Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Resan till Kroatien - båtresa i södra Dalmatien

vänder sig till dig som vill kunna vara aktiv på din semester med cykling. Men även till dig som bara vill ha en skön semester med sol och bad och väljer bort den aktiva delen. Priset är baserat på sol och bad, cykelhyran tillkommer. Så även om det inte är en renodlad cykelresa och inte heller enbart en båtresa i Kroatien, så kan resan helt enkelt innehålla det mesta av det bästa för den som önskar.

Split Pusisca & Lovista

är bara några av de sköna ställen vi kommer till. Honungs -önsaltvattenssjöar och Benediktinska kloster, cykling genom vingårdar och till hemliga stränder, båtliv, ja du kommer få njuta ordentligt. Men cyklingen är frivilligt och har en veckohyra på 1250 kronor eller elcykel 1800, med reservation för lokala justeringar. Men det Kroatiska köket med fantastisk mat och dryck smakar nog ändå lite godare för de som trampar lite extra!  Boka din plats redan nu då det lätt blir kö till dessa populära resor. 

Fritextsökning

Tillkommer

Fickpengar ca 3 000-5 000 kr
All dryck på båten
Dricks till personalen på båten ca 400 kr
Dricks till cykelguiden ca 400 kr
Cykelhyra:
mountainbike 1 250 kr/vecka 
e-bike (elcykel) 1 800 kr/vecka

Höjdpunkter

Kroatiska övärlden
Kroatiska naturen
Kroatiska kulturen
Kroatiens kulinariska läckerheter
Kroatiska svalkande och läskande drycker som t ex öl och vin

Personal på resan

Reseledare på resan:

Dagsprogram

 • Dag 1: Split - Supetar - Pucisca (L)

  Svårighetsgrad 2 (25 km)

  Ankomst till Split och incheckning på båten från kl. 11. Avresa kl. 13.00 följt av lunch ombord på färden mot ön Brac. Under lunchen ges tillfälle att lära känna dina medpassagerare och besättningen. Vid ankomst till Supetar cyklar vi längs kusten till den norra delen av ön. Vi passerar fiskebyarna Splitska och Postira och anländer till en av de vackraste bosättningarna i Europa, Pučišća. Ledig eftermiddag med sightseeing i den charmiga lilla staden känd för sin historia inom stenhuggning.
  Övernattning i Pučišća.

 • Dag 2: Pucisca - Pokrivenik/Jelsa - Sucuraj - Lovista/Kuciste (B, L, CD)

  Svårighetsgrad 3 (32 km)

  Frukost och morgonkryssning mot den längsta Kroatiska ön Hvar, med utsikt över Biokovo- bergen. Vi startar i den vackra byn Pokrivenik med en uppförstur till den hösta punkten på turen och sedan ner till den östra delen av ön, Sućuraj, där båten väntar. Efter lunch ombord seglar vi mot den näst största Kroatiska skärgården Pelješac och den charmiga bosättningen Lovište eller Kućište för övernattning.

 • Dag 3: Lovista/Kuciste - Trstenik (B, D)

  Svårighetsgrad 4 (45 km/31 km)

  Måndagens tur kallar vi vin- och panorama-turen. Efter frukost cyklar vi mot Orebić, sjöfararnas och kaptenernas stad. De första kilometrarna cyklar vi uppför men sedan åker vi nedför vid de unika utkiksplatserna över Korčula-skärgården. Efter att vi har nått Orebić åker vi mot området där de mest berömda varianterna av Kroatiskt vin odlas. Vi korsar tunneln Dingač till den södra sidan av Pelješac och fortsätter cykla genom vingårdarna till Trstenik.
  Övernattning i Trstenik.

 • Dag 4: Trstenik - Mljet - Korcula (B, L)

  Svårighetsgrad 1 (18 km)

  Under frukost kryssar vi från Trstenik till den gröna ön Mljet som också är känd som ”honungs- ön”. Nationalparken Mljet (inträde på plats om cirka 17 EUR per person) är ett vackert område med unik charm, två sammankopplade saltvattensjöar, en rik flora, vacker kustlinje och vackra kullar med gröna växter. Vi cyklar runt saltvatten-sjön där det i sin tur finns en ö med ett Benediktinskt kloster från 1100-talet. Vi tar ett badstopp i en av saltvattensjöarna och återvänder till båten för lunch ombord. Vi seglar till Korčula där du får en ledig eftermiddag för utforskning av staden Marco Polo.
  Övernattning i Korčula.

 • Dag 5: Korcula - Vela Luka (B, D)

  Svårighetsgrad 4 (55 km)

  Efter frukost startar vi med veckans längsta cykeltur när vi cyklar runt hela ön Korčula. Vi åker till byn Žrnovo och sedan till den äldsta bosättningen på ön, Pupnat, som även är den högsta punkten på turen. Vi cyklar vidare mot den södra sidan av ön och åker längs med en av de vackraste bukterna på ön. Vi fortsätter resan genom ett flertal olivlundar och vingårdar. En kort paus i charmiga Smokvica.Turen går vidare mot havet och där vi tar ett dop vid en av många dolda stränder. Vi cyklar uppför mot utkiksplatsen ovanför staden Blato, och till sist mot vår slutdestination Vela Luka. Middag ombord och övernattning i Vela Luka.

 • Dag 6: Vela Luka - Hvar - Stari Grad (B, L)

  Svårighetsgrad 3 (23 km) och Svårighetsgrad 1 (22 km)

  Morgonsegling från Vela Luka till staden Hvar, en sagolik stad med vacker arkitektur, underbar natur och ett milt klimat. Kort sightseeingtur innan vi cyklar mot öns andra sida, Stari Grad. Vi passerar lavendel och njuter av utsikten mot de närliggande öarna och fastlandet. Lunch ombord på båten i Stari Grad. En lätt eftermiddagstur upp till Hvars två pärlor Elsa och Vrboska, och genom Stari Grad Plain där vägar och tomter kan dateras till antika Grekland.
  Övernattning i Stari Grad.

 • Dag 7: Stari Grad - Stomorska - Split (B, L)

  Svårighetsgrad 2 (36 km)

  Den sista dagen startar vi med kryssning från Stari Grad till ön Šolta. Efter frukost cyklar vi från Stomorska till öns högsta punkt Gornje selo, där vi njuter av utsikten från båda sidor av ön. Vi fortsätter till Maslinica på den västra sidan av ön. En kort paus innan vi återvänder till Stomorska. Lunch ombord och segling till Split. Ledig eftermiddag för sightseeing i den UNESCO-skyddade staden. Här hittar vi mängder av romersk arkitektur, med Diocletianus palats som en särskild höjdpunkt.
  Övernattning i Split.

 • Dag 8: Avresa Split (B)

  Frukost, följt av utcheckning, innan vi säger hejdå till besättningen och flyger hem till Sverige.

Karta

Resekalender
29/1Brasilien till PeruPris 40 700:-
4/2Zimbabwe till SydafrikaPris 33 800:-
7/2Argentina och ChilePris 30 700:-
11/2Australien 55+Pris 58 900:-
9/3Snöskotersafari i arktiska SverigePris 11 400:-
Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm