barn i Nepal stora
beijing-06
asien-nepal-02-2 QKTN
asien-nepal 01-2 QKTN

Kina-Tibet-Nepal

Typ av resa:
 • Safari
 • Kultur
 • Tågresa
 • Ej Rosa Buss

Resa till Kina, Tibet & Nepal

Följ med Rosa Bussarna österut. Resan inleds med flyg till Kinas huvudstad Beijing. Du får möjlighet att se Sommarpalatset och Himmelska fridens torg, Kinesiska muren och Förbjudna staden. Resan fortsätter med tåg till Chengdu där vi besöker pandor och sedan fortsätter tåget till Xian där vi tittar på terrakottaarmén. 

Resan fortsätter sedan till Tibet. I Lhasa och runt om i Tibet åker vi till flera spännande kloster och besöker även Everest Base Camp. I Nepal förkovrar vi oss i natur och kultur i såväl Kathmandu som Pokhara.

Missa inte Rosa Bussarnas spännande äventyr i Himalaya! 

 
Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Vecka 1
Resa: Flyg Sverige-Kina, Beijing. Kinesiska muren, Sommarpalatset, Förbjudna staden & Himmelska fridens torg. Chengdu, besöka pandor. Tåg till Xian

Resan inleds med flyg till Kinas huvudstad Beijing. Förutom sevärdheter i världsklass erbjuder Beijing shopping som slår det mesta vad gäller utbud och pris. Vi gör ett gemensamt besök till Mutianyu (den bäst bevarade sträckan av Kinesiska muren) och rekommenderar sedan att ni besöker Sommarpalatset, Förbjudna staden samt Himmelska fridens torg med Mao i sitt mausoleum. Finns det tid så gör en upptäcktsfärd längs de gamla hutongerna eller titta på morgongymnastiken i någon park. Vi lämnar Beijing med tåg för staden Chengdu som är huvudstad i provinsen Sichuan. Chengdu är hem för Kinas levande nationalsymbol, jättepandan men även för många andra utrotningshotade arter. Staden är gammal och det finns många arkeologiska och historiska platser att upptäcka i den storslagna naturen som omger staden. Den absolut största attraktionen i Chengdu är pandorna och för många är det enda anledningen till att de besöker staden. Bland annat så gör vi en heldagstur till det välkända Chengdu Research Base of Giant Panda Breeding som ligger en bit utanför staden. Ni får en halvdag som ni själva kan utforska staden på innan vi tar oss vidare med tåg till Xian.

Vecka 2
Xian, terrakottaarmén. Tibet, Lhasa, Potalapalatset, Norbulingka, Jokhang, Shigatse

En magnifik stadsmur omger fortfarande den före detta huvudstaden Xian och här finns många spännande områden att upptäcka. Den stora moskén, samlingarna i Shaanxis historiska museum men framför allt kejsare Qins berömda terrakottaarmé, som skulle skydda kejsaren efter döden, är sevärdheter du inte vill missa. Från Xian tar vi tåget som under tre dagar ska ta oss till Lhasa i Tibet. Resan kantas av magiskt vackra vyer och miljöer. Väl framme blir vi hämtade och skjutsade till hotellet och hinner vila innan det är dags för en rundtur i den speciella staden. Lhasa ligger vid foten av berget Gephel på ca 3 650 m.ö.h. och är därmed en av de högst belägna städerna i världen. Dagen efter besöker vi det pampiga Potalapalatset, som är symbolen för tibetansk kultur och historia. Palatset är hela 13 våningar högt och var Dalai Lamas ordinarie vinterresidens och den tibetanska regeringens kansli. Vi fortsätter till Norbulingka, som är en park med flera palats och som fungerade som sommarresidens för Dalai Lama. Dagen avslutar vi i klostret Sera där vi får tillfälle att observera en tibetansk filosofisk debatt. Sista dagen i Lhasa inleds med ett besök till templet Jokhang och efter det tar vi oss till Barkor Street för att uppleva den tibetanska livsstilen. Här har du möjlighet att både titta på och köpa traditionell tibetansk konst och traditionella hantverk. På eftermiddagen åker vi mot Gyangste. På vägen passerar vi sjön Yamzhog Yumco och glaciären Kalais Kora och kommer se en skymt av berget Nojin Kangtsang. Dagen efter besöker vi klostret Pelkhor och stupan Kumbum och promenerar sedan runt i den gamla staden. Efter det styr vi vidare mot den näststörsta staden i Tibet, Shigatse.

Vecka 3
Shegar, Everest Base Camp. Nepal, Kathmandu

Morgonen efter gör vi ett besök till klostret Tashilumpo och sen kör vi vidare till Shegar där vi kommer övernatta. På vägen dit gör vi ett stopp vid klostret Sakya, här finns över 10 000 volymer av tibetanska böcker om astronomi, medicin, kalligrafi och historia samt stora samlingar av ovärderliga kulturskatter. Vi fortsätter mot Tingri och därifrån till Rongbuk kloster vid Everest Base Camp. Här får vi njuta av en spektakulär utsikt över världens högsta berg. Vi övernattar i närheten av Rongbuk och morgonen efter hinner vi få en sista skymt av Mount Everest innan vi fortsätter mot Nepal. Dagen efter kommer vi fram till gränsen efter solnedgången och sover över i en by nära gränsen. Tidigt på morgonen rullar vi in i Nepals huvudstad Kathmandu. Här har vi två dagar att utforska staden på. Gör ett besök till The Monkey Tempel, snurra på bönehjul och kolla in de fantastiska ögonmålningarna uppe på stupan (buddhistisk kultbyggnad). Och besök även gärna Durbar Square eller Temple of the Living Goddess.

Vecka 4
Chitwan, Pokhara, resa hem till Sverige

Vi fortsätter med en elefant- och noshörningssafari i Royal Chitwan nationalpark. Här hoppas vi få syn på den sällsynta enhorniga noshörningen, en av de största noshörningarna i världen som kan bli hela 1,7 meter hög. Förhoppningsvis får vi även se leoparder och krokodiler i parken. Efter ett par dagar i den spännande djungeln påbörjar vi bussfärden som många kommer att minnas, nämligen den som tar oss uppför berget på slingriga smala vägar till staden Pokhara. Vi kommer här att få en härlig vy över Himalayas höjder i form av Annapurna Range. Många utgår härifrån för att göra Annapurna Circuit, en tre veckor lång vandring uppe i bergsmassiven. Men vi har möjlighet att göra en kort vandring till Sarankot i stället. Efter några fullspäckade veckor återvänder vi till Kathmandu där vi kan shoppa de sista souvenirerna, besöka de sista sevärdheterna och äta en soppa dal bhat innan det är dags att borda flyget hem till Sverige.

Med reservation för ändring av färdvägen.

 

Flyginformation 
Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats. Men på vissa resor går det att flyga till/från Göteborg, Göteborg-Landvetter flygplats, eller Köpenhamn, Kastrups flygplats. Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats måste du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Det gäller även om du vill flyga ut/hem tidigare eller senare än gruppen eller kombinera olika resor. Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Visum
Visumansökningar påbörjas ca 1,5 månad innan avresa och då måste du lämna in ditt pass och visumansökningar till oss, detta tar ca en månad. Om du vet att du behöver ditt pass under denna period rekommenderar vi att du skaffar ett extra pass. Kontakta oss så skriver vi ett intyg till polismyndigheten som du tar med dig när du ansöker om extra pass. Mer information kommer ca 2,5 månad innan avresa.

Bild, film och annan information från resan

Rosa Bussarna Beijing, Tempel of Heaven Park (Eddie Gustin)

Rosa Bussarna, kinesiska muren Mutianyu (Eddie Gustin)

Rosa Bussarna, hur man äter Peking Anka (Eddie Gustin)

Rosa Bussarna Beijing, snack street, Kungfu show, Aquarium, tåget till Beijing-Xian (Eddie Gustin)

Rosa Bussarna i Xian, Kina (Eddie Gustin)

Rosa Bussarna Chengdu Wuhou tempel och Jinli street (Eddie Gustin)

Rosa Bussarna Chengdu Panda Valley och Wunchu Yuan (Eddie Gustin)

Rosa Bussarna Chengdu Giant Panda research center (Eddie Gustin)

Rosa Bussarna Chongqing och Yangtsefloden (Eddie Gustin)

Rosa Bussarna höghöjdståget till Tibet (Eddie Gustin)

Rosa Bussarna, Lhasa, Tibet (Eddie Gustin)

Boende på resan

23
5

Resan innehåller

Turistbuss

Turistbuss

X

Turistbuss

Inga rosa bussar används på dessa resor utan inhyrda turistbussar. Vi sover uteslutande på enklare hotell eller campingplatser, i dubbel- och flerbäddsrum. Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor.

Tag

Tåg

X

Tåg

Vi reser helt eller delvis med tåg. Inga rosa bussar används och vi sover uteslutande på enklare hotell eller campingplatser, i dubbel- eller flerbäddsrum. Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor.

Flyg

Flyg

X

Flyg

Flyg: en eller båda riktningarna är inkluderat. Symbolen kan även handla om inrikesflyg på själva resan.

Hotell

Hotell

X

Hotell

Vi bor helt, eller delvis, på enklare hotell. Om denna symbol visas i kombination med en rosa buss-symbol innebär det att vissa nätter kommer ske på bussen, andra på enklare hotell. På resor utan rosa buss kommer vi uteslutande att bo på enklare hotell.

Ingen behöver boka enkelrumstillägg, alla får dela rum med någon eller några andra medresenärer.

Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor. Tänk på att vissa hotell inte har hiss utan trappor och det kan bli en del bärande mellan boenden och transporter.

Safari

Safari

X

Safari

Det ingår safariturer. Denna symbol betyder att minst en safaripark ingår i priset. Det kan även finnas möjligheter att köpa till extra turer i en eller flera parker under resan.

Vandring

Vandring

X

Vandring

Vi kommer under resan göra en gemensam vandring alternativt vara på platser där du själv kan ge dig ut och vandra.

Shopping

Shopping

X

Shopping

Någon gång under resan kommer vi vara på platser där det finns bra och billig shopping.

Underverk

Underverk

X

Underverk

Vi kommer passera något av världens gamla eller nya underverk.

Till exempel kan vi passera Kinesiska muren/Kina, Petra/Jordanien, kristusstatyn/Brasillien, Machu Picchu/Peru, Chichen Itza/Mexiko, Colosseum/Italien, Taj Mahal/Indien eller Pyramiderna/Egypten.

Symbolen innebär att möjligheten finns att besöka dem, även om de inte alltid ingår i priset.

Extremt_klimat

Extremt klimat

X

Extremt klimat

Denna symbol innebär att en resa kan ha lite tuffare klimat. Vädret på resan kan antigen bli väldigt varmt eller väldigt kallt. I varma länder kan temperaturer överstiga 40 grader och på höga höjder kan det bli svalt och kallt. Tänk på att packa rätt kläder och eventuellt varm sovsäck vid behov.

Resans höjdpunkter

 • Kinesiska muren
 • Jättepandorna
 • Tågresan till Tibet
 • Everest Base Camp
 • Potalapalatset
 • Chitwan nationalpark

Vad ingår?

 • Flyg
 • Allt boende
 • All gemensam transport
 • Svensk reseledare
 • Ca 15 måltider (inkl. frukost)

Vad tillkommer?

 • Flygskatt ca 3500 kr
 • Fickpengar ca 4000 kr

Resetillfällen