Tillval: vandring uppför Huayna Picchu

Typ av resa:

Beskrivning av vandringen uppför Huayna Picchu.
(Pris ca 15 - 60 USD, bokas på huvudresan, betalas på plats)

(Extra vandring från Machu Picchu, ca 2-4 timmar) 

 
Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Beskrivning av vandringen uppför Huayna Picchu.

(Extra vandring från Machu Picchu) 

I mitt (Erik Ahlström) fall upp till Huanya Picchu som tydligen bara får ta upp 400 pers/dag. Jag hade fått tiden mellan 10.00-11.00 att påbörja stigningen från Machu Picchu (det gamla berget) till Huayna Picchu (det nya berget).

Innan jag begav mig uppåt frågade jag guiden om det i framtiden fanns någon risk att det skulle börja surra helikoptrar runt oss besökare som ilskna bålgetingar som det gör runt populära toppar i Europa. -Ingen risk, vi befinner oss i Kondorernas herradöme och det enda som kommer att hända är att vi i framtiden begränsar antalet turister som vill gå på egen hand. Trycket är stort och vi vill undvika slitage sa han.

 

Nu till själva toppvandringen upp till Huyana Picchu och svar på några vanliga frågor.

Hur jobbigt är det? Riktigt svettigt så vatten kan vara bra att ha med. Ta även med eventuellt ombyte och regnjacka.

Är det klättring? Inte direkt, det ser värre ut från Machu Picchu sidan än det är i verkligheten, då ser berget nästan lodrätt ut.

Hur lång tid tar det?  Det äldre amerikanska paret jag mötte som var på väg ner, högröda i ansiktet sa; at least 2 hours medan tyskarna med basebollkeps och trailrunning skor sa -you look in good shape, you do it in 45 minutes. Det tog 40 minuter utan att rast.

 

Vägen upp från Machu Picchu består av en slingrande smal stig där man passerar partier med fotsteg uthuggna i klippan, brant men helt ofarligt, gott om plats att sätta både händer och fötter. Svetten flödar om du traskar på fort. 2/3 upp är det en korsning med tydliga instruktioner att gå medsols. Den vänstra stigen går uppför en brant lång trappa och förbi terrassodlingar, den högra stigen används sedan för att gå nedför och man passerar då en smal tunnel i berget.

Om du har lätt för att få svindel är du kanske på toppen bara en kort stund. Men det är en mäktig känsla att stå där med 360 grader utsikt så är du som jag hög på känslor, skuttar du säkert omkring där uppe ett bra tag. Där runt toppen svärmar det av fjärilar i regnbågens alla färger. Tänk att det gjorde det säkert även på Inkatiden!

Bild, film och annan information från resan

Boende på resan

Resan innehåller

Vandring

Vandring

X

Vandring

Vi kommer under resan göra en gemensam vandring alternativt vara på platser där du själv kan ge dig ut och vandra.

Resans höjdpunkter

Magnifik utsikt över Machu Picchu

Vad ingår?

Vad tillkommer?

Resetillfällen

Instagrammat från resan

Senaste inläggen från resan