Filtrera resor på:
Kontinent

Typ av resa
MånadFiltrera resor
sydamerika-rosa-bussarna-02-2 SP50

Peru runt 50+

X

Seniorresa till Peru – äventyr, natur, kultur med rosa buss!

Följ med Rosa Bussarna på en vacker rundresa i Peru. Vi startar äventyret i Perus huvudstad Lima och därifrån åker vi till Ica där du kan prova på sandboarding bland sanddynorna. Seniorresan fortsätter via Puerto Inca, Arequipa till Chivay för bad i varma källor. Rundresan går vidare till Cruz del Condor där du kan ha chans att få se kondorer flyga i Colca Canyon. 

Turen fortsätter till Titicacasjön där vi åker ut på vassöarna och besöker lokalbefolkningen innan vi åker vidare till Cusco för att påbörja vårt besök i Machu Picchu. Du kan själv välja om du vill vandra Inkaleden, åka tåg eller ta den äventyrliga Inca Jungle Trail till den berömda bergsstaden. Seniorresan i Peru fortsätter sedan till de säregna Nascalinjerna innan resan avrundas i Lima. 

Resan går att kombineras med tillval Galapagos. Om du är intresserad så måste du ringa till kontoret innan du bokar resan.

Missa inte ditt livs äventyr, följ med Rosa Bussarna till Sydamerika!

 

Peru runt 50+

Avresa:2017-10-24
Hemresa:2017-11-17
Bokas senast:2017-06-30
Antal dagar:25 dagar
Pris:27.900 kr Ring innan du bokar!
Till resan Snabbfakta
aktiv-resa-vietnam-halong-bay

Cykelresa i Vietnam 50+

X

Cykla i Vietnam, en aktivitetsresa 

Kanske har du alltid drömt om att resa och se det vackra och spännande Vietnam? Nu har du chansen att följa med oss på en oförglömlig cykelresa från norr till söder i Vietnam där du får komma nära och uppleva både kultur och natur. Det här är en välplanerad cykelresa där du blir väl omhändertagen av våra erfarna guider. 

Du behöver inte vara proffscyklist, det räcker med god kondition och ett gott mod när vi tar oss an bergspass, floddeltan, röda sanddyner och exotiska stränder. För säkerhets skull har vi också med oss en backup-bil ifall du skulle behöva bryta turen. Cykeläventyret startar med en guidad rundtur i Hanoi där vi får besöka bland annat Dong Xuan Market och Ba Dinh Square. Vi börjar cykla till West Lake och tar oss runt sjön och stannar vid olika pagoder och tempel. Vägarna är mysiga och miljön typisk för norra Vietnam med lummiga risfält, bambuträd och bufflar som simmar i träsk. Via Lao Cai och Sapa tar vi oss söderut till Muong Hoa-dalen och får njuta av vackra vyer över risterrasser och berg. På cykel når vi platser som de flesta andra turister missar och möter en rad olika folkslag i byarna längs med vägen. Under resan hinner vi också med att kryssa med båt från Halong City och My Tho Pier.

Vi har god erfarenhet av att arrangera aktivitetsresor, cykelresor och seniorresor. Följ med och cykla i Vietnam med oss - boka din resa idag! 

Cykelresa i Vietnam 50+

Avresa:2017-10-30
Hemresa:2017-11-18
Bokas senast:2017-09-29
Antal dagar:20 dagar
Pris:28.900 kr Ring innan du bokar!
Till resan Snabbfakta
kuba-trinidad

Dansresa till Kuba

X

Får vi lov att erbjuda en färgstark dansresa till exotiska Kuba?

Längtar du till härliga dansrytmer i varmt klimat? Passa på att följa med Rosa Bussarna till Kuba i höst där danslektioner ingår i resan. Tillsammans med duktiga lärare kommer du kunna njuta av de karibiska takterna tillsammans med likasinnade. Förutom danskurser finns möjlighet till hästridning, romprovning och besök på en lokal tobaksfabrik. Turen börjar och slutar i Havanna där tid finns att besöka sevärdheter som Malecón, Hemingways favoritbar och Morro Castle. På dansresan ingår även besök i Viñales och Trinidad vilket betyder vacker natur, sol och bad.

Även panelhönor är välkomna ombord. Vill du inte dansa så kan du hänga med ändå, vi lovar att det finns tillräckligt med äventyr och sevärdheter på resan till Kuba.

Dansresa till Kuba

Avresa:2017-10-30
Hemresa:2017-11-13
Bokas senast:2017-07-31
Antal dagar:15 dagar
Pris:23.900 kr Ring innan du bokar!
Till resan Snabbfakta
asien-borneo-brunei-filippinerna-01-QMF-1

Borneo, Brunei & Filippinerna

X

Fantastisk rundresa till Borneo (Malaysia), Brunei och Filippinerna

Följ med på vår spännande resa till Malaysia, Brunei och Filippinerna. Vi startar i Kuala Lumpur där du bland annat kan beskåda Petronas Twin Towers och förvilla dig i Chinatowns myller. Resan i Malaysia fortsätter in i Borneos djungel där vi under våra naturutflykter både får uppleva orangutanger, malajbjörnar och massa andra sällsynta djur.

Från djungeln går resan vidare till Brunei där vi får en rundvandring i landets huvudstad Bandar Seri Begawan där vi upptäcker såväl påkostade moskéer som en by byggd på pålar i vattnet. Vi stannar till i Kota Kinabalu där vi även kan vandra uppför Mount Kinabalu (se tillval).

Det tredje landet på resan är Filippinerna och från Manila tar vi oss till Pandan Island och Apo Reef. Där väntar lata dagar med sol, bad och god mat. I marinparken finns chans att uppleva dykning och snorkling i världsklass. Äventyret slutar med flyg via Manila, hem till Sverige.

Missa inte denna underbara äventyrsresa till det bästa på Borneo och Filippinerna. 

Borneo, Brunei & Filippinerna

Avresa:2017-11-02
Hemresa:2017-11-26
Bokas senast:2017-07-30
Antal dagar:25 dagar
Pris:35.900 kr Ring innan du bokar!
Till resan Snabbfakta
resa-brasilien-natur

Brasilien runt-NYHET!

X

Rundresa i natursköna Brasilien

Följ med på en storslagen rundresa i Brasilien. Äventyrsresan inleds med varma dagar i Rio de Janeiro där du kan besöka Sockertoppen, den kända Kristusstatyn & njuta av stränderna Copacabana & Ipanema. 

Efter ett par dagar rör vi oss vidare mot Pantanal och dess spektakulära våtmarksområde. Där kommer vi åka på nattsafari, rida på hästar, njuta av storslagen natur och upptäcka spännande djur. 

Rundresan i Brasilien fortsätter med flyg till Manaus, som ligger mitt i Amazonas. Därifrån åker vi båt längs Amazonfloden till Belém. Efter att ha upplevt inlandet är det dags att bege sig till kusten och via Fortaleza åker vi till vackra Jericoacoara för slappa dagar med sol och bad.

Passa på att fly från novembermörkret och kylan. Med Rosa Bussarna i Brasilien får du inte bara chans att uppleva sol och värme, vi njuter av storstadspulsen i Rio de Janeiro såväl som upptäcker landets fascinerande djur- och naturliv. 

Resan sker utan rosa buss, vi kommer sova alla nätter på vandrarhem/hotell & resa runt med inhyrda bussar, flyga och åka båt. 

 

Brasilien runt-NYHET!

Avresa:2017-11-04
Hemresa:2017-11-26
Bokas senast:2017-06-30
Antal dagar:23 dagar
Pris:31.400 kr Ring innan du bokar!
Till resan Snabbfakta
afrika-äventyr-adrenalin-01-2 ASZ

Sydafrika-Zimbabwe

X

Äventyr & safari, resa från Sydafrika till Zimbabwe

Häng med på en äventyrsresa i Afrika. Resan börjar i Kapstaden, Sydafrika, där vi kan besöka Taffelberget, Robben Island eller åka och dyka med vithajar. Rundresan fortsätter till Namibia där vi besöker världens högsta sanddyner. I adrenalinstaden Swakopmund kan vi prova att sandboarda, köra fyrhjuling eller hoppa fallskärm.

Äventyrsresan fortsätter till Etosha nationalpark för några dagars safari där vi kan se mängder av vilda djur som elefanter, lejon, zebror m.m. Resan fortsätter till Botswana för safari i Okavangodeltat. När vi kommer till Zimbabwe stannar vi till vid Victoriafallen där de som vågar kan hoppa bungyjump.

Den här resan är första etappen av den långa resan Sydafrika-Kenya.

Sydafrika-Zimbabwe

Avresa:2017-11-05
Hemresa:2017-12-08
Bokas senast:2017-09-29
Antal dagar:34 dagar
Pris:27.900 kr Färre än 5 platser kvar
Till resan Snabbfakta
afrika-zanzibar-08-2 ASK

Sydafrika-Kenya

X

Äventyrsresa i Afrika - från Sydafrika till Kenya

Åk med oss på en äventyrsresa till Afrika. Från Kapstaden i Sydafrika, safari i Masai Mara, via spännande Kenya, till sol och bad på Zanzibar. Äventyret börjar med en tur till Afrikas absoluta sydspets Kap Agulhas och därifrån tar vi oss vidare till valstaden Hermanus och Godahoppsudden. Sedan åker du mot nya äventyr i staden Paarl, där det väntas vinprovning av goda sydafrikanska viner.

Via Namibia och dess nationalpark kommer du till kuststaden Swakopmund där du får testa sandboarding, hajfiske, fyrhjulsåkning och även fallskärmshopp över öknen. Väl i Zimbabwe får du se de spektakulära Victoriafallen där det finns möjlighet till bungyjump och forsränning. Din resa fortsätter till Malawi och från Chitimba får du vara med om en vandring upp till Livingstonia för att njuta av utsikten. På vägen till Dar es Salaam är det dags att plocka fram kameran när du passerar Mikumi nationalpark med dess rika djurliv. Med båt kommer du till den vackra ön Zanzibar för några sköna dagar med sol och bad. I Zanzibars huvudstad Stone Town får du tid att utforska staden och dess labyrintliknande gränder. Som avslutning på din resa till Afrika får du uppleva en del av Kenya under en tredagarssafari i Masai Mara.

Sydafrika-Kenya

Avresa:2017-11-05
Hemresa:2018-01-03
Bokas senast:2017-09-29
Antal dagar:60 dagar
Pris:39.900 kr Ring innan du bokar!
Till resan Snabbfakta
resor-till-zanzibar-01

Sydafrika-Tanzania

X

Resa från Sydafrika till Tanzania- äventyr & safari

Häng med på en äventyrsresa i Afrika. Resan börjar i Kapstaden, Sydafrika, där vi kan besöka Taffelberget, Robben Island eller åka och dyka med vithajar. Rundresan fortsätter till Namibia där vi besöker världens högsta sanddyner. I adrenalinstaden Swakopmund kan vi prova att sandboarda, köra fyrhjuling eller hoppa fallskärm.

Äventyrsresan fortsätter till Etosha nationalpark för några dagars safari där vi kan se mängder av vilda djur som elefanter, lejon, zebror m.m. Resan fortsätter till Botswana för safari i Okavangodeltat och Malawi för fina dagar vid Malawisjön. När vi kommer till Zimbabwe stannar vi till vid Victoriafallen där de som vågar kan hoppa bungyjump.

Efter Zimbabwe åker vi via Zambia till Malawi för fina dagar vid Malawisjön innan vi kommer till Tanzania och Dar es Salaam. Antingen börjar hemresan här eller så utökar du resan med några sköna dagar på Zanzibar. Missa inte en fantastisk äventyrsresa med Rosa Bussarna.

Sydafrika-Tanzania

Avresa:2017-11-05
Hemresa:2017-12-19
Bokas senast:2017-09-29
Antal dagar:45 dagar
Pris:29.900 kr Ring innan du bokar!
Till resan Snabbfakta
aktiv-resa-vietnam-halong-bay

Cykelresa i Vietnam 50+

X

Cykla i Vietnam, en aktivitetsresa 

Kanske har du alltid drömt om att resa och se det vackra och spännande Vietnam? Nu har du chansen att följa med oss på en oförglömlig cykelresa från norr till söder i Vietnam där du får komma nära och uppleva både kultur och natur. Det här är en välplanerad cykelresa där du blir väl omhändertagen av våra erfarna guider. 

Du behöver inte vara proffscyklist, det räcker med god kondition och ett gott mod när vi tar oss an bergspass, floddeltan, röda sanddyner och exotiska stränder. För säkerhets skull har vi också med oss en backup-bil ifall du skulle behöva bryta turen. Cykeläventyret startar med en guidad rundtur i Hanoi där vi får besöka bland annat Dong Xuan Market och Ba Dinh Square. Vi börjar cykla till West Lake och tar oss runt sjön och stannar vid olika pagoder och tempel. Vägarna är mysiga och miljön typisk för norra Vietnam med lummiga risfält, bambuträd och bufflar som simmar i träsk. Via Lao Cai och Sapa tar vi oss söderut till Muong Hoa-dalen och får njuta av vackra vyer över risterrasser och berg. På cykel når vi platser som de flesta andra turister missar och möter en rad olika folkslag i byarna längs med vägen. Under resan hinner vi också med att kryssa med båt från Halong City och My Tho Pier.

Vi har god erfarenhet av att arrangera aktivitetsresor, cykelresor och seniorresor. Följ med och cykla i Vietnam med oss - boka din resa idag! 

Cykelresa i Vietnam 50+

Avresa:2017-11-06
Hemresa:2017-11-25
Bokas senast:2017-09-29
Antal dagar:20 dagar
Pris:28.900 kr Ring innan du bokar!
Till resan Snabbfakta
visum kuba resor fakta tips

Cykelresa i Kuba 50+

X

Resa till Kuba - cykeläventyr för alla 50+


Kanske har du alltid drömt om att resa till Kuba och se det vackra och genuina landet? Nu har du chansen att följa med oss på en oförglömlig cykelresa där du får komma nära och uppleva både kultur och natur. Det här är en välplanerad seniorresa där du blir väl omhändertagen av våra erfarna guider.
Du behöver inte vara proffscyklist, det räcker med god kondition och ett gott mod när vi tar oss an det spännande landet. Vi kommer dessutom att varva cykling med att åka buss och gamla amerikanska bilar.

Cykeläventyret startar med en guidad rundtur i Havanna där vi får se Plaza de Armas, och en romfabrik. Vi stannar dessutom till på Hemingways favoritbar La Floridita. I Kuba tar vi oss runt och besöker såväl Cienfuegos som Trinidad. På cykel når vi platser som de flesta andra turister missar och upplever spännande möten med lokalbefolkningen. Vi besöker vattenfall, grottor och vattenfyllda cenotes, njuter av livemusik på salsaklubbar och provar lokal mat. Via Santa Clara och Che Guevaras mausoleum, stannar vi i Viñales ett tag. Vi besöker den exotiska ön Cayo Jutías för sol och bad. Rundresan i Kuba avslutas med lata dagar i Jibacoa som bjuder på en vacker strand, sol, bad och valfria vattenäventyr. 

Unna dig en aktiv resa där du både utforskar Kuba på cykel och har tid att njuta av sol och bad. 

Cykelresa i Kuba 50+

Avresa:2017-11-12
Hemresa:2017-11-27
Bokas senast:2017-09-29
Antal dagar:16 dagar
Pris:30.900 kr Ring innan du bokar!
Till resan Snabbfakta
restips fakta visum flyg costa rica

Costa Rica

X

Spännande rundresa i Costa Rica

Missa inte Rosa Bussarnas äventyrsresa till exotiska Costa Rica där du kan njuta av allt från djungel till strand. Vi får möta nya kulturer, nya människor och fantasiska djur och växter.

Resan börjar i Costa Ricas huvudstad San José och därifrån åker vi till den karibiska sidan och Puerto Viejo of Limon. Här kan vi njuta av långa stränder och närheten till nationalparker som erbjuder spännande äventyr som snorkling eller besök till en leguanfarm. 

Rundresan i Costa Rica fortsätter till Sarapiqui där vi kan njuta av den imponerande djungeln som finns i landet genom att exempelvis vandra eller åka flodbåt. Här finns ett rikt djurliv och vi kan få se apor, sengångare och tukaner. 

Nästa destination är la Fortuna som är känd för vulkanen Arenal. I området finns flera olika aktiviteter att ta del av för den som vill och vågar utmana sig. Vi åker vidare till molnskogen Monteverde vars speciella klimat är hemvist för bland annat jaguaren och ozelonten.

Resan fortsätter till Stillahavskusten och Manuel Antonio nationalpark för lata dagar vid stranden eller fortsatta äventyr som surfing eller dykning. Det går också att vandra och området är känt för sitt djur- och naturliv.

Följ med till Costa Rica, den rika kusten och ta del av all fantastisk natur som landet har att erbjuda.

Costa Rica

Avresa:2017-11-25
Hemresa:2017-12-15
Bokas senast:2017-11-30
Antal dagar:21 dagar
Pris:34.900 kr Färre än 5 platser kvar
Till resan Snabbfakta
strand kambodja tips

Indokina 50+

X

Resa till Vietnam, Kambodja, Thailand & Laos

Följ med på en härlig höstresa till Sydostasien. Vi börjar resan med flyg från Sverige till Vietnams huvudstad Hanoi. Här gör vi en båtutflykt i Ha Long Bay mellan de kulliga kalkstensklipporna innan vi åker söderut. Längs med Vietnams kust stannar vi till för sol och bad i Hoi An. När vi når Ho Chi Minh City (Saigon) finns det tid för utflykter till de kända Co Chi-tunnlarna eller för besök till ett Cao Dai-tempel. Rundresan fortsätter via Mekongfloden till Kambodja där vi varvar kultur i Phnom Penh med strandbesök i Sihanoukville. Självklart besöker vi Siam Reap så att vi kan utforska det mäktiga tempelområdet Angkor Wat.

Rundresan fortsätter därefter till Thailand och via Bangkok åker vi till norra delen av landet. I Chiang Rai finns ledig tid för egna utflykter innan vi åker till Laos för en tur på Mekongfloden. I Laos kommer vi besöka de pittoreska städerna Luang Prabang, Vang Vieng och Vientiane innan vi tar nattåget tillbaka till Bangkok för att påbörja vår resa hemåt.

Det går att utöka resan med ett spännande besök till Burma. Klicka på länken om du är intresserad. 

Indokina 50+

Avresa:2017-11-28
Hemresa:2018-01-10
Bokas senast:2017-11-30
Antal dagar:44 dagar
Pris:37.900 kr Mer än 5 platser kvar
Till resan Snabbfakta
sydamerika-peru-01-2 SEP

Ecuador-Peru

X

Äventyrsresa i Sydamerika med Machu Picchu, Amazonas & Nascalinjerna! 

Rosa Bussarnas resor till Ecuador och Peru innehåller alla höjdpunkter som du inte vill missa. Äventyrsresan börjar i Quito där du kan ta linbanan upp till Pichincha som ligger 4 100 m.ö.h. Via ekvatorn åker vi till Otavalo och besöker dess erkända indianmarknad.

Resan i Sydamerika fortsätter till Baños där vi kan besöka Amazonas och uppleva djungeläventyr som exempelvis forsränning. Vi lämnar Ecuador och kommer till Peru där vi stannar till utanför Tumbes för sol och bad. I Huanchaco finns möjlighet till att surfa och färden fortsätter via huvudstaden Lima till kuststaden Paracas som är känt för sitt djurliv vid Ballestasöarna.

I Peru åker vi även till staden Ica där vi kan roa oss med olika sandäventyr innan vi rullar vidare till Nasca och dess fascinerade linjer som endast ses från ovan. Därefter åker vi uppför Anderna mot inkarikets huvudstad Cusco.

Att vandra Inkaleden brukar ses som resans höjdpunkt men det går även att åka tåg eller ta sig via Inca Jungle Trail till Machu Picchu. När vi nått målet och besökt den gamla inkastaden återvänder vi till Cusco och därifrån påbörjar vår resa hemåt till Sverige igen.

Den här resan är första etappen av långresan Ecuador-Brasilien.

Ecuador-Peru

Avresa:2017-11-29
Hemresa:2017-12-28
Bokas senast:2017-09-29
Antal dagar:30 dagar
Pris:26.900 kr Mer än 5 platser kvar
Till resan Snabbfakta
Sydamerika

Ecuador-Brasilien

X

Äventyrsresa från Ecuador till Brasilien där du bland annat kan vandra Inkaleden till Machu Picchu och se sockertoppen i Rio de Janeiro.

Rosa Bussarnas resor till Ecuador och Brasilien via Peru, Bolivia, Paraguay och Argentina bjuder på en oförglömlig upplevelse till fots och med buss. Våra skräddarsydda äventyrsresor ger dig möjlighet att vandra Inkaleden till Machu Picchu, utforska de märkliga Nascalinjerna, besöka världens högst belägna sjö, Titicacasjön, och beskåda de förunderliga Iguazúfallen, som utgör en naturlig gräns mellan de tre länderna Argentina, Brasilien och Paraguay.

Börja din resa i Ecuadors huvudstad Quito, som bara ligger någon mil från ekvatorn. Där kan du stå med ena foten på norra och andra foten på södra halvklotet. Färden går vidare längs Stillahavskusten till Perus huvudstad Lima. Där får du besöka erövraren Pizarros grav i stadens katedral. För den äventyrslystne så kommer det erbjudas olika sorters aktiviteter längs med vägen såsom sandboarding på sanddyner i Ica, häftiga cykelturer på Dödens väg och forsränning i Salta i Argentina.

Denna storslagna resa från Ecuador till Brasilien avslutas med medryckande sambarytmer i färggranna Rio de Janeiro. Där kan du ta linbanan upp till Sockertoppen för att njuta av utsikten för att sedan fortsätta upp på Corcovadokullen och titta på den väldiga Kristusstatyn.

Det finns även möjlighet att resa till Galapagos som tillval och olika alternativ och resesätt för att ta sig till Machu Picchu på denna resa. Se längst ner för mer information. Boka din resa idag - med oss får du ett oförglömligt äventyr!

Ecuador-Brasilien

Avresa:2017-11-29
Hemresa:2018-01-24
Bokas senast:2017-09-29
Antal dagar:57 dagar
Pris:41.900 kr Ring innan du bokar!
Till resan Snabbfakta
afrika-ballong-02-2 AZK

Zimbabwe-Kenya

X

Resa: Zimbabwe – Kenya. Äventyr, safari & besök på Zanzibar

Missa inte denna äventyrsresa i Afrika. Resan börjar med flyg till Zimbabwe och därifrån åker vi till Victoriafallen, Zimbabwe för några dagars äventyr där du bland annat kan hoppa bungjyjump över Zambezifloden.

Äventyrsresan fortsätter sedan norrut till Malawi för vackra dagar längs med Malawisjön tills vi kommer till Tanzania. I Tanzania åker vi till Zanzibar för att upptäcka Stone Town och njuta av öns vackra stränder. På safariresan åker vi även till Ngorongorokratern som även kallas för Edens Lustgård.

När vi kommer till Kenya så fortsätter äventyret när vi åker till Masai Mara för mer safari och även får chans att möta massajerna som bor i området. Resan avslutas i Nairobi med flyg hem till Sverige. Den här resan är andra etappen av långresan Sydafrika-Kenya.

Zimbabwe-Kenya

Avresa:2017-12-02
Hemresa:2018-01-03
Bokas senast:2017-09-29
Antal dagar:33 dagar
Pris:28.400 kr Ring innan du bokar!
Till resan Snabbfakta
afrika-zanzibar-04-2 SAFARI X

Zanzibar & Safari

X

Julresa till Afrika, besök på Zanzibar och Safari

Julresan i Afrika börjar med flyg till Dar el Salaam och därifrån åker vi vidare till Zanzibar. Först har vi några dagar i Stone Town där vi kan vandra i stadens gränder, besöka fiskmarknad eller åka på utflykt till Prison Island och titta på jättesköldpaddor. Besöket på Zanzibar avslutas med några dagar på en vacker kustresort där vi kan ta en drink i solnedgången och njuta av havet och de kritvita stränderna.

Julresan fortsätter när vi åker tillbaka till fastlandet och Arusha. Därifrån åker vi på safari i Ngorongorokratern som ibland kallas för Edens Lustgård. I den nedsjunkna kratern finns ett stort djurliv och besöket ger dig en safariupplevelse utöver det vanliga. Resan i Afrika fortsätter när vi åker vidare till Kenya för att åka på safari i Masai Mara. Vi hinner även besöka en massajby innan hemresan till Sverige påbörjas.

Denna resa är en del av långresan Sydafrika-Kenya. Det finns möjlighet att åka luftballong i soluppgången i Masai Mara, se information om detta längre ner på sidan. 

Unna dig att åka utomlands till värmen över jul och nyår!

Zanzibar & Safari

Avresa:2017-12-15
Hemresa:2018-01-03
Bokas senast:2017-11-30
Antal dagar:20 dagar
Pris:26.900 kr Mer än 5 platser kvar
Till resan Snabbfakta
sydamerika-brasilien-01-SPB-2

Peru-Brasilien (vinter)

X

Resa i Sydamerika. Äventyr från Peru till Brasilien!

Passa på att följa med Rosa Bussarna på en äventyrsresa i Sydamerika. Resan börjar med flyg till Perus huvudstad Lima och därifrån åker vi till Cusco. Från den gamla inkahuvudstaden tar vi oss till sevärdheten Machu Picchu. Du kan välja om du vill vandra inkaleden, Inca Jungle Trail eller åka tåg till Machu Picchu.

Efter besöket i bergsstaden åker vi till Puno och Titicacasjön där vi åker ut på vassöarna och hälsar på lokalbefolkningen. Resan i Sydamerika fortsätter till Bolivia där vi kan cykla på Dödens väg i La Paz, besöka storslagna saltöknen Salar de Uyuni och gruvstaden Potosí.

Rundresan fortsätter genom Argentina och Paraguay till Brasilien där vi besöker de storslagna Iguazúfallen innan vi rullar för badstopp i Paraty.  Rundresan från Peru till Brasilien avslutas med sambarytmer i färggranna Rio de Janeiro. Där kan du ta linbanan upp till Sockertoppen för att njuta av utsikten för att sedan fortsätta upp på Corcovadokullen och titta på den väldiga Kristusstatyn.

Se längst ner för mer information om du vill vandra Inkaleden till Machu Picchu. Boka din resa idag - med oss får du ett oförglömligt äventyr!

 

Peru-Brasilien (vinter)

Avresa:2017-12-19
Hemresa:2018-01-24
Bokas senast:2017-09-29
Antal dagar:37 dagar
Pris:32.900 kr Ring innan du bokar!
Till resan Snabbfakta
asienresor-qjul03

Jul & nyår i Filippinerna

X

Resa till Filippinerna över jul och nyår!

Rosa Bussarna erbjuder en jul- och nyårsresa till Filippinerna så att du kan fira högtiderna i tropiskt klimat där det är varmt och skönt i vattnet. Resan börjar i Manila och därifrån flyger vi till Puerto Princesa, sedan vidare till mysiga Sabang och besöker den fantastiska undervattensfloden som är upptagen på Unescos världsarvslista. Resan på Filippinerna fortsätter när vi åker till El Nido som är känt för sina vackra kalkstensöar, sitt kristallklara vatten och mysiga små stränder. 

Höjdpunkten på resan till Filippinerna är båtturen med Tao Philippines där vi åker båt från El Nido till Coron. På dagarna njuter vi på båten, stannar för badstopp och äter lokalt lagad mat som exempelvis bananblomburgare med bananketchup och stekt fisk med sötsur sås. På kvällarna lägger vi till vid små öar där vi sover i nipa huts i det tropiska klimatet. Vi besöker byar, äter färsk frukt och njuter av sol, bad och snorkling.

Efter båtresan kommer vi till Coron i Palawan. Här finns riktigt bra dykning och snorkling. Bland annat ligger mängder av japanska krigsskepp på havsbottnen som blev nerskjutna av USA under slutet av andra världskriget. Vi lämnar Coron och därifrån flyger vi tillbaka till Manila innan vi reser hem till Sverige.

Passa på att fira jul och nyår i Filippinerna, i varmt klimat tillsammans med andra glada resenärer.

Jul & nyår i Filippinerna

Avresa:2017-12-19
Hemresa:2018-01-06
Bokas senast:2017-11-30
Antal dagar:19 dagar
Pris:32.900 kr Ring innan du bokar!
Till resan Snabbfakta
klimat resa fakta väder kuba

Jul & nyår i Kuba

X

Vill du resa till Kuba och fira jul & nyår?!

Följ med på en exotisk resa till Kuba över jul och nyår. På vår rundresa kommer du att få vara med om en upplevelse utöver det vanliga. Din resa till Kuba börjar i den slitna charmens huvudstad; Havanna. Boendet är hemma hos kubanska familjer i så kallade Casa Particular. Rundresan på Kuba fortsätter till vackra Viñales för en heldags fria aktiviteter. Vi besöker en indiangrotta och du kan förkovra dig i den afrokubanska religionen eller utmana dig själv genom att klättra eller rida.

Resan till Kuba innehåller naturligtvis sol och bad. På ön Cayo Levisa kan du prova att snorkla eller dyka. I närheten av pittoreska Trinidad finns en vacker lång strand väl värd ett besök. Under några dagar har du tid att varva strandbesök med att strosa omkring i stadens gränder, besöka sockerodlingar eller vattenfall. Kvällstid finns det små barer vid torget som är öppna och där brukar det ofta spelas livemusik.

Kubaresan fortsätter och efter ett besök i Santa Clara där Che Guevaras mausoleum ligger så återvänder vi till Havanna. Vi unnar oss en tur i en gammal amerikansk bil, besöker tobaksfabriken och kanske någon av Hemingways favoritbarer.

Oavsett om du önskar dig hårda eller mjuka klappar så kommer du inte bli besviken på Kuba som erbjuder allt från hårda amerikanska gamla bilar till mjuka salsarytmer.

Jul & nyår i Kuba

Avresa:2017-12-20
Hemresa:2018-01-07
Bokas senast:2017-11-30
Antal dagar:19 dagar
Pris:33.900 kr Färre än 5 platser kvar
Till resan Snabbfakta
julresa vinter safari

Familjeresa i Sydafrika

X

Fira jul och nyår i Sydafrika, rundresa med safari och äventyr för hela familjen

Följ med Rosa Bussarna till Sydafrika och fira jul och nyår på andra sidan ekvatorn. Vi flyger från Sverige till Sydafrika och äventyret börjar i Paarl. Därifrån åker vi buss till safariparken Garden Route Game Lodge för att spana in vilda djur. 

Resan till Sydafrika fortsätter när vi åker vidare till Plettenberg Bay som erbjuder turkost vatten och långa badvänliga stränder. I närheten finns olika djurreservat som man kan besöka för att titta på apor, kattdjur, olika sorters fåglar och elefanter. Resan fortsätter till Oudtshoorn och där besöker vi spännande grottor och en strutsfarm. 

Bussresan i Sydafrika fortsätter och vi åker till Kogelbay där vi kan bada i havet. Morgonen efter besöker vi en pingvinkoloni innan vi åker vidare till den vackra staden Stellenbosch, som omgärdas av vingårdar. I området finns även en ankfarm där man får se hur ankorna föds upp och hur de lever. Vinterresan som går i djurens tecken fortsätter till Eagle Encounters där vi får se hur jakt tillsammans med falkar går till. 

Efter djur och safari kommer vi till Kapstaden för att uppleva Sydafrikas storstadspuls. Det går att åka linbana upp till Taffelberget eller ta en båtutflykt till Robben Island där Nelson Mandela satt fängslad.  Andra aktiviteter som man kan göra i Kapstaden är att besöka ett stort akvarium, gå på marknad eller så kan man åka ut i någon av kåkstäderna utanför staden. 

Innan julresan är slut gör vi ett gemensamt besök till Godahoppsudden. Efter några sista bad i havet påbörjar vi resan hem till Sverige igen. 

Barnrabatt

Barn mellan 5-11 år: 5 000 kr
Barn mellan 12-16 år: 4 000 kr

Familjeresa i Sydafrika

Avresa:2017-12-20
Hemresa:2018-01-05
Bokas senast:2017-08-31
Antal dagar:17 dagar
Pris:25.900 kr Färre än 5 platser kvar
Till resan Snabbfakta