Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Det gångna året för Rosa Bussarna i pandemins spår!

 

Världen förändrades på ett ögonblick för oss alla och kanske framför allt oss i resebranschen.

Trots omständigheterna så lyckades vi få hem alla våra resenärer utan större förseningar innan hela världen stängdes ner.

Undantaget var vår chaufför Gunnar och reseledare Joakim som hamnade i karantän i Peru i 14 dagar. Det ledde dock till att vi i samarbete med svenska ambassaden i Lima kunde hämta upp strandade svenskar med vår rosa buss utmed en lång väg igenom Peru till Lima, för att sedan få hem dem med en av de få flighterna till Sverige. De flög faktiskt med den första flighten som flugit hela den sträckan utan mellanlandning någonsin!

Sommaren nalkades och vi började ställa in resa efter resa. Det såg ut att börja ljusna något på sensommaren och vi lyckades genomföra en båtresa i Kroatien på sju dagar innan det återigen vände och blev mörkare i dubbel bemärkelse.

Utan inkomster till företaget och i princip inga jobb att göra fick tyvärr vår kollega Jerry lämna företaget för att söka nya utmaningar. Vidare drabbade detta även kollegorna Raquel och Sofia som så småningom fick lämna företaget i slutet av året.

Jul och nyår firades grillandes i trädgården på behörigt avstånd i nollgradig kyla istället för att trängas i en matkö i 35 gradig värme i Namibiska öknen för att få ta del av den wokade pyttipannan som vårt fantastiska matlag rört ihop.

Vi har gått från hopp till besvikelse otaliga gånger men aldrig tappat hoppet om att snart så vänder det och då är vi redo! Vi har förberett och planerat och fått lägga det åt sidan, förberett och planerat och fått lägga åt sidan och så fortsätter vi göra fram till dess att det vänder på riktigt. Vi kommer att hålla i och hålla ut! Oavsett hur lång tid det tar!

Vi är oerhört tacksamma för alla våra trogna kunder som tror på oss. I princip har alla som varit bokade på resor skjutit fram sin resa till nästa år, alternativt bytt till någon annan resa. Något vi är mycket tacksamma för och som ger oss förhoppning om att när det vänder så vänder det med besked! När det händer kommer vi att vara beredda.

I brist på annat har vi gett oss i kast med att byta webbsida. Något som har tagit mycket längre tid än väntat. Det har varit en utmaning, eftersom det inte hör till våra vanliga arbetsuppgifter. Jobbet fortgår nu med att utveckla sidan och göra den så överskådlig och användarvänlig som möjligt när vi lärt oss hur ni som kunder använder den. Efterhand fyller vi på med bilder och information.

Vi har även startat ett samarbete med Vacci AB som hjälper och förenklar hela vaccinationsresan för Sveriges befolkning. Så när våra utlandsresor tar fart igen så kommer vi, tillsammans med Vacci, att kunna vägleda er helt kring vilka vaccinationer som ni behöver ha inför resan och om till exempel stelkrampen behöver få sig en påfyllning. Allt för att det ska vara så smidigt som möjligt för er, men också för att vi tillsammans säkerställer att ni och vi har fullgott skydd när vi sen kommer att resa iväg. 

Men fram till att vi kan resa utomlands igen så kommer "hemester" att stå på schemat för många, och så även för fästingarna. Så börja din vaccinationsresa genom att här med oss boka TBE, njut av en svensk sommar och börja dröm dig bort till nästa äventyr med oss."

Boka här

Nu nalkas sommaren och vi vet lika lite som ni om huruvida vi kommer att kunna köra våra resor eller ej. Vi hoppas och tror, men efterhand så blir vi tvingade att ställa in de närmast kommande resorna. Vaccineringarna verkar ta fart, men det tar olika lång tid i olika länder. Vad som kommer gälla för internationellt resande återstår att se. Oavsett kommer vi anpassa oss efter vad som sker. Vi kommer efterhand när vi vet att resorna går att ge information om vad som gäller just på den specifika resan. Om det till exempel krävs full vaccinering, vaccinationspass, PCR test eller liknande.

I sommar kommer vi att köra fler turer i Sverige. Resorna kommer att komma ut med kort varsel efterhand som vi får nya rekommendationer att förhålla oss till.

Närmast kommer vi köra en skolklass från Grimslövs folkhögskola som gör en studieresa genom Sverige i utbildningssyfte. Ett spännande projekt som vi hoppas ska bli återkommande från år till år. Vi hoppas att fler skolklasser hoppar på denna trend.

Följ gärna Grimslövs skolans äventyr på vår instagram Rosabussarna.

Nu ser vi framåt och ses förhoppningsvis förr eller senare på en rosa bussresa!

Glöm inte att leka!

Livet är till för att upplevas!

Hoppfulla hälsningar

Rosa Bussarna

Fritextsökning
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Hagagatan 5
113 48 Stockholm
Sweden