Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Båtresa i Kroatien, norra Dalmatien med tillval cykling

Båtresan i Kroatien vänder sig till dig som vill vara aktiv på din semester med vandring och cykling men även till dig som bara vill ha en skön semester med sol och bad i Kroatien och väljer bort den aktiva delen. Priset är baserat på sol och bad. Cykelhyran tillkommer.

Fritextsökning

Tillkommer

 • Fickpengar ca 3 000-5 000 kr
  All dryck på båten
  Dricks till personalen på båten ca 400 kr
  Cykelhyra:
  mountainbike 1 000 kr/vecka 
  e-bike (elcykel) 1 500 kr/vecka

Höjdpunkter

Kroatiska övärlden
Kroatiska naturen
Kroatiska kulturen
Kroatiens kulinariska läckerheter
Kroatiska svalkande och läskande drycker som t ex öl och vin

Personal på resan

Reseledare på resan Eddie Gustin

Dagsprogram

 • Dag 1: Split - Rogoznica - Primosten (L)

  Svårighetsgrad 2 (14 km)
  Ankomst i Split och incheckning från kl 11.00. Avgång från Split kl 13.00 när vi reser mot Rogoznica följt av lunch ombord, där du har möjlighet att lära känna dina medpassagerare och besättning. Rogoznica är en liten fridfull plats med vackra stränder omgiven av kalksten. Cykeltur längs kusten till Zmajevo oko och vidare genom olivlundar och vingårdar mot Šarić Courts. Vidare till Primošten för övernattning.

 • Dag 2: Primosten - Vodice - Murter - Dugi Otok, Sali (B, L, CD)

  Svårighetsgrad 2 (26 km) och Svårighetsgrad 3 (20 km)
  Morgonkryssning mot Vodice, en välkänd turistplats i Dalmatien som erbjuder många cykelleder. Vi cyklar till Tribunj, en bildskön stad i Dalmatien med en välkänd historia för åsnelopp. Vidare till Tisno, belägen på ön Murter som är sammankopplad med fastlandet via en bro. Vi cyklar längs med havet och tallskogar till Murter stad. Lunch ombord medan vi kryssar till Dugi otok. På eftermiddagen besöker vi naturparken Telašćica och har en underbar cykeltur från Sali till Telašćica och tillbaka. Övernattning i Sali.

 • Dag 3: Sali - Brbinj - Zadar (B, L)

  Svårighetsgrad 3 (28 km)
  Efter frukost lämnar vi den lilla fiskebyn Sali och påbörjar vår cykling längs med huvudleden på ön till den norra sidan av ön Dugi otok. Dugi otok är en plats där bildsköna byar och avskilda stränder möter majestätiska klippor och frodig vegetation. Efter ankomst i Brbinj äter vi lunch ombord medan vi kryssar mot Zadar - en stad med 3000-årig historia och kulturellt arv. Ledig eftermiddag för utforskande av staden. Övernattning i Zadar.

 • Dag 4: Zadar - Preko/Ugljan - Tkon/Pasman - Vodice (B, L)

  Svårighetsgrad 1 (31 km)
  Vägen leder genom två öar. Efter frukost kryssar vi från Zadar till Ugljan - den soligaste ön i Zadars skärgård. Cykelturen börjar i Preko och leder längs med kustlinjen till Kali och sedan till Kukljica. Öarna Ugljan och Pašman är sammanlänkade via en bro. Vi anländer till Tkon där båten väntar. Vi kryssar mot Vodice med en fantastisk utsikt över Kornati-öarna. Övernattning i Vodice.

 • Dag 5: Vodice - Skradin - Sibenik (B, D)

  Svårighetsgrad 3 (25 km)
  Morgonkryssning mot Šibenik med panoramautsikt över den kungliga staden och fortet St Nicholas från 1500-talet. Strömmen från floderna ger en unik seglingsupplevelse som leder till Skradin, som ligger där Krka-floden mynnar ut i Adriatiska havet. Njut av en cykeltur till nationalparken Krka (entré 10-20 €), som täcker ett område på 5600 hektar längs Krka-fallen, vars sju vattenfall gör dig andlös. Särskilt spektakulära är vattenfallen Roski slap och Skradinski buk. Efter en paus fortsätter vi till Šibenik och tar en ledig eftermiddag för sightseeing i den äldsta kroatiska staden vid Adriatiska havet. Middag ombord och övernattning i Šibenik.

 • Dag 6: Šibenik Trogir (B, L)

  Svårighetsgrad 1 (20 km)
  Efter frukost cyklar vi mot fortet St. Nicholas, som är beläget vid St. Anthony-kanalens mynning. Fortet byggdes i mitten av 1500-talet som ett försvar mot turkiska anfall. Vi cyklar längs kusten med vackra vyer över den kungliga staden Šibenik. Vi fortsätter till två små saltvattensjöar som används för saltproduktion: Vela och Mala Solina. Vi återvänder till Šibenik för lunch ombord och kryssar vidare mot Trogir, en riktig Dalmatisk pärla med en bevarad Romansk-Gotisk katedral. Övernattning i Trogir.

 • Dag 7: Trogir - Split (B, L)

  Svårighetsgrad 3 (26 km)
  Efter frukost cyklar vi på den sista av de fyra öarna: Čiovo. Första delen av jäms med kusten är platt, vilket följs av en uppförs-tur till kyrkan Our Lady of Prizidnica som dateras till 1546 och ligger belägen mellan branta klippor strax över havet på den syd-östra delen av ön. Vi återvänder till Slatine och beger oss uppför den högsta punkten på ön med utsikt över Split, Kaštela och närliggande berg. Lunch ombord under färden till Split. Ledig eftermiddag i Split för promenad. Övernattning i Split.

 • Dag 8: Avresa Split (B)

  Frukost följt av utcheckning.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHemkomstAntal dagarResmålLediga platserPris
2022-08-271Båtresa i Kroatien, norra Dalmatien med tillval cykling
Boka senast 31 mars 2022 .
Mer än 514 900:-Boka
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Hagagatan 5
113 48 Stockholm