Res med Rosa Bussarna i Europa

Malung 7 allsång

Dansbandsveckan i Malung

X
Åk på premiärturen med Rosa Bussarna till Dansbandsveckan i Malung! Packa tandborsten, putsa dansskorna och ladda upp för dans och häng med oss när vi kör till Malung på en festivalresa som går helt i dansens tecken.

Dansbandsveckan i Malung

Till resan Snabbfakta
fjällmarathon 1

Fjällresa till Åre

X

Nu åker Rosa Bussarna till Åre, Jämtland!

En resa för dig som vill vandra eller springa i fjällen. Vi har valt en period när fjällen är som vackrast och just under de här dagarna har Årefjällen extra mycket att erbjuda. Till exempel pågår Fjällmaratonveckan med flera tusen deltagare i Årefjällen.

Resan startar den 2 augusti från Stockholm och i rosa buss rullar vi uppåt till Jämtland och stannar två dagar i Åre vid Åre-Holiday Club och två dagar i Trilllevallen innan vi vänder tillbaka igen. 

Programmet är anpassat så att det passar dig som vill vandra eller springa i bergsmiljö och kanske testa på någon av tävlingarna. Du kommer att få möjlighet att uppleva nya stigar med löparskor eller vandringskängor och du väljer själv tempo och aktiviteter.

En av dagsetapperna kan vara att runda Åreskutan, 25 km vandring, en speciell upplevelse. En annan etapp kan vara att ta sig över det legendariska Ridvadet i Ottsjö.

Salomon kommer finnas på plats för att visa upp sina trailrunningskor och du kommer även få möjlighet att testa skor. Salomon erbjuder alla deltagare 20% rabatt. 

Häng med på en aktiv resa, vi har vaskat fram de bästa guldkornen ur Årefjällens rika utbud.

 

 

Fjällresa till Åre

Till resan Snabbfakta
europa-turkiet-kroatien-01-2 ETK

Grekland-Kroatien

X

Följ med på vacker bussresa i södra Europa, från Grekland till Kroatien!

Vi erbjuder en vacker bussresa från Grekland till Kroatien. Följ med på Rosa Bussarna sommarresa och njut av sol och bad, vackra kloster, god mat och spännande kultur. Tillsammans utforskar vi allt från badvikar till historiska platser.

Bussresan inleds med ett spännande besök i Meteora som är känt för sina vackra kloster. Vi solar och badar i semesterorten Chalkidike innan vi fortsätter norrut. När vi når Makedonien stannar vi till vid Lake Orhid ett par dagar. Resan rullar vidare till Albanien där vi upptäcker Tirana.

Europaresan fortsätter vidare till Montenegro där vi upptäcker Kotorbukten och njuter av sol och bad i Budva. Vi gör en avstickare till Bosnien-Hercegovina för att besöka den historiska staden Mostar. I Kroatien missar vi självklart inte metropolen Dubrovnik vars nattliv måste upplevas i den gamla stadsdelen. Resans sista dagar njuter vi av sköna dagar i här där vi varvar sol och bad med trevliga besök i stadens gamla stadskärna.

Missa inte sommarens glassigaste resa i Europa!

 

Grekland-Kroatien

Till resan Snabbfakta
rundresa buss island

Island & Färöarna

X

Rundresa på coola Island och natursköna Färöarna

Följ med på ett storslaget äventyr som tar dig från Sverige, via Danmark till Färöarna. Vi rullar framåt i rosa bussar genom Norden och vi får upptäcka Färöarnas huvudstad Tórshavn där vi kan strosa omkring i det gamla tingområdet Tinganes eller göra en utflykt till Kirkjuböur. Vår resa fortsätter till Vestmanna där vi tar en båttur för att imponeras av den vackra kustlinjen, de massiva klipporna och det rika fågellivet. Vi har även tid att utforska andra delar av Färöarna som exempelvis vackra Gjógv. På väg till Eidi passerar vi även klippformationerna Risin och Kellingin (jätten och kärringen) innan vi går ombord på Norröna-färjan och fortsätter vår resa till Island.

Sommarresan till Island börjar i Seyðisfjörður där färjan lägger till. Därifrån åker vi till Húsavík där vi kan passa på att rida eller åka på valsafari. Äventyret fortsätter via Akureyri mot Reykjavik och på vägen stannar vi en natt på höglandet där vi njuter av de öde vidderna och bad i en varm naturlig källa. Innan vi når den isländska huvudstaden passar vi också på att besöka Golden Circle med dess sevärdheter Gullfoss, Geysir och Thingvellir.

I Reykjavik kan vi antingen njuta av staden och dess stora utbud av kultur och restauranger eller åka till Blå lagunen och bada. När vi åker vidare passerar vi vattenfall och vackra naturformationer som exempelvis glaciärsjön Jökulsárlón innan vi avrundar vårt isländska äventyr och tar färjan tillbaka till Danmark och vidare hem till Sverige.

Island & Färöarna

Till resan Snabbfakta
europa-kroatien-sverige-01-EKS 2

Kroatien-Sverige

X

Följ med på en spännande sommarresa med rosa buss från Kroatien till Sverige!

Häng med på en vacker resa i sommar när Rosa Bussarna åker från Split i Kroatien genom Centraleuropa hem till Sverige. Tillsammans med andra medresenärer delar du buss och äventyr genom flera länder där du får ta del av storslagen natur och rolig kultur.

Äventyret inleds med flyg till Split i Kroatien där du får tid att bekanta dig med såväl den pittoreska staden som med dina medresenärer. När hjulen börjar rulla blir resans andra land Bosnien-Hercegovina där vi besöker staden Mostar med sin tragiska men viktiga och intressanta historia. Resan fortsätter därifrån till Sarajevo vars gamla stadsdel är väl värt ett besök. På vår väg norrut åker vi åter in i Kroatien, denna gång för att besöka Plitvicesjöarnas nationalpark vars natur hänför sina besökare. Via kusten når vi sedan Slovenien där vi bland annat besöker Postojna som är känt för sina grottsystem. Självklart stannar vi till i adrenalinstaden Bled så att du har möjlighet att forsränna i Alperna om lusten faller på.

När vi besöker Österrikes pärlor Salzburg och Wien finns det gott om tid att njuta av landets vackra stadskärnor, sitta på uteserveringar och ta igen dig efter att ha förvillat dig bland gamla kyrkor och andra sevärdheter. På väg till Ungern stannar vi även till i söta Bratislava, Slovakiens huvudstad, en sväng. Under tiden vi besöker Budapest i Ungern finns gott om tid att strosa omkring i staden och även besöka någon av deras kända badhus.

Sommarresan fortsätter via polska Krakow och tjeckiska Prag på vår väg norrut till Sverige. Vi stannar även till vid koncentrationslägret Auschwitz för att ta del av dess fruktansvärda historia. Denna bussresa går att kombinera med Sverige-Grekland och Grekland-Kroatien. Resan är en klassisk rosa buss-resa där vi reser och mestadels bor på bussen. När vi bor på bussen stannar vi huvudsakligen på campingplatser där det finns tillgång till dusch, toalett och el. På vissa platser bor vi även på vandrarhem. Gemenskapen står i fokus på Rosa Bussarnas resor och tillsammans i en rosa buss blir resan i sig ett äventyr. Välkommen ombord på ditt livs äventyrsresa. 

Kroatien-Sverige

Till resan Snabbfakta
europa-kroatien-06-EKsx2

Kroatiska övärlden syd deluxe

X

Följ med på lyxig kryssning i Kroatien!

Vi erbjuder en fantastisk kryssning i Kroatien där vi besöker flera vackra öar under drygt en vecka. Din resa till Kroatien börjar med flyg till Split och därifrån en kryssning med fartyg längs den sagolika dalmatinska kusten. Under en dag får du följa med på en avstickare till den vackra och orörda naturen på halvön Pelješac för ett uppfriskande dopp i någon av de gömda små vikarna. Du får även besöka Mljet och se de unika saltsjöarna i nationalparken. I en av sjöarna i parken ligger en ö belägen med ett kloster och en kyrka som är väl värda ett besök. Du kommer också få se världsarvsstaden Dubrovnik. Staden är mest känd för sin arkitektoniska skönhet och den nästan två kilometer långa ringmuren som omger staden. Under din lyxresa besöker du också ön Sipan, den mysiga fiskebyn Trstenik och Kroatiens jetset-ö Hvar innan det blir dags att gå iland och flyga hemåt. 

Fokus ligger på att njuta och må bra ombord på fartyget som erbjuder mycket hög standard. Vi solar, badar och njuter av god mat ombord för att kvällstid lägga till i hamnarna och njuta av öarnas lokala utbud. Du har gott om tid att strosa runt i städernas gamla stadsdelar, strosa längs gränderna, och äta på mysiga restauranger som erbjuder fisk och andra läckerheter. 

Boka en lyxkryssning till Kroatien idag!

 

Kroatiska övärlden syd deluxe

Till resan Snabbfakta
träningsresa-till-kroatien-02

Kroatiska övärlden träningsresa

X

Följ med på aktiv hälsoresa och kryssning i Kroatien

Vi erbjuder en härlig kryssning i Kroatien där vi har korsat träningsresor och hälsoresor. Fokus ligger på att må bra och träningen består i att efter en hälsosam frukost delta i lättare morgonpass med yoga, meditation, qigong, pilates och lustfylld dans. Resten av tiden under dagarna fyller du med besök i olika vackra hamnar, strosar längs gatorna, besöker någon kulturell sevärdhet eller slår dig ner på en mysig restaurang vid vattnet för att njuta av färsk fisk och andra lokala specialiteter.

Din resa till Kroatien börjar med flyg till Split och därifrån en kryssning med fartyg längs den sagolika dalmatinska kusten. Under en dag får du följa med på en avstickare till den vackra och orörda naturen på halvön Pelješac för ett uppfriskande dopp i någon av de gömda små vikarna. Du får även besöka Mljet och se de unika saltsjöarna i nationalparken. I en av sjöarna i parken ligger en ö belägen med ett kloster och en kyrka som är väl värda ett besök. Du kommer också få se världsarvsstaden Dubrovnik. Staden är mest känd för sin arkitektoniska skönhet och den nästan två kilometer långa ringmuren som omger staden. Under din hälsoresa besöker du också ön Sipan, den mysiga fiskebyn Trstenik och Kroatiens jetset-ö Hvar innan det blir dags att gå iland och flyga hemåt. 

Boka en inspirerande träningsresa till Kroatien idag!

Kroatiska övärlden träningsresa

Till resan Snabbfakta
midsommar-på-åland-01

Midsommar på Åland

X

Fira midsommar på Åland med Rosa Bussarna!

Längtar du efter att komma bort på midsommar, umgås med andra och äta gott? Då är du välkommen ombord på Rosa Bussarnas midsommarresa till Åland.

Gemensamt åker vi buss och färja från Stockholm, via Grisslehamn, till Mariehamn för att göra Åland runt under midsommarhelgen. Vi lagar mat tillsammans, leker och dansar runt midsommarstången.

Åk med en vän eller kom själv och fira midsommar tillsammans med andra glada resenärer. Vi reser i sann rosa buss-anda, sover i eller på bussarna, hjälps åt att laga mat och ha roligt. Längtar du efter en minisemester, jordgubbar, sill och små grodor? Häng med vår rosa karavan till vårt grannland och fira!

Midsommar på Åland

Till resan Snabbfakta
res med rosa bussar

Prova på-resa med Rosa Bussarna

X

Prova på!
Häng med på en prova på- resa med Rosa Bussarna under en helg.

Prova hur det är att åka, bo, äta, sova och ha roligt tillsammans med andra. Med en kortare resa ska vi försöka förmedla så mycket rosa buss-känsla som möjligt. Vi åker från Örebro fredag eftermiddag den 28 augusti och kommer tillbaka på söndagen den 30 augusti på eftermiddagen. Kostnaden för detta är 650 kr.

Resmålet är inte det primära på denna resa utan mer den känsla det ger att leva nära andra människor på begränsad yta. Vi skall försöka hitta på aktiviteter som man  i vanliga fall kan få uppleva på en längre resa.

Antalet platser är begränsat till 20 stycken. Resan är uppbyggd som de långa "riktiga"  bussresorna, det mesta ingår i resan, det som kan komma till är eventuella måltider samt aktiviteter som du själv kan välja att göra.

Prova på-resa med Rosa Bussarna

Till resan Snabbfakta
midsommar-på-åland-01

Schweiz-Sverige-NYHET!

X

Välkommen ombord på en bussresa från Schweiz-Sverige. Resan inleds med flyg till Zürich, som bjuder på en vacker stadskärna där vi exempelvis kan ta ett svalkande bad i kanalen Limmat. Vi fortsätter till Tyskland och München där vi kan smaka på öl från mikrobryggerier eller shoppa lyxvaror på Maximilianstrasse.

Europaresan rullar vidare till vackra Österrike där vi får möjlighet att vandra i bergslandskapet kring sjön Wolfgangsee. Nästa stopp på resan är mysiga medeltidsstaden Cesky Krumlov i Tjeckien. Vandra i stadens historiska delar eller åk på en forsfärd eller cykeltur för att uppleva miljön kring den speciella staden.

På vår väg norrut gör vi ett stopp i vackra Prag innan vi tar oss tillbaka till Tyskland och äventyrsbadet Tropical Islands. Sol och bad väntar oss när vi tar oss till Polen och den populära kurorten Kolobrzeg. Härliga strandpromenader, roliga vattensporter, bad i Östersjön och god mat och dryck kan vi tillbringa slutet av resan med. Med färja tar vi oss sedan till Trelleborg och vidare därifrån till vår slutdestination Stockholm.

Schweiz-Sverige-NYHET!

Till resan Snabbfakta
europa-skottland-irland-01-2 ESI

Skottland & Irland

X

Lockar sjöodjuret i Loch Ness, Dublin och Skottland? Följ med på en höjdarresa till de vackra irländska landskapen och Skottlands karga klimat.  

Skottland & Irland

Till resan Snabbfakta
sol bad sommar frankrike strand

Spanien-Schweiz-NYHET!

X

Vacker bussresa från södra Spanien till Schweiz.

Välkommen ombord på en storslagen bussresa från Spanien till Schweiz. Vi inleder resan med flyg till Malaga som ligger på den spanska solkusten. Efter några dagar med sol och bad åker vi upp till bergen för att njuta av klimatet och vackra utsikter i Sierra Nevada. I dess nationalpark finns möjlighet till såväl klättring som cykling. Via Granada åker vi sedan tillbaka till kusten för att njuta av stränderna runt Benidorm. 

Bussresan fortsätter till Barcelona där vi kan strosa omkring på La Rambla och upptäcka stadens fantastiska arkitektur och dess statyer skapade av bland andra Antoni Gaudí och Salvador Dalí. Därefter åker vi över Pyrenéerna och stannar till i det lilla bergslandet Andorra innan vi rullar in i Frankrike. 

Rundresan stannar till vid Franska rivieran där du kan varva sol med läckra skaldjursmåltider i Nice på vår väg till Italien. I modehuvudstaden Milano kan du njuta av italienska delikatesser och passa på att besöka en av världens största katedraler. 

Resan fortsätter till Alperna och vi besöker vackra Liechtenstein innan vi når Schweiz och vår slutstation Zürich som bjuder på en vacker stadskärna där du även kan ta dig ett bad i kanalen Limmat om du vill svalka dig. 

Följ med Rosa Bussarna på en vacker sommarresa genom Europa. 

 

 

Spanien-Schweiz-NYHET!

Till resan Snabbfakta
sweden-rock-festival-05

Sweden Rock Festival

X

Åk med Rosa Bussarna till Sweden Rock Festival! 

För nionde året i rad åker Rosa Bussarna till Sweden Rock Festival! Så packa tandborsten, ladda upp för fest och häng med oss när vi kör ner till Sölvesborg på en festivalresa som går helt i rockens tecken.

OBS! Alla bokningar efter 7 dec 2017 gäller ENDAST 3-dagarsbiljetter (4-dagars är slutsålda). Önskar du åka med Göteborgsbussen kan det bli så att du får ta dig till Jönköping och hoppa på där. I vår vet vi om det blir fler bussar från Göteborg.

Sweden Rock Festival

Till resan Snabbfakta
äventyr poratugal marocko

Sverige-Gibraltar

X

Bussresa genom västra Europa. Sverige – Gibraltar

Stig på bussen i Sverige med Gibraltar som mål. Vi reser via Danmark och Tyskland till Nederländerna där vi stannar några dagar för att besöka Amsterdam, äta gott och strosa runt dess kanaler. Bussresan fortsätter sedan till Belgien och vi stannar till i såväl Bryssel som den gamla medeltida staden Brygge.

Turen fortsätter söderut till Frankrike och vi åker längs med den normandiska kusten, mitt i krigshistoriens centrum, med stopp i Colleville-sur-Mer. På vår väg söder passar vi också på att besöka det vackra klostret Mont-Saint-Michel innan vi når Bordeaux för en vinprovning.

Bussresan fortsätter in i norra Spanien och vi besöker såväl stad som strand i San Sebastián. Därifrån åker vi även pilgrimsrutten till katedralen i Santiago de Compostela. När vi når Portugal besöker vi såväl staden Porto som en del av strandremsan för sol och bad innan vi når Lissabon där vi har tid att upptäcka huvudstadens spännande gränder, restauranger och musikliv. Resan går sedan söderut till Algarvekusten som är känd för sitt varma klimat, långa stränder och rika uteliv.

Efter dagar med sol och bad åker vi tillbaka till Spanien för att besöka Sevilla på väg mot Gibraltar. Där kan vi ta en tur runt klippan och besöka de vilda aporna. Bussresan i Europa avslutas i Tarifa där vi kan njuta av sol och bad längs den spanska kusten.  

Följ med på en vacker Europaresa full av kultur, god mat & dryck, stränder och städer. 

Sverige-Gibraltar

Till resan Snabbfakta
europa-sverige-turkiet-01-2

Sverige-Grekland (Östeuropa)

X

Följ med på spännande sommarresa genom Östeuropa

Vi erbjuder en äventyrlig bussresa genom Östeuropa där vi upplever det bästa och det mesta av de gamla öststatsländerna. Vi upplever lokal historia, njuter av statyer och blandar betong med storlagen natur, gamla slott och borgar, vinprovningar och sköna besök på olika stränder.

Din bussresa börjar med båt från Stockholm till Riga och därifrån åker vi sedan vidare till Vilnius. Resan fortsätter till Vitryssland så att vi kan upptäcka Minsk innan vi passerar staty-staden Brest på vår väg söderut. I västra Ukraina stannar vi till i den mysiga staden Lviv där du kan njuta av att vandra i stadens gränder och kanske besöka en spektakulär temarestaurang.

Sommarresan genom Europa fortsätter till Moldavien där vi åker på vinprovning och sedan fortsätter turen till Rumänska Transsylvanien där vi besöker ett tvättäkta Dracula-slott. I Bulgarien åker vi till Svarta Havet för några dagar med sol och bad. Resan avslutas i Grekland varifrån vi flyger hem till Sverige igen. 

Boka en plats på sommarens spännande Östeuroparesa!

 

 

Sverige-Grekland (Östeuropa)

Till resan Snabbfakta
europa-kombiresa-02-2 ESTK

Sverige-Grekland-Kroatien kombiresa

X

Följ med på Rosa Bussarnas ultimata fem veckors sommarresa från Sverige till Kroatien!

Ledig i sommar utan att ha något att göra? Unna dig ett fantastiskt äventyr och följ med Rosa Bussarna på en fem veckors resa från Sverige, ner genom Östeuropa till Grekland och upp till Kroatien genom Makedonien, Albanien och Montenegro.

Äventyret börjar med buss genom Östeuropa där vi besöker Vitryssland, Ukraina & Moldavien för att ta del av dess natur och kultur. Vi upplever lokal historia, njuter av statyer och blandar betong med gamla slott och borgar, vinprovningar och sköna besök på olika stränder.

Bland annat njuter vi i västra Ukraina när vi stannar till i den mysiga staden Lviv. Där du kan njuta av att vandra i stadens gränder och kanske besöka en spektakulär temarestaurang. Sommarresan genom Europa fortsätter till Moldavien där vi åker på vinprovning och sedan fortsätter turen till Rumänska Transsylvanien där vi besöker ett tvättäkta Dracula-slott. I Bulgarien åker vi till Svarta havet för några dagar med sol och bad.

Resan fortsätter till Grekland där vi varvar sol och bad med besök i klosterstaden Meteora. I Makedonien stannar vi till vid vackra Ohridsjön och när vi besöker Albanien ser vi till att utforska huvudstaden Tirana.

Europaresan fortsätter vidare till Montenegro där vi upptäcker Kotorbukten och njuter av sol och bad i Budva. Vi gör en avstickare till Bosnien-Hercegovina för att besöka den historiska staden Mostar innan vi återvänder till Kroatien och metropolen Dubrovnik vars nattliv måste upplevas i den gamla stadsdelen. Resans sista dagar njuter vi av sköna dagar i Dubrovnik där vi varvar sol och bad med trevliga besök i stadens gamla stadskärna.

Denna bussresa är en kombination av resorna Sverige-Grekland och Grekland-Kroatien. Resan är en klassisk rosa bussresa där vi reser och mestadels bor på bussen. När vi bor på bussen stannar vi huvudsakligen på campingplatser där det finns tillgång till dusch, toalett och el. På vissa platser bor vi även på vandrarhem. Gemenskapen står i fokus på Rosa Bussarnas resor och tillsammans i en rosa buss blir resan i sig ett äventyr. Välkommen ombord på din livs äventyrsresa!

Sverige-Grekland-Kroatien kombiresa

Till resan Snabbfakta
afrika-marocko-02-2

Sverige-Marocko

X

Bussresa genom västra Europa och rundresa i Marocko!

Stig på bussen i Sverige med Gibraltar som mål. Vi reser via Danmark och Tyskland till Nederländerna där vi stannar några dagar för att besöka Amsterdam, äta gott och strosa runt dess kanaler. Bussresan fortsätter sedan till Belgien och vi stannar till i såväl Bryssel som den gamla medeltida staden Brygge.

Turen fortsätter söderut till Frankrike och vi åker längs med den normandiska kusten, mitt i krigshistoriens centrum, med stopp i Colleville-sur-Mer. På vår väg söder passar vi också på att besöka det vackra klostret Mont-Saint-Michel innan vi når Bordeaux för en vinprovning.

Bussresan fortsätter in i norra Spanien och vi besöker såväl stad som strand i San Sebastián. Därifrån åker vi även pilgrimsrutten till katedralen i Santiago de Compostela. När vi når Portugal besöker vi såväl staden Porto som en del av strandremsan för sol och bad innan vi når Lissabon där vi har tid att upptäcka huvudstadens spännande gränder, restauranger och musikliv. Resan går sedan söderut till Algarvekusten som är känd för sitt varma klimat, långa stränder och rika uteliv.

Efter dagar med sol och bad åker vi tillbaka till Spanien för att besöka Sevilla på väg mot Gibraltar. Där kan vi ta en tur runt klippan och besöka de vilda aporna. Efter sol och bad i Tarifa åker vi över till Afrika för att påbörja rundresan i Marocko som sker utan rosa buss. Marockobesöket inleds i den blå staden, Chefschauen, som är känd för sin gamla stadsdel, medina.

Rundresan i Marocko fortsätter via Fez, över Atlasbergen till ökenstaden Merzuga. Där gör vi en utflykt med dromedarer med övernattning i Saharaöknen. Resan i Marocko fortsätter sedan till färgsprakande Marrakech och Atlantkusten där vi njuter av lediga dagar i Essaouira. Resan avslutas i Casablanca varifrån vi flyger hem till Sverige.

Häng med på en storslagen resa genom västra Europa och färggrann rundresa i Marocko!

Sverige-Marocko

Till resan Snabbfakta
asien-europa-transsibiriska-jarnvagen-japan-01-QN-2

Transsibiriska järnvägen till Japan

X

Resa med transsibiriska järnvägen till Japan 

Vi erbjuder resor till Kina, Nordkorea, Sydkorea och Japan med ett stopp i Mongoliet längs vägen. Alla resor inleds på transsibiriska järnvägen från Moskva till Beijing i Kina. Du kan välja mellan att boka ett resepaket där du får resa vidare till Sydkorea och Japan eller att resa till Nordkorea och sedan vidare till Sydkorea. 

De varierande resepaketen bjuder på olika spännande upplevelser som exempelvis ett stopp i Mongoliet för några dagar på den mongoliska stäppen. Där övernattar vi i mongolisk hydda/tält och har möjlighet att rida på mongoliska hästar. I Kina och Beijing besöker vi den Kinesiska muren och du får möjlighet att se Sommarpalatset och Himmelska fridens torg. Reser du vidare till Sydkorea och Japan besöker du först hypermoderna Seoul och får sedan chansen att uppleva Japan genom Hiroshima, templen i Kyoto och slutligen den dynamiska huvudstaden Tokyo. En annorlunda upplevelse väntar dig om du väljer att resa till Nordkorea. Den strikta regimen reglerar vårt besök och från att vi landat i Pyongyang åtföljs vi av två guider och övervakare då vi får se triumfbågen, krigsmuseet, besöka en skola, ett sjukhus och Kim II Sungs mausoleum. Vi kommer också få pröva att sova en natt på traditionellt nordkoreanskt sätt, det vill säga direkt på mattor på golvet. Oavsett vilken resa genom Asien du väljer, så kommer det bli en oförglömlig upplevelse!

Följ med oss på äventyr österut! För mer information om de olika resorna och för att boka, se nedan.

Transsibiriska järnvägen till Japan

Till resan Snabbfakta
asien-europa-transsibiriska-jarnvagen-peking-01-QN-2

Transsibiriska järnvägen till Kina

X

Resa med transsibiriska järnvägen till Kina

Vi erbjuder resor till Kina, Nordkorea, Sydkorea och Japan med ett stopp i Mongoliet längs vägen. Alla resor inleds på transsibiriska järnvägen från Moskva till Beijing i Kina. I priset ingår alla resor, allt boende och mycket mer. Du kan välja mellan att boka ett resepaket där du får resa vidare till Sydkorea och Japan eller att resa till Nordkorea och sedan vidare till Sydkorea. 

De varierande resepaketen bjuder på olika spännande upplevelser som exempelvis ett stopp i Mongoliet för några dagar på den mongoliska stäppen. Där övernattar vi i mongolisk hydda/tält och har möjlighet att rida på mongoliska hästar. I Kina och Beijing besöker vi den Kinesiska muren och du får möjlighet att se Sommarpalatset och Himmelska fridens torg. Reser du vidare till Sydkorea och Japan besöker du först hypermoderna Seoul och får sedan chansen att uppleva Japan genom Hiroshima, templen i Kyoto och slutligen den dynamiska huvudstaden Tokyo. En annorlunda upplevelse väntar dig om du väljer att resa till Nordkorea. Den strikta regimen reglerar vårt besök och från att vi landat i Pyongyang åtföljs vi av två guider och övervakare då vi får se triumfbågen, krigsmuseet, besöka en skola, ett sjukhus och Kim II Sungs mausoleum. Vi kommer också få pröva att sova en natt på traditionellt nordkoreanskt sätt, det vill säga direkt på mattor på golvet. Oavsett vilken resa genom Asien du väljer, så kommer det bli en oförglömlig upplevelse!

Följ med oss på äventyr österut! För mer information om de olika resorna och för att boka, se nedan.

Transsibiriska järnvägen till Kina

Till resan Snabbfakta
asien-europa-transsibiriska-tibet-03-2

Transsibiriska järnvägen till Kina, Tibet & Nepal

X

Resa med transsibiriska järnvägen till Kina, Tibet & Nepal

Vi erbjuder resor till Kina, Nordkorea, Sydkorea, Japan Tibet & Nepal med ett stopp i Mongoliet längs vägen. Alla resor inleds på transsibiriska järnvägen från Moskva till Beijing i Kina. Du kan välja mellan att boka ett resepaket där du får resa vidare till Tibet & Nepal.

De varierande resepaketen bjuder på olika spännande upplevelser som exempelvis ett stopp i Mongoliet för några dagar på den mongoliska stäppen. Där övernattar vi i mongolisk hydda/tält och har möjlighet att rida på mongoliska hästar. I Kina och Beijing besöker vi den Kinesiska muren och du får möjlighet att se Sommarpalatset och Himmelska fridens torg. Reser du vidare till Sydkorea och Japan besöker du först hypermoderna Seoul och får sedan chansen att uppleva Japan genom Hiroshima, templen i Kyoto och slutligen den dynamiska huvudstaden Tokyo. En annorlunda upplevelse väntar dig om du väljer att resa till Nordkorea. Den strikta regimen reglerar vårt besök och från att vi landat i Pyongyang åtföljs vi av två guider och övervakare då vi får se triumfbågen, krigsmuseet, besöka en skola, ett sjukhus och Kim II Sungs mausoleum. Vi kommer också få pröva att sova en natt på traditionellt nordkoreanskt sätt, det vill säga direkt på mattor på golvet. Resan till Kina, Tibet och Nepal går via kinesiska Xian där vi har möjlighet att besöka pandor. I Lhasa och runt om i Tibet åker vi till flera spännande kloster och besöker även Everest Base Camp. I Nepal förkovrar vi oss i natur och kultur i såväl Kathmandu som Pokhara. Oavsett vilken resa genom Asien du väljer, så kommer det bli en oförglömlig upplevelse!

Följ med oss på äventyr österut! För mer information om de olika resorna och för att boka, se nedan.

Transsibiriska järnvägen till Kina, Tibet & Nepal

Till resan Snabbfakta
asien-europa-transsibiriska-jarnvagen-nordkorea-01-QN-2

Transsibiriska järnvägen till Nordkorea

X

Resa med transsibiriska järnvägen till Nordkorea 

Vi erbjuder resor till Kina, Nordkorea, Sydkorea och Japan med ett stopp i Mongoliet längs vägen. Alla resor inleds på transsibiriska järnvägen från Moskva till Beijing i Kina. Du kan välja mellan att boka ett resepaket där du får resa vidare till Sydkorea och Japan eller att resa till Nordkorea och sedan vidare till Sydkorea. 

De varierande resepaketen bjuder på olika spännande upplevelser som exempelvis ett stopp i Mongoliet för några dagar på den mongoliska stäppen. Där övernattar vi i mongolisk hydda/tält och har möjlighet att rida på mongoliska hästar. I Kina och Beijing besöker vi den Kinesiska muren och du får möjlighet att se Sommarpalatset och Himmelska fridens torg. Reser du vidare till Sydkorea och Japan besöker du först hypermoderna Seoul och får sedan chansen att uppleva Japan genom Hiroshima, templen i Kyoto och slutligen den dynamiska huvudstaden Tokyo. En annorlunda upplevelse väntar dig om du väljer att resa till Nordkorea. Den strikta regimen reglerar vårt besök och från att vi landat i Pyongyang åtföljs vi av två guider och övervakare då vi får se triumfbågen, krigsmuseet, besöka en skola, ett sjukhus och Kim II Sungs mausoleum. Vi kommer också få pröva att sova en natt på traditionellt nordkoreanskt sätt, det vill säga direkt på mattor på golvet. Oavsett vilken resa genom Asien du väljer, så kommer det bli en oförglömlig upplevelse!

Följ med oss på äventyr österut! För mer information om de olika resorna och för att boka, se nedan.

Transsibiriska järnvägen till Nordkorea

Till resan Snabbfakta
japan-04

Transsibiriska järnvägen till Nordkorea & Japan

X

Resa med transsibiriska järnvägen till Nordkorea och Japan 

Vi erbjuder resor till Kina, Nordkorea, Sydkorea och Japan med ett stopp i Mongoliet längs vägen. Alla resor inleds på transsibiriska järnvägen från Moskva till Beijing i Kina. Du kan välja mellan att boka ett resepaket där du får resa vidare till Sydkorea och Japan eller att resa till Nordkorea och sedan vidare till Sydkorea.

De varierande resepaketen bjuder på olika spännande upplevelser som exempelvis ett stopp i Mongoliet för några dagar på den mongoliska stäppen. Där övernattar vi i mongolisk hydda/tält och har möjlighet att rida på mongoliska hästar. I Kina och Beijing besöker vi den Kinesiska muren och du får möjlighet att se Sommarpalatset och Himmelska fridens torg. Reser du vidare till Sydkorea och Japan besöker du först hypermoderna Seoul och får sedan chansen att uppleva Japan genom Hiroshima, templen i Kyoto och slutligen den dynamiska huvudstaden Tokyo. En annorlunda upplevelse väntar dig om du väljer att resa till Nordkorea. Den strikta regimen reglerar vårt besök och från att vi landat i Pyongyang åtföljs vi av två guider och övervakare då vi får se triumfbågen, krigsmuseet, besöka en skola, ett sjukhus och Kim II Sungs mausoleum. Vi kommer också få pröva att sova en natt på traditionellt nordkoreanskt sätt, det vill säga direkt på mattor på golvet. Oavsett vilken resa genom Asien du väljer, så kommer det bli en oförglömlig upplevelse!

Följ med oss på äventyr österut! För mer information om de olika resorna och för att boka, se nedan.

Transsibiriska järnvägen till Nordkorea & Japan

Till resan Snabbfakta
europa-ullared-2-02

Ullared

X
Shoppingsugen? Vill du hitta roliga och framför allt billiga kläder och prylar? Då ska du följa med Rosa Bussarna när vi drar ner till Ullared för lite sensommarshopping. Passa på att shoppa kläder inför hösten, skolstarten, vintern eller kommande resan med Rosa Bussarna, boka in dig idag!
vandringsresa sverige

Vandringsresa till Kebnekaise

X

Vandringsresa till Lappland – bestiga Kebnekaise

Utmana dig i sommar och följ med på en resa till norra Sverige där vi gemensamt bestiger landets högsta berg Kebnekaise.

Med buss åker vi från Stockholm till Höga kusten och njuter av att besöka Skuleberget som bjuder på rolig vandring och fin utsikt. Resan till Kebnekaise fortsätter sedan till Kiruna där vi passar på att besöka dess gruva innan vi påbörjar vandringen till Fjällstationen. Under tre dygn bor vi på Kebnekaise fjällstation så att du hinner försöka bestiga Kebnekaise och även unna dig andra vandringsleder i närheten.

Vandringsresan fortsätter när vi går tillbaka till Nikkaluokta för att sedan åka till Pite Havsbad för ett par dagar sol och bad. Sommarresan avslutas med ett besök i Njurunda, Rosa Bussarnas födelseplats, innan vi återvänder till Stockholm.

Vandringsresa till Kebnekaise

Till resan Snabbfakta

Vandringsresa till Siljan

X

Passa på att vandra  i Dalarna tillsammans med Rosa Bussarna! 

Gillar du att vandra? Följ med på en två dagars vandringsresa till Dalarnas vackra skogar och vatten. Med rosa buss lämnar vi Stockholm lördag den 26 augusti och är åter tillbaka i stan på söndag kväll den 27 augusti. Det blir en helg full av vandring, umgänge, roliga människor, god mat som vi lagar tillsammans och vacker natur.

Vandringsresa till Siljan

Till resan Snabbfakta
semester gotland färja

Weekendresa till Gotland

X

Följ med på en resa till Gotland i sommar!

OBS - ny resrutt 2018! Nu till södra delen av ön (och lite av den östra)!!!

Välkommen ombord på en intensiv och rolig resa med destination Gotland. Vi åker rosa buss från Stockholm till Nynäshamn där vi tar färjan över till den exotiska sommarön. Besöket rivstartar i Visby varifrån vi åker österut för äventyr.

Via ett stopp i Roma åker vi tvärs över ön till det vackra Östergarnslandet som är känt för sin vackra natur. Vi slår läger för natten vid en camping som är belägen intill en av öns finaste stränder. Intill finns ett litet fiskeläge och det finns möjligheter till att såväl bada som att vandra i den fina naturen. 

Dagen därpå rullar vi vidare söderut. På vägen stannar vi till vid en medeltida vikingagård där vi bjuds på fika och guidad tur. Lunch tillagar vi vid Hoburgsgubben innan vi på eftermiddagen rullar in i Burgsvik.

Efter ett par nätter i Burgsvik rullar vi mot Visby igen men stannar för lunch på vägen. Framme i Visby finns tid för att strosa runt i staden, handla lokala souvenirer och besöka en ruin eller två. Dagen efter åker vi till färjan och påbörjar hemresan mot fastlandet. 

På paketresan till Gotland ingår turen med färja till och från ön, bussäventyr, allt boende och vissa måltider. Häng med Rosa Bussarna på ett roligt äventyr till Gotland.

Weekendresa till Gotland

Till resan Snabbfakta
tiveden-01

Återträff i Tiveden

X

Årets återträff i Tiveden

Om du rest med Rosa Bussarna någon gång så är du hjärtligt välkommen till årets återträff i Tiveden. Under ett dygn (lördag-söndag) samlas vi och lever rosa buss-liv, äter tillsammans och har trevligt.

Du kan antingen åka till Tiveden med rosa buss som går från Stockholm och Göteborg eller ta dig dit på egen hand. Väl framme kan du välja mellan att bo i buss, stuga eller ombord på bussarna.

Dagarna fyller vi med roliga aktiviteter som femkamp, tipspromenad, zumbapass och annat skoj. Det finns även bastu och badtunna på plats samt en badbrygga vid en sjö som man både kan bada och paddla kajak i. Vi äter tillsammans och på kvällen är det uppträdande, dans och annat skoj.

Missa inte årets återträff – vi ses i Tiveden. 

Återträff i Tiveden

Till resan Snabbfakta