Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Förenade Arabemiraten och Oman

Spännande resa till Dubai, Abu Dhabi, Liwa och Oman

Följ med på en extraordinär resa till Förenade Arabemiraten och Oman. Besök världens högsta byggnad (Burj Khalifa), gå på kryddmarknad, fynda guld, strosa i Jumeira Beach, åk på ökensafari, besök Louvre i Abu Dhabi, vandra på Omans högsta berg Jebel Shams och bada i naturliga pooler omringad av palmer och klippformationer i Wadi Bhani Khalid. 

Fritextsökning

Tillkommer

 • Flygskatt  xxx  kr
 • Fickpengar ca 4 000 - 6 000 kr
 • Visum till Oman ca 125 kr
 • Inträde till utflykter som inte ingår i programmet

Höjdpunkter

Dubai
Burj Al Arab
Burj Khalifa
Föntänen i Dubai
Jumeirah Beach
Gold & spice souks
Dubai Mall
Abu Dhabi
Qasr Al Watan
Louvre Abu Dhabi
Corniche
Liwaoasen
Al Ain Oasis
Souq Al Qattara
Jebel Shams (Omans högsta berg)
Bahla Fort
Nizwa Souq
Misfat al Abriyeen
Wahiba Sands (Ökenboende)
Wadi Bani Khalid (Här badar vi i naturliga pooler)
Bimah Sinkhole (Här badar vi i en kalkstenspool)
Muskat

Dagsprogram

 • Dag 1: Flyg Stockholm - Dubai

  Vi flyger på eftermiddag och landar i Dubai sent på kvällen. Vår lokala guide möter oss på flygplatsen och hjälper oss att checka in på vårt hotell.

 • Dag 2: Stadstur i Dubai, välkomstmiddag

  Vi gör en stadstur där vi besöker en souk och här kan man se kryddor och olika föremål i guld. Vi kommer även att provåka en abra, en traditionell vattentaxi som tar oss genom Dubai creek. Efter det besöker vi Jumeirah Beach där vi kan ta bilder på den världskända Burj Al Arab. På kvällen bjuds det på välkomstmiddag och här får vi mer information om nästkommande dagars program.

 • Dag 3: Dubai på egen hand

  Idag har vi tid att upptäcka Dubai på egen hand. Missa inte den dansande fontänen i Dubai som ligger vid Dubai Mall. Missa inte heller Burj Khalifa ( 828 meter högt, 160 våningar) som är den högsta byggnaden i hela världen.

 • Dag 4: Avfärd till Abu Dhabi, besök till Louvre och president palatset Qasr Al Watan

  Efter frukost lämnar vi Dubai för att åka vidare mot UAEs huvudstad, Abu Dhabi. Vi kommer att besöka Qasr Al Wattan som är presidentens palats. Vi kommer även att besöka den världsberömda konst och civilisations-museet, Louvren. 2007 samlades Frankrike och Abu Dhabi för att öppna Louvre i Abu Dhabi. Louvre är tänkt för att representera den dynamiska naturen i den samtida arabvärlden. Museet är designat av den franska arkitekten Jean Nouvel med utgångspunkten att fira Abu Dhabis läge mellan land och hav, liksom dess traditionella arabiska arkitektur. Med din biljett kan du besöka gallerierna, utställningarna, barnmuseerna och även de allmänna utrymmena under kupolen. Efter lunch åker vi till Corniche-stranden för lite fri tid till avslappning. Mot eftermiddagen åker vi vidare till vårt boende för att checka in.

 • Dag 5: Ökensafari

  Idag ska vi "leka" i öknen. En höjdpunkt vid varje besök i UAE är utan tvekan denna fantastiska turné. Efter lunch åker vi fyrhjulsdrivna fordon i öknen. Vid ingången till öknen lättar våra förare hjulen på 4X4 och sedan börjar det roliga.

  Dune bashing - du kommer att känna spänningen i ökenkörning när vår professionella förare tar oss upp och ner i de gyllene sanddynerna. Beundra de magnifika sanddynorna! Vi kommer sedan att stanna för att avnjuta en ’’Apero’’ på toppen av en sanddyn. En henna-dam kommer att möta oss och erbjuda gratis traditionella Henna-tatueringar för de som önskar. Prova på att bli tatuerad med henna eller varför inte utöva yoga i en vacker miljö? På kvällen serveras middag innan vi åker tillbaka till staden.

 • Dag 6: Avfärd till Liwaoasen

  Efter frukost åker vi vidare till Liwa och till Liwaoasen. Vi besöker en kamelfarm och en dadelfarm. Vi checkar in på vårt hotell och njuter av ökenlivet. Kvällen avslutas med gemensam middag.

 • Dag 7: Avfärd till Al Ain

  Vi åker vidare till Al Ain. Här erbjuds det stadstur där vi besöker UNESCO kulturarvet Al Ain Oasis. Vi fortsätter mot Souq Al Qattara innan vi checkar in på vårt boende. Mercure Jebel Hafeet Hotel ligger på Hafeet-berget som är ca 915 meter över havet. Utsikten härifrån är fantastisk! Hotellet är en unik resort med en raffinerad arkitektur. Hotellet erbjuder tre restauranger samt tre pooler. Njut av en uppfriskande cocktail medan du ser ut över staden och landskapet.

 • Dag 8: Oman - Bahla Fort, Keramikverksat, Jebel Shams

  Idag lämnar vi Förenade Arabemiraten och fortsätter till grannlandet Oman. Efter gränskontrollen mellan UAE och Oman kör vi vidare till Jebel Shams men stannar först på Bahla Fort. Bahla är ett imponerande UNESCO-listat fort. Imponerande med sin häpnadsväckande 13 km långa mur är det ett enastående exempel på den medeltida islamiska perioden. Vidare kommer vi att besöka en lokal keramikverkstad. Omanerna är mycket passionerade över sitt kulturarv. Bevarandet av lokala hantverk är en mycket viktig del av vem de är. Beskåda tillverkningen av ett keramikföremål och ett mycket speciellt möte med en lokal hantverkare. Vi kör vidare till Sama Heights Resort där vi stannar över natten. Detta boende ligger vid bergskanten av Jebel Shams, Omans högsta berg (3028 m.o.h.) och bjuder således på fantastiska vyer. På kvällen avnjuter vi en gemensam middag.

 • Dag 9: Vandring, Al Hamra, Misfat Al Abriyeen

  Idag ska vi ladda upp med en rejäl frukost. Efter frukost påbörjar vi en vandring på cirka tre timmar. Vandringen är känd som ‘’ The balcony walk’’ och är ett måste i Oman. Som ni kan gissa från namnet så kommer vandringen att erbjuda imponerande vyer med berget på ena sidan och ett brant stup på den andra där Omans "Grand Canyon" ligger. Ni går längs Al Nakhr-kanten och når sedan den övergivna byn Al Sab. Vi erbjuds magnifika vyer över det som kallas Mellanösterns Grand Canyon. Efter vandringen tar vi oss mot byn Al Hamra. Här kommer vi att avnjuta en traditionell lunch i ett traditionellt hushåll. Vi kommer även att prova på att baka eget bröd. Efter lunch tar vi oss an de smala gatorna i denna antika by för en förtrollande promenad genom dess charmiga halvt övergivna ler/tegelhus i jemenitisk stil.

  Vidare fortsätter vi till Misfat. Misfat Al Abriyeen kännetecknas av dess gränder, traditionella byggnader och terrasser som sveper runt berget. Misfat är utsedd till den vackraste byn i Oman. De dekorativa lerhusen och de små gränderna skapar verkligen en autentisk känsla. Vi spenderar natten i ett traditionellt hus. Vi äter en gemensam middag innan vi tackar för kvällen.

 • Dag 10: Nizwa, Birkat Al Mawz, Wahiba Sands

  Idag startar dagen med ett besök i Nizwa, Omans tidigare huvudstad. Omgiven av en frodig palmoas och några av landets högsta berg, erbjuder Nizwa en fantastisk blandning av historia och lokal kultur. Nizwa är hem till en vacker traditionell souk, dess fort och dess unika boskapsmarknad. Dagen fortsätter mot Wahiba Sands öknen. Längs vägen stannar vi till i Birkat Al Mawz. Den läckra rosdoften som fyller luften kommer från det lokala rosdestilleriet som producerar rosenvattnet som området är känt för. Vi besöker destilleriet och njuter av att titta på tillverkningsprocessen som förvandlar denna känsliga blomma till vackert doftande vatten.

  Från Al Wasil kör vi fyrhjulsdrivna fordon för att komma till vårt boende. Vårt boende för natten kommer att vara ett traditionellt beduin ‘’hus". Vår guide kommer att ta med oss på en kort vandring upp till toppen av en sanddyna för att avnjuta en svalkande "aperitif" medan vi njuter av utsikten över de färgglada sanddynerna. Kvällen avslutas med en traditionell middag.

 • Dag 11: Utflykt till Wadi Bani Khalid, Bimah Sinkhole

  Vi lämnar öknen och fortsätter äventyret mot ett av Omans bästa turistmål, Wadi Bhani Khalid. Den spektakulära vägen som leder till Wadi Bani Khalid är en resa i sig. Den tar oss först genom färgglada klippformationer innan vi når den vackra oasen inbäddad i östra Hajarbergen. Med enkel tillgång till djupa naturliga pooler är det verkligen en plats som är mycket älskad av lokalbefolkningen. Wadi Bani Khalid är ett uppfriskande stopp men också en chans att vara bland lokalbefolkningen, så sätt på dig din bästa (och mest täckta) baddräkt och njut av denna unika upplevelse! Utforska den enorma mängden pooler! Vi kommer att njuta av en utsökt picknick lunch innan vi fortsätter mot Bimmah Sinkhole, en av de vackraste naturliga poolerna i världen. På eftermiddagen når vi huvudstaden Muskat och vårt hotell.

 • Dag 12: Muskat stadstur

  Trots sin omvandling från liten maritimstad till modern metropol kunde Muskat förvandla sig själv och erbjuda alla moderna bekvämligheter samtidigt som den behöll sin traditionella integritet. Under vårt besök kommer vi att kunna uppskatta harmonin i den gamla och nya som vackert formar huvudstaden. Efter frukost börjar vår tur med ett besök till Sultan Qaboos Grand Mosque *, en härlig del av modern islamisk arkitektur. Sedan fortsätter vi mot den moderna delen av huvudstaden. Beundra Almas palats utvändiga fasad och njut av atmosfären i den senaste delen av staden innan vi åker, om tiden tillåter, till Zubair Museum, som visar sin stora samling av lokala föremål. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter och den kan spenderas med att strosa genom staden, besöka operahuset. En promenad längs Muttrah Corniche rekommenderas.

 • Dag 13: Muskat på egen hand

  Idag har du hela dagen för att utforska huvudstaden på egen hand. Missa inte besöka Al Bustan beach eller Al Qurum beach. Vi avslutar vårt äventyr med pinkfest som går i rosa tecken.

 • Dag 14: Flyg till Sverige

  Vi lämnar Muskat tidigt på morgonen för att ta flyget tillbaka till Sverige och planera nästa äventyr med Rosa Bussarna.

 • Med reservation för ändring av färdvägen.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHemkomstAntal dagarResmålLediga platserPris
2022-02-112022-02-2414Förenade Arabemiraten och Oman
Boka senast 30 september 2021 Obs! Preliminära avrese och hemkomstdatum.
Mer än 529 900:-Boka