cykla-resa-costa-rica-8
cykla-resa-costa-rica-6
cykla-resa-costa-rica-3
cykla-resa-costa-rica-2
cykla-resa-costa-rica-1
cykelresa-costa-rica-10
cykelresa-costa-rica-7
cykelresa-costa-rica-3
cykelresa-costa-rica-2
cykelresa-costa-rica-1

Cykelresa i Costa Rica 50+

Typ av resa:
 • Äventyr
 • Vandring
 • Sol och bad
 • Natur
 • Kultur
 • Ej Rosa Buss
 • Cykelresa

Resa till Costa Rica - cykeläventyr för alla 50+ 

Nu har du chansen att följa med oss på en oförglömlig cykelresa i Costa Rica där du får komma nära och uppleva både kultur och natur. Du behöver inte vara proffscyklist, det räcker med god kondition och ett gott mod när vi tar oss an det spännande landet. Vi kommer dessutom att varva cykling med att åka buss och vandring.

Cykeläventyret startar med att besöka den mest besökta nationalparken i Costa Rica, Irazú National Park. Vi kommer även att se La Fortuna och Arenal. Sedan tillbringar vi slappa dagar med sol och bad i Samara, Carillo. Malpaís och Montezuma. Rundresan i Costa Rica avslutas med att besöka San Gerardo Dota, en naturentusiasts drömvärld där man får se olika fågelarter såsom kolibri och hackspettare. 

Unna dig en aktiv resa där du både utforskar Costa Rica på cykel och har tid att njuta av sol och bad. 

Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Dag 1.
Resa: Sverige – Costa Rica

Ankomst i Costa Rica. Upphämtning på flygplatsen och transport till San José.

Information av turguiden som diskuterar vädret och nästa dags aktiviteter.

Välkomstmiddag.

Dag 2.
San José – Irazú & Turrialba – Santa Cruz Turrialba

Avresa med buss: kl.07.00 från San José till Volcán Irazú National park.

Ankomst: kl.09.00 med en timmes stopp vid restaurant/utsiktsplatsen.

Cykelturen börjar kl.10.30.

Dagens cykeltur: 25 km

Cykelturens längd: 3,5 tim med pauser

Lunch- resa till hotellet dit vi anländer kl.15.30-16.00

Irazú Volcano : Det här är den mest besökta nationalparken i Costa Rica och många människor gör dagsturer. Den bästa vyn över kratern får man tidigt på morgonen (dec-april). En av fördelarna med den branta stigningen av Tirazú är att man befinner sig ovan molnen med en fantastisk utsikt.

Turrialba Volcano : Runt kratern finns en av Costa Ricas bästa och mest spektakulära vandringsleder med fantastiska fotomöjligheter. En molnfri dag kan man se den karibiska kusten från bergets topp och i horisonten skymtar man östkusten. Skönheten har dock en baksida. År 2015 var man tvungen att stänga parken då kratern hade ett utbrott med påföljd att många jordägare fick sina gårdar förstörda från nedfallande aska.

Dag 3.
Santa Cruz Turrialba – Rio Pacuare

Längs Costa Ricas kustsluttningar rinner Pacuarefloden genom Talamanca bergens branter, hemort för Cabecar indianer och med en fantastisk varierad vildmarksflora. Här finns papegojor, tukaner, rådjur, jaguarer occeloter, apor, fjärilar och mycket mer. Lägg till de snabba klass 111-1V forsarna och du får uppleva ett tropiskt äventyr som du kommer att bära med dig länge. Vi kommer att prova på forsränning på Pacuarefloden idag.  Efter forsränningen åker vi vidare till La Fortuna.

Ingen cykeltur idag

Dag 4.
Rio Pacuare - La Fortuna

La Fortuna : La fortuna de Carlos är centrum för en rad geologiska underverk. Vi kommer att besöka Arenal som är Costa Ricas mest aktiva vulkan som kontinuerligt "spyr" ut lava och aska. Vi kommer även att se Catarata de La Fortuna, ett vattenfall som kastar sig 70 m ut över klipporna. Vidare så finns här många varma källor, hängande broar och vandringsleder att besöka.

Ingen cykeltur idag

Dag 5.
La Fortuna - Tierras Morenas -  Arenalsjön - Arenal

Dagens cykeltur: 22.9 km

Cykelturens längd: 3,5 tim med pauser

Arenalsjön : sjön tangerar Arenal vulkanen i det norra höglandet i Costa Rica. Det är landets största sjö med en yta av 82 km och ett djup på 60 m

Dag 6.
Arenal

Vi besöker Rio Celeste som är en av Costa Ricas mest spektakulära sevärdheter. Färgerna i vattnet skiftar från himmelsblått till turkos på olika ställen längs floden beroende på mineraler som aluminoslukater i vattnet. Från floden forsar ett häpnadsväckande vattenfall rakt ner i en lagun. 

Ingen cykeltur idag.

Dag 7.
Arenal – Liberia – Tamarindo Beach

Liberia ligger i nordvästra Costa Rica , i Guanacaste provinsen, och har allt det som gör platsen till en populär turistort. En internationell flygplats, moderna kyrkor, en genuin kolonialstämning men en fängslande och rik historia och en central vacker park värd att besöka. Vi cyklar den första sträckan sedan är det transfer med buss till Tamarindo Beach.

Dagens cykeltur: 25,5 km

Cykelturens längd: 3,5 tim med pauser

Dag 8.
Liberia – Pinilla – Lagarto Beach – Sámara/Carrillo

Dagens cykeltur: 25,5 km

Cykelturens längd: 3,5 tim med pauser

Från Liberia cyklar vi till Pinilla och sedan till Lagarto.  Playa Lagarto har en bred grå sandstrand som ligger i närheten av Lagarto stad i Costa Rica. Stranden består av små stenar och den används huvudsakligen som båtplats  för fiskare. Stranden är glest besökt och ger möjligheter till att hitta just din drömstrand där du kan simma och surfa helt ifred.

Med buss åker vi till Samara och Carillo. Playa Samara har den perfekta långa vita sandstranden med grunt och lugnt vatten. Samara har ett korallrev med en fantastiskt korallrev med en egen pittoresk trädbevuxen ö, Isla Chora, inne i viken. Den är populär bland simmare och vindsurfare och en idealisk strand för barnen. Playa Carrillo är en strand kantad av palmer och helt täckt av vit sand. Stranden är en perfekt plats för vila och rekreation och nästan helt öde. I horisonten från stranden sett har man en fantastisk vy över bergen vilket lockar till besök efter bad / simning.

Dag 9.
Samara – Coyote Beach – Mal País

Dagens cykeltur: 25,5 km

Cykelturens längd: 3,5 tim med pauser

Coyote : ligger halvvägs mellan turistorterna Malpais och Samara. Vattnet vid playa Coyote är lugnt ,grunt och helt utan strömmar ; idealisk för simning. Stranden är perfekt utflyktsmål för familjer och naturälskare som här får uppleva allt vad du begär av tropisk skönhet .

Malpais : Nära  den södra spetsen av peninsulan de Nicoya, erbjuder Malpais på klippiga vikar, vita sandstränder, vattenfall, regnskogar och surfing. Det finns också en möjlighet till vila nära en avlägsen belägen fiskeby dit inte många turister hittar. Ytterligare en national park ligger i området, Cabo Blanco National park.

Dag 10.
Mal País 

Ledig dag och egen tid vid stranden Mal País.

Dag 11.
Mal País – Montezuma

Dagens cykeltur: 16,7 km

Cykelturens längd: 2,5 tim med pauser

Idag cyklar vi från Mal País till Montezuma som ligger norr om Cabo Blancos naturreservat och söder om Tambor bay längs en trädbevuxen strand.  Montezuma kan erbjuda underbara stränder, vattenfall, bra fiskemöjligheter, fantastiska skaldjur, snorkling, ridning, vandring i kuperad terräng och härliga cykelutflykter.

Dag 12.
Montezuma – Jacó med båt

Jacó, som är en pulserande strandstad är känd för sin fest och partyliv med en skön avslappnad atmosfär. Stranden sträcker sig ca 3 km och denna pittoreska strand är en av många i området där du känner dig varmt välkommen av lokal befolkningen. Här kopplar vi av efter incheckningen på vårt hotell.

Ingen cykeltur idag.

Dag 13.
Jacó – Manuel Antonio National Park

Dagens cykeltur: 21 km

Cykelturens längd: 3 tim med pauser

 Manuel Antonio är en nationalpark belägen längs Costa Ricas ocean kust och omfattar en kuperad ganska oländig regnskog, men även vita sandstränder och korallrev. Den är känd för sin variation av tropiska växter och vildmarksliv ; allt från tretåiga sengångare och vitansiktade kapuchinapor till hundratals fågelarter.

Dag 14.
Manuel Antonio National Park

Ledig dag och egen tid i nationalparken.

Dag 15.
Manuel Antonio – Alfombra – La Ceiba Perez Celedon

Idag lämnar vi parken för att åka till La Ceiba. La Ceiba erbjuder en rik variation på ekologiskt inriktad vandring på allt från 15 min till närliggande flod och tillfälle till flera timmars vandring kantade av spektakulära vattenfall. Du är garanterad en magnifik variation av fågelarter och vildmark som inkluderar tukaner, sengångare, apor- så här får fotografen ut optimalt av resan.

Ingen cykeltur idag.

Dag 16.
La Ceiba – San Isidro Perez Celedon – San Gerardo Dota

Idag gör vi en vandring i El Páramo. Efter 30 minuters vandring står vi inför en naturlig delning av skogen där gamla bergarter övergår till en skog som präglas av små träd och många ätbara växter. Vandringen tar oss vidare in i en spännande skog- ekskogen, med skräckfyllda branter och mossklädda grenar som ger liv till oräkneliga växter. Det här är en plats där absolut frid och ro råder som man sällan upplever i vår ofta stressade omvärld av i dag. Andas och bara insup atmosfären !

Ingen cykeltur idag.

Dag 17.
San Gerardo Dota

I San Gerado Dota kommer naturentusiasterna att förundra sig över den enorma mångfald av kolibris och hackspettare som med sitt surrande och hackande hela tiden fyller skogen med sitt hårt arbetande värv. Omkring 200 fågelarter är verksamma i den lätt disiga skogen som inkluderar tanager ( en slags fink ) och naturligtvis den lysande och skimrande quetzalen som parar sig under de första månaderna på året.

Ingen cykeltur idag.

Dag 18.
San Gerardo Dota – San José

Vi lämnar San Gerardo Dota för att åka tillbaka till San José.  På väg stannar vi i Orosi. Platsen är tämligen oupptäckt bland resenärer som präglas av en otroligt fridfull atmosfär bland yppiga och ståtliga tallar. Resenärer som vill bort från all stress och hets i det vardagliga livet kommer att älska denna avskildhet som återfinns i Orosidalen. Vi kommer även att stanna på Our Lady of Los Angeles Cathedralen. Katedralen är en romersk katolsk basilika i Costa Rica, som ligger i Cartago,  och är tillägnad Virgin de Los Pardos, officiellt känd som Virgen de Los Angeles.

Ingen cykeltur idag.           

Dag 19.
Avfärd från Costa Rica

Mätta och belåtna på äventyr och upplevelser, åker vi tillbaka till sverige för att planera vår nästa Rosa Buss-resa

Dag 20.
Ankomst till Stockholm

 

 

 

 

Bild, film och annan information från resan

Boende på resan

19

Resan innehåller

Storstad

Storstad

X

Storstad

Vi besöker minst en storstad.
Shopping

Shopping

X

Shopping

Någon gång under resan kommer vi vara på platser där det finns bra och billig shopping.

Vandring

Vandring

X

Vandring

Vi kommer under resan göra en gemensam vandring alternativt vara på platser där du själv kan ge dig ut och vandra.

Adrenalin

Adrenalin

X

Adrenalin

Möjligheter till fartfyllda aktiviteter. Det finns möjligheter under resan att göra saker som till exempel forsränning, bungyjump och sandboarding. Inga av dessa aktiviteter ingår i priset.

Sol_bad

Sol & bad

X

Sol & bad

Möjlighet till sol och bad i sjö eller hav. Vid minst ett tillfälle på resan finns möjlighet till sol och bad i 15-25 grader varmt vatten.

Hotell

Hotell

X

Hotell

Vi bor helt, eller delvis, på enklare hotell. Om denna symbol visas i kombination med en rosa buss-symbol innebär det att vissa nätter kommer ske på bussen, andra på enklare hotell. På resor utan rosa buss kommer vi uteslutande att bo på enklare hotell.

Ingen behöver boka enkelrumstillägg, alla får dela rum med någon eller några andra medresenärer.

Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor. Tänk på att vissa hotell inte har hiss utan trappor och det kan bli en del bärande mellan boenden och transporter.

Flyg

Flyg

X

Flyg

Flyg: en eller båda riktningarna är inkluderat. Symbolen kan även handla om inrikesflyg på själva resan.

Turistbuss

Turistbuss

X

Turistbuss

Inga rosa bussar används på dessa resor utan inhyrda turistbussar. Vi sover uteslutande på enklare hotell eller campingplatser, i dubbel- och flerbäddsrum. Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor.

Resans höjdpunkter

 • Irazú National Park
 • Vulkanen Turrialba
 • Forsränning i Pacuarefloden
 • La Fortuna
 • Arenal
 • Rio Celeste
 • Pinilla
 • Samara & Carillo
 • Mal País Beach
 • Montezuma
 • Jacó
 • Manuel antonio National Park
 • La Ceiba
 • El Páramo
 • San Gerardo Dota

Vad ingår?

 • Flyg
 • Allt boende
 • All gemensam transport
 • Cyklar & hjälm
 • Engelsktalande lokalguide
 • Svensk reseledare
 • ca 36 måltider (inkl. frukost)

Vad tillkommer?

 • Flygskatt 3 000 kr
 • Fickpengar ca 8000-10 000 kr
 • Dricks till lokala personal 

Resetillfällen

NCcykel18+50

Datum: 2018-01-25 - 2018-02-13

Fastställt datum

Reseledare: Ej fastställt

X

Bokningsinfo

Bokas senast: 2017-11-30

Mer än 5 platser kvar

Pris: 32.900 kr

Handpenning: 4.500 kr

Instagrammat från resan