Filtrera resor på:
Kontinent

Typ av resaMånadFiltrera resor
afrika-ballong-01-2 AKS

Kenya-Sydafrika

X

Följ med på Rosa Bussarnas ultimata Afrikaresa från Kenya till Sydafrika!

Unna dig att göra ditt livs största Afrikaäventyr med Rosa Bussarna. Vi upplever allt från safari till sol och bad på Zanzibar, möjlighet till att hoppa bungyjump vid Victoriafallen och kanske se The Big Five under de olika safariturerna.

Äventyrsresan inleds i Kenya där vi åker till Masai Mara för att möta såväl vilda djur som massajerna. Efter sol och bad på Zanzibar i Tanzania rullar bussen söderut mot Malawi för vackra dagar vid Malawisjön. Via Zambia når vi till slut Zimbabwe och Victoriafallen där vi kan prova allt från forsränning till att hoppa bungyjump.

Rundresan i Afrika fortsätter till Botswana där vi besöker det spektakulära Okavangodeltat. I Namibia gör vi en storslagen safari i Etosha innan vi når havet och Swakopmund, Namibias adrenalinhuvudstad. Innan vi lämnar landet klättrar vi även upp för en av världens största sanddyner och inväntar soluppgången.

Sista landet på resan är Sydafrika och där hinner vi med att besöka en vingård, Afrikas sydligaste udde och tillbringa några dagar i Kapstaden innan hemresan till Sverige påbörjas.

Resan är en klassisk rosa buss-resa där vi reser och mestadels bor på bussen. När vi bor på bussen stannar vi huvudsakligen på campingplatser där det finns tillgång till dusch, toalett och el. På vissa platser bor vi även på vandrarhem. Gemenskapen står i fokus på Rosa Bussarnas resor och tillsammans i en rosa buss blir resan i sig ett äventyr. Välkommen ombord på ditt livs äventyrsresa!

Kenya-Sydafrika

Avresa:2017-01-11
Hemresa:2017-03-08
Bokas senast:2016-12-30
Antal dagar:57 dagar
Pris:39.900 kr Mer än 5 platser kvar
Till resan Snabbfakta
centralamerika-01-2 ca 50

Panama-Mexiko

X

Missa inte Rosa Bussarnas äventyrsresa från Panama till Mexiko!

Välkommen ombord på en äventyrsresa utöver det vanliga. Resan börjar i Panama City och därifrån åker vi ut till Bocas del Toro. Under några dagar bor vi på en av de små öarna i arkipelagen och kan njuta av att besöka stränder och andra öar eller hyra cykel och utforska området.

Resan fortsätter till Costa Rica där vi bland annat besöker Tortuguero nationalpark som är känt för sin mångfald av djurarter. Passa på att ta en kanottur i området om du vill komma nära djur och natur. Naturupplevelserna fortsätter i La Fortuna som ligger vid Arenalvulkanen där du kan forsränna, rida och njuta av en canopytur. Äventyret i Costa Rica fortsätter till surfstranden Tamarindo där du både kan njuta av stranden och prova att surfa.

I Nicaragua spenderar vi några dagar i pittoreska Granada och sedan åker vi vidare genom Honduras och El Salvador till Guatemala. Rundresan bjuder på vackra stopp i Antigua, Pananachel vid Atitlansjön och den gamla mayaruinstaden Tikal där stora pyramider och stenlämningar finns mitt i djungeln.

Nästa land på resan i Centralamerika är Belize. Där åker vi ut till slappa Caye Caulker för några lata dagar med sol, bad eller snorklingsutflykter. Till slut kommer vi till Mexiko och resan avslutas med några dagar i Playa del Carmen varifrån du bland annat kan göra utflykt till den kända Chichén Itzá eller snorkla/dyka i de undervattensgrottor som kallas cenotes.

Du kan också utöka resan med en tur till Kuba.

Panama-Mexiko

Avresa:2017-01-15
Hemresa:2017-02-19
Bokas senast:2016-10-31
Antal dagar:36 dagar
Pris:38.900 kr Ring innan du bokar!
Till resan Snabbfakta
safariresor-02

Tanzania-Sydafrika

X

Äventyr & Safariresa från Tanzania till Sydafrika

Följ med Rosa Bussarna på ett äventyr utöver det vanliga. Äventyrsresan börjar med flyg till Dar es Salaam och därifrån åker vi söderut via Mikumi nationalpark till Malawi. Resan går längs med vackra Malawisjön och vi vandrar bland annat upp till Livingstonia för att njuta av utsikten.

Resan i Afrika fortsätter till Zambia och vi passerar huvudstaden Lusaka på vår väg mot Zimbabwe och Victoriafallen. Där väntar några spännande dagar då du bland annat kan hoppa bungyjump över Zambezifloden.

Nästa land på resan är Botswana där vi åker på safari i Okavangodeltat och besöker staden Maun. Afrikaresan fortsätter till Nambia där vi förundras över dess öken. Vi åker på safari i Etosha nationalpark och har möjlighet att hoppa fallskärm i Swakopmund. På väg mot Sydafrika passerar vi världens största sanddynor där vi njuter av en sällsam soluppgång.

Sista landet på resan i Afrika är Sydafrika och där besöker vi Hermanus, Kap Agulhas, Godahoppsudden och Kapstaden. I Kapstaden har du möjlighet att åka upp på Taffelberget, besöka Robben Island och för de som vågar finns vithajsdyk. Efter några dagar i Sydafrika påbörjas hemresan till Sverige 

OBS! Denna resa går att kombinera med 5 dagar på Zanzibar, kontakta kontoret om du är intresserad. 

Tanzania-Sydafrika

Avresa:2017-01-25
Hemresa:2017-03-08
Bokas senast:2017-01-15
Antal dagar:43 dagar
Pris:29.900 kr Mer än 5 platser kvar
Till resan Snabbfakta
sydamerika-argentina-chile-02-2 SBC

Brasilien-Chile

X

Vacker vandringsresa från Brasilien till Chile

Resan inleds med flyg till Brasilien där vi njuter av sevärdheter i Rio de Janeiro som exempelvis Kristusstatyn, Sockertoppen och stranden Copacabana innan vi åker söderut till Paraty där det är möjligt att snorkla. På bussresan i Sydamerika besöker vi de storslagna Iguazúfallen och dess imponerande djur- och naturliv.

Resan fortsätter till Argentina och Buenos Aires där vi kan upptäcka staden, dansa tango och äta gott. Innan vi fortsätter till Pampas passar vi på att besöka Monte Hermoso för sol och bad. Resan i Argentina går över Pantagonien och vi besöker Valdeshalvön med dess rika djurliv. Har du tur kan du se både sjöelefanter, sjölejon och valar här.

Äventyrsresan fortsätter mot Eldslandet och vi besöker världens sydligaste stad Ushuaia innan bussturen fortsätter norrut till El Calafate där vi kan vandra på glaciären Moreno. Vandring är även möjlig i nationalparken Torres del Paine där vi njuter av utsikten vid Anderna. Vi passar också på att besöka Bariloche där vi kan prova forsränning, vandring och andra friluftsaktiviteter.

Chile är det tredje landet på resan och vi åker över Anderna till Pucón där vi bland annat vandrar uppför vulkanen Villarica. På vägen mot Santiago de Chile besöker vi även vingårdar och resan avslutas efter några dagar i landets huvudstad.

Brasilien-Chile

Avresa:2017-01-27
Hemresa:2017-03-17
Bokas senast:2016-12-23
Antal dagar:50 dagar
Pris:35.900 kr Ring innan du bokar!
Till resan Snabbfakta
sydamerika-argentina-buenos-aries-SBA-2

Brasilien-Argentina

X

Vacker Sydamerikaresa från Brasilien till Argentina

Resan inleds med flyg till Brasilien där vi njuter av sevärdheter i Rio de Janeiro som exempelvis Kristusstatyn eller Sockertoppen. Varför inte varva sevärdheter med att besöka några av stränderna Copacabana eller Ipanema? På kvällarna finns det salsaklubbar som är öppna och har du tur kan du även besöka en fotbollsmatch på legendariska fotbollsarenan Maracanã.

Efter några dagar i den pulserande staden fortsätter vår resa söderut till Paraty där vi får möjlighet att unna oss en skön båttur med snorkling och bad i turkost vatten. Resan i Brasilien fortsätter till de storslagna Iguazúfallen där vi tar del av områdets vackra djur- och naturliv. Turen fortsätter till Argentina och vi hinner även besöka staden där många svenskättlingar bor, Oberá, innan vi kommer till metropolen Buenos Aires. I Argentinas huvudstad hinner du både strosa omkring i städerna, prova den lokala matkulturen och ta en tango innan det är dags att återvända hemåt. 

Det här är första etappen av resan Brasilien-Chile.

Brasilien-Argentina

Avresa:2017-01-27
Hemresa:2017-02-15
Bokas senast:2016-12-30
Antal dagar:20 dagar
Pris:22.900 kr Ring innan du bokar!
Till resan Snabbfakta
Machu Picchu

Brasilien-Peru

X

Rundresa Brasilien – Peru. Äventyr från Copacabana till Machu Picchu

Följ med på en spännande äventyrsresa i Sydamerika. Vi startar resan i Brasilien och njuter av värme i Rio de Janeiro. Du kan besöka Sockertoppen och njuta av sambatakter. Via Paraty, där du kan åka båt och sola och bada, fortsätter resan till de storslagna Iguazúfallen. På väg norrut passerar vi Paraguay och Asunción och i Salta, Argentina, kan du passa på att forsränna eller rida. 

Resan i Sydamerika fortsätter till Bolivia där du kan cykla på Dödens väg, besöka gruvor i Potosí, shoppa på shamanmarknaden i La Paz och besöka storslagna saltöknen Salar de Uyuni. Vi besöker även lokalbefolkningen på vassöarna i Titicacasjön på vår väg mot Peru. Framme i Cusco förbereder vi oss för vårt besök till Machu Picchu. Du väljer själv om du vill åka tåg, vandra Inkaleden eller äventyrliga Inca Jungle Trail till den fantastiska bergsstaden. 

Rundresan fortsätter efter Machu Picchu till Nasca så att du kan flyga över de speciella lämningar som finns i området. I Peru kommer vi även besöka Ica, där du kan åka sandboard bland sanddynorna, och Ballestaöarna för sjösafari innan hemresan påbörjas i Lima. 

Unna dig ett äventyr utöver det vanliga – följ med Rosa Bussarna till Sydamerika! 

Brasilien-Peru

Avresa:2017-01-31
Hemresa:2017-03-15
Bokas senast:2017-01-10
Antal dagar:44 dagar
Pris:36.900 kr Ring innan du bokar!
Till resan Snabbfakta
afrika-äventyr-adrenalin-05-2 AZS

Zimbabwe-Sydafrika

X

Äventyr & Safariresa från Zimbabwe till Sydafrika

Äventyrsresan börjar med flyg till  Zimbabwe och Victoriafallen. Där väntar några spännande dagar då du bland annat kan hoppa bungyjump över Zambezifloden.

Nästa land på resan är Botswana där vi åker på safari i Okavangodeltat och besöker staden Maun. Afrikaresan fortsätter till Nambia där vi förundras över dess öken. Vi åker på safari i Etosha nationalpark och har möjlighet att hoppa fallskärm i Swakopmund. På väg mot Sydafrika passerar vi världens största sanddynor där vi njuter av en sällsam soluppgång.

Sista landet på resan i Afrika är Sydafrika och där besöker vi Hermanus, Kap Agulhas, Godahoppsudden och Kapstaden. I Kapstaden har du möjlighet att åka upp på Taffelberget, besöka Robben Island och för de som vågar finns vithajsdyk. Efter några dagar i Sydafrika påbörjas hemresan till Sverige. 

Denna resa är andra etappen av långresan Kenya-Sydafrika.

Zimbabwe-Sydafrika

Avresa:2017-02-03
Hemresa:2017-03-08
Bokas senast:2017-01-31
Antal dagar:34 dagar
Pris:27.900 kr Mer än 5 platser kvar
Till resan Snabbfakta
sydamerika-argentina-chile-01-SAC-2

Argentina-Chile

X

Vandringsresa till Argentina och Chile

Resan inleds med flyg till Buenos Aires i Argentina där vi njuter av sevärdheter, äter gott och dansar tango. Innan vi fortsätter till Pampas passar vi på att besöka Monte Hermoso för sol och bad. Resan i Argentina går över Patagonien och vi besöker Valdeshalvön med dess rika djurliv. Har du tur kan du se både sjöelefanter, sjölejon och valar.

Äventyrsresan fortsätter mot Eldslandet och vi besöker världens sydligaste stad Ushuaia innan bussturen fortsätter norrut till El Calafate där vi kan vandra på glaciären Moreno. Vandring är även möjlig i nationalparken Torres del Paine där vi njuter av utsikten vid Anderna. Vi passar också på att besöka Bariloche där vi kan prova forsränning, vandring och andra friluftsaktiviteter.

Vandringsresan fortsätter över Anderna till Pucón där vi bland annat vandrar uppför vulkanen Villarica. På vägen mot Santiago de Chile besöker vi även vingårdar och resan avslutas efter några dagar i landets huvudstad.

Resan är andra delen av den långresan Brasilien-Chile.

Argentina-Chile

Avresa:2017-02-09
Hemresa:2017-03-17
Bokas senast:2016-12-30
Antal dagar:37 dagar
Pris:26.900 kr Mer än 5 platser kvar
Till resan Snabbfakta
oceanien-australien-01-OA-2

Australien 50+

X

Äventyrsresa till Australien 

Rosa Bussarna erbjuder en kombinerad aktivitets- och äventyrsresa till spännande Australien.

På resan runt Australien får du hänga med till legendariska resmål och spatsera på den berömda stranden Bondi Beach. I den vackra kulturstaden Canberra åker du på rundtur och efter det får du egen tid att utforska staden och kanske besöka något av museerna Australian War Memorial, National Museum of Australia eller National Gallery of Australia. Resan fortsätter sedan till Melbourne som är en smältdegel av olika människor och kulturer. Du kommer även få se Ayers Rock, kallad Uluru på aboriginernas språk, och uppleva naturfenomenet Stora barriärrevet.

Packa ner solglasögonen och häng med på ett vilt äventyr down under. Om du vill åka på en spännande och äventyrlig resa till Australien, boka med oss idag.

Australien 50+

Avresa:2017-02-11
Hemresa:2017-03-24
Bokas senast:2016-10-31
Antal dagar:42 dagar
Pris:39.900 kr Ring innan du bokar!
Till resan Snabbfakta
visum kuba resor fakta tips

Cykelresa i Kuba 50+-NYHET!

X

Cykla med på en aktivitetsresa i Kuba för 50+are


Kanske har du alltid drömt om att resa och se det vackra och genuina Kuba? Nu har du chansen att följa med oss på en oförglömlig cykelresa i Kuba där du får komma nära och uppleva både kultur och natur. Det här är en välplanerad seniorresa där du blir väl omhändertagen av våra erfarna guider.
Du behöver inte vara proffscyklist, det räcker med god kondition och ett gott mod när vi tar oss an det spännande landet. Vi kommer dessutom att varva cykling med att åka buss och gamla amerikanska bilar.

Cykeläventyret startar med en guidad rundtur i Havanna där vi får se Plaza de Armas, och en romfabrik. Vi stannar dessutom till på Hemingways favoritbar La Floridita. I Kuba tar vi oss runt och besöker såväl Cienfuegos som Trinidad. På cykel når vi platser som de flesta andra turister missar och upplever spännande möten med lokalbefolkningen. Vi besöker vattenfall, grottor och vattenfyllda cenotes, njuter av livemusik på salsaklubbar och provar lokal mat. Via Santa Clara och Che Guevaras mausoleum, stannar vi i Viñales ett tag. Vi besöker den exotiska ön Cayo Jutías för sol och bad. Rundresan i Kuba avslutas med lata dagar i Jibacoa som bjuder på en vacker strand, sol, bad och valfria vattenäventyr. 

Unna dig en aktiv resa där du både utforskar Kuba på cykel och har tid att njuta av sol och bad. 

Cykelresa i Kuba 50+-NYHET!

Avresa:2017-02-12
Hemresa:2017-02-28
Bokas senast:2016-12-23
Antal dagar:17 dagar
Pris:33.900 kr Ring innan du bokar!
Till resan Snabbfakta
centralamerika-havsutsikt

Mexiko-Panama 50+

X

Missa inte Rosa Bussarnas rundresa från Mexiko till Panama

Välkommen ombord på en seniorresa utöver det vanliga. Resan börjar i Mexiko där vi njuter av några sköna dagar i Playa del Carmen. Därifrån går det även att göra utflykter till Chichén Itzá eller snorkla/dyka i de undervattensgrottor som kallas cenotes. Resan går vidare till Belize där vi bor på Caye Caulker och kan göra båtutflykter i det kristallklara karibiska vattnet. Nästa stopp på vägen är den gamla mayastaden Tikal i Guatemala där vi går omkring bland de gamla stenpyramiderna som ligger djupt inne i djungeln. Andra sevärdheter som vi upplever i Guatemala är den mysiga koloniala staden Antigua och Pananachel vid Atitlansjön.

Rundresan fortsätter via El Salvador och Honduras till Nicaragua. Där spenderar vi några dagar i pittoreska Granada där canopytur genom trädtopparna väntar på den orädde. Äventyret fortsätter när vi reser vidare till Costa Rica för några dagar vid stranden i Tamarindo. Costa Rica är inte bara känt för sina surfingstränder utan även för det rika djurlivet i djungler. Vi åker till La Fortuna som ligger i närheten av Arealvulkanen och här kan vi testa på forsränning och ridning.

Via den fågelrika nationalparken Tortuguero tar vi oss till Panama för att åka båt ut till Bocas del Toro. Under några dagar bor vi på en av de små öarna i arkipelagen och kan njuta av att besöka stränder och andra öar eller hyra cykel och utforska området. Seniorresan avslutas i Panama City där vi hinner besöka den gamla stadsdelen och Panamakanalen. 

Du vet väl att du kan utöka resan med en resa till Kuba?

Mexiko-Panama 50+

Avresa:2017-02-25
Hemresa:2017-03-31
Bokas senast:2017-01-31
Antal dagar:35 dagar
Pris:40.900 kr Ring innan du bokar!
Till resan Snabbfakta
afrika-sydcentralafrika-05-2 ASÖ

Sydöstafrika

X

Rundresa: Sydafrika – Lesotho – Swaziland – Botswana – Zimbabwe & Moçambique

Unna dig ett ett äventyr utöver det vanliga till sydöstra Afrika. Vi börjar resan i Sydafrika med ett besök i Kapstaden där du kan åka upp till Taffelberget, ut till Robben Island och prova att dyka med valhaj. Resan i Sydafrika fortsätter till Godahoppsudden, Kap Agulhas via Garden Route till nationalparken Tsitsikamma där du kan vandra och njuta av den vackra naturen. Rundresan fortsätter till Hogsback som också bjuder på äventyr i form av vandring, kajakpaddling och ridning för de som vill.

Resan i Sydafrika går vidare till vackra Drakensberg och därifrån åker vi till det lilla exotiska landet Lesotho där vi besöker filtfolket. Efter besöket i Lesotho åker vi till St Lucia där möjlighet till nattsafari finns.

Rundresan fortsätter mot Swaziland där vi kan åka på safari innan vi kommer till den erkända Krugerparken som är känd för sin mångfald när det gäller vilda djur. Efter några dagar full av safari och andra äventyr stannar vi till i Blyde River Canyon. Via Johannesburg åker vi vidare till Sun City där du kan varva sol och bad med safari. Afrikaresan fortsätter till Botswana och Gaborone där du kan vandra i ”Damernas detektivbyrås” fotspår innan resan fortsätter till Zimbabwe. Vi besöker ruinstaden Great Zimbabwe innan rundresan i södra Afrika fortsätter till Vilankulo i Moçambique. I Vilankulo finns möjlighet att dyka och snorkla och har du tur så kan du få se valhajar, mantor och knölvalar. Det finns också långa stränder för den som är sugen på sol och bad. Rundresan fortsätter till Tofo bay där du kan unna dig några lata dagar på stranden innan resan fortsätter till huvudstaden Maputo varifrån hemresan till Sverige påbörjas.

Sydöstafrika

Avresa:2017-03-10
Hemresa:2017-04-21
Bokas senast:2017-02-28
Antal dagar:43 dagar
Pris:34.900 kr Ring innan du bokar!
Till resan Snabbfakta
afrika-rosa-bussarna-06-2 ASS

Sydafrika-Swaziland

X

Rundresa med rosa buss i Sydafrika, Swaziland & Lesotho

Res med oss på ett äventyr utöver det vanliga till Sydafrika, Swaziland & Lesotho. Vi börjar resan i Sydafrika med ett besök i Kapstaden där du kan åka upp till Taffelberget, ut till Robben Island och prova att dyka med valhaj. Resan i Sydafrika fortsätter till Godahoppsudden, Kap Agulhas och via Garden Route tar vi oss till nationalparken Tsitsikamma, där vi kan vandra och njuta av den vackra naturen. Rundresan fortsätter till Hogsback, som också bjuder på äventyr i form av vandring, kajakpaddling och ridning för de som vill.

Resan i Sydafrika går vidare till vackra Drakensberg och därifrån åker vi till det lilla exotiska landet Lesotho där vi besöker filtfolket. Efter besöket i Lesotho åker vi till St Lucia där möjlighet till nattsafari finns.

Rundresan fortsätter mot Swaziland där vi kan åka på safari innan vi kommer till den berömda Kruger nationalpark, som är känd för sin mångfald när det gäller vilda djur. Efter några dagar fulla av safari och andra äventyr stannar vi till i Blyde River Canyon innan hemresan till Sverige påbörjas i Johannesburg. Denna resa är en del av resan Sydöstafrika.

Sydafrika-Swaziland

Avresa:2017-03-10
Hemresa:2017-04-05
Bokas senast:2017-02-28
Antal dagar:27 dagar
Pris:26.900 kr Ring innan du bokar!
Till resan Snabbfakta
sydamerika-bolivia-SCP-2

Chile-Peru

X

Vacker naturresa i Sydamerika, Chile – Peru med besök i Machu Picchu!

Häng med till Sydamerika och åk rosa buss från Chile till Peru. Resan startar i Chiles huvudstad Santiago de Chile där vi bekantar oss med landet innan vi åker vidare över de storslagna Anderna. När vi kommer till Mendoza i Argentina passar vi bland annat på att besöka en vingård för vinprovning. 

Rundresan i Sydamerika fortsätter till Argentina och Salta där det finns möjlighet till såväl forsränning som ridning. Dessutom kan du unna dig god mat och dryck. Äventyret fortsätter till Bolivia och gruvstaden Potosí innan vi gör en storslagen utflykt i den speciella saltöknen Salar de Uyuni. Via La Paz åker vi vidare till Titicacasjön och besöker lokalbefolkningen som bor på vassöar.

När vi kommer till Peru så besöker vi Cusco innan det är dags att ta sig till Machu Picchu. Du kan välja mellan att vandra Inkaleden, åka tåg eller ta den äventyrliga Inca Jungle Trail till den fascinerande bergsbyn. I Peru besöker vi även Nasca, Ica och Paracas innan det är dags för hemresa från Lima. 

På denna resa kan du även välja tillval Påskön.

Missa inte denna vackra naturresa från Chile till Peru!

Chile-Peru

Avresa:2017-03-21
Hemresa:2017-04-28
Bokas senast:2016-12-30
Antal dagar:39 dagar
Pris:32.900 kr Ring innan du bokar!
Till resan Snabbfakta
Rosa buss

Sydafrika-Moçambique

X

Rundresa i Afrika: Sydafrika – Moçambique, äventyr, sol & bad, kultur & safari


Följ med Rosa Bussarna söderut på en vacker rundresa som startar i Sydafrika. Resan till Afrika inleds med besök i Johannesburg innan vi åker vidare till Sun City där vi kan varva sol och bad med safari. Afrikaresan fortsätter till Botswana och Gaborone där vi kan vandra i ”Damernas detektivbyrås” fotspår innan resan fortsätter till Zimbabwe. Vi besöker ruinstaden Great Zimbabwe innan rundresan i södra Afrika fortsätter till Vilankulo i Moçambique. I Vilankulo finns möjlighet att dyka och snorkla och har man tur så kan man få se valhajar, mantor och knölvalar. Det finns också långa stränder för den som är sugen på sol och bad.  

Rundresan fortsätter till Tofo bay där vi kan unna oss några lata dagar på stranden innan resan fortsätter till huvudstaden Maputo där hemresan till Sverige påbörjas. Denna resa är en del av resan Sydöstafrika.

Sydafrika-Moçambique

Avresa:2017-04-03
Hemresa:2017-04-21
Bokas senast:2017-02-28
Antal dagar:19 dagar
Pris:25.900 kr Ring innan du bokar!
Till resan Snabbfakta
dykresa påsk karibien jamaica

Jamaica, Kuba & Curaçao- NYHET!

X

Påskresa till Karibien. Följ med till Västindien: Jamaica, Kuba & Curaçao

Unna dig en resa utöver det vanliga. Följ med Rosa Bussarna på ett äventyr i Karibien. Resan till Västindien börjar i Kubas huvudstad Havanna. Vi bor i Casa Particular, vandrar i Hemingways fotspår och äter på Floridita. I Havanna har vi även en stadsrundtur och besöker platser som exempelvis Plaza de Armas och Malecón. Resan på Kuba fortsätter till Viñales där vi bland annat har möjlighet att rida, vandra och cykla för att upptäcka den vackra landsbygden. Under resan på Kuba åker vi även till Trinidad där vi bor längs stranden och kan varva sol och bad med salsaband som uppträder på kvällarna inne i staden.

Resan i Karibien fortsätter med flyg från Kuba till Jamaica och Montego Bay. Där unnar vi oss sol och bad och kan även göra en utflykt till Negril strand och avsluta i solnedgången på legendariska Rick´s Café. På Jamaica åker vi vidare till Falmouth och besöker ett vattenfall, och Ocho Rios på vår väg till Kingston. Besöket på Jamaica avslutas med möjlighet till besök i Bob Marleys fotspår eller med ett besök till kaffeplantagen Blue Mountain.

Vår Västindiska resa avslutas med ett besök i vackra Curaçao. Ön är ett autonomt område inom Konungariket Nederländerna och erbjuder såväl sol och bad som fantastisk snorkling och dykning. Huvudstaden Willemstad bjuder på pittoreska hus och på ön har du möjlighet att göra olika utflykter som passar dina intressen. Efter sköna dagar i Karibien påbörjar vi vår resa hemåt igen.  

Jamaica, Kuba & Curaçao- NYHET!

Avresa:2017-04-04
Hemresa:2017-04-29
Bokas senast:2017-02-28
Antal dagar:26 dagar
Pris:38.900 kr Ring innan du bokar!
Till resan Snabbfakta
sydamerika-peru-04-2 SP

Peru runt

X

Rundresa i Peru – äventyr, natur, kultur med rosa buss!

Följ med Rosa Bussarna på en fullspäckad rundresa i Peru. Vi startar äventyret i Perus huvudstad Lima och därifrån åker vi till Cusco för att göra oss redo att besöka den unika och vackra bergsstaden Machu Picchu. Du kan välja mellan att vandra Inkaleden, åka tåg eller göra den äventyrliga Inca Jungle Trail till den anrika gamla staden. 

Efter besöket i Inkariket åker vi mot kusten för att besöka de spektakulära Nascalinjerna. Runt Ica kan vi ta del av spännande ökenäventyr i form av exempelvis sandboarding. Rundresan går vidare till Paracas där vi kan göra en sjösafari vid Ballestaörna och uppleva det stora djurlivet som finns där. 

Följ med på ett fantastiskt äventyr i Sydamerika – Peru runt!

Peru runt är en del av den längre resan Chile-Peru.

Peru runt

Avresa:2017-04-12
Hemresa:2017-04-28
Bokas senast:2017-02-28
Antal dagar:17 dagar
Pris:23.900 kr Färre än 5 platser kvar
Till resan Snabbfakta
resa till iran grupp

Rundresa i Iran - NYHET

X

Rundresa i Iran - en färgstark resa med spännande kultur!

Häng med på en intressant rundresa i Iran med många spännande resmål. Vi inleder resan i staden Shiraz där vi besöker botaniska trädgården Bag-e Eram och ruinerna efter Persiens gamla huvudstad Persepolis som är en av resans höjdpunkter. Rundresan i Iran går vidare mot ökenstaden Yazd känd för sina många vindtorn, där vi bl.a. besöker Zoroastrikernas eldtempel och tystnadens torn. Vi åker vidare till Isfahan där vi ser Emamtorget, basaren, de vackra broarna över floden Zayandeh Rud och den Armeniska stadsdelen Djolfa med Vank katedralen. Vi avslutar vår resa i Teheran där vi besöker Shaens palats, Nationalmuseet, juvelmuseet och Golestanpalatset.

Passa på att följa med på Rosa Bussarnas spännande rundresa till Iran

Rundresa i Iran - NYHET

Avresa:2017-04-13
Hemresa:2017-04-27
Bokas senast:2017-01-31
Antal dagar:15 dagar
Pris:24.900 kr Ring innan du bokar!
Till resan Snabbfakta
tiveden-01

Återträff i Tiveden

X

Årets återträff i Tiveden

Om du rest med Rosa Bussarna någon gång så är du hjärtligt välkommen till årets återträff i Tiveden. Under ett dygn (lördag-söndag) samlas vi och lever rosa buss-liv, äter tillsammans och har trevligt.

Du kan antingen åka till Tiveden med rosa buss som går från Stockholm och Göteborg eller ta dig dit på egen hand. Väl framme kan du välja mellan att bo i buss, stuga eller ombord på bussarna.

Dagarna fyller vi med roliga aktiviteter som femkamp, tipspromenad, zumbapass och annat skoj. Det finns även bastu och badtunna på plats samt en badbrygga vid en sjö som man både kan bada och paddla kajak i. Vi äter tillsammans och på kvällen är det uppträdande, dans och annat skoj.

Missa inte årets återträff – vi ses i Tiveden. 

Återträff i Tiveden

Avresa:2017-05-20
Hemresa:2017-05-21
Bokas senast:2017-04-20
Antal dagar:2 dagar
Pris:500 kr Mer än 5 platser kvar
Till resan Snabbfakta
sweden-rock-festival-05

Sweden Rock Festival

X För nionde året i rad åker Rosa Bussarna till Sweden Rock Festival! Så packa tandborsten, ladda upp för fest och häng med oss när vi kör ner till Sölvesborg på en festivalresa som går helt i rockens tecken.

Sweden Rock Festival

Avresa:2017-06-07
Hemresa:2017-06-11
Bokas senast:2017-03-31
Antal dagar:5 dagar
Pris:4.520 kr Mer än 5 platser kvar
Till resan Snabbfakta