åka till kroatien sommarresa båtresa
mjet nationalpark kroatien resa
kryssning båt kroatien split mjet
resor till medelhavet kryssning i kroatien
kryssning i kroatien sommarresa
kryssning-i-kroatien-02
kryssning-i-kroatien-01
äventyrsresor-kroatien-02
segling-i-kroatien-08
segling-i-kroatien-04
segling-i-kroatien-10
europa-kroatien-06-EKsx2

Kroatiska övärlden syd deluxe

Typ av resa:
 • Båtresa
 • Ej Rosa Buss
 • Sol och bad

Följ med på lyxig kryssning i Kroatien!

Vi erbjuder en fantastisk kryssning i Kroatien där vi besöker flera vackra öar under drygt en vecka. Din resa till Kroatien börjar med flyg till Split och därifrån en kryssning med fartyg längs den sagolika dalmatinska kusten. Under en dag får du följa med på en avstickare till den vackra och orörda naturen på halvön Pelješac för ett uppfriskande dopp i någon av de gömda små vikarna. Du får även besöka Mljet och se de unika saltsjöarna i nationalparken. I en av sjöarna i parken ligger en ö belägen med ett kloster och en kyrka som är väl värda ett besök. Du kommer också få se världsarvsstaden Dubrovnik. Staden är mest känd för sin arkitektoniska skönhet och den nästan två kilometer långa ringmuren som omger staden. Under din lyxresa besöker du också ön Sipan, den mysiga fiskebyn Trstenik och Kroatiens jetset-ö Hvar innan det blir dags att gå iland och flyga hemåt. 

Fokus ligger på att njuta och må bra ombord på fartyget som erbjuder mycket hög standard. Vi solar, badar och njuter av god mat ombord för att kvällstid lägga till i hamnarna och njuta av öarnas lokala utbud. Du har gott om tid att strosa runt i städernas gamla stadsdelar, strosa längs gränderna, och äta på mysiga restauranger som erbjuder fisk och andra läckerheter. 

Boka en lyxkryssning till Kroatien idag!

 

Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Dag 1
Resa Sverige-Kroatien, Split, Maraska

Äventyret börjar med flyg till Split och därifrån kryssar vi längs den dalmatiska kusten till Makarska. Här tillbringar vi eftermiddagen med sol och bad. Vi kommer att övernatta i hamnen och kvällen kan du tillbringa inne i staden med att strosa längs gatorna, besöka någon kulturell sevärdhet eller slå dig ner på en mysig restaurang vid vattnet och njuta av färsk fisk och andra lokala specialiteter.

Dag 2
Kryssning till Mljet & Pelješac

Vi styr kosan mot ön Mljet. Under dagen gör vi en avstickare till den vackra och orörda naturen på halvön Pelješac för ett uppfriskande dopp i någon av de många gömda små vikarna. Hela eftermiddagen har du sedan fri och då kan du njuta av sol och bad eller besöka någon av de unika saltsjöarna i Mljet nationalpark. I en av sjöarna i nationalparken finns en ö där det finns ett kloster och en kyrka som är väl värda ett besök.

Dag 3
Dubrovnik

Vi kryssar vidare mot en av de stora höjdpunkterna på resan, världsarvstaden Dubrovnik. Staden är mest känd för sin arkitektoniska skönhet, sina fantastiska byggnader samt den upp till sex meter tjocka och nästan två km långa ringmuren som omger staden. Vi kommer att erbjuda en rundvandring i Dubrovnik, men vill du hellre utforska staden på egen hand så har du hela eftermiddagen och kvällen fri. Strosa längs Stradun (huvudgatan) i gamla stan och ta del av ett myllrande folkliv eller promenera i de trånga gränderna som tar dig upp jämsides med hustaken och bjuder på en fantastisk utsikt. På kvällen öppnar pubarna och barerna så då kan du ta en drink på någon mysig krog innan natten blir till dag.

Dag 4
Sipan, Trstenik, Korcula

Efter lunch fortsätter kryssningen mot ön Sipan och den mysiga fiskebyn Trstenik på halvön Pelješac. I den lugna lilla byn bor det endast ca 100 personer så det är ett perfekt ställe för avkoppling. Sola och bada längs med den finkorniga kilometerlånga sandstranden eller kolla in någon av öns vinodlingar. På Trstenik finns bland annat den berömda vingården Grgich som är öppen de flesta dagar för vinprovning. Vi fortsätter till Korcula, som sägs vara Marcos Polos födelseort. Korcula är omgärdad av en ringmur från 1200-talet med en cool bar i ett av tornen. I staden hittar du flera byggnader från gotiken och renässansen. Två av de mest populära sevärdheterna är Marco Polo-museet och Sankt Markus-katedralen. Njut av den vackra miljön i Korcula innan natten sänker sig och det är dags att slumra till vågornas brus.

Dag 5
Hvar

Kroatiens jetsetö Hvar blir nästa stopp på resan. Här kan du besöka en renässanskatedral (med sitt torn i originalskick, den äldsta offentliga teatern i Europa (som grundades här 1612) eller den populära nudiststranden som ska finnas någonstans på ön. Här finns också ett flertal mysiga restauranger, barer och caféer som är öppna till långt in på natten. Ett annat tips är att vandra upp till borgen som breder ut sig ovanför Hvar stad och har Kroatiens kanske vackraste utsikt.

Dag 6
Brac & Bol

Vårt nästa stopp blir på ön Brac. Här blir det sol och bad på en av de mest kända stränderna i Dalmatien, Zlatni rat. Stranden ligger nära Gyllene udden, som är ett av de viktigaste skogsområdena på norra delen av kusten. Vi besöker även den lilla fiskebyn Bol som på senare år har blivit ett populärt turistmål.

Dag 7
Omis & Split

Vi fortsätter till Omis, en liten stad vid Cetinaflodens mynning. Staden var under 1200-1300-talet hemorten för pirater som använde sina snabba båtar för att anfalla handelsskepp vid flodens mynning. Idag är Omis en populär turistdestination. I Omis finns det även möjlighet att forsränna på Cetinafloden eller åka zip line 2,1 km på stållinor ca 150 m upp i luften ovanför Cetinakanjonen. På kvällen åker vi till Split och här ges då en möjlighet till rundvandring i staden. Split är upptagen på UNESCO:s världsarvslista och här finns ett överflöd av romersk arkitektur. Ett tips är ett besök till Diocletianus palats eller vandra upp till skogsparken Marjan där du får uppleva Split från ovan. Njut av sista kvällen i Kroatien på någon av de mysiga restauranger eller barer som kantar många av stadens gator.

Dag 8 
Split, resa hem till Sverige

Efter en tidig frukost är det dags att säga hejdå till besättningen och hoppa på flyget hem till Sverige.

Med reservation för ändring av färdvägen.

Flyginformation
Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats. Men på vissa resor går det att flyga till/från Göteborg, Göteborg-Landvetter flygplats, eller Köpenhamn, Kastrups flygplats. Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats måste du kontakta kontoret (08-673 25 20). Det gäller även om du vill flyga ut/hem tidigare eller senare än gruppen eller kombinera olika resor. Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Bild, film och annan information från resan

Boende på resan

7

Resan innehåller

Bat

Båt

X

Båt

Vi reser helt eller delvis med båt. Till exempel båtresorna i Filippinerna, båttransport till och från Zanzibar eller båtutflykter.

Flyg

Flyg

X

Flyg

Flyg: en eller båda riktningarna är inkluderat. Symbolen kan även handla om inrikesflyg på själva resan.

Sol_bad

Sol & bad

X

Sol & bad

Möjlighet till sol och bad i sjö eller hav. Vid minst ett tillfälle på resan finns möjlighet till sol och bad i 15-25 grader varmt vatten.

Snorkling_dykning

Dyk/Snorkling

X

Dyk/Snorkling

Vi kommer besöka platser där tillfälle ges att ordna dyk- eller snorklingsutfärder. Inga av dessa aktiviteter ingår i priset.

Resans höjdpunkter

 • Dubrovnik (Heaven on Earth enligt George B. Shaw)
 • Mljet (nationalpark med saltsjö)
 • Korcula (Marco Polos födelseort?)
 • Hvar (Kroatiens jetset-ö)
 • Bol (Kroatiens mest kända strand)
 • Makarska (forsränning eller zip line)
 • Diocletianus palats i Split

Vad ingår?

 • Flyg (T&R från Stockholm, men det finns även möjlighet att flyga från Köpenhamn eller Göteborg i mån av plats)
 • Svensk reseledare
 • Allt boende (på båten)
 • Frukost och lunch på båten
 • All gemensam transport.
 • Dusch, toalett och AC i alla hytter, vi bor två och två i samtliga hytter.

Vad tillkommer?

 • Flygskatt 950 kr
 • Fickpengar ca 3 000-4 000 kr
 • All dryck på båten
 • Dricks till personalen på båten ca 300 kr

Resetillfällen

Instagrammat från resan