Res med Rosa Bussarna i Asien

resa bangladesh och indien

Bangladesh, Sikkim & Darjeeling-NYHET!

X

Resa till exotiska Bangladesh, Sikkim & Darjeeling

Söker du efter äventyr och vill uppleva platser som inte är sönderturistade? Följ med Rosa Bussarna på en annorlunda resa till exotiska Bangladesh, Sikkim & Darjeeling.

Resan startar med flyg till Indiens huvudstad Delhi och därifrån fortsätter vi till Sikkims huvudstad Gangtok. Här blir vi erbjudna en guidad rundtur i staden och får uppleva hisnande höjder och vackra vyer. Asienresan fortsätter till tevärldens mecka, Darjeeling. Vi gör en tidig morgonvandring till Tiger Hill och sedan väntar några timmars vacker tågresa med Darjeeling Himalayan Railway.

Vi gör ett stopp i Kolkata innan rundresan går vidare till Bangladesh. Här väntar fyra dagars kryssning på en husbåt i Sundarban. Området Sundarban är världens största delta och även hemvist för den bengaliska tigern. Resan i Bangladesh fortsätter och i Rangamati njuter vi av en båttur på sjön Kaptai och i Bandarban av vacker och oförstörd natur.

I mysiga fiskestaden Cox´s Bazar får vi möta det riktiga Bangladesh. Njut av fantastiska skaldjursmåltider, kulturella möten, kloster och pagoder och marknader där vi bland annat kan köpa hantverk i trä och handgjorda cigarrer. Vackra korallön Saint Martin lockar sedan med svajande palmer, vita sandstränder och klarblått vatten innan det är dags att ta sig till huvudstaden Dhaka och vidare till hem till Sverige.

Bangladesh, Sikkim & Darjeeling-NYHET!

Till resan Snabbfakta
asien-borneo-brunei-filippinerna-01-QMF-1

Borneo, Brunei & Filippinerna

X

Fantastisk rundresa till Borneo (Malaysia), Brunei och Filippinerna

Följ med på vår spännande resa till Malaysia, Brunei och Filippinerna. Vi startar i Kuala Lumpur där du bland annat kan beskåda Petronas Twin Towers och förvilla dig i Chinatowns myller. Resan i Malaysia fortsätter in i Borneos djungel där vi under våra naturutflykter både får uppleva orangutanger, malajbjörnar och massa andra sällsynta djur.

Från djungeln går resan vidare till Brunei där vi får en rundvandring i landets huvudstad Bandar Seri Begawan där vi upptäcker såväl påkostade moskéer som en by byggd på pålar i vattnet. Vi stannar till i Kota Kinabalu där vi även kan vandra uppför Mount Kinabalu (se tillval).

Det tredje landet på resan är Filippinerna och från Manila tar vi oss till Pandan Island och Apo Reef. Där väntar lata dagar med sol, bad och god mat. I marinparken finns chans att uppleva dykning och snorkling i världsklass. Äventyret slutar med flyg via Manila, hem till Sverige.

Missa inte denna underbara äventyrsresa till det bästa på Borneo och Filippinerna. 

Borneo, Brunei & Filippinerna

Till resan Snabbfakta
burmaresa

Burma & Thailand

X

Följ med på rundresa till Burma och Thailand 

Välkommen att följa med på en drömlik resa till Burma och Thailand. Som deltagare under någon av våra rundresor kommer du att få vara med om en reseupplevelse utöver det vanliga. Din resa i Thailand börjar i den hektiska huvudstaden Bangkok. Dagen efter lämnar vi Bangkok och flyger till Burma och den lugna och vackra staden Rangoon, där du bjuds på en välkomnande ankomstmiddag och en gemensam stadspromenad där du får chans att insupa atmosfären. Du kommer också att få se den gyllene pagoden Schwedagon, som är Asiens mest magnifika buddhistiska byggnad och den heligaste platsen för burmeserna. 

Resan fortsätter från Rangoon norrut till Heho och därifrån vidare med transfer till staden Nyaungshwe vid Inlesjön. Sjön ligger inramad av de vackra Shanbergen och runt sjön ligger ett antal byar som är byggda på pålar. Där får du följa med på en båttur på sjön med flera olika stopp där du kan utforska livet i byarna och den unika miljön. I Bagan i Burma får du möjlighet att se de tusentals praktfulla templen som finns kvar som minne av dess storhetstid från 1000-1200-talet. Vi besöker gemensamt de finaste templen och sedan får du ströva fritt och se dig om. 

Från Bagan flyger vi via Rangoon tillbaka till Bangkok där en hotellnatt finns för alla i gruppen. Därefter har resan två alternativ under några dagar att välja mellan.
Antingen kan man ta en hel dag till i Bangkok med övernattning för att efter frukost på resans dag 18 åka till ön Koh Samet för fem härliga och avkopplande dagar med sol och bad i ett exotiskt paradis. Från Koh Samet åker du sedan direkt till Bangkoks flygplats för flyget hem där du landar den 24 januari. 
Det andra alternativet börjar med en dag i Bangkok men på sen eftermiddag åker man för en spännande ny möjlighet ut på den thailändska landsbygden för ett par dagar och nätter långt ifrån övrig turism och med knappast några fler faranger i sikte. Efter lunch dag 12 åker du vidare till Koh Samet för att på kvällen stråla samman med de som valde att åka direkt dit för avslutande gemensamma dagar på ön och gemensam transfer till flygplatsen och flyget hem. 


Boka din resa till Burma och Thailand med oss idag!

Burma & Thailand

Till resan Snabbfakta
aktiv-resa-vietnam-halong-bay

Cykelresa i Vietnam 50+

X

Cykla i Vietnam, en aktivitetsresa för 50+

Kanske har du alltid drömt om att resa och se det vackra och spännande Vietnam? Nu har du chansen att följa med oss på en oförglömlig cykelresa från norr till söder i Vietnam där du får komma nära och uppleva både kultur och natur. Det här är en välplanerad cykelresa där du blir väl omhändertagen av våra erfarna guider. 

Du behöver inte vara proffscyklist, det räcker med god kondition och ett gott mod när vi tar oss an bergspass, floddeltan, röda sanddyner och exotiska stränder. För säkerhets skull har vi också med oss en backup-bil ifall du skulle behöva bryta turen. Cykeläventyret startar med en guidad rundtur i Hanoi där vi får besöka bland annat Dong Xuan Market och Ba Dinh Square. Vi börjar cykla till West Lake och tar oss runt sjön och stannar vid olika pagoder och tempel. Vägarna är mysiga och miljön typisk för norra Vietnam med lummiga risfält, bambuträd och bufflar som simmar i träsk. Via Lao Cai och Sapa tar vi oss söderut till Muong Hoa-dalen och får njuta av vackra vyer över risterrasser och berg. På cykel når vi platser som de flesta andra turister missar och möter en rad olika folkslag i byarna längs med vägen. Under resan hinner vi också med att kryssa med båt från Halong City och My Tho Pier.

Vi har god erfarenhet av att arrangera aktivitetsresor, cykelresor och seniorresor. Följ med och cykla i Vietnam med oss - boka din resa idag! 

Cykelresa i Vietnam 50+

Till resan Snabbfakta
cykling-burma-1

Cykling & vandring i Burma & Thailand 50+

X

Cykla med på en aktivitetsresa i Burma och Thailand för 50+are

Kanske har du alltid drömt om att resa och se det vackra och spännande Burma? Nu har du chansen att följa med oss på en oförglömlig cykelresa i Burma där du får komma nära och uppleva både kultur och natur. Det här är en välplanerad seniorresa där du blir väl omhändertagen av våra erfarna guider.

Du behöver inte vara proffscyklist, det räcker med god kondition och ett gott mod när vi tar oss an det spännande landet. För säkerhets skull har vi också med oss en backup-bil ifall du skulle behöva bryta turen. Cykeläventyret startar med en guidad rundtur i Rangoon där vi får besöka bland annat Shwedagon. 

I Burma tar vi oss runt och besöker såväl Inlesjön som Mandalay och Burmas tidigare huvudstad Amarapura. På cykel når vi platser som de flesta andra turister missar och möter en rad olika folkslag i byarna längs med vägen. I den tempelrika staden Bagan finns det flera olika sätt att ta sig runt på och olika tempel och stupor att besöka. Rundresan i Burma avslutas i Rangoon innan vi flyger vidare till Thailand. 
De sista dagarna spenderar vi på thailändska Koh Samet med sol och bad innan det är dags att påbörja hemresan till Sverige.

Unna dig en aktiv resa där du både utforskar Burma och sedan njuter av vackra dagar i Thailand.

Cykling & vandring i Burma & Thailand 50+

Till resan Snabbfakta
Äventyrsresa till Indien och Nepal

Indien & Nepal

X

Spännande rundresa: Indien & Nepal

Häng med till Asien på en spektakulär resa med Rosa Bussarna. Vi inleder rundresan i New Dehli där du kan besöka Lotustemplet, India Gate eller strosa runt bland marknader och folkmyller. Gruppresan går sedan vidare till den rosa staden Jaipur i Rajastan. Via tigersafari i Ranthambore reser vi vidare till Agra för att beskåda det vackra Taj Mahal. Besöket i Indien avrundas med ett stopp i Varanasi där du kan se människor bada i den heliga floden Ganges. 

Rundresan fortsätter till Nepal där vi åker på safari i Royal Chitwan nationalpark. Har du tur så kan du se en av de största noshörningarna som finns i världen. Efter ett par dagar i djungeln åker vi till Pokhara och där har vi möjlighet att göra en kort vandring till Sarankot. Äventyrsresan avslutas i Kathmandu där du kan förvilla dig bland gränder, tempel och stupor innan du går ombord på flyget till hem Sverige.

På rundresan i Indien & Nepal kan du boka tillvalet vandring i Nepal. Du kan även kombinera den med resan Norra Indien (Kashmir & Ladakh).

 

Indien & Nepal

Till resan Snabbfakta
strand kambodja tips

Indokina 50+

X

Resa till Vietnam, Kambodja, Thailand & Laos

Följ med på en härlig höstresa till Sydostasien. Vi börjar resan med flyg från Sverige till Vietnams huvudstad Hanoi. Här gör vi en båtutflykt i Ha Long Bay mellan de kulliga kalkstensklipporna innan vi åker söderut. Längs med Vietnams kust stannar vi till för sol och bad i Hoi An. När vi når Ho Chi Minh City (Saigon) finns det tid för utflykter till de kända Co Chi-tunnlarna eller för besök till ett Cao Dai-tempel. Rundresan fortsätter via Mekongfloden till Kambodja där vi varvar kultur i Phnom Penh med strandbesök i Sihanoukville. Självklart besöker vi Siam Reap så att vi kan utforska det mäktiga tempelområdet Angkor Wat.

Rundresan fortsätter därefter till Thailand och via Bangkok åker vi till norra delen av landet. I Chiang Rai finns ledig tid för egna utflykter innan vi åker till Laos för en tur på Mekongfloden. I Laos kommer vi besöka de pittoreska städerna Luang Prabang, Vang Vieng och Vientiane innan vi tar nattåget tillbaka till Bangkok för att påbörja vår resa hemåt.

Det går att utöka resan med ett spännande besök till Burma. Klicka på länken om du är intresserad. 

Indokina 50+

Till resan Snabbfakta
asienresor-qjul03

Jul & nyår i Filippinerna

X

Resa till Filippinerna över jul och nyår!

Rosa Bussarna erbjuder en jul- och nyårsresa till Filippinerna så att du kan fira högtiderna i tropiskt klimat där det är varmt och skönt i vattnet. Resan börjar i Manila och därifrån flyger vi till Puerto Princesa, sedan vidare till mysiga Sabang och besöker den fantastiska undervattensfloden som är upptagen på Unescos världsarvslista. Resan på Filippinerna fortsätter när vi åker till El Nido som är känt för sina vackra kalkstensöar, sitt kristallklara vatten och mysiga små stränder. 

Höjdpunkten på resan till Filippinerna är båtturen med Tao Philippines där vi åker båt från El Nido till Coron. På dagarna njuter vi på båten, stannar för badstopp och äter lokalt lagad mat som exempelvis bananblomburgare med bananketchup och stekt fisk med sötsur sås. På kvällarna lägger vi till vid små öar där vi sover i nipa huts i det tropiska klimatet. Vi besöker byar, äter färsk frukt och njuter av sol, bad och snorkling.

Efter båtresan kommer vi till Coron i Palawan. Här finns riktigt bra dykning och snorkling. Bland annat ligger mängder av japanska krigsskepp på havsbottnen som blev nerskjutna av USA under slutet av andra världskriget. Vi lämnar Coron och därifrån flyger vi tillbaka till Manila innan vi reser hem till Sverige.

Passa på att fira jul och nyår i Filippinerna, i varmt klimat tillsammans med andra glada resenärer.

Jul & nyår i Filippinerna

Till resan Snabbfakta
strand kambodja tips

Jul & nyår i Vietnam, Kambodja & Thailand

X

Jul- och nyårsresa i Vietnam, Kambodja & Thailand

Passa på att resa med Rosa Bussarna och fira jul och nyår utomlands. Resan inleds med flyg från Stockholm till Hô Chi Minh-staden (Saigon). Vi besöker de kända Co Chi-tunnlarna och har även tid för egna utflykter.

Jul- och nyårsresan går vidare längs Mekongfloden för några dagars båttur och sedan fortsätter vi till Phnom Penh där vi får ta del av landets historia. Självklart hör jul och nyår ihop med sol och bad så vi åker till Sihanoukville för några sköna dagar på stranden.

Rundresan fortsätter söderut till Kambodja där vi bor i Siem Reap så att vi kan utforska den mäktiga tempelstaden Angkor Wat  innan vi når slutdestinationen Bangkok i Thailand där vi har ett par dagar för att upptäcka den myllrande storstaden, besöka tempel och äta god mat.

Om du inte vill åka hem så kan du resa vidare med Rosa Bussarna till Burma. Klicka på länken längre ner om Tillval Burma!

 

Jul & nyår i Vietnam, Kambodja & Thailand

Till resan Snabbfakta
fakta resa visum sri lanka

Jul & nyår med vandring i Sri Lanka

X

Vandringsresa i Sri Lanka över jul & nyår!

Ge dig själv en julklapp du sent kommer att glömma. Följ med Rosa Bussarna till Asien över jul och nyår. Vi startar resan med flyg från Sverige och landar utanför Colombo. Vi åker direkt till Negombo och bor vid stranden. Dagen efter fortsätter vi till Sigiriya och passar på att vandra uppför Pidurangalaklippan som erbjuder vacker utsikt över området.  

Efter en mysig lunch vid ett risfält, där vi även får en guidad kryddtur, så kommer vi till Kandy, där vi både kan besöka en lokal dansshow och det kända Tandtemplet. Julresan fortsätter med vandring uppför Hantane Mountain innan vi fortsätter resan till Kitulgala där vi kan rafta. 

Rundresan på Sri Lanka fortsätter in i landet till den vackra bergsbyn Ella. I närområdet besöker vi en teplantage och vandrar till Horton Plains där vi bland annat passerar vattenfallet Bakers Falls. När vi återhämtat oss så påbörjar vi resans främsta vandring, bestigningen av Sri Pada (Adam’s Peak). Berget som är känt i de flesta religioner och en pilgrimsfärd för många. När vi erövrat berget och är klara med vandringen så väntar en skön och vacker belöning i Mirissa. En vacker strand, sol och bad och färsk mat från havet.

Vandringsresan fortsätter till Galle där vi kan strosa omkring i stadens gamla stadsdel och vi kan även passa på att åka på valsafari i närområdet innan det är dags att påbörja hemresan.

Unna dig en jul- och nyårsresa utöver det vanliga – följ med Rosa Bussarna till Sri Lanka!

Jul & nyår med vandring i Sri Lanka

Till resan Snabbfakta
asien-nepal-02-2 QKTN

Kina-Tibet-Nepal

X

Resa till Kina, Tibet & Nepal

Följ med Rosa Bussarna österut. Resan inleds med flyg till Kinas huvudstad Beijing. Du får möjlighet att se Sommarpalatset och Himmelska fridens torg, Kinesiska muren och Förbjudna staden. Resan fortsätter med tåg till Chengdu där vi besöker pandor och sedan fortsätter tåget till Xian där vi tittar på terrakottaarmén. 

Resan fortsätter sedan till Tibet. I Lhasa och runt om i Tibet åker vi till flera spännande kloster och besöker även Everest Base Camp. I Nepal förkovrar vi oss i natur och kultur i såväl Kathmandu som Pokhara.

Missa inte Rosa Bussarnas spännande äventyr i Himalaya! 

 

Kina-Tibet-Nepal

Till resan Snabbfakta
asien-lilla-nordkorea-01-2

Nordkorea

X

Passa på att resa till Nordkorea!

Följ med Rosa Bussarna till landet annorlunda. Resan börjar i Kinas huvudstad Beijing där vi besöker Kinesiska muren & Himmelska fridens torg. Vi kan även vandra i de charmiga hutongområdena och passa på att handla lite innan resan till Nordkorea påbörjas. 

Vi flyger sedan vidare till Nordkoreas huvudstad Pyongyang och påbörjar där en mycket spännande resa i ett land som skiljer sig från sina geografiska grannar. Vi ser triumfbågen, besöker krigsmuseet och gränsen mellan Nord- och Sydkorea. Om Mass Games går av stapeln medan vi besöker Nordkorea så finns möjlighet att titta på det enorma skådespelet. 

Efter några dagar i det mytomspunna och särpräglade landet tar vi tåget tillbaka till Kina och därifrån båt till Sydkorea. I Seoul möter vi kontrasternas Korea och där finns även möjlighet att besöka War Memorial innan hemresan till Sverige påbörjas.

Unna dig en resa som skiljer sig från allt annat du tidigare upplevt!

valhajssafari-filippinerna-5

Nyhet! Valhajssafari i Filippinerna

X

Spännande rundresa i Filippinerna med valhajssafari!

Följ med Rosa Bussarna på en resa till Filippinerna då vi fokuserar på havet, undervattensdjuren och stränderna. Du kan få chansen att möta valhajar i deras naturliga miljö och snorkla med dem.

Filippinerna-resan inleds med flyg till Cebu City och därifrån tar vi oss till den närbelägna ön Malapasqua. Utanför ön finns de berömda thresher-hajarna (även kallade alopias/rävhaj) och det finns möjlighet att följa med på en dykutflykt för att beskåda dem. Ön är lugn och avslappnad så njut av tillvaron ovan och under ytan.

Efter några dagar på Malapasqua går Filippinerna-resan vidare till Donsol. Att snorkla i närheten av de majestätiska valhajarna är en upplevelse som ger minnen för livet.  Förutom att snorkla med valhaj finns det chans till sol och bad. I närheten går det också att åka på eldflugesafari nattetid för ett sällan skådat skådespel.

Vattentemat på resan fortsätter när vi vandrar vid vulkanen Mayon – det finns en naturlig källa att svalka sig i efter vandringen. Och vattenhål i form av barer och restauranger att besöka på kvällen.

Innan resan till Filippinerna avslutas i Manila åker vi till den underbara ögruppen Calaguas. En pärla för alla som drömmer om vackra stränder och turkost vatten. Drick en kokosnöt, ta ett extra dopp i havet. Unna dig att uppleva det bästa som Filippinerna har att erbjuda tillsammans med Rosa Bussarna. 

 

Nyhet! Valhajssafari i Filippinerna

Till resan Snabbfakta
resor-till-maldiverna-02

Nyårsresa i Maldiverna & Sri Lanka

X

Nyårsfirande i Sri Lanka och all inclusive på Maldiverna!

Häng med Rosa Bussarna till Asien och fira nyårsafton i Sri Lanka. Vi börjar resan med flyg till Colombo och Negombo för att sedan åka till Dambulla och besöka grottor och titta på vackra målningar. Nyårsresan fortsätter till Sigiriya där vi kan vandra uppför klippan och beskåda den vackra utsikten. Har vi tur kan vi även se vilda elefanter i området.

Rundresan på Sri Lanka fortsätter sedan till Kandy där dansuppvisning och nyårsfirande väntar. I staden kan vi även passa på att besöka det kända Tandtemplet. Därefter väntar en vacker tågresa till Nuwara Eliya där vi besöker en teplantage. Via djungelboendet i Kitugala där vi får möjlighet att forsränna kommer vi till Galle. Här finns tid för sol och bad eller besök till Galle Fort.

Efter händelserika dagar på Sri Lanka fortsätter nyårsresan till Maldiverna där vi njuter av all inclusive på en fin resort. Här kan vi dyka, snorkla, åka på fiskeutflykter eller bara njuta av sol och bad innan hemresan till Sverige. 

 

Nyårsresa i Maldiverna & Sri Lanka

Till resan Snabbfakta
Sihanoukville tips

Nyårsresa i Vietnam, Kambodja & Thailand

X

Nyårsresa i Vietnam, Kambodja & Thailand

Passa på att resa med Rosa Bussarna och fira nyår utomlands. Resan inleds med flyg från Stockholm till Hô Chi Minh-staden (Saigon). Vi besöker de kända Co Chi-tunnlarna och har även tid för egna utflykter.

Nyårsresan går vidare längs Mekongfloden för några dagars båttur och sedan fortsätter vi till Phnom Penh där vi får ta del av landets historia. Självklart hör nyår ihop med sol och bad så vi åker till Sihanoukville för några sköna dagar på stranden.

Rundresan fortsätter söderut till Kambodja där vi bor i Siem Reap så att vi kan utforska den mäktiga tempelstaden Angkor Wat  innan vi når slutdestinationen Bangkok i Thailand där vi har ett par dagar för att upptäcka den myllrande storstaden, besöka tempel och äta god mat.

Nyårsresa i Vietnam, Kambodja & Thailand

Till resan Snabbfakta
resa till iran grupp

Rundresa i Iran 50+ - NYHET

X

Rundresa i Iran - en färgstark resa med spännande kultur!

Häng med på en intressant rundresa i Iran med många spännande resmål. Vi inleder resan i staden Shiraz där vi besöker botaniska trädgården Bag-e Eram och ruinerna efter Persiens gamla huvudstad Persepolis som är en av resans höjdpunkter. Rundresan i Iran går vidare mot ökenstaden Yazd känd för sina många vindtorn, där vi bl.a. besöker Zoroastrikernas eldtempel och tystnadens torn. Vi åker vidare till Isfahan där vi ser Emamtorget, basaren, de vackra broarna över floden Zayandeh Rud och den Armeniska stadsdelen Djolfa med Vank katedralen. Vi avslutar vår resa i Teheran där vi besöker Shaens palats, Nationalmuseet, juvelmuseet och Golestanpalatset.

Passa på att följa med på Rosa Bussarnas spännande rundresa till Iran

Rundresa i Iran 50+ - NYHET

Till resan Snabbfakta
visum fakta resa sri lanka

Rundresa i Sri Lanka 50+

X

Färgstark seniorresa i Sri Lanka 

Missa inte rundresan till exotiska Sri Lanka. Seniorresan är fylld av vackra sevärdheter, gamla historiska platser, långa stränder, safari och god mat.

Under resan till Sri Lanka kommer vi besöka en nationalpark där vi kan se leoparder, elefanter, björnar och olika sorters hjortar. Vi bor i närheten av nationalparken och på kvällarna kommer vi njuta av lägereldarna ute i det fria.

På resan kommer vi även besöka Lejonets berg, Sigiriya, som är med på Unescos världsarvslista. Vi upptäcker omgivningen bland annat genom att cykla och möter lokal kultur och natur på ett avslappnat och vänligt sätt.

På rundresan besöker vi även Trincomalee där några av Sri Lankas bästa stränder finns. Vid ett besök på Pigeon Island kan du dessutom snorkla och uppleva den otroliga undervattensvärlden som finns utanför Sri Lankas kust.

Rundresan på Sri Lanka fortsätter genom berg och dalgångar som vi delvis får uppleva från en tågresa. Vi besöker en teplantage och resan avslutas i Mount Lavinia som ligger vid kusten söder om huvudstaden Colombo.

Unna dig en fantastisk rundresa på Sri Lanka tillsammans med likasinnade!

Rundresa i Sri Lanka 50+

Till resan Snabbfakta
burmaresa3

Tillval: Burma

X

Rundresa i Burma

Följ med Rosa Bussarna till Burma i samband med din Asienresa. Vi flyger in till Rangoon för några dagar fyllda av upplevelser i staden. Bland annat besöker vi den gyllene pagoden Shwedagon.

Rundresan i Burma fortsätter med flyg till Heho och Inlesjön. Vi åker runt på den vackra sjön och besöker byarna i området. 

Resan i Burma fortsätter till Bagan där vi njuter av att vandra runt bland de många tempel och stupor som finns i området. Via Rangoon avslutar vi vårt äventyr i Burma och påbörjar resan hemåt.  

Tillval: Burma

Till resan Snabbfakta

Tillval: Vandring i Nepal

X

Vandring i Nepal – Himalaya

Passa på att utöka din resa till Indien & Nepal med att vandra. Följ med Rosa Bussarna på en vandringsresa utöver det vanliga. Under fem dagar vandrar vi 42 km och närmar oss även legendariska Annapurna (8 091 m.ö.h.) och världens sjunde högsta berg, Dhaulagiri (8 167 m.ö.h.).

Vandringen börjar och slutar i Pokhara och tillsammans kommer vi njuta av storslagen natur med varierande svårighetsgrad. Under vandringen kommer vi bland annat ha möjlighet att se rhododendronskogar, apor och besöka byar längs vägen. 

Missa inte detta tillval om du reser till Indien & Nepal.  

 Pris: 7 900 kr

Tillval: Vandring i Nepal

Till resan Snabbfakta
vandra restips asien flyg

Tillval: Vandring till Mount Kinabalu

X

Bestig Mount Kinabalu! 

Gillar du att vandra och vill göra något extra på resan till  Borneo, Brunei & Filippinerna? Häng då med på utmaningen där vi bestiger Mount Kinabalu. 

Under två dagar vandrar vi och bestiger Mount Kinabalu. Vandringen är ganska tuff, toppen ligger på hela 4 095 m.ö.h. 

Tillvalet gäller endast resenärer som bokar in sig på resan till Borneo, Brunei & Filippinerna!

Pris: 4 900 kr

Tillval: Vandring till Mount Kinabalu

Till resan Snabbfakta
asien-europa-transsibiriska-jarnvagen-japan-01-QN-2

Transsibiriska järnvägen till Japan

X

Resa med transsibiriska järnvägen till Japan 

Vi erbjuder resor till Kina, Nordkorea, Sydkorea och Japan med ett stopp i Mongoliet längs vägen. Alla resor inleds på transsibiriska järnvägen från Moskva till Beijing i Kina. Du kan välja mellan att boka ett resepaket där du får resa vidare till Sydkorea och Japan eller att resa till Nordkorea och sedan vidare till Sydkorea. 

De varierande resepaketen bjuder på olika spännande upplevelser som exempelvis ett stopp i Mongoliet för några dagar på den mongoliska stäppen. Där övernattar vi i mongolisk hydda/tält och har möjlighet att rida på mongoliska hästar. I Kina och Beijing besöker vi den Kinesiska muren och du får möjlighet att se Sommarpalatset och Himmelska fridens torg. Reser du vidare till Sydkorea och Japan besöker du först hypermoderna Seoul och får sedan chansen att uppleva Japan genom Hiroshima, templen i Kyoto och slutligen den dynamiska huvudstaden Tokyo. En annorlunda upplevelse väntar dig om du väljer att resa till Nordkorea. Den strikta regimen reglerar vårt besök och från att vi landat i Pyongyang åtföljs vi av två guider och övervakare då vi får se triumfbågen, krigsmuseet, besöka en skola, ett sjukhus och Kim II Sungs mausoleum. Vi kommer också få pröva att sova en natt på traditionellt nordkoreanskt sätt, det vill säga direkt på mattor på golvet. Oavsett vilken resa genom Asien du väljer, så kommer det bli en oförglömlig upplevelse!

Följ med oss på äventyr österut! För mer information om de olika resorna och för att boka, se nedan.

Transsibiriska järnvägen till Japan

Till resan Snabbfakta
asien-europa-transsibiriska-jarnvagen-peking-01-QN-2

Transsibiriska järnvägen till Kina

X

Resa med transsibiriska järnvägen till Kina

Vi erbjuder resor till Kina, Nordkorea, Sydkorea och Japan med ett stopp i Mongoliet längs vägen. Alla resor inleds på transsibiriska järnvägen från Moskva till Beijing i Kina. I priset ingår alla resor, allt boende och mycket mer. Du kan välja mellan att boka ett resepaket där du får resa vidare till Sydkorea och Japan eller att resa till Nordkorea och sedan vidare till Sydkorea. 

De varierande resepaketen bjuder på olika spännande upplevelser som exempelvis ett stopp i Mongoliet för några dagar på den mongoliska stäppen. Där övernattar vi i mongolisk hydda/tält och har möjlighet att rida på mongoliska hästar. I Kina och Beijing besöker vi den Kinesiska muren och du får möjlighet att se Sommarpalatset och Himmelska fridens torg. Reser du vidare till Sydkorea och Japan besöker du först hypermoderna Seoul och får sedan chansen att uppleva Japan genom Hiroshima, templen i Kyoto och slutligen den dynamiska huvudstaden Tokyo. En annorlunda upplevelse väntar dig om du väljer att resa till Nordkorea. Den strikta regimen reglerar vårt besök och från att vi landat i Pyongyang åtföljs vi av två guider och övervakare då vi får se triumfbågen, krigsmuseet, besöka en skola, ett sjukhus och Kim II Sungs mausoleum. Vi kommer också få pröva att sova en natt på traditionellt nordkoreanskt sätt, det vill säga direkt på mattor på golvet. Oavsett vilken resa genom Asien du väljer, så kommer det bli en oförglömlig upplevelse!

Följ med oss på äventyr österut! För mer information om de olika resorna och för att boka, se nedan.

Transsibiriska järnvägen till Kina

Till resan Snabbfakta
asien-europa-transsibiriska-tibet-03-2

Transsibiriska järnvägen till Kina, Tibet & Nepal

X

Resa med transsibiriska järnvägen till Kina, Tibet & Nepal

Vi erbjuder resor till Kina, Nordkorea, Sydkorea, Japan Tibet & Nepal med ett stopp i Mongoliet längs vägen. Alla resor inleds på transsibiriska järnvägen från Moskva till Beijing i Kina. Du kan välja mellan att boka ett resepaket där du får resa vidare till Tibet & Nepal.

De varierande resepaketen bjuder på olika spännande upplevelser som exempelvis ett stopp i Mongoliet för några dagar på den mongoliska stäppen. Där övernattar vi i mongolisk hydda/tält och har möjlighet att rida på mongoliska hästar. I Kina och Beijing besöker vi den Kinesiska muren och du får möjlighet att se Sommarpalatset och Himmelska fridens torg. Reser du vidare till Sydkorea och Japan besöker du först hypermoderna Seoul och får sedan chansen att uppleva Japan genom Hiroshima, templen i Kyoto och slutligen den dynamiska huvudstaden Tokyo. En annorlunda upplevelse väntar dig om du väljer att resa till Nordkorea. Den strikta regimen reglerar vårt besök och från att vi landat i Pyongyang åtföljs vi av två guider och övervakare då vi får se triumfbågen, krigsmuseet, besöka en skola, ett sjukhus och Kim II Sungs mausoleum. Vi kommer också få pröva att sova en natt på traditionellt nordkoreanskt sätt, det vill säga direkt på mattor på golvet. Resan till Kina, Tibet och Nepal går via kinesiska Xian där vi har möjlighet att besöka pandor. I Lhasa och runt om i Tibet åker vi till flera spännande kloster och besöker även Everest Base Camp. I Nepal förkovrar vi oss i natur och kultur i såväl Kathmandu som Pokhara. Oavsett vilken resa genom Asien du väljer, så kommer det bli en oförglömlig upplevelse!

Följ med oss på äventyr österut! För mer information om de olika resorna och för att boka, se nedan.

Transsibiriska järnvägen till Kina, Tibet & Nepal

Till resan Snabbfakta
asien-europa-transsibiriska-jarnvagen-nordkorea-01-QN-2

Transsibiriska järnvägen till Nordkorea

X

Resa med transsibiriska järnvägen till Nordkorea 

Vi erbjuder resor till Kina, Nordkorea, Sydkorea och Japan med ett stopp i Mongoliet längs vägen. Alla resor inleds på transsibiriska järnvägen från Moskva till Beijing i Kina. Du kan välja mellan att boka ett resepaket där du får resa vidare till Sydkorea och Japan eller att resa till Nordkorea och sedan vidare till Sydkorea. 

De varierande resepaketen bjuder på olika spännande upplevelser som exempelvis ett stopp i Mongoliet för några dagar på den mongoliska stäppen. Där övernattar vi i mongolisk hydda/tält och har möjlighet att rida på mongoliska hästar. I Kina och Beijing besöker vi den Kinesiska muren och du får möjlighet att se Sommarpalatset och Himmelska fridens torg. Reser du vidare till Sydkorea och Japan besöker du först hypermoderna Seoul och får sedan chansen att uppleva Japan genom Hiroshima, templen i Kyoto och slutligen den dynamiska huvudstaden Tokyo. En annorlunda upplevelse väntar dig om du väljer att resa till Nordkorea. Den strikta regimen reglerar vårt besök och från att vi landat i Pyongyang åtföljs vi av två guider och övervakare då vi får se triumfbågen, krigsmuseet, besöka en skola, ett sjukhus och Kim II Sungs mausoleum. Vi kommer också få pröva att sova en natt på traditionellt nordkoreanskt sätt, det vill säga direkt på mattor på golvet. Oavsett vilken resa genom Asien du väljer, så kommer det bli en oförglömlig upplevelse!

Följ med oss på äventyr österut! För mer information om de olika resorna och för att boka, se nedan.

Transsibiriska järnvägen till Nordkorea

Till resan Snabbfakta
japan-04

Transsibiriska järnvägen till Nordkorea & Japan

X

Resa med transsibiriska järnvägen till Nordkorea och Japan 

Vi erbjuder resor till Kina, Nordkorea, Sydkorea och Japan med ett stopp i Mongoliet längs vägen. Alla resor inleds på transsibiriska järnvägen från Moskva till Beijing i Kina. Du kan välja mellan att boka ett resepaket där du får resa vidare till Sydkorea och Japan eller att resa till Nordkorea och sedan vidare till Sydkorea.

De varierande resepaketen bjuder på olika spännande upplevelser som exempelvis ett stopp i Mongoliet för några dagar på den mongoliska stäppen. Där övernattar vi i mongolisk hydda/tält och har möjlighet att rida på mongoliska hästar. I Kina och Beijing besöker vi den Kinesiska muren och du får möjlighet att se Sommarpalatset och Himmelska fridens torg. Reser du vidare till Sydkorea och Japan besöker du först hypermoderna Seoul och får sedan chansen att uppleva Japan genom Hiroshima, templen i Kyoto och slutligen den dynamiska huvudstaden Tokyo. En annorlunda upplevelse väntar dig om du väljer att resa till Nordkorea. Den strikta regimen reglerar vårt besök och från att vi landat i Pyongyang åtföljs vi av två guider och övervakare då vi får se triumfbågen, krigsmuseet, besöka en skola, ett sjukhus och Kim II Sungs mausoleum. Vi kommer också få pröva att sova en natt på traditionellt nordkoreanskt sätt, det vill säga direkt på mattor på golvet. Oavsett vilken resa genom Asien du väljer, så kommer det bli en oförglömlig upplevelse!

Följ med oss på äventyr österut! För mer information om de olika resorna och för att boka, se nedan.

Transsibiriska järnvägen till Nordkorea & Japan

Till resan Snabbfakta
asien-indien-nepal-utsikt

Vandra i Nepal

X

Vandring i Nepal – Himalaya

Följ med Rosa Bussarna på en vandringsresa utöver det vanliga. Under fem dagar vandrar vi 42 km och närmar oss även legendariska Annapurna (8 091 m.ö.h.) och världens sjunde högsta berg, Dhaulagiri (8 167 m.ö.h.).

Vandringen börjar och slutar i Pokhara och tillsammans kommer vi njuta av storslagen natur med varierande svårighetsgrad. Under vandringen kommer vi bland annat ha möjlighet att se rhododendronskogar, apor och besöka byar längs vägen. 

Unna dig att hänga mig på en storslagen äventyrsresa!

Vandra i Nepal

Till resan Snabbfakta