Filtrera resor på:
Kontinent

Typ av resaMånadFiltrera resor
sydamerika-argentina-chile-02-2 SBC

Brasilien-Chile

X

Vacker vandringsresa från Brasilien till Chile

Resan inleds med flyg till Brasilien där vi njuter av sevärdheter i Rio de Janeiro som exempelvis Kristusstatyn, Sockertoppen och stranden Copacabana innan vi åker söderut till Paraty där det är möjligt att snorkla. På bussresan i Sydamerika besöker vi de storslagna Iguazúfallen och dess imponerande djur- och naturliv.

Resan fortsätter till Argentina och Buenos Aires där vi kan upptäcka staden, dansa tango och äta gott. Innan vi fortsätter till Pampas passar vi på att besöka Monte Hermoso för sol och bad. Resan i Argentina går över Pantagonien och vi besöker Valdeshalvön med dess rika djurliv. Har du tur kan du se både sjöelefanter, sjölejon och valar här.

Äventyrsresan fortsätter mot Eldslandet och vi besöker världens sydligaste stad Ushuaia innan bussturen fortsätter norrut till El Calafate där vi kan vandra på glaciären Moreno. Vandring är även möjlig i nationalparken Torres del Paine där vi njuter av utsikten vid Anderna. Vi passar också på att besöka Bariloche där vi kan prova forsränning, vandring och andra friluftsaktiviteter.

Chile är det tredje landet på resan och vi åker över Anderna till Pucón där vi bland annat vandrar uppför vulkanen Villarica. På vägen mot Santiago de Chile besöker vi även vingårdar och resan avslutas efter några dagar i landets huvudstad.

Brasilien-Chile

Avresa:2017-01-27
Hemresa:2017-03-17
Bokas senast:2016-12-23
Antal dagar:50 dagar
Pris:35.900 kr Ring innan du bokar!
Till resan Snabbfakta
sydamerika-argentina-chile-01-SAC-2

Argentina-Chile

X

Vandringsresa till Argentina och Chile

Resan inleds med flyg till Buenos Aires i Argentina där vi njuter av sevärdheter, äter gott och dansar tango. Innan vi fortsätter till Pampas passar vi på att besöka Monte Hermoso för sol och bad. Resan i Argentina går över Patagonien och vi besöker Valdeshalvön med dess rika djurliv. Har du tur kan du se både sjöelefanter, sjölejon och valar.

Äventyrsresan fortsätter mot Eldslandet och vi besöker världens sydligaste stad Ushuaia innan bussturen fortsätter norrut till El Calafate där vi kan vandra på glaciären Moreno. Vandring är även möjlig i nationalparken Torres del Paine där vi njuter av utsikten vid Anderna. Vi passar också på att besöka Bariloche där vi kan prova forsränning, vandring och andra friluftsaktiviteter.

Vandringsresan fortsätter över Anderna till Pucón där vi bland annat vandrar uppför vulkanen Villarica. På vägen mot Santiago de Chile besöker vi även vingårdar och resan avslutas efter några dagar i landets huvudstad.

Resan är andra delen av den långresan Brasilien-Chile.

Argentina-Chile

Avresa:2017-02-09
Hemresa:2017-03-17
Bokas senast:2016-12-30
Antal dagar:37 dagar
Pris:26.900 kr Mer än 5 platser kvar
Till resan Snabbfakta
oceanien-australien-01-OA-2

Australien 50+

X

Äventyrsresa till Australien 

Rosa Bussarna erbjuder en kombinerad aktivitets- och äventyrsresa till spännande Australien.

På resan runt Australien får du hänga med till legendariska resmål och spatsera på den berömda stranden Bondi Beach. I den vackra kulturstaden Canberra åker du på rundtur och efter det får du egen tid att utforska staden och kanske besöka något av museerna Australian War Memorial, National Museum of Australia eller National Gallery of Australia. Resan fortsätter sedan till Melbourne som är en smältdegel av olika människor och kulturer. Du kommer även få se Ayers Rock, kallad Uluru på aboriginernas språk, och uppleva naturfenomenet Stora barriärrevet.

Packa ner solglasögonen och häng med på ett vilt äventyr down under. Om du vill åka på en spännande och äventyrlig resa till Australien, boka med oss idag.

Australien 50+

Avresa:2017-02-11
Hemresa:2017-03-24
Bokas senast:2016-10-31
Antal dagar:42 dagar
Pris:39.900 kr Ring innan du bokar!
Till resan Snabbfakta
centralamerika-havsutsikt

Mexiko-Panama 50+

X

Missa inte Rosa Bussarnas rundresa från Mexiko till Panama

Välkommen ombord på en seniorresa utöver det vanliga. Resan börjar i Mexiko där vi njuter av några sköna dagar i Playa del Carmen. Därifrån går det även att göra utflykter till Chichén Itzá eller snorkla/dyka i de undervattensgrottor som kallas cenotes. Resan går vidare till Belize där vi bor på Caye Caulker och kan göra båtutflykter i det kristallklara karibiska vattnet. Nästa stopp på vägen är den gamla mayastaden Tikal i Guatemala där vi går omkring bland de gamla stenpyramiderna som ligger djupt inne i djungeln. Andra sevärdheter som vi upplever i Guatemala är den mysiga koloniala staden Antigua och Pananachel vid Atitlansjön.

Rundresan fortsätter via El Salvador och Honduras till Nicaragua. Där spenderar vi några dagar i pittoreska Granada där canopytur genom trädtopparna väntar på den orädde. Äventyret fortsätter när vi reser vidare till Costa Rica för några dagar vid stranden i Tamarindo. Costa Rica är inte bara känt för sina surfingstränder utan även för det rika djurlivet i djungler. Vi åker till La Fortuna som ligger i närheten av Arealvulkanen och här kan vi testa på forsränning och ridning.

Via den fågelrika nationalparken Tortuguero tar vi oss till Panama för att åka båt ut till Bocas del Toro. Under några dagar bor vi på en av de små öarna i arkipelagen och kan njuta av att besöka stränder och andra öar eller hyra cykel och utforska området. Seniorresan avslutas i Panama City där vi hinner besöka den gamla stadsdelen och Panamakanalen. 

Du vet väl att du kan utöka resan med en resa till Kuba?

Mexiko-Panama 50+

Avresa:2017-02-25
Hemresa:2017-03-31
Bokas senast:2017-01-31
Antal dagar:35 dagar
Pris:40.900 kr Ring innan du bokar!
Till resan Snabbfakta
afrika-sydcentralafrika-05-2 ASÖ

Sydöstafrika

X

Rundresa: Sydafrika – Lesotho – Swaziland – Botswana – Zimbabwe & Moçambique

Unna dig ett äventyr utöver det vanliga till sydöstra Afrika. Vi börjar resan i Sydafrika med ett besök till Kapstaden där vi kan åka upp till Taffelberget, ut till Robben Island och prova att dyka med valhaj. Resan i Sydafrika fortsätter till Godahoppsudden, Kap Agulhas och via Garden Route till nationalparken Tsitsikamma där vi kan vandra och njuta av den vackra naturen. Rundresan fortsätter till Hogsback som också bjuder på äventyr i form av vandring, kajakpaddling och ridning för de som vill.

Resan i Sydafrika går vidare till vackra Drakensberg och därifrån åker vi till det lilla exotiska landet Lesotho där vi besöker filtfolket. Efter besöket i Lesotho åker vi till St Lucia där möjlighet till nattsafari finns.

Rundresan fortsätter mot Swaziland där vi kan åka på safari innan vi kommer till den erkända Kruger nationalpark, som är känd för sin mångfald när det gäller vilda djur. Efter några dagar med safari och andra äventyr stannar vi till i Blyde River Canyon. Via Johannesburg åker vi vidare till Sun City där vi kan varva sol och bad med safari. Afrikaresan fortsätter till Botswana och Gaborone där vi kan vandra i ”Damernas detektivbyrås” fotspår innan resan fortsätter till Zimbabwe. Vi besöker ruinstaden Stora Zimbabwe innan rundresan i södra Afrika fortsätter till Vilankulo i Moçambique. I Vilankulo finns möjlighet att dyka och snorkla och har vi tur så kan vi få se valhajar, mantor och knölvalar. Det finns också långa stränder för den som är sugen på sol och bad. Rundresan fortsätter till Tofo bay där vi kan unna oss några lata dagar på stranden innan resan fortsätter till huvudstaden Maputo och hemresan till Sverige påbörjas.

Sydöstafrika

Avresa:2017-03-10
Hemresa:2017-04-21
Bokas senast:2017-02-28
Antal dagar:43 dagar
Pris:34.900 kr Ring innan du bokar!
Till resan Snabbfakta
afrika-rosa-bussarna-06-2 ASS

Sydafrika-Swaziland

X

Rundresa med rosa buss i Sydafrika, Swaziland & Lesotho

Res med oss på ett äventyr utöver det vanliga till Sydafrika, Swaziland & Lesotho. Vi börjar resan i Sydafrika med ett besök i Kapstaden där du kan åka upp till Taffelberget, ut till Robben Island och prova att dyka med valhaj. Resan i Sydafrika fortsätter till Godahoppsudden, Kap Agulhas och via Garden Route tar vi oss till nationalparken Tsitsikamma, där vi kan vandra och njuta av den vackra naturen. Rundresan fortsätter till Hogsback, som också bjuder på äventyr i form av vandring, kajakpaddling och ridning för de som vill.

Resan i Sydafrika går vidare till vackra Drakensberg och därifrån åker vi till det lilla exotiska landet Lesotho där vi besöker filtfolket. Efter besöket i Lesotho åker vi till St Lucia där möjlighet till nattsafari finns.

Rundresan fortsätter mot Swaziland där vi kan åka på safari innan vi kommer till den berömda Kruger nationalpark, som är känd för sin mångfald när det gäller vilda djur. Efter några dagar fulla av safari och andra äventyr stannar vi till i Blyde River Canyon innan hemresan till Sverige påbörjas i Johannesburg. Denna resa är en del av resan Sydöstafrika.

Sydafrika-Swaziland

Avresa:2017-03-10
Hemresa:2017-04-05
Bokas senast:2017-02-28
Antal dagar:27 dagar
Pris:26.900 kr Ring innan du bokar!
Till resan Snabbfakta
sydamerika-bolivia-SCP-2

Chile-Peru

X

Vacker naturresa i Sydamerika, Chile – Peru med besök i Machu Picchu!

Häng med till Sydamerika och åk rosa buss från Chile till Peru. Resan startar i Chiles huvudstad Santiago de Chile där vi bekantar oss med landet innan vi åker vidare över de storslagna Anderna. När vi kommer till Mendoza i Argentina passar vi bland annat på att besöka en vingård för vinprovning. 

Rundresan i Sydamerika fortsätter till Argentina och Salta där det finns möjlighet till såväl forsränning som ridning. Dessutom kan du unna dig god mat och dryck. Äventyret fortsätter till Bolivia och gruvstaden Potosí innan vi gör en storslagen utflykt i den speciella saltöknen Salar de Uyuni. Via La Paz åker vi vidare till Titicacasjön och besöker lokalbefolkningen som bor på vassöar.

När vi kommer till Peru så besöker vi Cusco innan det är dags att ta sig till Machu Picchu. Du kan välja mellan att vandra Inkaleden, åka tåg eller ta den äventyrliga Inca Jungle Trail till den fascinerande bergsbyn. I Peru besöker vi även Nasca, Ica och Paracas innan det är dags för hemresa från Lima. 

På denna resa kan du även välja tillval Påskön.

Missa inte denna vackra naturresa från Chile till Peru!

Chile-Peru

Avresa:2017-03-21
Hemresa:2017-04-28
Bokas senast:2016-12-30
Antal dagar:39 dagar
Pris:32.900 kr Ring innan du bokar!
Till resan Snabbfakta
Rosa buss

Sydafrika-Moçambique

X

Rundresa i Afrika: Sydafrika – Moçambique, äventyr, sol & bad, kultur & safari


Följ med Rosa Bussarna söderut på en vacker rundresa som startar i Sydafrika. Resan till Afrika inleds med besök i Johannesburg innan vi åker vidare till Sun City där vi kan varva sol och bad med safari. Afrikaresan fortsätter till Botswana och Gaborone där vi kan vandra i ”Damernas detektivbyrås” fotspår innan resan fortsätter till Zimbabwe. Vi besöker ruinstaden Great Zimbabwe innan rundresan i södra Afrika fortsätter till Vilankulo i Moçambique. I Vilankulo finns möjlighet att dyka och snorkla och har man tur så kan man få se valhajar, mantor och knölvalar. Det finns också långa stränder för den som är sugen på sol och bad.  

Rundresan fortsätter till Tofo bay där vi kan unna oss några lata dagar på stranden innan resan fortsätter till huvudstaden Maputo där hemresan till Sverige påbörjas. Denna resa är en del av resan Sydöstafrika.

Sydafrika-Moçambique

Avresa:2017-04-03
Hemresa:2017-04-21
Bokas senast:2017-03-24
Antal dagar:19 dagar
Pris:25.900 kr Ring innan du bokar!
Till resan Snabbfakta
dykresa påsk karibien jamaica

Jamaica, Kuba & Curaçao- NYHET!

X

Påskresa till Karibien. Följ med till Västindien: Jamaica, Kuba & Curaçao

Unna dig en resa utöver det vanliga. Följ med Rosa Bussarna på ett äventyr i Karibien. Resan till Västindien börjar i Kubas huvudstad Havanna. Vi bor i Casa Particular, vandrar i Hemingways fotspår och äter på Floridita. I Havanna har vi även en stadsrundtur och besöker platser som exempelvis Plaza de Armas och Malecón. Resan på Kuba fortsätter till Viñales där vi bland annat har möjlighet att rida, vandra och cykla för att upptäcka den vackra landsbygden. Under resan på Kuba åker vi även till Trinidad där vi bor längs stranden och kan varva sol och bad med salsaband som uppträder på kvällarna inne i staden.

Resan i Karibien fortsätter med flyg från Kuba till Jamaica och Montego Bay. Där unnar vi oss sol och bad och kan även göra en utflykt till Negril strand och avsluta i solnedgången på legendariska Rick´s Café. På Jamaica åker vi vidare till Falmouth och besöker ett vattenfall, och Ocho Rios på vår väg till Kingston. Besöket på Jamaica avslutas med möjlighet till besök i Bob Marleys fotspår eller med ett besök till kaffeplantagen Blue Mountain.

Vår Västindiska resa avslutas med ett besök i vackra Curaçao. Ön är ett autonomt område inom Konungariket Nederländerna och erbjuder såväl sol och bad som fantastisk snorkling och dykning. Huvudstaden Willemstad bjuder på pittoreska hus och på ön har du möjlighet att göra olika utflykter som passar dina intressen. Efter sköna dagar i Karibien påbörjar vi vår resa hemåt igen.  

Jamaica, Kuba & Curaçao- NYHET!

Avresa:2017-04-04
Hemresa:2017-04-29
Bokas senast:2017-02-28
Antal dagar:26 dagar
Pris:38.900 kr Ring innan du bokar!
Till resan Snabbfakta
sydamerika-peru-04-2 SP

Peru runt

X

Rundresa i Peru – äventyr, natur, kultur med rosa buss!

Följ med Rosa Bussarna på en fullspäckad rundresa i Peru. Vi startar äventyret i Perus huvudstad Lima och därifrån åker vi till Cusco för att göra oss redo att besöka den unika och vackra bergsstaden Machu Picchu. Du kan välja mellan att vandra Inkaleden, åka tåg eller göra den äventyrliga Inca Jungle Trail till den anrika gamla staden. 

Efter besöket i Inkariket åker vi mot kusten för att besöka de spektakulära Nascalinjerna. Runt Ica kan vi ta del av spännande ökenäventyr i form av exempelvis sandboarding. Rundresan går vidare till Paracas där vi kan göra en sjösafari vid Ballestaörna och uppleva det stora djurlivet som finns där. 

Följ med på ett fantastiskt äventyr i Sydamerika – Peru runt!

Peru runt är en del av den längre resan Chile-Peru.

Peru runt

Avresa:2017-04-12
Hemresa:2017-04-28
Bokas senast:2017-03-31
Antal dagar:17 dagar
Pris:23.900 kr Färre än 5 platser kvar
Till resan Snabbfakta
resa till iran grupp

Rundresa i Iran - NYHET

X

Rundresa i Iran - en färgstark resa med spännande kultur!

Häng med på en intressant rundresa i Iran med många spännande resmål. Vi inleder resan i staden Shiraz där vi besöker botaniska trädgården Bag-e Eram och ruinerna efter Persiens gamla huvudstad Persepolis som är en av resans höjdpunkter. Rundresan i Iran går vidare mot ökenstaden Yazd känd för sina många vindtorn, där vi bl.a. besöker Zoroastrikernas eldtempel och tystnadens torn. Vi åker vidare till Isfahan där vi ser Emamtorget, basaren, de vackra broarna över floden Zayandeh Rud och den Armeniska stadsdelen Djolfa med Vank katedralen. Vi avslutar vår resa i Teheran där vi besöker Shaens palats, Nationalmuseet, juvelmuseet och Golestanpalatset.

Passa på att följa med på Rosa Bussarnas spännande rundresa till Iran

Rundresa i Iran - NYHET

Avresa:2017-04-13
Hemresa:2017-04-27
Bokas senast:2017-01-31
Antal dagar:15 dagar
Pris:24.900 kr Ring innan du bokar!
Till resan Snabbfakta
tiveden-01

Återträff i Tiveden

X

Årets återträff i Tiveden

Om du rest med Rosa Bussarna någon gång så är du hjärtligt välkommen till årets återträff i Tiveden. Under ett dygn (lördag-söndag) samlas vi och lever rosa buss-liv, äter tillsammans och har trevligt.

Du kan antingen åka till Tiveden med rosa buss som går från Stockholm och Göteborg eller ta dig dit på egen hand. Väl framme kan du välja mellan att bo i buss, stuga eller ombord på bussarna.

Dagarna fyller vi med roliga aktiviteter som femkamp, tipspromenad, zumbapass och annat skoj. Det finns även bastu och badtunna på plats samt en badbrygga vid en sjö som man både kan bada och paddla kajak i. Vi äter tillsammans och på kvällen är det uppträdande, dans och annat skoj.

Missa inte årets återträff – vi ses i Tiveden. 

Återträff i Tiveden

Avresa:2017-05-20
Hemresa:2017-05-21
Bokas senast:2017-04-20
Antal dagar:2 dagar
Pris:500 kr Mer än 5 platser kvar
Till resan Snabbfakta
Bild saknas

Lant17

X

Lant17

Avresa:2017-05-29
Hemresa:2017-06-01
Bokas senast:2017-04-30
Antal dagar:4 dagar
Pris:10.500 kr Mer än 5 platser kvar
Till resan Snabbfakta
sweden-rock-festival-05

Sweden Rock Festival

X För nionde året i rad åker Rosa Bussarna till Sweden Rock Festival! Så packa tandborsten, ladda upp för fest och häng med oss när vi kör ner till Sölvesborg på en festivalresa som går helt i rockens tecken.

Sweden Rock Festival

Avresa:2017-06-07
Hemresa:2017-06-11
Bokas senast:2017-03-31
Antal dagar:5 dagar
Pris:4.720 kr Mer än 5 platser kvar
Till resan Snabbfakta
sol bad sommar frankrike strand

Spanien-Schweiz-NYHET!

X

Vacker bussresa från södra Spanien till Schweiz.

Välkommen ombord på en storslagen bussresa från Spanien till Schweiz. Vi inleder resan med flyg till Malaga som ligger på den spanska solkusten. Efter några dagar med sol och bad åker vi upp till bergen för att njuta av klimatet och vackra utsikter i Sierra Nevada. I dess nationalpark finns möjlighet till såväl klättring som cykling. Via Granada åker vi sedan tillbaka till kusten för att njuta av stränderna runt Benidorm. 

Bussresan fortsätter till Barcelona där vi kan strosa omkring på La Rambla och upptäcka stadens fantastiska arkitektur och dess statyer skapade av bland andra Antoni Gaudí och Salvador Dalí. Därefter åker vi över Pyrenéerna och stannar till i det lilla bergslandet Andorra innan vi rullar in i Frankrike. 

Rundresan stannar till vid Franska rivieran där du kan varva sol med läckra skaldjursmåltider i Nice på vår väg till Italien. I modehuvudstaden Milano kan du njuta av italienska delikatesser och passa på att besöka en av världens största katedraler. 

Resan fortsätter till Alperna och vi besöker vackra Liechtenstein innan vi når Schweiz och vår slutstation Zürich som bjuder på en vacker stadskärna där du även kan ta dig ett bad i kanalen Limmat om du vill svalka dig. 

Följ med Rosa Bussarna på en vacker sommarresa genom Europa. 

 

 

Spanien-Schweiz-NYHET!

Avresa:2017-06-16
Hemresa:2017-07-06
Bokas senast:2017-03-31
Antal dagar:21 dagar
Pris:23.900 kr Ring innan du bokar!
Till resan Snabbfakta
midsommar-på-åland-01

Midsommar på Åland

X

Fira midsommar på Åland med Rosa Bussarna!

Längtar du efter att komma bort på midsommar, umgås med andra och äta gott? Då är du välkommen ombord på Rosa Bussarnas midsommarresa till Åland.

Gemensamt åker vi buss och färja från Stockholm, via Grisslehamn, till Mariehamn för att göra Åland runt under midsommarhelgen. Vi lagar mat tillsammans, leker och dansar runt midsommarstången.

Åk med en vän eller kom själv och fira midsommar tillsammans med andra glada resenärer. Vi reser i sann rosa buss-anda, sover i eller på bussarna, hjälps åt att laga mat och ha roligt. Längtar du efter en minisemester, jordgubbar, sill och små grodor? Häng med vår rosa karavan till vårt grannland och fira!

Midsommar på Åland

Avresa:2017-06-22
Hemresa:2017-06-25
Bokas senast:2017-03-31
Antal dagar:4 dagar
Pris:1.900 kr Mer än 5 platser kvar
Till resan Snabbfakta
rundresa buss island

Island & Färöarna

X

Rundresa på coola Island och natursköna Färöarna

Följ med på ett storslaget äventyr som tar dig från Sverige, via Danmark till Färöarna. Vi rullar framåt i rosa bussar genom Norden och vi får upptäcka Färöarnas huvudstad Tórshavn där vi kan strosa omkring i det gamla tingområdet Tinganes eller göra en utflykt till Kirkjuböur. Vår resa fortsätter till Vestmanna där vi tar en båttur för att imponeras av den vackra kustlinjen, de massiva klipporna och det rika fågellivet. Vi har även tid att utforska andra delar av Färöarna som exempelvis vackra Gjógv. På väg till Eidi passerar vi även klippformationerna Risin och Kellingin (jätten och kärringen) innan vi går ombord på Norröna-färjan och fortsätter vår resa till Island.

Sommarresan till Island börjar i Seyðisfjörður där färjan lägger till. Därifrån åker vi till Húsavík där vi kan passa på att rida eller åka på valsafari. Äventyret fortsätter via Akureyri mot Reykjavik och på vägen stannar vi en natt på höglandet där vi njuter av de öde vidderna och bad i en varm naturlig källa. Innan vi når den isländska huvudstaden passar vi också på att besöka Golden Circle med dess sevärdheter Gullfoss, Geysir och Thingvellir.

I Reykjavik kan vi antingen njuta av staden och dess stora utbud av kultur och restauranger eller åka till Blå lagunen och bada. När vi åker vidare passerar vi vattenfall och vackra naturformationer som exempelvis glaciärsjön Jökulsárlón innan vi avrundar vårt isländska äventyr och tar färjan tillbaka till Danmark och vidare hem till Sverige.

 

Island & Färöarna

Avresa:2017-06-30
Hemresa:2017-07-16
Bokas senast:2017-03-31
Antal dagar:17 dagar
Pris:24.900 kr Färre än 5 platser kvar
Till resan Snabbfakta
träningsresa-till-kroatien-02

Kroatiska övärlden träningsresa

X

Följ med på härlig hälsoresa och kryssning i Kroatien

Vi erbjuder en härlig kryssning i Kroatien där vi har korsat träningsresor och hälsoresor. Fokus ligger på att må bra och träningen består i att efter en hälsosam frukost delta i lättare morgonpass med yoga, meditation, qigong, pilates och lustfylld dans. Resten av tiden under dagarna fyller du med besök i olika vackra hamnar, strosar längs gatorna, besöker någon kulturell sevärdhet eller slår dig ner på en mysig restaurang vid vattnet för att njuta av färsk fisk och andra lokala specialiteter.

Din resa till Kroatien börjar med flyg till Split och därifrån en kryssning med fartyg längs den sagolika dalmatinska kusten. Under en dag får du följa med på en avstickare till den vackra och orörda naturen på halvön Pelješac för ett uppfriskande dopp i någon av de gömda små vikarna. Du får även besöka Mljet och se de unika saltsjöarna i nationalparken. I en av sjöarna i parken ligger en ö belägen med ett kloster och en kyrka som är väl värda ett besök. Du kommer också få se världsarvsstaden Dubrovnik. Staden är mest känd för sin arkitektoniska skönhet och den nästan två kilometer långa ringmuren som omger staden. Under din hälsoresa besöker du också ön Sipan, den mysiga fiskebyn Trstenik och Kroatiens jetset-ö Hvar innan det blir dags att gå iland och flyga hemåt. 

Boka en inspirerande träningsresa till Kroatien idag!

Kroatiska övärlden träningsresa

Avresa:2017-07-01
Hemresa:2017-07-08
Bokas senast:2017-03-31
Antal dagar:8 dagar
Pris:12.900 kr Ring innan du bokar!
Till resan Snabbfakta
vandra inkaleden peru

Peru runt (sommar)-NYHET!

X

Sommar resa till Peru – äventyr, natur, kultur med rosa buss!

Följ med Rosa Bussarna på en vacker rundresa i Peru. Vi startar äventyret i Perus huvudstad Lima och därifrån åker vi till Ica där du kan prova på sandboarding bland sanddynerna. Resan fortsätter via Puerto Inca, Arequipa till Chivay för bad i varma källor. Rundresan går vidare till Cruz del Condor där du kan ha chans att få se kondorer flyga i Colca Canyon. 

Turen fortsätter till Titicacasjön där vi åker ut på vassöarna och besöker lokalbefolkningen innan vi åker vidare till Cusco för att påbörja vårt besök i Machu Picchu. Du kan själv välja om du vill vandra Inkaleden, åka tåg eller ta den äventyrliga Inca Jungle Trail till den berömda bergsstaden. Resan i Peru fortsätter sedan till de säregna Nascalinjerna innan resan avrundas i Lima. 

Missa inte ditt livs äventyr, följ med Rosa Bussarna till Sydamerika!

Peru runt (sommar)-NYHET!

Avresa:2017-07-03
Hemresa:2017-07-27
Bokas senast:2017-03-31
Antal dagar:25 dagar
Pris:25.900 kr Ring innan du bokar!
Till resan Snabbfakta
afrika-bergsgorillor-02-AR-2

Lilla bergsgorillaresan

X

Äventyrsresa med bergsgorillor i Rwanda

Följ med på en resa till Afrika som du sent kommer glömma. Med våra rosa bussar kan du åka med på ett äventyr till Rwanda och besöka bergsgorillorna i deras naturliga habitat. Ditt äventyr börjar i Rwandas huvudstad Kigali. Här får du besöka Gisozi Memorial som är en viloplats för offren från folkmordet år 1994. Det är också ett intressant museum om folkmordet, händelseförloppet och bakgrunden.

På resan till Rwanda åker du vidare med bussen till Virungabergen i Ruhengeri för att göra dig redo att besöka bergsgorillorna. Tillsammans med en ”ranger” och en guide ger vi oss ut för att möta de stora och sällsamma djuren. Du kommer att få tillbringa cirka en timme med gorillorna på bara några meters håll. Det är en upplevelse som garanterat blir ett kärt minne för livet.

Under bergsgorillaresan kommer du även ha möjlighet till andra aktiviteter i Ruhengeri innan det är dags att påbörja hemresan till Sverige. 

Lilla bergsgorillaresan är en del av resan Bergsgorillor i Rwanda & Uganda.


 

Lilla bergsgorillaresan

Avresa:2017-07-06
Hemresa:2017-07-14
Bokas senast:2017-03-31
Antal dagar:9 dagar
Pris:25.900 kr Mer än 5 platser kvar
Till resan Snabbfakta