flyg resa costa rica jul
resor till costa rica visum flyg
restips fakta visum flyg costa rica
fakta visum san jose flygresa
visum restips fakta flyg
restips visum fakta flyg costa rica

Costa Rica

Typ av resa:
 • Safari
 • Sol och bad
 • Kultur
 • Natur
 • Ej Rosa Buss

Spännande rundresa i Costa Rica

Missa inte Rosa Bussarnas äventyrsresa till exotiska Costa Rica där du kan njuta av allt från djungel till strand. Vi får möta nya kulturer, nya människor och fantasiska djur och växter.

Resan börjar i Costa Ricas huvudstad San José och därifrån åker vi till den karibiska sidan och Puerto Viejo of Limon. Här kan vi njuta av långa stränder och närheten till nationalparker som erbjuder spännande äventyr som snorkling eller besök till en leguanfarm. 

Rundresan i Costa Rica fortsätter till Sarapiqui där vi kan njuta av den imponerande djungeln som finns i landet genom att exempelvis vandra eller åka flodbåt. Här finns ett rikt djurliv och vi kan få se apor, sengångare och tukaner. 

Nästa destination är la Fortuna som är känd för vulkanen Arenal. I området finns flera olika aktiviteter att ta del av för den som vill och vågar utmana sig. Vi åker vidare till molnskogen Monteverde vars speciella klimat är hemvist för bland annat jaguaren och ozelonten.

Resan fortsätter till Stillahavskusten och Manuel Antonio nationalpark för lata dagar vid stranden eller fortsatta äventyr som surfing eller dykning. Det går också att vandra och området är känt för sitt djur- och naturliv.

Följ med till Costa Rica, den rika kusten och ta del av all fantastisk natur som landet har att erbjuda.

Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Vecka 1

Vi anländer med flyg till San José i Costa Rica där vi blir mötta på flygplatsen för vidare transport till vårt hotell i centrala San José.

Dagen efter lämnar vi hotellet på morgonen och får under förmiddagens resa ett smakprov på Costa Ricas biologiska mångfald när vi passerar Braulio Carrillo National Park som till 95 % består av urskog. På vägen gör vi även ett frukoststopp. Lite senare anländer vi till hamnen och stiger ombord på en båt som vi sedan färdas med på Tortuguero-kanalerna genom det omgivande hänförande paradislandskapet som är så rikt på flora och fauna.

Efter båtturen och lunchen kan man besöka museet, stranden och Tortugueros lilla pittoreska centrum, och på kvällen serveras middag när vi anländer till den lodge där vi ska bo under de följande två nätterna.

Dagarna inleds med en kanaltur i gryningen som bjuder på fantastiska möjligheter att knäppa den där drömbilden av en klassisk karibisk soluppgång. Efter frukost gör vi sedan en vandring på en av lodgens vandringsleder, varefter vi serveras en god lunch innan det är dags för ännu en båttur på kanalerna i Tortuguero National Park.

Nästa morgon intas frukosten på lodgen innan det är dags att resa vidare till Puerto Viejo de Limon. Under resan dit gör vi även ett stopp för lunch. Puerto Viejo de Limon, som ligger på Costa Ricas karibiska kust, har på senare tid blivit ett allt populärare besöksmål tack vare sitt kulturella utbud, sina vackra vita stränder, sin tropiska växtlighet och sitt strategiska läge i närheten av flera olika nationalparker. På endast en kort bilturs avstånd hittar man Cahuita National Park och Gandoca-Manzanillo National Wildlife Refuge där vi kommer att få uppleva regionens fantastiska djurliv.

I Puerto Viejo de Limon bor vi på hotell i tre nätter. Där vi kommer ha lediga dagar med valfria aktiviteter. Se längre ner.

Vecka 2

På förmiddagen åker vi vidare mot regnskogsområdet Sarapiquí. Det här är den region i Costa Rica som har kommit längst inom områdena miljövård, samhällsbildning och hållbar turism. Sarapiquí räknas som en av världens viktigaste platser för forskning om den tropiska regnskogen, och på grund av detta finns det många icke-vinstdrivande organisationer som arbetar inom detta stora skyddsområde. Utöver sina bidrag till forskningen verkar dessa organisationer även för att öka miljömedvetenheten hos befolkningen genom utbildning och hållbara metoder.

I Sarapiquí kommer vi att bo på en lodge under två nätter.

Första dagen kommer vi göra en guidad naturhistorisk vandring i Tirimbina Rainforest. Under den här två och en halv timme långa vandringen på reservatets stigar har vi sällskap av en välutbildad naturguide som kommer att visa oss många av regnskogens alla hemligheter. Vi kommer dessutom få lära oss om områdets historia och vilka syften som ligger bakom att det finns ett reservat just här.

Att ta med sig: Det är obligatoriskt att använda heltäckande skor eller kängor under hela vandringen. Det är även bra att ta med sig insektsmedel, kamera, regnponcho eller paraply samt kikare.

Vi åker vidare på förmiddagen mot staden La Fortuna vid den välkända vulkanen Arenal. Här bor vi på hotell i tre nätter.

På förmiddagen gör vi en tur till Arenal Hanging Bridges i närheten av vulkanen Arenal. Här kommer en välutbildad tvåspråkig naturguide att ta oss med till de allra bästa utsiktspunkterna för att beskåda Arenal, vilka finns belägna på en hög kulle på andra sidan dalen om den berömda vulkanen. Under vandringen på den över tre kilometer långa leden, som dessutom består av många hängbroar, kommer kunna njuta av mångfalden i en tropisk regnskogs typiska flora och fauna samt komma riktigt nära många olika växt- och fågelarter. Kort sagt är detta ett riktigt måste för varje naturentusiast som besöker Costa Rica!

Andra dagen kommer vara ledig dag med valfria aktiviteter (se längre ner).

Efter frukost fortsätter vår resa, och vi styr nu mot Monteverde Cloud Forest. Tack vare denna plats varierade klimat och stora höjdskillnader lever här otroligt många olikartade varelser som exempelvis jaguar, ozelot, centralamerikansk tapir, treflikig klockfågel, nakenhalsad parasollfågel och den gäckande praktquetzalen.

I början av 1950-talet lämnade en grupp kväkare från USA sina hem i Alabama och tog sig till Monteverde just som området upplevde sin första inflyttning. Kväkarna, som hade flytt från USA för att slippa bli inkallade i Koreakriget, byggde snart upp ett enkelt liv för sig själva i Monteverde som kretsade kring mejeri- och ostproduktion. En del av dessa familjer var sedan tjugo år senare med och etablerade Monteverde och Santa Elena Cloud Reserves.

Vid ankomsten till staden Santa Elena de Monteverde åker vi först och checkar in på den lodge där vi ska tillbringa nästföljande två nätter. Därefter är det dags för eftermiddagens utflykt som är ett besök på gården El Trapiche. På El Trapiche, som ägs av en costaricansk familj, väntar en två timmar lång rundtur som inleds med en promenad bland gårdens olika plantage med olika typer av bananer, rotfrukten arracacia, macadamianötter, apelsiner, sockerrör och kaffe. Vår guide kommer att berätta om sockerrörsodling och naturhistoria och låta oss provsmaka sockerrör och olika produkter som tillverkas av sockerrör. Vi kommer även att få ta del av gårdens kaffeproduktionsprocedur – från planta till färdigrostat kaffe. Rundturen bland gårdens plantage avslutas sedan med en kort tur med oxe och vagn.

Nästa punkt på dagordningen är en steg-för-steg-uppvisning av hur man tillverkar kakao. Dessutom får vi lära oss något om konsten att prova choklad och hur det går till att tillverka spritsorten guaro som görs på sockerrör. Sedan är det dags för en uppvisning av de tre typer av typiska trapicher (kvarnar för sockerrör) som finns på gården: en som drivs manuellt, en som drivs med oxar och en som drivs med vatten. Vid utflyktens sista anhalt får vi ta del av hur sockerrörsbaserat godis som kola och costaricansk perica och sobado (en typ av fudge) tillverkas på hantverksmässigt vis. Här har vi även möjlighet att prova att tillverka vårt eget godis! Turen avrundas med att vi får smaka på rätten picadillo som sköljs ner med kaffe, lemonad eller läsk.

Vecka 3

Veckan inleds med att vi på förmiddagen gör vi en utflykt till Santa Elena Cloud Forest Reserve där vi vandrar tillsammans med en erfaren naturguide som kommer att visa oss många av de olika djur och växter som lever här. Vandringen, som sker högt upp i Monteverdes berg, bjuder på hänförande vyer över det omgivande landskapet.

Under förmiddagen besöker vi även kolibriparken i Selvatura Park. I parken finns fler än fjorton olika kolibriarter representerade som med sin otroliga flygförmåga och färgstarka fjäderdräkter fascinerar de flesta. Det här är ett fantastiskt tillfälle för den fotointresserade! I parken finns även en utställning av en privat insektssamling med tusentals insekter, fjärilar och andra förunderliga varelser från hela världen. I Selvatura Park finns det även möjlighet att för ca 50 US-dollar extra per person prova på en nervkittlande tur med zipline (meddela reseledaren i förväg om du vill delta i denna aktivitet. Se längre ner för närmare beskrivning).

 

Vidare far vi vidare mot Manuel Antonio Beach på Stillahavskusten där vi kommer att bo på hotell i fyra nätter med lediga dagar men med möjlighet till valfria aktivter, (se längre ner).

 

Resan börjar lida mot sitt slut och vi återvänder till vårt hotell i San José där vi tillbringar den sista natten i Costa Rica, för att återvända hem! Vi transporteras från centrala San José till den internationella flygplatsen där vi hoppar på flyget mot Sverige. 

Med reservation för ändring av färdvägen.

Flyginformation
Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats. Men på vissa resor går det att flyga till/från Göteborg, Göteborg-Landvetter flygplats, eller Köpenhamn, Kastrups flygplats. Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats måste du kontakta kontoret (08-673 25 20). Det gäller även om du vill flyga ut/hem tidigare eller senare än gruppen eller kombinera olika resor. Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

VALFRIA AKTIVITETER

(Alla priser är ca priser och kan skilja sig väl på plats.)

Puerto Viejo de Limon

Snorklingstur ($ 55 per person)

På den här turen åker vi tillsammans med en kapten och en guide i en båt avsedd för tolv personer runt Cahuita National Park. I nationalparken snorklar vi under ca två timmar vid Costa Ricas bästa korallrev där det finns 35 olika arter av korall, 123 tropiska fiskarter, tre sorters haj, sex sorters ål, tre arter av sjöborrar, 140 skaldjursarter, 44 kräftdjursarter, 128 typer av alger, havssköldpaddor, sjögurkor, svampdjur, humrar, räkor och mycket annat. Lån av snorklingsutrustning (cyklop, snorkel och simfötter) ingår.

 

Snorkling och vandring ($ 65 per person)

Efter snorklingen (se ovan) tar vi en paus med lite frukt och vatten innan det är dags för utflyktens nästa etapp: vandring med naturguide i Cahuita National Park. Vi vandrar på en 3,5 km lång led från Cahuita Point till staden Cahuita där vi har chansen att få se olika typer av ormar (boaorm, eyelash viper m fl), sengångare, kapucinapor och vrålapor, myrslokar, bältdjur, tvättbjörnar, olika typer av fjärilar, fåglar och mycket annat såsom medicinalväxter, orkidéer, träd, ormbunkar, ryggradsdjur, ryggradslösa djur samt havs- och landlevande skaldjur.

Att ta med sig:

 • hatt eller keps
 • solkräm
 • skor eller sandaler
 • insektsmedel
 • badkläder
 • handduk

  Detta ingår:

 • frukt
 • snorklingsutrustning
 • tvåspråkig guide
 • lunch
 • transport från och till hotellet
 • ·vandring genom nationalparken
 • ·vatten på flaska
 • försäkring, båt, kapten

 

Besök hos indianer i Kekoldi- och Bri Bri-reservaten ($ 70 per person)

Den här utflykten inleds med ett besök på en leguanfarm och i en medicinalväxt-trädgård i indianreservatet Kekoldi. Här ägnar sig en indianfamilj åt att föda upp gröna leguaner som tidigare var en utrotningshotad art, men vars bestånd numera, tack vare initiativ som detta, har återhämtat sig. Efter detta besöker vi en annan indianfamilj i reservatet Bri-Bri. Vi får en kortare rundtur på familjens ägor och får se hur de bor, hur de använder olika växter samt hur det går till när de tillverkar choklad. Chokladen spelar en viktig roll inom Bri-Bri-kulturen där den används i renande ritualer, till mat och även som medicin. Näst sista anhalten är ett vattenfall där vi badar och äter lite frukt innan vi avslutar utflykten på en restaurang i området där vi avnjuter en karibisk lunch.

Att ta med sig:

 • hatt eller keps
 • solkräm
 • skor eller sandaler
 • insektsmedel
 • badkläder
 • handduk

Detta ingår:

 • transport tur och retur
 • ·vatten på flaska
 • tvåspråkig guide
 • mellanmål
 • entréavgift till reservaten
 • lunch

   

   

  Sarapiquí

  Chokladtur ($ 30 per person)

  På den här turen får vi under två och en halv timme lära oss mer om en av mänsklighetens stora favoriter: choklad! Kakaoplantan, som har sitt ursprung i Centralamerika, har en intressant historia eftersom den har spelat en viktig roll inom såväl mayakulturen och den aztekiska kulturen som för andra centralamerikanska kulturer. I samband med européernas upptäckt av Amerika togs chokladen till Europa, och det var där som den sedan utvecklades till den produkt som vi alla känner till idag.

  Den kakaoplantering som vi besöker på utflykten, som tidigare odlades uppblandad med andra skogslevande träd på traditionellt vis, används inte för kommersiellt bruk. Tidigare var odlingen avsedd för forskningssyften, men idag används den för utbildning inom miljöområdet och för att visa upp den traditionella framställningsproceduren för choklad.

  Att ta med sig:

 • heltäckande skor eller kängor som ska bäras under hela turen
 • ·vatten
 • insektsmedel
 • regnponcho eller paraply
 • kikare och kamera

 

La Fortuna (i närheten av Arenalvulkanen)

Flottsafari på Penas Blancas-floden ($ 65 per person)

Det här är en avslappnande utflykt för naturälskaren som önskar få njuta av lugnet på den nedre delen av Penas Blancas-floden. Vi färdas på en flotte som styrs och paddlas av en duktig guide som kommer att peka ut många växter och djur för oss. Det finns goda chanser att få se djur som vrålapor, ödlor, krokodiler och till och med flodutter samt en otrolig mängd tropiska fåglar såsom fiskgjuse, båtnäbb, papegojor och kungsfiskare. Flottsafarin passar naturälskare i alla åldrar, inte minst barn, som brukar älska den här turen, och går att genomföra med både små och stora sällskap.

Att ta med sig:

 • sandaler eller gymnastikskor
 • kamera
 • regnkläder
 • solkräm
 • kikare

  Detta ingår:

 • transport
 • entréavgifter
 • ·naturguide
 • mellanmål med tropisk frukt efter turen

   

  Ridning till La Fortuna-vattenfallet och besök i indianby ($ 73 per person)

  En tur till häst är en favoritupplevelse för många som besöker Costa Rica. På den här ridturen till La Fortuna-vattenfallet och Replica Indigenous Village får vi, omgivna av det underbara gröna landskapet, beskåda både den spektakulära Arenalvulkanen och den slumrande vulkanen Cerro Chato på avstånd. Ridturen tar en timme och löper på stigar genom regnskogen. De hästar som vi får rida är stadiga, snälla, anpassade för turridning och vana vid Costa Ricas fuktiga djungler. Det här är en lugn och behaglig ridtur som lämpar sig väl för såväl förstagångsryttare och familjer som den som helt enkelt bara vill insupa den vackra omgivande naturen och ta del av de djur och växter som guiden pekar ut.

  När vi har ridit fram till vattenfallets entré sitter vi av och lämnar hästarna på en ranch för att sedan följa med guiden ner till La Fortuna-vattenfallet. Längs stigen ner till vattenfallet passerar man mer än 300 trappsteg och vandrar över några hala stenar mot slutet av vandringen. Väl nere vid vattenfallet, som är ett av Arenals största, har vi möjlighet att fotografera, vila och bada i det svalkande vattnet. Vänligen observera: vandringen ner till vattenfallet rekommenderas inte för äldre personer med höft-, vrist- eller knäproblem eftersom stigen är ganska stenig och hal. Om man vill undvika den besvärliga vandringen ner till vattenfallet kan man istället besöka ett annat vattenfall, Dos Pinos, som kan ses från den plats där ryttarna sitter av sina hästar.

  När vi är färdiga vid vattenfallet vandrar vi tillbaka upp till våra väntande hästar. På tillbakavägen stannar vi till vid en traditionell hydda för att lära oss lite om maleku som är en av Costa Ricas få återstående indianstammar som härstammar från Arenalområdet. Det här besöket kan visserligen upplevas som något turistigt, men samtidigt gör vi det för en god sak, eftersom malekus ekonomi är beroende av turismen och försäljningen av deras traditionella konsthantverk. Malekustammen har levt vid La Fortuna-vattenfallet under lång tid och hade för 300 år sedan flera tusen medlemmar, men idag är antalet färre än 600. Vi kommer att få lära oss lite om malekukulturen, titta på deras traditionella hantverk och kanske även lära oss några ord på maleku. Glöm inte att ta med lite extrapengar om du vill passa på att köpa några äkta costaricanska souvenirer!

  Att ta med sig:

 • stadiga skor
 • långbyxor
 • insektsmedel
 • kläder som kan blötas ner
 • klädombyte
 • extrapengar till besöket hos maleku

  Detta ingår:

 • transport
 • guide
 • fina hästar
 • hjälm
 • entréavgifter till vattenfallet och malekubyn

 

Ridning längs foten av Arenalvulkanen ($ 73 per person)

Det här är en av de mest populära äventyrsaktiviteterna i Arenalområdet som passar perfekt för häst- och naturälskare som vill uppleva den costaricanska regnskogen på nära håll och komma Arenalvulkanen och det unika djurlivet så nära som möjligt. Vi rider längs foten av Arenalvulkanen i ett frodigt, skiftande och oförglömligt regnskogs-landskap där vi passerar bäckar och floder. Här gäller det att hålla ögonen öppna efter sengångare, tukaner och många andra sorters fåglar. Målet för dagens ridtur är en utkikspunkt där man har en fantastisk utsikt över vulkanen. Härifrån kunde man till och med se den röda lavan välla ut ur vulkanen då den fortfarande var aktiv! Här finns även goda chanser att få se tropiska fåglar som kungsfiskare, tukaner och montezumaoropendola, djur som exempelvis apor och näsbjörnar samt många intressanta växter.

Under utflykten tillbringar vi mellan två och två och en halv timme på hästryggen och rider på välhållna stigar. Hela utflykten beräknas ta ungefär fyra timmar, vilket inbegriper transport från och till hotellet, säkerhetsgenomgång, utprovning av hjälm, uppsittning samt mellanmål vid utkikspunkten.

Att ta med sig:

 • stadiga skor
 • långbyxor
 • regnkläder
 • kamera
 • insektsmedel

  Detta ingår:

 • transport
 • guide
 • fina hästar
 • hjälm

   

   

  Forsränning (klass 2-3) och djurliv nära Arenal ($ 69 per person)

  Forsränning tillhör en av de allra populäraste aktiviteterna i Costa Rica, och det är en aktivitet som går att utöva varje dag året om oavsett väder. Rio Balsa är perfekt för nybörjare, barnfamiljer, naturälskare, friluftsentusiaster och de som är ute efter lite äventyr.

  Dagen inleds med hämtning vid hotellet, där guiden kontrollerar att alla har packat med sig rätt prylar, varefter avfärd sker till forsränningscentret som ligger precis vid floden. På centret utrustas alla med hjälm, flytväst och paddel innan huvudguiden kör en säkerhetsgenomgång och delar in forsrännarna i smågrupper om fyra eller fem personer. Sedan är det dags att ta plats i de 13 fot långa flottarna för lite ytterligare genomgång med guiden för respektive flotte innan äventyret kan börja!

  Förutsättningarna för forsränning i Costa Rica skiljer sig något från de i andra delar av världen eftersom Costa Ricas floder är branta och försedda med massor av forsar samt är lite mer tekniska och grunda, vilket bäddar för en rolig tur. Vi kommer att paddla en sträcka på över 10 km där vi stöter på en ständig ström av nervkittlande forsar som ”Congo Loco” och ”Rock around the Croc”. Samtidigt som vi glider nerför floden (klass 2-3) kommer vi även ha tid att njuta av den frodiga naturen med sina klängväxter, insekter, fåglar och djur, och det finns goda möjligheter att få se apor, sengångare och tukaner under färden.

  När vi har paddlat ungefär halva sträckan tar vi en paus för att vila lite och avnjuta tropisk färsk frukt som guiderna dukar fram. Här har vi även chans att ta oss ett dopp i floden och uppleva känslan av att vara ett med den omgivande naturen. När forsränningsäventyret sedan är över är det dags att inta en typisk costaricansk lunch på ett charmigt och lantligt ställe.

  Att ta med sig:

 • kläder som kan blötas ner
 • klädombyte
 • stadiga skor
 • ett glatt humör!

  Detta ingår:

 • minibussar med gratis WiFi
 • transport från och till hotellet
 • roliga och professionella guider som älskar sitt jobb
 • fotograf
 • mellanmål med tropisk frukt
 • lunch efter aktivitetens slut
 • tillgång till omklädningsrum och toaletter
 • handduk
 • massor av äventyr!

 

Monteverde Cloud Forest

Zipline ($ 50 per person)

I Selvatura Park finns en av Costa Ricas längsta ziplines (en linbana där man åker på en vajer fastspänd i en sele) som passerar femton vajrar och arton plattformar innan den avslutas med en ”Tarzan-gunga”. Detta är en aktivitet som passar för den som är sugen på en åktur av det lite extremare slaget! 

Att ta med sig:

 • bekväma skor
 • bekväma kläder
 • solkräm

   

  Butterfly Garden ($ 15 per person)

  Butterfly Garden är en av världens största utställningar med levande fjärilar; anläggningen är hela 2 700 kvadratmeter stor. Här kan du hänga med på en guidad tur och hänföras av alla fantastiska fjärilar.

   

  Att ta med sig:

 • bekväma skor
 • bekväma kläder
 • solkräm

   

  Manuel Antonio Beach

  Seglats i solnedgång med trimaran ($ 79 per person)

  I Manuel Antonio Beach kan man åka på seglingstur med både trimaran och vanlig segelbåt där både god mat och dryck, snorkling och chansen att få se delfiner och mycket annat ingår! En trimaran, för den som inte är bekant med begreppet, liknar en katamaran; den enda större skillnaden är att en trimaran har ett huvudskrov och två parallella mindre skrov som kallas utriggare, medan en katamaran har två skrov. På den här utflykten får du vara med och segla ombord på den 49 fot långa trimaranen Lorelei vars hemmahamn är Marina Pez Vela i närbelägna staden Quepos. Ombord på den välutrustade Lorelei finns gott om skugga och plats för större grupper.

  Precis som namnet Costa Rica (som betyder ”rik kust”) antyder har den vackra kusten vid Manuel Antonio, där bergens regnskog sträcker sig ända ner till de underbara vita sandstränderna, ett rikt djurliv både i havet och på land. En seglats i den sena eftermiddagens solnedgång är ett perfekt sätt att insupa allt det som Manuel Antonio-kusten har att erbjuda. Vi kommer att passera små kobbar där havsfåglar såsom brunsulan, fregattfågeln och pelikanen häckar i kolonier och se på när dessa dyker i havet efter fisk. När båten glider genom vattnet är chansen stor att vi får påhälsning av delfiner som simmar i båtens bogvågor, och då och då kan man även ha turen att få se jättesköldpaddor och valar.

  En av seglatsens höjdpunkter är när vi kastar ankar i vackra Jungle Bay för att snorkla. All snorklingsutrustning ingår, och vi kommer att ha en guide som visar oss till revet som är fullt av vackra och fascinerande fiskarter. Papegojfiskar, frökenfiskar, läppfiskar och blåsfiskar är några av de fantastiska fiskar som vi kan träffa på här, och om du har en undervattenskamera så är det ett bra tillfälle att ta med den! En annan av dagens höjdpunkter är förstås själva solnedgången; det spektakulära färgspel som uppstår när solen går ner i havet blir en perfekt avrundning på vår dag i detta paradis.

  Att ta med sig:

 • solglasögon med glasögonsnodd
 • badkläder
 • ·vattentålig kamera
 • sandaler
 • handduk

  Detta ingår:

 • transport
 • tvåspråkig guide
 • snacks
 • måltid inklusive dryck

   

  Guidad tur i Manuel Antonio National Park ($ 59 per person)

  Vår utflykt inleds med att vi plockas upp från vårt hotell för vidare transport till Manuel Antonio National Park som tack vare sin rika flora och fauna är en av landets mest välkända nationalparker. I parken finns tre vandringsleder med varierande svårighetsgrad, och den som vi kommer att vandra är en plan och mycket naturskön led på drygt 3 km. Vi kommer att ha en naturguide med oss som under vandringens gång kommer att göra kortare stopp för att berätta mer om regnskogen, historia samt de växter och djur som lever där, och det kommer finnas gott om tillfällen för fotografering. I just den här nationalparken lever tre av de fyra tropiska arter av apa som finns i Costa Rica, och det finns även goda möjligheter att få se sengångare, fåglar och reptiler såväl som orkidéer, fjärilar och tropiska träd. Vår guide kommer att ha med sig avancerade teleskop som vi kan låna för att komma djuren ännu närmare inpå livet. Efter ungefär halva vandringen tar vi en tjugo minuter lång paus på Third Beach där vi kan slappa en stund på stranden eller kasta oss i vågorna. När vandringen sedan är slut skjutsas vi tillbaka till vårt hotell. Vänligen notera att Manuel Antonio National Park är stängd på måndagar.

  Att ta med sig:

 • solkräm
 • kamera
 • solglasögon
 • ·vandringsskor
 • (handduk och badkläder om du tänker bada)

  Detta ingår:

 • transport
 • tvåspråkig guide
 • entréavgift till parken
 • snacks

   

  Havskajaktur ($ 69 per person)

  Att paddla havskajak är den perfekta aktiviteten för den som vill uppleva naturen på nära håll och inte är rädd för att bli lite blöt! Vi blir upplockade på hotellet och skjutsas till piren i Quepos. Under kajakturen, som tar omkring två och en halv timme, passerar vi öar med otaliga sjöfåglar och häckningsplatser. Vattnets klarhet beror på årstiden, men chansen är stor att vi får se papegojfiskar, sjöstjärnor, kejsarfiskar och kanske även en sköldpadda eller två om vi har tur! Det här är en lite mer utmanande utflykt där man får hänföras av naturens under både ovan och under havsytan. Efter paddlingens slut avnjuter vi en god och hemmalagad måltid på kajakcentret innan det är dags att åka tillbaka till hotellet.

  Det finns kajaker för både en och två paddlare. Barn måste vara minst åtta år gamla för att delta i denna utflykt, och de måste i så fall dela kajak med en vuxen. Det är mycket enklare att paddla havskajak än att paddla i floder, och därför krävs ingen tidigare erfarenhet för att man ska få delta i den här turen.

  Att ta med sig:

 • solkräm
 • solglasögon
 • kamera
 • hatt eller keps
 • handduk

  Detta ingår:

 • transport
 • tvåspråkiga guider
 • lunch eller middag inklusive dryck

   

  Carara National Park ($ 115 per person)

  Vi blir upplockade på hotellet och skjutsas sedan till Carara National Park som ligger en och en halv timmes bilfärd därifrån. I denna underbara naturliga fristad återfinns omkring 48 % av Costa Ricas fågelarter, vilket gör den här utflykten till det självklara valet för alla fågelskådarentusiaster. I parken finns två olika vandringsleder om ca 3 km vardera att välja mellan. Under vandringens gång kommer vår guide göra kortare stopp för att peka ut fåglar och berätta om det som vi ser längs vägen. En av parkens absoluta höjdpunkter är de röda arorna som vi har möjlighet att få se flygandes över våra huvuden.

  Ungefär halvvägs in i vandringen gör vi en tjugo minuter lång paus för att pusta ut och njuta av omgivningarna. När vi lite senare har avslutat vandringen beger vi oss till Tarcolesbron där Costa Ricas största population av krokodiler håller till. Det här är ett unikt fototillfälle, så glöm inte att ta med din kamera! Efter besöket hos krokodilerna åker vi till arrangörens center där vi serveras en god hemlagad lunch innan det är dags att åka tillbaka till hotellet.

  För att den här turen ska kunna bli av krävs minst fyra deltagare, alternativt att de personer som önskar delta i turen betalar den summa som motsvarar avgiften för fyra vuxna deltagare.

  Att ta med sig:

 • solkräm
 • solglasögon
 • kamera
 • hatt eller keps
 • insektsmedel

  Detta ingår:

 • transport
 • tvåspråkiga guider
 • frukt
 • lunch inklusive dryck

Bild, film och annan information från resan

Boende på resan

18

Resan innehåller

Turistbuss

Turistbuss

X

Turistbuss

Inga rosa bussar används på dessa resor utan inhyrda turistbussar. Vi sover uteslutande på enklare hotell eller campingplatser, i dubbel- och flerbäddsrum. Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor.

Flyg

Flyg

X

Flyg

Flyg: en eller båda riktningarna är inkluderat. Symbolen kan även handla om inrikesflyg på själva resan.

Hotell

Hotell

X

Hotell

Vi bor helt, eller delvis, på enklare hotell. Om denna symbol visas i kombination med en rosa buss-symbol innebär det att vissa nätter kommer ske på bussen, andra på enklare hotell. På resor utan rosa buss kommer vi uteslutande att bo på enklare hotell.

Ingen behöver boka enkelrumstillägg, alla får dela rum med någon eller några andra medresenärer.

Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor. Tänk på att vissa hotell inte har hiss utan trappor och det kan bli en del bärande mellan boenden och transporter.

Safari

Safari

X

Safari

Det ingår safariturer. Denna symbol betyder att minst en safaripark ingår i priset. Det kan även finnas möjligheter att köpa till extra turer i en eller flera parker under resan.

Sol_bad

Sol & bad

X

Sol & bad

Möjlighet till sol och bad i sjö eller hav. Vid minst ett tillfälle på resan finns möjlighet till sol och bad i 15-25 grader varmt vatten.

Adrenalin

Adrenalin

X

Adrenalin

Möjligheter till fartfyllda aktiviteter. Det finns möjligheter under resan att göra saker som till exempel forsränning, bungyjump och sandboarding. Inga av dessa aktiviteter ingår i priset.

Snorkling_dykning

Dyk/Snorkling

X

Dyk/Snorkling

Vi kommer besöka platser där tillfälle ges att ordna dyk- eller snorklingsutfärder. Inga av dessa aktiviteter ingår i priset.

Resans höjdpunkter

 • Snorkling i Cahuita nationalpark
 • Vandring med naturguide i Trimbina Biological Reserve
 • Besök till ananasfarm
 • Gummibåtssafari
 • Arenals hängande broar
 • Kaffetur till El Trapiche
 • Kolibriträdgård
 • Nattvandring i Monteverde molnskogsreservat
 • Manuel Antonio nationalpark

Vad ingår?

 • Flyg, allt boende & all gemensam transport
 • Ca 20 måltider (inkl. frukost)
 • Svensk reseledare
 • Vandring med naturguide i Trimbina Biological Reserve

 • Arenals hängande broar
 • Kaffetur till El Trapiche
 • Nattvandring i Monteverde molnskogsreservat
 • Santa Elena molnregnskogsvandring
 • Kolibriträdgård

Vad tillkommer?

 • Flygskatt ca 3 500 kr
 • Dricks till lokala safariguider/chaufförer/båtpersonal m.fl.
 • Fickpengar ca 600-1 000 USD, beror på om du väljer att göra extra aktiviteter, t.ex. snorkling.

Resetillfällen

NC17

Datum: 2017-11-25 - 2017-12-15

Fastställt datum

Reseledare: Sofia Ellström

X

Bokningsinfo

Bokas senast: 2017-11-30

Färre än 5 platser kvar

Pris: 34.900 kr

Handpenning: 4.500 kr