Res med Rosa Bussarna i Nord- & Centralamerika

nordamerika-alaska-kanada-01-2 ALASKA

Alaska & Kanada

X

Ultimat vildmarksresa med vandring till Alaska och Kanada 

Passa på att åka med oss till en av de få vildmarker som finns kvar i världen. Resan till Alaska och Kanada inleds med flyg till Anchorage och därifrån åker vi till nationalparken Denali och spanar efter björnar, vargar och caribouer. Via Fairbanks reser vi vidare, besöker Chena Hot Springs och provar på att vaska guld.  

Vi besöker Kanada och det populära resmålet Yokun och njuter av varma källor och storslagen natur. Under semestern i Alaska och Kanada kan du även flyga över Glacier Bay, vandra eller åka tåg i området vid Haines. Andra resmål är Kluane nationalpark där du kan vandra till The Kings Throne. 

Rundresan fortsätter till Alaskas skärgård och Haines. Efter en vacker båtutflykt kommer vi till Juneau där du kan ta bergbanan upp till Mount Robert eller besöka Mendenhallglaciären.Vi åker vidare till Prince Rupert, besöker indianreservat och imponeras av totempålar och traditionella långhus. I nationalparken Jasper kan vi förföras av det vackra landskapet och dess varma källor. Resan fortsätter via Banff och Lake Louise och vi återvänder från vildmarken och avslutar resan i civilisationen i Vancouver, Kanada.  

Alaska & Kanada

Till resan Snabbfakta
paketresor restips panama stränder

Colombia & Panama

X

Välkommen ombord på en fantastisk äventyrsresa till Colombia och Panama

Äventyrsresan inleds med flyg till Colombias huvudstad Bogota och därifrån fortsätter vi till Tayrona nationalpark som ligger vid kusten. Vi badar och tar det lugnt men vi kan också passa på att exempelvis rida.

Resan i Colombia fortsätter till Santa Marta där nästa del av äventyret börjar. Vi vandrar tillsammans med lokalguider till den glömda staden, även kallad The Lost City eller Ciudad Perdida. Vandringen kan vara utmanande men till slut kommer vi fram till gamla fornlämningar som gör vandringen värd sin tid. Ciudad Perdida brukar kallas för ”Colombias Machu Picchu” och är fortfarande ett relativt oexploaterat resmål.

Vi tar oss vidare till Cartagena, här finns en vacker gammal stadskärna och många fina ställen att besöka som exempelvis guldmuseet. Resan går vidare till den lilla pittoreska staden Carpugana och därifrån till Puerto Obaldia där vi påbörjar vårt båtäventyr i San Blas. Området bebos av kunafolket som välkomnar oss enligt deras seder och traditioner. Vi besöker deras byar, sover i hängmattor, angör öde öar, äter kokosnötter och färska skaldjur.  Båtresan i Panama kan vara utmanande eftersom vi åker båt och sover i hängmattor på nätterna, men det är ett unikt sätt att få ta del av ett speciellt resmål som inte många besökare fått ta del av. Efter några nätter i arkipelagen anländer vi till Carti. Härifrån tar vi oss vidare till vår slutdestination på resan, Panama City, innan vi tar flyget hem till Sverige igen.

Det här är en av Rosa Bussarnas mest utmanande resor. Du får inte ha med dig för mycket bagage, du måste kunna klara av skumpiga båtturer och flera dagars utmanande vandring i regnskog. I gengäld får du ett oförglömligt äventyr, karibiskt paradis, byar utan bilar och upplevelser som de flesta aldrig får uppleva.

Colombia & Panama

Till resan Snabbfakta
restips fakta visum flyg costa rica

Costa Rica

X

Spännande rundresa i Costa Rica

Missa inte Rosa Bussarnas äventyrsresa till exotiska Costa Rica där du kan njuta av allt från djungel till strand. Vi får möta nya kulturer, nya människor och fantasiska djur och växter.

Resan börjar i Costa Ricas huvudstad San José och därifrån åker vi till den karibiska sidan och Puerto Viejo of Limon. Här kan vi njuta av långa stränder och närheten till nationalparker som erbjuder spännande äventyr som snorkling eller besök till en leguanfarm. 

Rundresan i Costa Rica fortsätter till Sarapiqui där vi kan njuta av den imponerande djungeln som finns i landet genom att exempelvis vandra eller åka flodbåt. Här finns ett rikt djurliv och vi kan få se apor, sengångare och tukaner. 

Nästa destination är la Fortuna som är känd för vulkanen Arenal. I området finns flera olika aktiviteter att ta del av för den som vill och vågar utmana sig. Vi åker vidare till molnskogen Monteverde vars speciella klimat är hemvist för bland annat jaguaren och ozelonten.

Resan fortsätter till Stillahavskusten och Manuel Antonio nationalpark för lata dagar vid stranden eller fortsatta äventyr som surfing eller dykning. Det går också att vandra och området är känt för sitt djur- och naturliv.

Följ med till Costa Rica, den rika kusten och ta del av all fantastisk natur som landet har att erbjuda.

Costa Rica

Till resan Snabbfakta
cykla-resa-costa-rica-3

Cykelresa i Costa Rica 50+

X

Resa till Costa Rica - Cykeläventyr för alla 50+ 

Nu har du chansen att följa med oss på en oförglömlig cykelresa i Costa Rica där du får komma nära och uppleva både kultur och natur. Du behöver inte vara proffscyklist, det räcker med god kondition och ett gott mod när vi tar oss an det spännande landet. Vi kommer dessutom att varva cykling med att åka buss och vandring.

Cykeläventyret startar med att besöka den mest besökta nationalparken i Costa Rica, Irazú National Park. Vi kommer även att se La Fortuna och Arenal. Sedan tillbringar vi slappa dagar med sol och bad i Samara, Carillo. Malpaís och Montezuma. Rundresan i Costa Rica avslutas med att besöka San Gerardo Dota, en naturentusiasts drömvärld där man får se olika fågelarter såsom kolibri och hackspettare. 

Unna dig en aktiv resa där du både utforskar Costa Rica på cykel och har tid att njuta av sol och bad. 

Cykelresa i Costa Rica 50+

Till resan Snabbfakta
visum kuba resor fakta tips

Cykelresa i Kuba 50+

X

Resa till Kuba - cykeläventyr för alla 50+


Kanske har du alltid drömt om att resa till Kuba och se det vackra och genuina landet? Nu har du chansen att följa med oss på en oförglömlig cykelresa där du får komma nära och uppleva både kultur och natur. Det här är en välplanerad seniorresa där du blir väl omhändertagen av våra erfarna guider.
Du behöver inte vara proffscyklist, det räcker med god kondition och ett gott mod när vi tar oss an det spännande landet. Vi kommer dessutom att varva cykling med att åka buss och gamla amerikanska bilar.

Cykeläventyret startar med en guidad rundtur i Havanna där vi får se Plaza de Armas, och en romfabrik. Vi stannar dessutom till på Hemingways favoritbar La Floridita. I Kuba tar vi oss runt och besöker såväl Cienfuegos som Trinidad. På cykel når vi platser som de flesta andra turister missar och upplever spännande möten med lokalbefolkningen. Vi besöker vattenfall, grottor och vattenfyllda cenotes, njuter av livemusik på salsaklubbar och provar lokal mat. Via Santa Clara och Che Guevaras mausoleum, stannar vi i Viñales ett tag. Vi besöker den exotiska ön Cayo Jutías för sol och bad. Rundresan i Kuba avslutas med lata dagar i Jibacoa som bjuder på en vacker strand, sol, bad och valfria vattenäventyr. 

Unna dig en aktiv resa där du både utforskar Kuba på cykel och har tid att njuta av sol och bad. 

Cykelresa i Kuba 50+

Till resan Snabbfakta
kuba-trinidad

Dansresa till Kuba

X

Får vi lov att erbjuda en färgstark dansresa till exotiska Kuba?

Längtar du till härliga dansrytmer i varmt klimat? Passa på att följa med Rosa Bussarna till Kuba i höst där danslektioner ingår i resan. Tillsammans med duktiga lärare kommer du kunna njuta av de karibiska takterna tillsammans med likasinnade. Förutom danskurser finns möjlighet till hästridning, romprovning och besök på en lokal tobaksfabrik. Turen börjar och slutar i Havanna där tid finns att besöka sevärdheter som Malecón, Hemingways favoritbar och Morro Castle. På dansresan ingår även besök i Viñales och Trinidad vilket betyder vacker natur, sol och bad.

Även panelhönor är välkomna ombord. Vill du inte dansa så kan du hänga med ändå, vi lovar att det finns tillräckligt med äventyr och sevärdheter på resan till Kuba.

Dansresa till Kuba

Till resan Snabbfakta
dykresa påsk karibien jamaica

Jamaica, Kuba & Curaçao

X

Påskresa till Karibien. Följ med till Västindien: Jamaica, Kuba & Curaçao

Unna dig en resa utöver det vanliga. Följ med Rosa Bussarna på ett äventyr i Karibien. Resan till Västindien börjar i Kubas huvudstad Havanna. Vi bor i Casa Particular, vandrar i Hemingways fotspår och äter på Floridita. I Havanna har vi även en stadsrundtur och besöker platser som exempelvis Plaza de Armas och Malecón. Resan på Kuba fortsätter till Viñales där vi bland annat har möjlighet att rida, vandra och cykla för att upptäcka den vackra landsbygden. Under resan på Kuba åker vi även till Trinidad där vi kan varva sol och bad med salsaband som uppträder på kvällarna inne i staden.

Resan i Karibien fortsätter med flyg från Kuba till Jamaica och Montego Bay. Där unnar vi oss sol och bad och  gör en utflykt till Negril strand och avsluta i solnedgången på legendariska Rick´s Café. På Jamaica åker vi vidare till Falmouth och besöker ett vattenfall och Ocho Rios på vår väg till Kingston. Besöket på Jamaica avslutas med besök i Bob Marleys fotspår eller med ett besök till kaffeplantagen Blue Mountain.

Vår Västindiska resa avslutas med ett besök i vackra Curaçao. Ön är ett autonomt område inom Konungariket Nederländerna och erbjuder såväl sol och bad som fantastisk snorkling och dykning. Huvudstaden Willemstad bjuder på pittoreska hus och på ön har du möjlighet att göra olika utflykter som passar dina intressen. Efter sköna dagar i Karibien påbörjar vi vår resa hemåt igen.  

Jamaica, Kuba & Curaçao

Till resan Snabbfakta
klimat resa fakta väder kuba

Jul & nyår i Kuba

X

Vill du resa till Kuba och fira jul & nyår?!

Följ med på en exotisk resa till Kuba över jul och nyår. På vår rundresa kommer du att få vara med om en upplevelse utöver det vanliga. Din resa till Kuba börjar i den slitna charmens huvudstad; Havanna. Boendet är hemma hos kubanska familjer i så kallade Casa Particular. Rundresan på Kuba fortsätter till vackra Viñales för en heldags fria aktiviteter. Vi besöker en indiangrotta och du kan förkovra dig i den afrokubanska religionen eller utmana dig själv genom att klättra eller rida.

Resan till Kuba innehåller naturligtvis sol och bad. På ön Cayo Levisa kan du prova att snorkla eller dyka. I närheten av pittoreska Trinidad finns en vacker lång strand väl värd ett besök. Under några dagar har du tid att varva strandbesök med att strosa omkring i stadens gränder, besöka sockerodlingar eller vattenfall. Kvällstid finns det små barer vid torget som är öppna och där brukar det ofta spelas livemusik.

Kubaresan fortsätter och efter ett besök i Santa Clara där Che Guevaras mausoleum ligger så återvänder vi till Havanna. Vi unnar oss en tur i en gammal amerikansk bil, besöker tobaksfabriken och kanske någon av Hemingways favoritbarer.

Oavsett om du önskar dig hårda eller mjuka klappar så kommer du inte bli besviken på Kuba som erbjuder allt från hårda amerikanska gamla bilar till mjuka salsarytmer.

Jul & nyår i Kuba

Till resan Snabbfakta
centralamerika-havsutsikt

Mexiko-Panama

X

Missa inte Rosa Bussarnas rundresa från Mexiko till Panama

Välkommen ombord på en resa utöver det vanliga. Resan börjar i Mexiko där vi njuter av några sköna dagar i Playa del Carmen. Därifrån går det även att göra utflykter till Chichén Itzá eller snorkla/dyka i de undervattensgrottor som kallas cenotes. Resan går vidare till Belize där vi bor på Caye Caulker och kan göra båtutflykter i det kristallklara karibiska vattnet. Nästa stopp på vägen är den gamla mayastaden Tikal i Guatemala där vi går omkring bland de gamla stenpyramiderna som ligger djupt inne i djungeln. Andra sevärdheter som vi upplever i Guatemala är den mysiga koloniala staden Antigua och Pananachel vid Atitlansjön.

Rundresan fortsätter via El Salvador och Honduras till Nicaragua. Där spenderar vi några dagar i pittoreska Granada där canopytur genom trädtopparna väntar på den orädde. Äventyret fortsätter när vi reser vidare till Costa Rica för några dagar vid stranden i Tamarindo. Costa Rica är inte bara känt för sina surfingstränder utan även för det rika djurlivet i djungler. Vi åker till La Fortuna som ligger i närheten av Arenalvulkanen och här kan vi testa på forsränning och ridning.

Via den fågelrika nationalparken Tortuguero tar vi oss till Panama för att åka båt ut till Bocas del Toro. Under några dagar bor vi på en av de små öarna i arkipelagen och kan njuta av att besöka stränder och andra öar eller hyra cykel och utforska området. Centralamerikaresan avslutas i Panama City där vi hinner besöka den gamla stadsdelen och Panamakanalen. 

Du vet väl att du kan utöka resan med en resa till Kuba?

Mexiko-Panama

Till resan Snabbfakta
centralamerika-01-2 ca 50

Panama-Mexiko

X

Missa inte Rosa Bussarnas äventyrsresa från Panama till Mexiko!

Välkommen ombord på en äventyrsresa utöver det vanliga. Resan börjar i Panama City och därifrån åker vi ut till Bocas del Toro. Under några dagar bor vi på en av de små öarna i arkipelagen och kan njuta av att besöka stränder och andra öar eller hyra cykel och utforska området.

Resan fortsätter till Costa Rica där vi bland annat besöker Tortuguero nationalpark som är känt för sin mångfald av djurarter. Passa på att ta en kanottur i området om du vill komma nära djur och natur. Naturupplevelserna fortsätter i La Fortuna som ligger vid Arenalvulkanen där du kan forsränna, rida och njuta av en canopytur. Äventyret i Costa Rica fortsätter till surfstranden Tamarindo där du både kan njuta av stranden och prova att surfa.

I Nicaragua spenderar vi några dagar i pittoreska Granada och sedan åker vi vidare genom Honduras och El Salvador till Guatemala. Rundresan bjuder på vackra stopp i Antigua, Pananachel vid Atitlansjön och den gamla mayaruinstaden Tikal där stora pyramider och stenlämningar finns mitt i djungeln.

Nästa land på resan i Centralamerika är Belize. Där åker vi ut till slappa Caye Caulker för några lata dagar med sol, bad eller snorklingsutflykter. Till slut kommer vi till Mexiko och resan avslutas med några dagar i Playa del Carmen varifrån du bland annat kan göra utflykt till den kända Chichén Itzá eller snorkla/dyka i de undervattensgrottor som kallas cenotes.

Du kan också utöka resan med en tur till Kuba.

Panama-Mexiko

Till resan Snabbfakta
resa kuba fakta väder flyg

Tillval Kuba

X

Rundresa på exotiska Kuba

Missa inte möjligheten att förlänga din resa i Centralamerika genom en unik rundresa till Kuba. Rosa Bussarna erbjuder en resa till det bästa av Kuba, eller vad sägs om att vandra i Hemingways fotspår i Havanna, hänföras av naturen i Cienfuegos, njuta av kubansk dans och musik i Trinidad och all inclusive i Varadero?
Under resan kommer du ha möjlighet att komma nära det kubanska folket, bo i Casa Particular, äta och dricka lokal mat och dryck. Vi besöker även Che Guevaras mausoleum och några vackra kyrkor. 
Häng med på en färgstark resa till Kuba som en del av ditt äventyr i Centralamerika.

Pris: 13 900 kr

 

Tillval Kuba

Till resan Snabbfakta
nordamerika-usa-roadtrip-01-2

USA Roadtrip

X

USA Roadtrip – rundresa i 20 stater

Unna dig att följa med Rosa Bussarna över Atlanten där vi reser runt i 20 delstater och upplever det mesta, det bästa och det största som USA har att erbjuda. Vår resa till USA börjar med flyg till San Francisco och därifrån åker vi till Sierra Nevada och Salt Lake City. Härifrån fortsätter vi vidare till Yellowstone nationalpark för att uppleva de varma källorna och spana efter vilda djur som exempelvis grizzlybjörnar, pumor och amerikansk buffel.

Resan i USA fortsätter mot Chicago genom indianernas andliga Black Hills och vi stannar även till vid Mount Rushmore. Självklart åker vi till Memphis för att besöka Elvis Graceland och vi stannar även i Nashville för att njuta av countrymusiken.

USA-resan fortsätter till södra Florida och i Miami väntar sol och bad på Miami Beach. Vi besöker Everglades träskmarker innan vi åker till Orlando för att umgås med Kalle Anka och de andra på Walt Disney World. Längs med Mississippifloden och New Orleans upptäcker vi voodoo, cajunmat och jazzmusik innan vi åker ut i öknen i New Mexico. Vi stannar några dagar och utforskar Grand Canyon innan vi följer Route 66 västerut.

När vi kommer till Las Vegas kan vi prova lyckan på ett casino innan reser vidare till Los Angeles så att vi kan hänga på Venice Beach, Beverly Hills och spana efter stjärnor i Hollywood. När resan till USA går mot sitt slut återvänder vi till San Francisco och spanar in Golden Gate-bron innan det är dags att borda flyget hem till Sverige.

USA Roadtrip

Till resan Snabbfakta