt på resa 6, 7, 8 och 9.
2 000 kr i rabatt på resa 10 och framåt.

Denna rabatt gäller INTE på resor till Europa, Oceanien och Nord- och Centralamerika.

Resor som är kortare än sju dagar genererar inte rabatt. Har du endast åkt någon eller några av våra kortresor kommer du inte kunna få rabatt på en resa med oss. Det krävs att du åker en resa som är längre än sju dagar för att nästa gång kunna få rabatt enligt reglerna ovan.

Vi ger 2 000 kr i rabatt till barn som ej fyllt 16 år.

 

Ändring av datum och reseinnehåll

När en resa läggs ut till försäljning finns inga flygbiljetter bokade. En stor del av våra kostnader sker innan resorna påbörjat, till exempel bussar, reservdelar, biljetter, bokningar och entrékostnader. Datum och längd är preliminära och kan komma att ändras. 

Flygbolag som ändrar tidtabeller, vägkondition, tidigare resenärers utvärderingar och väder är exempel på faktorer som gör att en resa ändras. Vår ambition och önskan är alltid att resan ska bli bättre i och med en eventuell förändring. Se respektive snabbfaktaruta på resornas sida om pris och datum är preliminära.

Avbeställningsskydd/Avbokning

I samband med att du betalar handpenningen till Rosa Bussarna har du möjlighet att köpa vårt avbeställningsskydd för 600 kr. Då kan du fram till 40 dagar innan avresa avboka utan läkarintyg eller anledning och får tillbaka allt du betalade utom 600 kr som är kostnaden för avbeställningsskyddet samt en administrativ kostnad på 500 kr. På resor under 5 000 kr tar vi inte ut någon administrativ kostnad.

Är det mindre än 40 dagar kvar till avresa krävs läkarintyg och följande ersättningsmodell gäller:

39-30 dagar före avresedagen vid uppvisande av läkarintyg återbetalas 75 % av resans pris.
29-15 dagar före avresedagen vid uppvisande av läkarintyg återbetalas 50 % av resans pris .
14-0 dagar före avresedagen återbetalas ingenting.

Om du gör din betalning från den bank (via Internet) som du har ett betalkort eller kreditkort kopplat till, brukar din reseförsäkring gälla (om en sådan är kopplat till ditt kort) om du visar upp giltigt läkarintyg. Kontrollera med din bank och deras försäkringsbolag vilka villkor du har på din försäkring. Observera att det inte gäller tidigare kända skador eller sjukdomar. Maxbeloppet brukar variera mellan 15 000 – 25 000 per person och 45 000 per familj.

Reseförsäkringen som finns i hemförsäkringen täcker i regel endast ersättningar som uppstår vid sjukdom när du är ute och reser. Flera försäkringsbolag har en tilläggsförsäkring som kostar 300 – 400 kr per hushåll som gäller vid sjukdom och olycksfall. 

OBS 1: Har du inte ett avbeställningsskydd får du inte tillbaka några pengar.
OBS 2: Alla resor som sker utanför gruppresorna är personliga och ersätts inte vid avbokning.
OBS 3: Vid avbokning av festivalresor får du tillbaka hela summan om du bokar av dig senast tre veckor innan avresa. Vid avbokning mindre än två veckor får du inte tillbaka någonting alls.
OBS 4: Avbokar du tillvalen Machu Picchu och/eller Galapagosöarna får du tillbaka en mindre del av summan. Kontakta Rosa Bussarnas kontor för mer information.

Resegaranti

Rosa Bussarna: Anders Eriksson Travel AB har AAA i kredit-trovärdighet.
Säkerhet är ställd enligt Resegarantilagen.
Ring Kammarkollegiet om du har frågor: 08-700 08 00.
Läs mer på: https://www.kammarkollegiet.se/resegarantier
För övrigt gäller resebyråbranschens ”Allmänna Villkor”.

Försäkring

När du reser med Rosa Bussarna måste du ha giltig reseförsäkring under hela resan. Den ska kunna uppvisas innan avresa och du behöver ha med dig försäkringsbeviset på resan. I många hemförsäkringar ingår en 45 dagar lång reseförsäkring men det finns även andra företag som erbjuder prisvärda försäkringar. Varar din resa längre än 45 dagar är det viktigt att du har en försäkring som täcker hela resan.

Ska du åka på en resa och göra äventyrsaktiviteter, till exempel dykning, rafting och fallskärmshoppning är det MYCKET VIKTIGT att du läser den finstilta texten från ditt försäkringsbolag då dessa aktiviteter ofta är exkluderade. I många fall kan man köpa en tilläggsförsäkring som inkluderar sådana aktiviteter.

Är du som resenär medveten om att ditt hälsotillstånd inte är gott är du skyldig att innan resa konsultera läkare och uppge detta i hälsodeklarationen vid bokning. Alla resenärer deltar på resorna på egen risk.

Vid resor genom Ryssland krävs även ett intyg från ditt försäkringsbolag att du har giltig försäkring för Ryssland.

En liten varning från Länsförsäkringar

LF: Redan sjuka riskerar vara utan försäkring på resa

Många reser utomlands trots att de är sjuka eller är under behandling

”De flesta har inte en aning om att försäkringen inte gäller då, säger Peter Sandberg, chef utlandsskador på Länsförsäkringar, i en presskommentar.

Hemförsäkringens reseskydd gäller normalt om resan är kortare än 45 dagar. Men om man är allvarligt eller kroniskt sjuk bör man tänka sig för innan resan. Kostnader för vård och behandling som är orsakade av kronisk sjukdom eller annan sjukdom som finns redan vid avresan, ersätts endast om de beror på att hälsotillståndet blivit akut och oväntat försämrat. Om man lider av en kronisk eller allvarlig sjukdom, bör man i god tid innan avresan undersöka om hemförsäkringen ersätter sjukvårds-, rese- och merkostnader under resan.

”Kostnaderna för resenären kan bli mycket stora. Ett ambulansflyg från till exempel Asien är en kostnad på cirka 1 miljon kr, vilket man får betala själv om försäkringen inte ersätter. Generellt så är mitt råd att innan resan fråga sitt försäkringsbolag hur och om försäkringen gäller”, säger Peter Sandberg.

Minimiantal

För att vi ska kunna genomföra resorna krävs ett minimiantal deltagare, oftast 18 personer. Om en resa får färre anmälningar förbehåller Rosa Bussarna sig rätten att ställa in en resa. Detta meddelas i så fall senast 60 dagar innan avresa och resenärerna erbjuds andra alternativ eller full återbetalning.

Om du som resenär bokar i god tid underlättar du att ingen resa riskerar bli inställd – av samma skäl säljs inga sista minuten-biljetter.

Vid en inställd resa ersätter vi kostnader för om- eller avbokning av anslutningstransporter men ej för hela biljettpriset på ej om- eller avbokningsbara biljetter.