Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Resan till Kroatien - Båtresa i norra Dalmatien

vänder sig till dig som vill kunna vara aktiv på din semester med cykling. Men även till dig som bara vill ha en skön semester med sol och bad. Priset är baserat på de som önskar att mest ta det lugnt, men risken är stor att man får lusten att följa med på alla äventyr. Båtliv, byar, städer, natursköna vidder, höjder och stränder, ja alla Kroatiens vackra sidor får du uppleva.

Primosten Sali Zadar & Vodice, några av Kroatiens pärlor

är bara en del av de sköna ställen vi kommer besöka eller passera. Över vatten, öar, broar och genom tunnlar lär vi känna Kroatien och varandra och äter gott och tar härliga bad. Nationalpark, vattenfall fortet St. Nicholas & Adriatiska havet. Och även om du enkelt kan uttala staden Split så måste du inte kunna uttala alla ställen vi besöker så som Krka, Tkon eller Ugljan för att få en riktigt härlig semester med Rosabussarna! 

Men cyklingen är frivilligt och har en veckohyra på 1000 kronor eller elcykel 1500, med reservation för lokala justeringar. Men det Kroatiska köket med fantastisk mat och dryck smakar nog ändå lite godare för de som trampar lite extra!  Boka din plats redan nu då det lätt blir kö till dessa populära resor. 

Fritextsökning

Tillkommer

 • Fickpengar ca 3 000-5 000 kr
  All dryck på båten
  Dricks till personalen på båten ca 400 kr
  Dricks till cykelguiden ca 400 kr
  Cykelhyra:
  mountainbike 1 000 kr/vecka 
  e-bike (elcykel) 1 500 kr/vecka

Höjdpunkter

 1. St. Nicholas
 2. Adriatiska havet
 3. Morgonkryssning
 4. Zadar
 5. Krka-fallens 7 vattenfall
 6. Saltvattenssjöarna 

Personal på resan

Personal på resan

Reseledare på resan Andreas Frick

Dagsprogram

 • Dag 1: Split - Rogoznica - Primosten (L)

  Svårighetsgrad 2 (14 km)

  Ankomst till Split och incheckning på båten från kl. 11.00. Avgång från Split kl. 13.00. Under segling mot Rogoznica äter vi lunch tillsammans på båten. Här ges tillfälle att att lära känna dina medpassagerare och besättningen. Rogoznica är en liten fridfull plats med vackra stränder omgiven av kalksten. Cykeltur längs kusten till Zmajevo oko, sen vidare genom olivlundar och vingårdar mot Šarić Courts.
  Vidare till Primošten för övernattning.

 • Dag 2: Primosten - Vodice - Murter - Dugi Otok, Sali (B, L, CD)

  Svårighetsgrad 2 (26 km) och Svårighetsgrad 3 (20 km)

  Morgonkryssning mot Vodice, en välkänd turistplats i Dalmatien som erbjuder många cykelleder. Vi cyklar till Tribunj, en bildskön stad i Dalmatien med en välkänd historia för åsnelopp. Vidare till Tisno, belägen på ön Murter som är sammankopplad med fastlandet via en bro. Vi cyklar längs med havet och tallskogar till Murter stad. Lunch intas ombord medan vi kryssar till Dugi otok. På eftermiddagen besöker vi naturparken Telašćica och har en underbar cykeltur från Sali till Telašćica och tillbaka.
  Övernattning i Sali.

 • Dag 3: Sali - Brbinj - Zadar (B, L)

  Svårighetsgrad 3 (28 km)

  Efter frukost lämnar vi den lilla fiskebyn Sali och påbörjar vår cykling längs med huvudleden på ön till den norra sidan av ön Dugi otok. Dugi otok är en plats där bildsköna byar och avskilda stränder möter majestätiska klippor och frodig vegetation. Efter ankomst i Brbinj äter vi lunch ombord medan vi kryssar mot Zadar - en stad med en 3000-årig historia och ett kulturellt arv. Ledig eftermiddag för utforskande av staden.
  Övernattning i Zadar.

 • Dag 4: Zadar - Preko/Ugljan - Tkon/Pasman - Vodice (B, L)

  Svårighetsgrad 1 (31 km)

  Vägen leder genom två öar. Efter frukost kryssar vi från Zadar till Ugljan - den soligaste ön i Zadars skärgård. Cykelturen börjar i Preko och leder längs med kustlinjen till Kali och sedan till Kukljica. Öarna Ugljan och Pašman är sammanlänkade via en bro. Vi anländer till Tkon där båten väntar. Vi kryssar mot Vodice med en fantastisk utsikt över Kornati-öarna.
  Övernattning i Vodice.

 • Dag 5: Vodice - Skradin - Sibenik (B, D)

  Svårighetsgrad 3 (25 km)

  Morgonkryssning mot Šibenik med panoramautsikt över den kungliga staden och fortet St. Nicholas från 1500-talet. Strömmen från floderna ger en unik seglingsupplevelse som leder till Skradin, som ligger där Krka-floden mynnar ut i Adriatiska havet. Njut av en cykeltur till nationalparken Krka (entré 10-20 €), som täcker ett område på 5600 hektar längs Krka-fallen, vars sju vattenfall gör dig andlös. Särskilt spektakulära är vattenfallen Roski slap och Skradinski buk. Efter en paus fortsätter vi till Šibenik och tar en ledig eftermiddag för sightseeing i den äldsta kroatiska staden vid Adriatiska havet.
  Middag ombord och övernattning i Šibenik.

 • Dag 6: Šibenik Trogir (B, L)

  Svårighetsgrad 1 (20 km)

  Efter frukost cyklar vi mot fortet St. Nicholas, som är beläget vid St. Anthony-kanalens mynning. Fortet byggdes i mitten av 1500-talet som ett försvar mot turkiska anfall. Vi cyklar längs kusten med vackra vyer över den kungliga staden Šibenik. Vi fortsätter till två små saltvattensjöar som används för saltproduktion, Vela och Mala Solina. Vi återvänder till Šibenik för lunch ombord och kryssar vidare mot Trogir, en riktig Dalmatisk pärla med en bevarad Romansk-Gotisk katedral.
  Övernattning i Trogir.

 • Dag 7: Trogir - Split (B, L)

  Svårighetsgrad 3 (26 km)

  Efter frukost cyklar vi på den sista av de fyra öarna, Čiovo. Första delen längs med kusten är platt. Vilket följs av en uppförs-tur till kyrkan Our Lady of Prizidnica som dateras till år 1546 och ligger belägen mellan branta klippor strax över havet på den syd-östra delen av ön. Vi återvänder till Slatine och beger oss uppför till den högsta punkten på ön med utsikt över Split, Kaštela och närliggande berg. Lunch ombord under färden till Split. Ledig eftermiddag i Split för promenad.
  Övernattning i Split.

 • Dag 8: Avresa Split (B)

  Frukost, följt av utcheckning, innan vi säger hejdå till besättningen och flyger hem till Sverige.

Karta

Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm