midsommar-på-åland-01
EKS

Schweiz-Sverige-NYHET!

Typ av resa:
 • Vandring
 • Storstad
 • Natur
 • Kultur
 • Rosa Buss

Välkommen ombord på en bussresa från Schweiz-Sverige. Resan inleds med flyg till Zürich, som bjuder på en vacker stadskärna där vi exempelvis kan ta ett svalkande bad i kanalen Limmat. Vi fortsätter till Tyskland och München där vi kan smaka på öl från mikrobryggerier eller shoppa lyxvaror på Maximilianstrasse.

Europaresan rullar vidare till vackra Österrike där vi får möjlighet att vandra i bergslandskapet kring sjön Wolfgangsee. Nästa stopp på resan är mysiga medeltidsstaden Cesky Krumlov i Tjeckien. Vandra i stadens historiska delar eller åk på en forsfärd eller cykeltur för att uppleva miljön kring den speciella staden.

På vår väg norrut gör vi ett stopp i vackra Prag innan vi tar oss tillbaka till Tyskland och äventyrsbadet Tropical Islands. Sol och bad väntar oss när vi tar oss till Polen och den populära kurorten Kolobrzeg. Härliga strandpromenader, roliga vattensporter, bad i Östersjön och god mat och dryck kan vi tillbringa slutet av resan med. Med färja tar vi oss sedan till Trelleborg och vidare därifrån till vår slutdestination Stockholm.

Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Dag 1-4
Schweiz: Zürich. Tyskland: München

Resan inleds med flyg till vackra Zürich.  Här kan vi kolla in domkyrkan Grossmünster, den botaniska trädgården, djurparken Zürich Zoo och njuta av smarrig schweizisk choklad innan vi rullar vidare och tar oss via Bodensjön till Tysklands tredje största stad, München. Missa inte det vackra torget Marienplatz, som ligger i hjärtat av den gamla staden, kolla även in klockspelet i nya rådhuset, Stefanskyrkan och gamla rådhuset. München är en riktig kulturstad så besök gärna några av stadens museer, som Pinakotheken, BMW-museet och Deutsches Museum, som är världens största tekniska museum. Är du kanske sugen på öl så är du på rätt plats, förutom de världsberömda ölbryggerierna så är München också en framgångsrik företrädare för mikrobryggerierna. Det finns en mängd olika mikrobryggerier som erbjuder egenbryggda ölsorter i mysig miljö, t.ex. Giesinger Bräu. Är du sugen på att shoppa lite lyxiga prylar så ta dig till Maximilianstrasse där dyra modeboutiquer och juvelerare ligger på rad.

 

Dag 5-9
Österrike: Wolfgangsee. Tjeckien: Cesky Krumlov & Prag

Vi rullar vidare till Österrike och det vackra området kring sjön Wolfgangsee. Här kommer vi tillbringa två dagar och gillar du att vandra så ta på dig vandringskorna och ge dig ut i Österrikes gröna bergslandskap och njut av den fantastiska miljön. Det var faktiskt i detta område som stora delar av filmen Sound of Music spelades in. Resan fortsätter in i Tjeckien och den mysiga medeltidsstaden Cesky Krumlov. Staden har många  byggnader i gotik, renässans och barock stil och Cesky Krumlovs historiska delar finns även med på Unescos världsarvslista. Här kommer det finnas möjlighet att cykla och göra en forsfärd i området.Vi fortsätter in i Tjeckiens vackra huvudstad Prag. Staden består av gamla byggnader och vackra kyrkor och hela Gamla stan är erkänd som kulturminne av Unesco. Passa på att strosa runt i staden och missa inte byggnadsverk som Karlsbron och Klocktornet eller ett besök till de judiska kvarteren.

 

Dag 10-14
Tyskland: Tropical Island. Polen: Kolobrzeg
Bussresa till Stockholm

Nu är det dags för Europas största äventyrsbad, Tropical Islands, som ligger ca 7 mil från Berlin. Här finns det pooler, vattenrutschbanor, laguner och regnskog. Året runt kan man promenera längs med den vita sandstranden, gå på expedition i den tropiska regnskogen och koppla av i bastu-och spakomplexet. Det finns även konstgjort solljus, beachvolleyplaner, vattenfall, restauranger, förstklassig underhållning och bäst av allt, tropisk värme.Vill du hellre besöka Berlin så hinner du naturligtvis med det i stället. Här tillbringar vi en heldag innan vi rullar vidare för ännu mer sol och bad. Denna gång styr vi kosan mot Polen och den populära turistorten Kolobrzeg. Hamnstaden kallas för Östersjöns pärla och är en av de populäraste kurorterna i Polen. Besökare kommer hit året om för att förbättra hälsan och slappna av. Här kan vi njuta av härliga strandpromenader, rekreation, behandlingar, bad i Östersjön, vattensporter, prisvärd shopping, god mat och dryck, fina vandringsleder och på kvällen kan vi roa oss i den gamla Hansastaden. Efter en avkopplande dag är det dags att med färja påbörja resan tillbaka till Sverige och via Trelleborg tar vi oss till vår slutdestination Stockholm.

Med reservation för ändring av färdplanen.

 

Flyginformation
Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats. Men på vissa resor går det att flyga till/från Göteborg, Göteborg-Landvetter flygplats, eller Köpenhamn, Kastrups flygplats. Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats måste du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Det gäller även om du vill flyga ut/hem tidigare eller senare än gruppen eller kombinera olika resor. Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Bild, film och annan information från resan

midsommar-på-åland-03

Boende på resan

13

Resan innehåller

Rosa_buss

Rosa buss

X

Rosa buss

Vi reser och sover på rosa bussar (bortsett transport till och från själva resan). Oftast sover vi på campingplatser men det kan även förekomma vissa nätter på hotell eller vandrarhem. I varje buss får det plats 20-30 personer. Vi delar madrass och myggnät när vi sover i bussarna och på dess tak.

Bat

Båt

X

Båt

Vi reser helt eller delvis med båt. Till exempel båtresorna i Filippinerna, båttransport till och från Zanzibar eller båtutflykter.

Flyg

Flyg

X

Flyg

Flyg: en eller båda riktningarna är inkluderat. Symbolen kan även handla om inrikesflyg på själva resan.

Sol_bad

Sol & bad

X

Sol & bad

Möjlighet till sol och bad i sjö eller hav. Vid minst ett tillfälle på resan finns möjlighet till sol och bad i 15-25 grader varmt vatten.

Shopping

Shopping

X

Shopping

Någon gång under resan kommer vi vara på platser där det finns bra och billig shopping.

Storstad

Storstad

X

Storstad

Vi besöker minst en storstad.

Resans höjdpunkter

 • Bodensjön
 • München
 • Wolfgansee
 • Cesky Krumlov
 • Tropical island
 • Prag
 • Kolobrzeg

Vad ingår?

 • Flyg
 • Allt boende
 • All gemensam transport
 • Svensk reseledare
 • Ca 15 måltider (inkl. frukost)

Vad tillkommer?

 • Flygskatt 
 • Fickpengar ca 2 000-4 000 kr beror på om du väljer att göra extra aktiviteter t. ex. hyra mountain bike 

Resetillfällen

ECS17

Datum: 2017-07-06 - 2017-07-19

Fastställt datum

Reseledare: Isabel Carranza

X

Bokningsinfo

Bokas senast: 2017-06-30

Ring innan du bokar!

+46 (0)8 673 25 20

Pris: 9.900 kr

Handpenning: 3.000 kr