Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Båtresa i Kroatien, södra Dalmatien med tillval cykling

Båtresan i Kroatien vänder sig till dig som vill vara aktiv på din semester med vandring och cykling men även till dig som bara ha en skön semester med sol och bad i Kroatien och väljer bort den aktiva delen. Priset är baserat på sol och bad. Cykelhyran tillkommer.

Fritextsökning

Tillkommer

Fickpengar ca 3 000-5 000 kr
All dryck på båten
Dricks till personalen på båten ca 400 kr
Cykelhyra:
mountainbike 1 000 kr/vecka 
e-bike (elcykel) 1 500 kr/vecka

Höjdpunkter

Kroatiska övärlden
Kroatiska naturen
Kroatiska kulturen
Kroatiens kulinariska läckerheter
Kroatiska svalkande och läskande drycker som t ex öl och vin

Personal på resan

Reseledare på resan Andreas Frick

Dagsprogram

 • Dag 1: Split - Supetar - Pucisca (L)

  Svårighetsgrad 2 (25 km)
  Ankomst i Split och incheckning från kl 11. Avresa vid 13.00 följt av lunch ombord på färden mot ön Brac. Vid ankomst i Supetar cyklar vi längs kusten till den norra delen av ön. Vi passerar fiskebyarna Splitska och Postira och anländer i en av de vackraste bosättningarna i Europa: Pučišća. Ledig eftermiddag med sightseeing i den charmiga lilla staden känd för sin historia inom stenhuggning. Övernattning i Pučišća.

 • Dag 2: Pucisca - Pokrivenik/Jelsa - Sucuraj - Lovista/Kuciste (B, L, CD)

  Svårighetsgrad 3 (32 km)
  Frukost och morgonkryssning mot den längsta Kroatiska ön Hvar, med utsikt över Biokovo- bergen. Vi startar i den vackra byn Pokrivenik med en uppförs-tur till den hösta punkten på turen och sedan ner till den östra delen av ön: Sućuraj, där båten väntar. Efter lunch ombord seglar vi mot den näst största Kroatiska skärgården Pelješac och den charmiga bosättningen Lovište eller Kućište för övernattning.

 • Dag 3: Lovista/Kuciste - Trstenik (B, D)

  Svårighetsgrad 4 (45 km/31 km)
  Måndagens tur kallar vi vin- och panorama-turen. Efter frukost cyklar vi mot Orebić, sjöfararnas och kaptenernas stad. De första kilometrarna cyklar vi uppför men sedan åker vi nedför vid de unika utkiksplatserna över Korčula-skärgården. Efter vi har nått Orebić åker vi mot området där de mest berömda varianterna av Kroatiskt vin odlas. Vi korsar tunneln Dingač till den södra sidan av Pelješac och fortsätter cykla genom vingårdarna till Trstenik. Övernattning i Trstenik.

 • Dag 4: Trstenik - Mljet - Korcula (B, L)

  Svårighetsgrad 1 (18 km)
  Under frukost kryssar vi från Trstenik till den gröna ön Mljet som också är känd som ”honungs- ön”. Nationalparken Mljet (inträde på plats om cirka 17 EUR per person) är ett vackert område med unik charm, två sammankopplade saltvattensjöar, en rik flora, vacker kustlinje och vackra kullar med gröna växter. Vi cyklar runt saltvatten-sjön där det i sin tur finns en ö med ett Benediktinskt kloster från 1100-talet. Vi tar ett badstopp i en av saltvattensjöarna och återvänder till båten för lunch ombord. Vi seglar till Korčula där du får en ledig eftermiddag för utforskning av staden Marco Polo. Övernattning i Korčula.

 • Dag 5: Korcula - Vela Luka (B, D)

  Svårighetsgrad 4 (55 km)
  Efter frukost startar vi med veckans längsta cykeltur när vi cyklar runt hela ön Korčula. Vi åker till byn Žrnovo och sedan till den äldsta bosättningen på ön: Pupnat, som även är den högsta punkten på turen. Vi reser mot den södra sidan av ön och åker längs med en av de vackraste bukterna på ön. Vi fortsätter resan genom ett flertal olivlundar och vingårdar. Kort paus i charmiga Smokvica. Vi reser vidare mot havet och tar ett dop vid en av många dolda stränder. Vi cyklar uppför mot utkiksplatsen ovanför staden Blato, och reser till sist mot vår slutdestination Vela Luka. Middag ombord och övernattning i Vela Luka.

 • Dag 6: Vela Luka - Hvar - Stari Grad (B, L)

  Svårighetsgrad 3 (23 km) och Svårighetsgrad 1 (22 km)
  Morgonsegling från Vela Luka till staden Hvar - en sagolik stad med vacker arkitektur, underbar natur och ett milt klimat. Kort sightseeing-tur innan vi cyklar mot öns andra sida: Stari Grad. Vi passerar lavendel och njuter av utsikten mot de närliggande öarna och fastlandet. Lunch ombord på båten i Stari Grad. Lätt eftermiddagstur upp till Hvars två pärlor Elsa och Vrboska, och genom Stari Grad Plain där vägar och tomter kan dateras till antika Grekland. Övernattning i Stari Grad.

 • Dag 7: Stari Grad - Stomorska - Split (B, L)

  Svårighetsgrad 2 (36 km)
  Den sista dagen startar vi med kryssning från Stari Grad till ön Šolta. Efter frukost cyklar vi från Stomorska till öns högsta punkt Gornje selo där vi njuter av utsikten från båda sidor av ön. Vi fortsätter till Maslinica på den västra sidan av ön. Kort paus innan vi återvänder till Stomorska. Lunch ombord och segling till Split. Ledig eftermiddag för sightseeing i den UNESCO-skyddade staden. Här hittar vi mängder av romersk arkitektur, med Diocletianus palats som en särskild höjdpunkt. Övernattning i Split.

 • Dag 8: Avresa Split (B)

  Frukost följt av utcheckning.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHemkomstAntal dagarResmålLediga platserPris
2022-09-242022-10-018Båtresa i Kroatien, södra Dalmatien med tillval cykling
Boka senast 31 mars 2022
Mer än 514 900:-Boka
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Hagagatan 5
113 48 Stockholm