Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Bergsgorillor och safari i Uganda

Spännande safariresa med bergsgorillor i Uganda 

Häng med på en safariresan till Afrika och besök bergsgorillorna i exotiska Uganda. Äventyrsresan börjar i Ugandas huvudstad Kampala. Första dagen på afrikansk mark bekantar vi oss med rosa bussen, reser tak  och går igenom rutiner på bussen.

Därifrån fortsätter vi sedan till Lake Bunyonyi för sol och bad och vidare till Bwindi NP. Tillsammans med en ”ranger” och en guide ger vi oss ut för att möta bergsgorillor. Du kommer att få tillbringa cirka en timme med gorillorna på bara några meters håll. Det är en upplevelse som garanterat blir ett kärt minne för livet. Safariresan går vidare till Mweya som ligger i Queen Elisabeth Park där vi campar för natten. I parken får du följa med på safari för att se elefanter, vårtsvin och spännande fåglar. Du får också åka båt på Kazinga Channel. Här finns goda chanser att fotografera flodhästar, krokodiler, bufflar och elefanter som svalkar sig i vattnet. För den äventyrslystne finns det under resan möjlighet att prova forsränning på Nilen, köra fyrhjuling, rida och paddla kajak. De sista dagarna spenderar du inne i Jinja, strosandes omkring i byn eller så kan du besöka Nilens källa.

Fritextsökning

Tillkommer

 • Visum till Uganda ca 50 USD
 • PCR-test ca 1000 kr i Sverige
 • PCR-test ca 50 USD i Uganda
 • Fickpengar ca 500-800 USD

Höjdpunkter

 • Bergsgorillorna i Bwindi NP
 • Lake Bunyonyi
 • Queen Elisabeth NP
 • Forsränning på Nilen
 • Flodtur på Kazinga Channel
 • Lake Mburu NP

Personal på resan

Reseledare och chaufför: Anders Törn

Chaufför, mekaniker och matansvarig: Roger Lindskog

Dagsprogram


 • En åldersgräns på 15 år gäller för besök till bergsgorillorna.
  OBS! Om du reser med annat pass än svenskt är du själv skyldig att ta reda på vilka regler som gäller för visum till Uganda. Kontakta oss i så fall.

 • Dag 1-2: Resa: Stockholm-Uganda, Kampala

  Vi börjar vår resa med att flyga till Ugandas huvudstad Kampala. Första dagen på afrikansk mark bekantar vi oss med bussen, reser tak och går igenom rutiner på bussen.

 • Dag 3-6: Lake Bunyoni och bergsgorillorna i Bwindi NP

  En ganska så lång kördag från Kampala till Lake Bunyoni genom afrikanskt landskap väntar oss. Vi kommer korsa ekvatorn men stannar inte den här gången utan tar stoppet på tillbaka vägen. Väl framme vid vulkansjön Bunyoni får vi några dagar att njuta av sol och bad. Härifrån kommer vi att göra vårt besök till gorillorna i Bwindi NP. Vi går tillsammans med en så kallad ranger och en guide. Det kan ta upp till några timmar innan vi hittar gorillorna men vi lovar att det är värt det. Bergsgorillorna kan leva upp till 50 år och väga ca 200 kilo. De är sociala djur och lever i grupp med 5-50 andra gorillor. En grupp består oftast av ledaren, en silverrygg, och hans tre eller fyra fruar samt yngre gorillor i varierande ålder. Det uppskattas att det endast finns omkring 650 bergsgorillor kvar i hela världen och vi kommer att få träffa på några av dessa fantastiska djur. Vi tillbringar ca en timme med gorillorna, på bara några meters håll, och det är en upplevelse som blir ett minne för livet. Vi åker tillbaka till Lake Bunyonyi som ligger i sydvästra hörnet av Uganda. Sjön ligger på 2 000 meters höjd och landskapet runt omkring är helt fantastiskt. Vid sjön stannar vi för sol och bad. Här kan du även paddla traditionell träkanot. För de som vill finns det möjlighet att göra en båttur på sjön.

 • Dag 7-9: Besök till Queen Elisabeth Park, flodtur på Kazinga Channel, safari och Lake Mburu NP

  Vi rullar in i Mweya som ligger i Queen Elisabeth Park och det blir vår campingplats för natten. På vår väg in i parken kan vi kanske få syn på elefanter, vårtsvin eller några av de 100-tals olika fågelarter som finns här. På förmiddagen beger vi oss ut på en båttur på Kazinga Channel som är förbindelsen mellan Lake George och Lake Edward. Här finns goda möjligheter att fotografera flodhästar, krokodiler, mängder av fåglar och eventuellt bufflar eller elefanter som svalkar sig i vattnet. Vi fortsätter med ytterligare några timmars safari innan vi lämnar parken. Vi tar oss söder ut till lake Mburu och stannar för natten i national parken. Dagen efter finns möjlighet till cykeltur, safari tur i parken, fågelskådning mm.

 • Dag 10-12: Ekvatorn och Jinja

  Vi lämnar vildmarken och på vägen mot Jinja stannar vi för ett fotostopp då vi korsar ekvatorn för andra gången. I Jinja ges det möjlighet till att prova på forsränning på Nilen för er som är sugna på mer äventyr. Ni som inte vill prova på forsränning kan i stället köra fyrhjuling, rida, paddla kayak eller spendera de sista dagarna inne i Jinja, strosa omkring inne i byn eller besöka Nilens källa.

 • Dag 13-14: Hemfärd

  Efter några dagar är det dags att säga adjö för denna gång. Hemfärden går med flyg från Entebbe tillbaka hem till Sverige.

 • Med reservation för ändring av färdplanen.

 • En åldersgräns på 15 år gäller för besök till bergsgorillorna.
  OBS! Om du reser med annat pass än svenskt är du själv skyldig att ta reda på vilka regler som gäller för visum till Uganda. Kontakta oss i så fall.

Karta

Resekalender
29/1Brasilien till PeruPris 40 700:-
4/2Zimbabwe till SydafrikaPris 33 800:-
7/2Argentina och ChilePris 30 700:-
11/2Australien 55+Pris 58 900:-
9/3Snöskotersafari i arktiska SverigePris 11 400:-
Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm